Author |
Topic  |
Lastan
Senior Member

.jpg)
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 16/08/2013 : 22:41:11
|
"Titulu Viteza reda umjetnosti i književnosti,najviše francusko odličje koje se pojedincu može dodjeliti za doprinos kulturi,primio je ovih dana hrvatski strip-crtač i ilustrator Igor Kordej....."
Gornji tekst je početak intrvju-a sa Igorom Kordejem koji sutra 17.8 (subota) možete pročitat u izdanju Večernjeg lista.
Istina,vjest baš nije sviježa,ali nikad nije kasno za čestitanje,pa evo: Igore čestitamo ti!
|
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/08/2013 : 23:10:51
|
To je taj bahati čovjek, koji je bio prisutan na ovom forumu i jedino šta sam zapamtio od njega je bilo nešto u tom stilu:
"ovaj forum me ne zaslužuje"
bah, ništa ja njemu ne čestitam.
A, sječam se i o čemu se radilo. Čovjek nam je htio prodati priču kako je on nacrtao plakat za Makarsku (Mafest), nekakvog crvenog kurent djavola na tovaru, pa su mu onda ljudi dokazali, kako je on to slikao nešto, i napravio pomoču fotoaparata, photo shopa,...i slično i čovjek počeo sve da vređa itd.... Ima negdje taj topik,..... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27221 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/08/2013 : 23:20:10
|
Ako si ga zapamtio samo po tome onda si ti stvarno na krivom forumu. U stvari,ko da nisam zna.Drž se ti svaštare a strip prepusti stripašima. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/08/2013 : 23:28:21
|
quote: Originally posted by jaki
Ako si ga zapamtio samo po tome onda si ti stvarno na krivom forumu. U stvari,ko da nisam zna.Drž se ti svaštare a strip prepusti stripašima.
ma nemoj |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 16/08/2013 : 23:50:41
|
quote: Originally posted by 1Euro
To je taj bahati čovjek, koji je bio prisutan na ovom forumu i jedino šta sam zapamtio od njega je bilo nešto u tom stilu:
A, sječam se i o čemu se radilo. Čovjek nam je htio prodati priču kako je on nacrtao plakat za Makarsku (Mafest), nekakvog crvenog kurent djavola na tovaru, pa su mu onda ljudi dokazali, kako je on to slikao nešto, i napravio pomoču fotoaparata, photo shopa,...i slično i čovjek počeo sve da vređa itd.... Ima negdje taj topik,.....
U pravu je 1Euro, bahatijeg i prepotentnijeg lika nije bilo na ovom forumu dok se on nije pojavio. I šta se desilo, nalijepio vas je ko malu djecu, a vi svi podvili rep ko male zeke.
I nastranu to, lik misli da najbolje crta na svijetu, odnosno da će biti najbolji na svijetu. A takvih kao što je on u svijetu ima na pasjija preskakala. I svaka mu je ja, pa ja. On je največi. Za sebe naravno.
Tako da sve u svemu i ne zaslužuje da mu se čestita na ovom forumu. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 16/08/2013 23:51:20 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4762 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 23:57:55
|
quote: Originally posted by all_ba
A takvih kao što je on u svijetu ima na pasjija preskakala.
Mislim da malo pretjeruješ (malo puno). Jesi li uopće vidio njegove radove tipa Metro/Stranac/Zvijezde/Vam... Čovjek je imao 20+ godina kada je to crtao, a crtež mu je impresivan. |
Go kneel and weep
|
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
Posted - 17/08/2013 : 00:01:24
|
quote: Originally posted by drogsy
A takvih kao što je on u svijetu ima na pasjija preskakala.
Mislim da malo pretjeruješ (malo puno). Jesi li uopće vidio njegove radove tipa Metro/Stranac/Zvijezde/Vam... Čovjek je imao 20+ godina kada je to crtao, a crtež mu je impresivan.
On jeste vrijedan i to cijenim. No, opet kažem u svijetu takvih ima na pasja preskakala. Ovdje je riječ prije svega o njegovoj prepotentnosti. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 17/08/2013 00:02:00 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Lastan
Senior Member

.jpg)
1096 Posts
Member since 22/07/2011 |
Posted - 17/08/2013 : 00:06:38
|
A, sječam se i o čemu se radilo. Čovjek nam je htio prodati priču kako je on nacrtao plakat za Makarsku (Mafest), nekakvog crvenog kurent djavola na tovaru, pa su mu onda ljudi dokazali, kako je on to slikao nešto, i napravio pomoču fotoaparata, photo shopa,...i slično i čovjek počeo sve da vređa itd.... Ima negdje taj topik,.....
U pravu je 1Euro, bahatijeg i prepotentnijeg lika nije bilo na ovom forumu dok se on nije pojavio. I šta se desilo, nalijepio vas je ko malu djecu, a vi svi podvili rep ko male zeke.
I nastranu to, lik misli da najbolje crta na svijetu, odnosno da će biti najbolji na svijetu. A takvih kao što je on u svijetu ima na pasjija preskakala. I svaka mu je ja, pa ja. On je največi. Za sebe naravno.
Tako da sve u svemu i ne zaslužuje da mu se čestita na ovom forumu.
Mislim da si u krivu Alija,ali tvoj dojam je samo tvoj.Ja mu čestitam jer ne vjerujem da se francuska država olako razbacuje ovakvim priznanjem.Hrvatska je mala država i kad jedan naš čovjek dobije ovakvo priznanje kao stranac iz te male države,svakako zavrijeđuje barem čestitku.Tim više jer je strip autor! Nisu voljeli niti Teslu jer je navodno bio bahat i egocentričan,ali mu ne mogu osporit da je bio genij.Ja se ne mogu otet dojmu da i Kordej ima nešto gena iz like!   |
www.lastan.hr https://www.facebook.com/lastan.striparnica
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27221 Posts
Posted - 17/08/2013 : 00:08:46
|
quote: Originally posted by all_ba Poli ti to rješvaj sa Hrapom ne sa mnom. Nisam mu ja advokat.
Od kada? |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
Posted - 17/08/2013 : 00:14:57
|
Ratko,niko to ovdje ne spori da on ima zasluga kako u Hrvatskoj tako i u Francuskoj, po pitanju strip produkcije i značaja u popularizaciji stripa. To niko ne spori. Riječ je o njegovoj bahatosti , egocentričnosti i prepotentnosti kako prema našim kolegama s foruma tako i u izjavama za medije. Tebi kao svom prijatelju se ispričavam zbog offtopika. |
|
Edited by - all_ba on 17/08/2013 00:17:01 |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4180 Posts
|
bisley
Senior Member

Croatia
1194 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 17/08/2013 : 07:59:43
|
Igor ima istu energiju u svojim radovima koju je imao na prvoj nacrtanoj tabli prvog stripa. Možda i veću. To nije nimalo lako, naročito ako se uzme u obzir majstorstvo autora. Kod Igorovih radova me uvijek fasciniralo kadriranje. Većina "majstora" bježi od ekstremnijih skraćenja kod stvaranja kompozicije sličica na tabli i same table, a kod Igora je baš to snaga. Ne znam koja mi je faza bolja, prvi radovi sa puno crtica, onda pero i kist ili ova zadnja sa laviranim tušom. Boja je opet posebna priča. Majstor, u svakoj molekuli značenja te riječi. Mislim da strip "Mašina" na neki način puno govori o njegovoj energiji. Igore, čestitke na nagradi od srca! |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3277 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 17/08/2013 : 08:58:36
|
Evo, kad čovek napiše o Kordeju (po mome Kordej ide u top 20 Yu stripara svih vremena):
"A takvih kao što je on u svijetu ima na pasjija preskakala."
(mada pojma nemam šta znači "pasjija preskakala", al mogu mislit da je poanta "ko dreka")
i ovo:
"da će BOSONA objavljivati najkvalitetnija stripovska ostvarenja i po svjetskim parametrima i po mom ukusu. Moraju osim dobrog scenarija biti i vrhunski nacrtani. Dakle, nema kompromisa, kad je crtež u pitanju."
onda jedva čekam da kupim Bosona.
P.S. Još više pa zbog onog natega oko osnovnoškolskog precrtavanja indijanca od Ahmeda H. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29625 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27221 Posts
|
bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 17/08/2013 : 11:31:37
|
Čestitke Kordeju!
(to što ga pojedinci doživljavaju kao bahatog i prepotentnog nije vrijedno spomena ni pojašnjavanja a najmanje prepiranja, ono što je vrijedno i bitno jest njegovo djelo koje je kvalitetom i količinom ogromno) |
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19835 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/08/2013 : 11:42:01
|
Euro, "taj covjek je bio u pravu" svaki put kad pogledam taj plakat se cudim kako je dobro nacrtan. Jer je nacrtan, a to sto izgleda ko fotka to je samo plus. I nije mu niko nista dokazo. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 17/08/2013 : 11:50:56
|
Čestitam Vitezu Kordeju!
P.S. još da nastavi rad na Tarasu Buljbi i Srcu bitaka.... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/08/2013 : 12:04:21
|
Kordej je genije i vrlo simpatičan lik  upoznao sam ga na jednom roštilju pored Jaske i onda je frend vozio njega i djevojku doma (pa smo navratili kod njega na piće) Super lik, vrlo inteligentan(bar je to prvi dojam )
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9118 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/08/2013 : 12:22:03
|
Meni je Herman odličan crtač.
Ali bih rekao da je Kordej bolji od njega, po crtačkim sposobnostima i kreativnosti. Sad, što Kordej nije stvorio (sam ili sa nekim) 1 ili 2 serijala, koji bi postali opšta mesta u stripu i forsirao ih (poput Džeremaje i Tornjeva), može biti posledica i okolnosti, nedostatka takve sposobnosti, ali možda najpre nedostatka želje, jer nije tip koji bi upao u kolotečinu samoponavljanja, samim tim i nazadovanja, a interesovanja su mu preširoka, iz čega proističe njegova crtačko autorska raznovrsnost.
Kordej je bolji crtač i od mnogih drugih francusko-belgijskih autora, a kako je to vrhunska "škola" (scena) stripa, to dovoljno govori i o njegovom mestu u svetskom stripu.
|
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia