forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 NEVIDIM RAZLOG...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/09/2013 : 18:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ok, fala dečki...samo sam primetil fantastičan crtež a vi me odmah zatrpate ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/09/2013 : 18:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by dosada

da mislil sam na autora i ime stripa...
fantastično izgleda!!!

imaš puno njegovih crteža na internetu

Ili još bolje, u domaćem izdanju.

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/torpedo-1936-to-sa-1-ubij-bliznjega-svoga/12034/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/ivanpiire-orka-4-ivanpiire/24101/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/klara-klara-lib-1-klara-1/19624/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/kraken-kraken-sa-1-kraken/23129/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/light-bold-orka-22-light-bold/30103/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/na-povratku-kuci-nptk-sa-1-na-povratku-kuci/24842/0/

http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/tex-willer-tx-sa-5-covjek-iz-atlante/19843/0/

ma ja mislio kao crteža u mislu slika kakve ja ovdje postavljam u domaćem izdanju ih ima puno

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/09/2013 : 18:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
imam ovog Texa doma - stvarno je dobar - Torpedo me ne privlači dovoljno da bih ga kupovao (mislim na scenarij naravno, crtež je odličan) a da neko izbaci Jonaha Hexa nebih ni razmišljo - odmah bi kupovov

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/09/2013 : 18:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a vidi sad još i ovo, on je autor Hexa. Ipak bum se moral pozabaviti ovim Jordijem. A ja mislil samoh da komentiram fantastični stil a kad sad ono informacija koje bi mogle dovesti da nekaj pročitam od tog Jordija!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 19:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

ali nažalost on nije pravi poznavalac američkog, čak ni superherojskog stripa, već samo tipičan mas-konzument novije DC/Marvel produkcije sa svim pripadajućim ograničenjima.

Ma jeli, a ti si kao neka old school generacija..i kakve novije produkcije..pogledaj malo stripove koji su mi u kolekciji ima tu stripova iz 70-tih..znam puno vise o superherojskom zanru nego sta ti mislis a to je sta je on evoluira te nije sta u 80-tima i Swanu (jer je ocito da si to zadnje cita, i dovoljno je otic u moj topic o Supermanu pa pogledat tvoje "znanje" o junaku) ne znaci da ja nisam cita Golden i Silver Age jer vjeruj mi da jesam..i to od masu junaka..

I ne baljezgaj napamet, jer da si procita par prica koje su napisane zadnjih 6-7 godina (npr. Morrisonov Batman) onda ne bi govoria o ogranicenjima..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 13/09/2013 19:06:37
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 19:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Zamisli ti njega, nema apsolutno blage veze o Supermanu, njegovom kontinuitetu i povijesti i nađe se ovdje stavljat nick brni u kontekst koji njemu odgovara i lipit mi etikete..

Jebote koji komad debila..

Edited by - brni on 13/09/2013 19:20:39
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 19:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

ali nažalost on nije pravi poznavalac američkog, čak ni superherojskog stripa, već samo tipičan mas-konzument novije DC/Marvel produkcije sa svim pripadajućim ograničenjima.

Ma jeli, a ti si kao neka old school generacija..i kakve novije produkcije..pogledaj malo stripove koji su mi u kolekciji ima tu stripova iz 70-tih..znam puno vise o superherojskom zanru nego sta ti mislis a to je sta je on evoluira te nije sta u 80-tima i Swanu (jer je ocito da si to zadnje cita, i dovoljno je otic u moj topic o Supermanu pa pogledat tvoje "znanje" o junaku) ne znaci da ja nisam cita Golden i Silver Age jer vjeruj mi da jesam..i to od masu junaka..

I ne baljezgaj napamet, jer da si procita par prica koje su napisane zadnjih 6-7 godina (npr. Morrisonov Batman) onda ne bi govoria o ogranicenjima..

Od Granta Morrisona sam odavno čitao Doom Patrol (nije pisan u zadnjih 6-7 godina) i to mi je bilo dovoljno da procenim da se radi o odličnom scenaristi, čije ime se mora pamtiti.

Čim se pojavi nešto od njega na našem tržištu, kupujem - dodatne preporuke mi ne trebaju.

Naravno da nisam zadnje čitao Swana, ipak je glavni događaj 80-ih bio Byrneov Superman, pa se nabavljalo stripova od rođakovog rođaka iz Australije. Pa posle od prijetelja koji je kupovao strana izdanja u BG knjižari AF, "smrt" Supermena i događaji posle (90-e) - ali sve je to nebitno, nije bitno praćenje već uživanje u dobrom stripu, bez obzira na period.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 19:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brni, prost si i nevaspitan gore od ispodprosečnog bonelijevca. Moja procena tebe je tačna - ti ne poznaješ strip.

A za više kulture, umesto previše čitanja o muškarcima u tajicama, preporučujem ti knjige - Dostojevskog, Šekspira, Krležu...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 19:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zamisli ti njega, nema apsolutno blage veze o Supermanu, njegovom kontinuitetu i povijesti i nađe se ovdje stavljat nick brni u kontekst koji njemu odgovara i lipit mi etikete..

Lepo je i informativno znati kontinuitet i povijest Supermana.

A još je lepše i više u vezi sa realnošću znati da Supermen nema pravu "povijest" jer nije stvarna ličnost, da se nije ništa zaista dogodilo, da sve što se dogodi danas, sutrašnji urednici i scenaristi mogu da uzmu gumicu i obrišu kao da se nije dogodilo i po X-ti put krenu iz početka za nove klince.

Razlika postoji između stvarnog znanja (o stripu i bilo čemu) i nabubanih informacija dokonih geekova.

Edited by - alexts on 13/09/2013 19:41:54
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 19:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
znam puno vise o superherojskom zanru nego sta ti mislis a to je sta je on evoluira te nije sta u 80-tima i Swanu

I stalno se razbacuješ tom "evolucijom", samo superherojski strip evoluira, a Boneli ne.

E pa razočaraću te i tu - uzmeš li epizodu Spajdermena iz 1977 i 1991 primetićeš mnogo manju evoluciju nego u Bonelijevom stripu iz 1977 (Kit Teler, Teks)i onom iz 1991 (Natan Never, Dilan Dog).

I to se ne radi o evoluciji tipa sad mu je kostim moderniji nego pre, nego o evoluciji jezika stripa, vizuelnog stila, stila pripovedanja i ciljane publike.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 19:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
znam puno vise o superherojskom zanru nego sta ti mislis a to je sta je on evoluira te nije sta u 80-tima i Swanu

I stalno se razbacuješ tom "evolucijom", samo superherojski strip evoluira, a Boneli ne.

E pa razočaraću te i tu - uzmeš li epizodu Spajdermena iz 1977 i 1991 primetićeš mnogo manju evoluciju nego u Bonelijevom stripu iz 1977 (Kit Teler, Teks)i onom iz 1991 (Natan Never, Dilan Dog).

I to se ne radi o evoluciji tipa sad mu je kostim moderniji nego pre, nego o evoluciji jezika stripa, vizuelnog stila, stila pripovedanja i ciljane publike.

Kao što rekoh, glavni problem ove teme jest što se cijelo vrijeme uspoređuju kruške i jabuke.

U tom kontekstu ni ova tvoja usporedba nema smisla.

Ti uspoređuješ promjene unutar Spider-Mana, jednog serijala, sa promjenom kursa jedne izdavačke kuće.

Da govorimo isključivo o evoluciji žanra (npr. evolucija superherojštine ili westerna) ili evoluciji unutar izdavačke kuće (npr. Marvel ili Bonelli), to bi već imalo smisla, ali ovo tvoje ne.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 20:19:21  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti uspoređuješ promjene unutar Spider-Mana, jednog serijala, sa promjenom kursa jedne izdavačke kuće.

Pa da upravo sam ja na ovo i cilja..ali nisam ni mislia da bi ovaj to moga shvatit..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 20:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

"smrt" Supermena i događaji posle (90-e) - ali sve je to nebitno, nije bitno praćenje već uživanje u dobrom stripu, bez obzira na period.

OK cita si masineriju 90-tih i uziva si u njoj, slazem se da je dobar strip ispred svega..ali ako je to zadnje sta si cita kako onda znas kakva je situacija danas u superherojstini i kakva ogranicenja tu postoje kad je vidljivo iz tvojih upisa da nisi od novog cita nista..to mi nije jasno..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 20:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Brni, prost si i nevaspitan gore od ispodprosečnog bonelijevca. Moja procena tebe je tačna - ti ne poznaješ strip.

Jako je nekulturno lipt coviku etikete i koristit njegov nick kao stereotip a da pritom nemas pojma o istome..

A kad procjena dolazi od ispodprosjecnog bonelijevca poput tebe onda me zaboli neka stvar..

Edited by - brni on 13/09/2013 20:28:39
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao što rekoh, glavni problem ove teme jest što se cijelo vrijeme uspoređuju kruške i jabuke.
U tom kontekstu ni ova tvoja usporedba nema smisla.

Ja samo odgovaram brniju

quote:
OK ispricavam se, to su negdi 80-te zar ne..vidis od tih 80-tih superherojstina je znacajno evoluirala, jos jedan segment koji Bonelliju fali..

On ovde poredi žanr (superherojski) sa izdavačkom kućom (Boneli) po pitanju evolucije.

U tom smisli sam ja nastavio sa poređenjem evolucije Bonelijevih izdanja sa žanrom superheroja preko Spajdermena kao vrlo tipičnog predstavnika žanra, jer ne možeš pričati o žanru bez konkretnog primera.

Ako neko pravi grešku u koracima u startu, ja ne jer se nadovezujem.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Pa kad pisem superherojstina onda mislim prvenstveno na DC i Marvel i njihovu izdavacku politiku..valjda je to jasno..

I ok evo primjer..

Zagor - Superman

Mr. No - Batman.

Edited by - brni on 13/09/2013 21:05:50
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
A kad procjena dolazi od ispodprosjecnog bonelijevca poput tebe onda me zaboli neka stvar..

Pa da te je stvarno bilo baš briga, ne bi burno reagovao. Podsvesno pokazuješ svoju nesigurnost.

Da meni neko kaže da se ne razumem u strip, mene bi stvarno bilo baš briga, jer znam šta znam.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 13/09/2013 : 21:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Boneliju je plus to sto neevoluira ljudima ne dosaduje tako brzo ko americka sranja(ne sva)
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa da te je stvarno bilo baš briga, ne bi burno reagovao. Podsvesno pokazuješ svoju nesigurnost.

A ko je burno reagira..samo sam neke stvari opisa ricima..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Boneliju je plus to sto neevoluira ljudima ne dosaduje tako brzo ko americka sranja(ne sva)

Znaci tebi je zanimljivo kada ti netko godinama servira jedno te isto bez ikakvih promjena?

Edited by - brni on 13/09/2013 21:13:04
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da meni neko kaže da se ne razumem u strip, mene bi stvarno bilo baš briga, jer znam šta znam.

Da, poprilicno malo kako smo imali prilike vidjeti..

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kad pisem superherojstina onda mislim prvenstveno na DC i Marvel i njihovu izdavacku politiku..valjda je to jasno..

I ko kaže da je novo uvek bolje od starog?

Ne bih rekao, ni u filmu, ni u muzici, ni u stripu, prema današnjem stanju stvari.

I šta će meni The New 52 i novi retcon-ovi, reboot-ovi i relaunch-evi, ako sam ja sasvim zadovoljan dosadašnjim?

Da se prilagodimo novim čitaocima i da ih privučemo? Šta me briga za nove čitaoce? Nisam im ja kriv što im prodaja pada.

Meni odgovara da budem tipičan "konzervativni bonelijevski čitalac" u DC univerzumu. Hoću da sve bude kako sam navikao, a promene blage, bez menjanja suštine i novih početaka.

Promene - često su na gore, a reklamna mašinerija je tu da ispira mozak i da ubeđuje da je sve novo i bolje.

Srećom dovoljno je izdanja koja obuhvataju stripove iz raznih ranijih perioda, pa ima za svakog.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9274 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/09/2013 : 21:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, poprilicno malo kako smo imali prilike vidjeti..

Hoćeš da ti predajem o Gilu Kaneu? O njegovom Green Lanternu, Spider-Manu, Conanu ili Supermanu?
Šta misliš o njegovim Jastrebovima Kosmosa (Star Hawks)?
O nekom drugom značajnom i uticajnom crtaču? O Neilu Adamsu?

O nekom iz druge škole? Kako ti se sviđaju italijani Lino Landolfi, Botaro, Jakoviti...?

Kupuješ li Malog Nema? Krazy Kat?

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I ko kaže da je novo uvek bolje od starog?

Ne bih rekao, ni u filmu, ni u muzici, ni u stripu, prema današnjem stanju stvari.

I šta će meni The New 52 i novi retcon-ovi, reboot-ovi i relaunch-evi, ako sam ja sasvim zadovoljan dosadašnjim?

Da se prilagodimo novim čitaocima i da ih privučemo? Šta me briga za nove čitaoce? Nisam im ja kriv što im prodaja pada.

Meni odgovara da budem tipičan "konzervativni bonelijevski čitalac" u DC univerzumu. Hoću da sve bude kako sam navikao, a promene blage, bez menjanja suštine i novih početaka.

Promene - često su na gore, a reklamna mašinerija je tu da ispira mozak i da ubeđuje da je sve novo i bolje.

Srećom dovoljno je izdanja koja obuhvataju stripove iz raznih ranijih perioda, pa ima za svakog.

Pa di sam ja napisa da je novo bolje od starog..ja samo pricam o evoluciji jer je ona po meni nuzna i prirodna..pa ne moze mi danas u svijetu tehnoloskih cuda Superman biti pisan na nacin kako je to bilo u Golden Ageu..ja sam samo na to pokusa skrenuti pozornost..

A recimo najskuplji strip u mojoj kolekciji je Darkness Saga od Levitza iz 78, genijalan strip tog vremena..ja volim kvalitetne stvari iz razlicitih razdoblja..evo ovaj Forever Evil sa Crime Syndicate, prica obecava i moglo bi biti nesto stvarno veliko..

A da nije new 52 ko zna da li bi Morrsion napisa svoj run na Action Comicsu gdje je slozia reviziju cijele Supermanove izdavacke "povijesti" kroz jednu modernu verziju sa stavom iz 70-tih..

Tako da svako razdoblje nosi svoje kvalitetne price..slazem se da je problem ako se one rade cisto iz komercijalnih razloga..ako DC nastavi u ovom smjeru, sa konstatnim rebootovima (a iman neki osjecaj da ce dogodine ic ponovno neki COIE) i ja bi moga dignit ruke..no cak mi je i to bolje od konstanog serviranja istog..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/09/2013 : 21:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hoćeš da ti predajem o Gilu Kaneu? O njegovom Green Lanternu, Spider-Manu, Conanu ili Supermanu?
Šta misliš o njegovim Jastrebovima Kosmosa (Star Hawks)?
O nekom drugom značajnom i uticajnom crtaču? O Neilu Adamsu?

O nekom iz druge škole? Kako ti se sviđaju italijani Lino Landolfi, Botaro, Jakoviti...?

Kupuješ li Malog Nema? Krazy Kat?

Jbg opet sam zabravia stavit ovaj smajl

Ne sumnjam ja da ti znas..problem je sta bi ja volia u svom topicu vidit neki tekst o Kaneovom Supermanu..

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000