Author |
Topic |
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Member since 27/09/2004 |
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
K.R.
New Member
Bosnia and Herzegovina
224 Posts
Member since 15/12/2012 |
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
bisley
Senior Member
Croatia
1193 Posts
Member since 08/06/2005 |
Posted - 27/02/2014 : 09:11:34
|
Svaki put kad čitam ispočetka imam osjećaj da čitam Bladstara od Richarda Corbena. Bladstar mi je jedan od najdražih stripova i iskreno se nadam da će ovaj tvoj strip izići u tiskanoj formi... Super je, samo izguraj do kraja! |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Posted - 27/02/2014 : 14:53:57
|
quote: Originally posted by bisley
Svaki put kad čitam ispočetka imam osjećaj da čitam Bladstara od Richarda Corbena. Bladstar mi je jedan od najdražih stripova i iskreno se nadam da će ovaj tvoj strip izići u tiskanoj formi... Super je, samo izguraj do kraja!
Hvala bisley.Ja se nadam da cu ga izgurat do kraja,strip bi sveukupno triba imat preko 600 tabli tako da je ogroman posa isprid mene.Sta se tice tiskane forme,sumnjam da ce se to desit.Ne virujem da bi to itko kupova a samim tim nitko nece pokazat interes ni da tiska.To ti je jednostavna racunica.Kriza je,ljudi paze kako trose,onih malo koji i trose novce na stripove kupuju ili vrhunska djela strip umjetnosti(odnosno Fibru i Darkwood)ili kupuju Boneli(Libelus,Ludens,Veseli cetvrtak).Domaci strip nije dovoljno dobar da bi se moga mjerit sa izdanjima Darkwooda i pogotovo Fibre a nije ni dovoljno komercijalan da bi se svidia citateljima bonelijevih izdanja. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 27/02/2014 : 15:58:36
|
quote: Originally posted by Torghal
quote: Originally posted by bisley
Svaki put kad čitam ispočetka imam osjećaj da čitam Bladstara od Richarda Corbena. Bladstar mi je jedan od najdražih stripova i iskreno se nadam da će ovaj tvoj strip izići u tiskanoj formi... Super je, samo izguraj do kraja!
Hvala bisley.Ja se nadam da cu ga izgurat do kraja,strip bi sveukupno triba imat preko 600 tabli tako da je ogroman posa isprid mene.Sta se tice tiskane forme,sumnjam da ce se to desit.Ne virujem da bi to itko kupova a samim tim nitko nece pokazat interes ni da tiska.To ti je jednostavna racunica.Kriza je,ljudi paze kako trose,onih malo koji i trose novce na stripove kupuju ili vrhunska djela strip umjetnosti(odnosno Fibru i Darkwood)ili kupuju Boneli(Libelus,Ludens,Veseli cetvrtak).Domaci strip nije dovoljno dobar da bi se moga mjerit sa izdanjima Darkwooda i pogotovo Fibre a nije ni dovoljno komercijalan da bi se svidia citateljima bonelijevih izdanja.
cijenjen...
ne da je dovoljno dobar, nego je nerijetko i bolji...ali jebiga, bez podrške publike, zakurac mu je to. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Posted - 27/02/2014 : 16:14:15
|
quote: Originally posted by Tonto
Osim toga fibra je izdala fini broj domačih autora, to nije za zanemarit.
Izdala je ono najbolje ili kako ti kazes najcjenjenije od domaceg stripa.Nisam ja mislia nista lose kad san reka da domaci strip nije dovoljno dobar u odnosu na ono sta izdaje Fibra.To sta izdaje Fibra je sam vrh strip umjetnosti,Moore,Miller,Ennis,Trondheim itd tako da je normalno da se domaci strip ne moze mjeriti sa tim izdanjima. |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 27/02/2014 : 18:05:47
|
[quote] Ja se nadam da cu ga izgurat do kraja,strip bi sveukupno triba imat preko 600 tabli tako da je ogroman posa isprid mene.
Pitam se zašto li je Kritični pobjego? |
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1193 Posts
Posted - 27/02/2014 : 18:16:48
|
Izdala je ono najbolje ili kako ti kazes najcjenjenije od domaceg stripa.Nisam ja mislia nista lose kad san reka da domaci strip nije dovoljno dobar u odnosu na ono sta izdaje Fibra.To sta izdaje Fibra je sam vrh strip umjetnosti,Moore,Miller,Ennis,Trondheim itd tako da je normalno da se domaci strip ne moze mjeriti sa tim izdanjima.
Na CRŠ u Zagrebu je Dupli imao zanimljivu ideju o izdavanju stripa. Ne sjećam se detalja ali znam da nije bilo ništa radikalno. Uglavnom logična ideja vezana na Macanovu reakciju na Linićeve permutacije sa porezima. Ajde Dupli javi se kad pročitaš |
Edited by - bisley on 27/02/2014 18:18:01 |
|
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
Posted - 27/02/2014 : 18:19:14
|
quote: Originally posted by IGMAN2Pitam se zašto li je Kritični pobjego?
Iz Karlovca? Pa zbog rata haha Malo sale nije na odmet
Davor i ja smo pricali jos za vreme "Jelene" o buducoj saradnji na nekom fantasy stripu. Ja sam vec od ranije imao neki svoj scenario a on je imao ovaj svoj. Nakon nekog vremena mi je ipak bilo zao da svoj scenario odbacim, ne zato sto je bolji ili losiji od Davorovog, vec zato sto mi licno puno znaci. I to je to.
Ja sam ova prva dva mjeseca ove godine bio u nekim drugim vodama a sada se bezrezervno vracam crtanju. S Davorom imam dogovor o jos najmanje jednoj saradnji, ostaje samo da ocistimo neke svoje obaveze (vise ja nego on) i nastavljamo gdje smo stali. Nadam se uskoro.
E, Igman2, hvala na brizi |
www.deviantart.com/kriticni |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Posted - 27/02/2014 : 19:22:47
|
Izdala je ono najbolje ili kako ti kazes najcjenjenije od domaceg stripa.Nisam ja mislia nista lose kad san reka da domaci strip nije dovoljno dobar u odnosu na ono sta izdaje Fibra.To sta izdaje Fibra je sam vrh strip umjetnosti,Moore,Miller,Ennis,Trondheim itd tako da je normalno da se domaci strip ne moze mjeriti sa tim izdanjima.
Znam ja da nisi mislio ništa loše, Davore. Domaći strip se ne može mjeriti s dotičnima u pogledu zastupljenosti kod publike, ali vjerujem da kvalitetom može ući u borbu s njima, makar kao sparing partner. Sad bez zajebancije... Znam se jako često susretati s reakcijama kao to je naše, to ne vrijedi toliko, što će meni to...pa mi dođe da popizdim. Kad ja kažem recimo da je meni najlošiji Macan bolji od najboljeg Ennisa to jest pitanje ukusa, ali je isto tako i mjerilo kvalitete jer Macan je kvalitetan i kao takav zaslužuje bolji prijem kod domaće publike kao i Žeželj i Sudžuka i Kordej i Parlov itd. Miller, Trondheim i ostali se prodaju jer su velika imena na svjetskoj sceni, ali ne znači nužno da su kvalitetniji (ne kažem da nisu, nije to bit). Ali jebiga, takav smo mi narod kretenski, umjesto da hvalimo i kunemo se u svoje pa i kad objektivno ne vrijedi mi svoje pljujemo i satiremo čak i kad vrijedi više od stranjskog... ono makar da podržimo nekako, ali ne. Zato talijani imaju Texa, francuzi Bluberrya ili ne znam što, a mi... mi imamo kurac u pitaru.
Malo sam se ispuva, sorry na trovanju topica. |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
Posted - 27/02/2014 : 20:38:55
|
Znam ja da nisi mislio ništa loše, Davore. Domaći strip se ne može mjeriti s dotičnima u pogledu zastupljenosti kod publike, ali vjerujem da kvalitetom može ući u borbu s njima, makar kao sparing partner. Sad bez zajebancije... Znam se jako često susretati s reakcijama kao to je naše, to ne vrijedi toliko, što će meni to...pa mi dođe da popizdim. Kad ja kažem recimo da je meni najlošiji Macan bolji od najboljeg Ennisa to jest pitanje ukusa, ali je isto tako i mjerilo kvalitete jer Macan je kvalitetan i kao takav zaslužuje bolji prijem kod domaće publike kao i Žeželj i Sudžuka i Kordej i Parlov itd. Miller, Trondheim i ostali se prodaju jer su velika imena na svjetskoj sceni, ali ne znači nužno da su kvalitetniji (ne kažem da nisu, nije to bit). Ali jebiga, takav smo mi narod kretenski, umjesto da hvalimo i kunemo se u svoje pa i kad objektivno ne vrijedi mi svoje pljujemo i satiremo čak i kad vrijedi više od stranjskog... ono makar da podržimo nekako, ali ne. Zato talijani imaju Texa, francuzi Bluberrya ili ne znam što, a mi... mi imamo kurac u pitaru.
Malo sam se ispuva, sorry na trovanju topica.
To nije samo problem hrvatskog stripa nego i knjizevnosti i filma pa i muzike.Ako je domace znaci da ne valja.Takav smo narod i tu nema pomoci.Macan vs Ennis?Tesko mi je to usporedjivat jer su potpuno razlicit autori,volim(citat) i jednog i drugog ali da Macan zasluzuje bolji status to stoji.Mislim da ce hrvatska strip scena svatit koliko joj je on pruzia tek kad ga vise ne bude. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Posted - 27/02/2014 : 20:51:52
|
>Mislim da ce hrvatska strip scena svatit koliko joj je on pruzia tek kad ga vise ne bude.
Da, to je i meni nedavno palo na pamet. Aj sad brzo stavi novu tablu prije nego Darko vidi da ga pokopavamo. |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
bisley
Senior Member
Croatia
1193 Posts
Posted - 27/02/2014 : 21:06:02
|
Ennis i strip. Kad bi se gledalo u sportskom kontekstu, ako bi se radio doping test za strip autore, dobar dio profesionalaca(bez obzira vadili se na hormonalnu terapiju ili nešto drugo) bi bio ispod crte prolaznosti. |
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8584 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 02/03/2014 : 21:55:09
|
Sad bi se Ladan osvrnuo na tablu:
Hünn dolazi od njemačke riječi za psa - Hund- koja se pak dovodi u vezu s engleskom riječi za lov- hunt. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Torghal
Senior Member
Croatia
1981 Posts
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia