Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Opti
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/80x80_garfield0007_HtumLNjXrqgqb9Bogah5A.gif)
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 26/12/2013 : 11:41:58
|
Evo da budem brutalno iskren, meni se ne sviđa Brdarov kolor. Super ispada na ilustracijama, ali ovakav kompjutorski kolor u samom stripu mi uopće ne paše. Zagoru bolje pristaje ručni kolor, kao u onim starim jubilarcima, ali sumnjam da itko ima volje i vremena to raditi sada. ![](icon_smile_big.gif) |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
1Euro
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/1euro1.jpg)
12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/12/2013 : 11:43:04
|
pa to i je istina, i sa zastavom je "tehnički" sve ok, eto i dokaza:
![](http://i43.tinypic.com/2vvjdkk.jpg)
jedini problem je u tome, da li če čitaoci tako i shvatiti.......jer da bi se zastava "preokrenula naopako", treba jaka bura da duva, i onda bi trebalo nacrtati kako neko lišče nosi vjetar itd,....da se dobija utisak "jake bure",....zato sam i mislio da bi bilo bolje i lakše samo promjeniti zastavu, da ispada kao da vijori,.....no dobro nema to neke veze.....ne znam zašto ali meni je ta zastava najprije upala u oči i nisam pomislio na jaku buru npr, jer nisam dobio takav utisak, da je vani jaka bura.... Ovo sam napisao kao dobronamjeran savjet, da se npr neki amerikanci (američki čitatelji) ne uvrijede, jer zastava je prvi i najvažniji simbol neke zemlje,...Ali pošto smo dokazali, da može se zastava i preokrenuti sve je ok, samo se nadam da če prosječni čitatelj to i tako shvatiti,...
Jedva čekam nastavak! Samo hrabro, to nisu neke kritike, samo da vidite kako budno pratimo sve u vezi tog stripa i koliko nam znači! Zato su sve ove rasprave, da se dobije najbolja verzija, ako se možda može nešto popraviti.....
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Camilo2.jpg)
Croatia
8204 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 26/12/2013 : 12:05:29
|
ma to ti je sve prljava komunistička propaganda lijepo vam je dj rekao da pažljivo čitate zagor uđe u bijelu kuću i odmah pušu vjetrovi na lijevo ovaj nemušti potez prikrivanja od strane dj-a samo je još jedan dokaz da se radi o crvenoj opasnosti |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 26/12/2013 : 12:30:04
|
Lol... ojro i zastava... ![](icon_smile_big.gif)
Dobra tabla... vidimo da je i predsjednik SAD-a u igri... velika stvar... : )
Kolor odličan, kao i crtež! Ovo je rad fanova i za sada uopće nemam dojam da je ovo rad "amatera", tako da nema smisla biti kritičan. Vjerujem da bi ljepše izgledalo da je crtao Andreucci i da je kolor radio Leonardo Da Vinci, ali meni je ovo preodlično i ovako. |
|
Timber Bil
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/banana.jpg)
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
ZoranC
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/20161224_194104.jpg)
Germany
1932 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 26/12/2013 : 13:00:21
|
@1Euro: evo i tebi dobronamjerna kritika: suzdrzi se od svojih dobronamjernih kritika. Pocinjes sa autogolovima, cio svijet zna da vecina zastava ima dva lica, sto je nebitno kad se uzme u obzir na kojoj se strani nalazi drzac zastave. Momci, samo picite, kapa do poda ovakvom entuzijazmu.![](hail.gif) |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/12/2013 : 13:00:40
|
quote: Originally posted by 1Euro Jedino američka zastava je pogrešno nacrtana, jer je plavi ugao (tamo gdje su zvijezdice) na lijevoj strani, dok ste vi nacrtali u desnom kutu, umjesto u lijevom kutu.....
![](icon_smile_question.gif) ![](icon_smile_question.gif) ![](icon_smile_question.gif) ![](icon_smile_question.gif) ![](icon_smile_question.gif) ![](icon_smile_question.gif) |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
IGMAN2
Senior Member
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 26/12/2013 : 13:33:18
|
quote: Originally posted by ken2
ma to ti je sve prljava komunistička propaganda lijepo vam je dj rekao da pažljivo čitate zagor uđe u bijelu kuću i odmah pušu vjetrovi na lijevo ovaj nemušti potez prikrivanja od strane dj-a samo je još jedan dokaz da se radi o crvenoj opasnosti
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) Doobra!
@D.J. Za sad sve odlično! Razumijem nervozu, jer ovo nije bilo kakva Zagor priča- uhvatio si se njegove poslijednje. Škakljiva tema i jaaako ambiciozno![](icon_smile.gif)
Nakon ovoga tvog djela ( ili nedjela-vidjet ćemo još :), pomalo mi dođe da i ja nastavim sa svojim viđenjem - što je bilo poslije ove tvoje zadnje priče, tj. Zagor danas... Ali prvo ćemo uživati u tvome viđenju stvari![](icon_smile_wink.gif)
![](icon_zagor.gif)
|
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 26/12/2013 : 14:34:36
|
Par zanimljivosti o Johnu Tyleru Jr. 10.američkom predsjedniku. Čisto ako koga zanima :) Naslijedio je William Henry Harrisona koji je ostao upamćen kao predsjednik s najkraćim mandatom budući da se prehladio na kiši prilikom inaguracijskog govora i umro mjesec dana kasnije. Predsjednik Taylor je prvi predsjednik koji se oženio za vrijeme mandata i prvi koji nije izabran na izborima. Najplodniji je američki predsjednik jer je u dva braka napravio 15 -ero djece,a posebno je zanimljivo da su mu i danas živa dva unuka :) |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 26/12/2013 : 14:52:18
|
quote: Originally posted by 1Euro samo se nadam da če prosječni čitatelj to i tako shvatiti,...
A zamisli sad da prosjecni citatelj ovo pogrijesno shvati, i pomami se zbog zastave koja je "pogresno" okrenuta... majko mila, jadan citatelj, koji sve ovo besplatno dobija, sjedi na svojoj guzici i uziva u radu drugih, i kaze, "Pa jebo im ja mater, pogresno su nacrtali zastavu, odustajem od citanja ovog trena!"
Jadan prosjecni citatelj, koji nema pametnija posla u zivotu nego da k'o picajzla svaki detalj analizira do bola. I koji na kraju ispadne k'o totalna budala, jer zastavi nista ne fali.
Mo's mislit. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
senad7
Senior Member
![](avatars/1084052404.jpg)
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 26/12/2013 : 15:32:38
|
D.J. i ekipi svaka cast na radu....vidi se da ste istinski Zagorovci. Ja nisam od onih koj analiziraju svaku slicicu do detalja i samo trazim kojekakve greske nego volim procitati Zagora jednostavno. Cekam sa uzbudjenjem ostatak price" ZBOGOM DARKWOODE"
|
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 26/12/2013 : 15:39:23
|
Sviđa mi se što je radnja vraćena pet godina unazad, nadam se da ćemo na jednoj od tabli vidjeti Zagora u klasičnoj pozi bez sakoa sa sjekirom (po mogućnosti u šumi). |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 26/12/2013 : 16:14:42
|
Mene sad baš zanima je li Zagor i pet godina unatrag već bio oženjen. Onaj plavi malac izgleda prilično razvijeno, kao desetogodišnjak. |
|
velka031
Advanced Member
![](AvatarUpload/zagor2(2).jpg)
Croatia
17048 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Curunir
Advanced Member
![](avatars/saruman2.gif)
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 26/12/2013 : 18:38:51
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by 1Euro samo se nadam da če prosječni čitatelj to i tako shvatiti,...
I koji na kraju ispadne k'o totalna budala, jer zastavi nista ne fali.
Mo's mislit.
bez ovoga k'o![](icon_smile_big.gif) najjaci je od svega pokusaj "objasnjenja". majko mila, što je u tom mozgu da mi je znati. ali neka, treba nešto ostaviti i Martiju, svijet je pun misterija![](icon_smile_wink.gif) |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
1Euro
Advanced Member
![](AvatarUpload/1euro1.jpg)
12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/12/2013 : 22:58:45
|
kao prvo:
-zastava je prvi i najvažniji simbol koji predstavlja jednu naciju, državu i sa takvim stvarima se nije za šaliti. Ja sam upozorio na greške, koje su se meni učinile, zbog toga, ako budete možda jednom htjeli izdati ovaj strip i u Americi npr,....svi znamo da DJ izdava npr Magičnog u Americi,...i ja to tako i shvačam ozbiljno i ne samo kao nekakvi strip art za frendove sa foruma. Ali na kraju bude li se nastavljalo sa greškama ispat če stvarno kao strip art, a moglo je i nešto više. Znači ja se brinem za vas, meni je ionako svejedno, jer nisam uložio ništa u ovo, ali želim vama koji ste u to puno truda uložili, da vam možda Bonelli jednom ovo i izda u nekom svom almanahu itd,....znači, da dobijete neko priznanje od strane Bonelija a ne samo forumaša. Zato ne razumijem zašto me vređate sa budalom....ali nema problema, mogu ja uzvratiti i na taj način. Oni koji me znaju, koji znaju sve moje zaključane nickove od 2004 nadalje, znači stari forumaši mnogo ranije nego je ovdje bio logiran Acestroke, dobro znaju da mogu ja lako odgovoriti na bilo kakvo vređanje i po cijenu izbacivanja. Ova izbacivanja po 30 dana su sitnica, za ono što sam ja bio izbačen na godinu dana itd,....ali jednostavno ne želim "igrati na taj način", pa molim da se prestane sa nekakvim vređanjem (dok nam nije izmaklo kontroli) na samom početku kao drugo:
-u 99 posto stripova, knjiga, filmova,....uvijek je zastava (bilo koja, ne treba da bude američka), okrenuta na pravilan način (znači ima pravilna strana, a ima i "kontra" strana. Ovdje je okrenuta na "kontra" stranu, što se naravno može objasniti da ju je vjetar preokrenuo (nije da je sad bitno), ali ja sam siguran da 90 posto čitatelja, neče o tome razmišljati, o vjetru, nego če razmišljati da je zastava jednostavno naopako nacrtana. Ja sam na to upozorio, da bi bilo bolje da se promjeni, da zastava vijori sa te prave strane a ne kontra strane, a vi kako hočete. Možete "googlati" pa čete vidjeti da naopako okrenuta zastava znači "upor protiv države", "poziv na rat",....pošto se ovdje ne radi baš o naopako okrenuti zastavi, ali se isto tako ne radi o zastavi, koja je okrenuta pravilno, jer američka zastava izgleda ovako:
https://www.google.com/search?q=usa+flag&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CaW8UrXMEeLcygPz8oDwCA&sqi=2&ved=0CCkQsAQ&biw=1600&bih=796
Znači ovdje imate milijun fotografija američke zastave i sve su okrenute u jednom i jedinom smjeru, znači plavi dio (tamo gdje su zvijezdice) je u lijevom gornjem kutu, a kod vas ste nacrtali "okrenutu-drugu stranu" pa imate plavo sa zvijezdama u desnom gornjem kutu...... Ako to po vama nije takav problem (i vadite se na vjetar npr...), zašto onda na ovom linku kojeg sam ja dao, bilo gdje na googlu, pronači čete samo jednu verziju a to je ona originalna,.....jer ima samo jedna originalna slika zastave, i na to sam ja upozorio....vaša verzija zastave je rijedko viđena, jer se radi o suprotnoj strani zastave....
Eto i pojašnjenja struke heraldike:
http://www.herold.si/zastavoslovje/6-izobesanje-slo-zastave.html
(drog zastave je uvijek na lijevoj strani, kod vas je na desnoj....)
eto i za američku zastavu:
http://www.ushistory.org/betsy/flagetiq.html
(that is with the union or blue field to the left of the observer in the street.)
Eto, to je sve i ne želim se više baviti sa time. Ako ima netko problema sa time, ako se želi svađati, vrijeđati,...onda neka mi piše na PM. Pogotovo Ace i curunir |
Edited by - 1Euro on 26/12/2013 23:38:28 |
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32419 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
![](avatars/1078464506.png)
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 27/12/2013 : 01:32:51
|
quote: Originally posted by nagor
Zar nije svaki rat zbog zastava? : ) U svakom slučaju, respekt za popravak. Ma nije bilo uopće potrebno. : )
Imas pravo za ratove i zastave.![](icon_smile_big.gif) No meni je zaista drago sto je 1Euro komentirao zastavu jer je i meni bolje ovako. Ovdje imamo dosta zbunjucih stvari koje su namjerno zbunjujuce, jos najbolje da je i zastava zbunjujuca. Slijedece dvije table idu u 8 ili 9 ujutro po vasem vremenu. Inace, dosad ima nekih genijalnih komentara koje ne smijem komentirati jer bi se previse otkrilo.![](icon_smile_wink.gif) |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|