Author |
Topic  |
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/09/2017 : 22:39:34
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ma dok Hrvatska ne bude opet imala dobrog pleja nek zabiravi na medalje
Ne. Dok Hrvatska ne bude imala dobrog trenera nek zaboravi na medalje.
Šarić daleko najveće razočarenje. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/09/2017 : 22:39:43
|
Prva utakmica nokaut faze i odmah primaš 100 koševa, više ništa nije potrebno reći. Nisam gledao Ruse u skupini, ali po ovome od danas imaju dobre šanse za finale. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 10/09/2017 : 22:40:25
|
Mislim da će se preko 90% ljudi složiti s ovim. Rusi su baš iskoristili naše slabosti. Zatvorili su malo jače Bogdanovića i vanjska linija je doslovce blokirana. Pod košem je čini mi se i bilo malo prostora ali sad se osjetio izostanak onih naših jačih centara pogotovo što Šarić nije igrao dobro. Šarić i Bender će u budućnosti još više napredovati pogotovo što se tiče šuterskih sposobnosti a Ukiću i Popoviću želim sretnu mirovinu. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 10/09/2017 : 22:48:46
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Šarić daleko najveće razočarenje.
Imali smo mi sasvim solidne trenere ali opet ništa. Ajmo mi pogledat našu petorku i odmah se vidi nesrazmjer u kvaliteti: 1 Ukić - realna vrijednost za ocjenu 2 2 Simon ili Tomas - ocjena 3 3 Bogdanović - ocjena 5 4 Šarić - ocjena 5 5 Planinić - ocjena 2 Ukupno 17 i sad da recimo igraš s ekipom koja ima solidnu ekipu recimo 3 3 4 4 4 imaju ukupnu ocjenu 18 i na papiru su bolji.
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/09/2017 : 22:52:08
|
Može li mi neko ko zaziva playa bez kojega nema medalja reć kad je to Hrvatska imala playa? Ko je taj play koji nan je donosija medalje? Alanović? Gregov? Tomeljak? Možda bezmudi Planinić ili kamikaza Mulaomerović? Aco bi i sa Parkeron na terenu sve sjeba.
Igra se svodi na rokanje trica, četvorku ni peticu nemamo ni za lijek a znalci zazivaju playa   |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 10/09/2017 : 22:54:53
|
Jedna od onih famoznih utakmica kad je Saric doslovno mrtav napadacki. I to se obicno dogodi u knock out fazi. |
These pretzels are making me thirsty... |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 10/09/2017 : 22:57:02
|
quote: Originally posted by usagi77
. Naši na putu do prvaka Europe danas gaze Ruse najmanje 10 razlike. Bogdanoviću i Šariću nema tko parirati, sve do novog susreta sa Španjolcima.
  |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 10/09/2017 : 22:59:28
|
Može li mi neko ko zaziva playa bez kojega nema medalja reć kad je to Hrvatska imala playa? Ko je taj play koji nan je donosija medalje? Alanović? Gregov? Tomeljak? Možda bezmudi Planinić ili kamikaza Mulaomerović? Aco bi i sa Parkeron na terenu sve sjeba.
Igra se svodi na rokanje trica, četvorku ni peticu nemamo ni za lijek a znalci zazivaju playa  
Pa imali smo Dražena Petrovića koji je praktički play, a i Kukoč je bio odličan i šuter i asistent. Plus toga tada je ozbiljnu košarku igralo puno manje ekipa, a i Srbija nije učestvovala. Ps. Od ovih koje si nabrojio jedino je Alanović "donio" medalju radi Petrovića i Kukoča, a od ovih ostalih nikad nismo ni dobili medalje jer su svi običan prosjek i teza više da bez dobrog playa nema medalje. |
Edited by - hello on 10/09/2017 23:02:33 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/09/2017 : 22:59:40
|
quote: Originally posted by hello
Šarić daleko najveće razočarenje.
Imali smo mi sasvim solidne trenere ali opet ništa. Ajmo mi pogledat našu petorku i odmah se vidi nesrazmjer u kvaliteti: 1 Ukić - realna vrijednost za ocjenu 2 2 Simon ili Tomas - ocjena 3 3 Bogdanović - ocjena 5 4 Šarić - ocjena 5 5 Planinić - ocjena 2 Ukupno 17 i sad da recimo igraš s ekipom koja ima solidnu ekipu recimo 3 3 4 4 4 imaju ukupnu ocjenu 18 i na papiru su bolji.
Imali smo mi solidne trenere ali ni jedan nije ima ovako 2 kvalitetna igrača kakve sada imamo. Repeša je zna bit iritantan ali je iz ekipe uglavnon izvlačija maksimu, Spahija je igra najbolju košarku i njegovoj ekipi su suci uzeli medalju. Doduše Spahija je i moga igrat nešto suvislo sa Vujičićen i Kasunon ispod koša. Perasović nije trener za reprezentaciju jer je trener "fašist", a u situaciji kad samo o dobroj volji igrača ovisi oće li se odazvat ili neče, takav trener ti je zadnje šta ti triba. |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 10/09/2017 : 23:01:17
|
Nerazumin sto Ukić radi zadnjih 5 god u repki,taj nemoze pogoditi ni bacvu od 200litara Al dobro,kosarka nam je teska utopija zadnjih 20god |
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 10/09/2017 23:02:03 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/09/2017 : 23:02:18
|
Igra se svodi na rokanje trica, četvorku ni peticu nemamo ni za lijek a znalci zazivaju playa  
Pa imali smo Dražena Petrovića koji je praktički play, a i Kukoč je bio odličan i šuter i asistent. Plus toga tada je ozbiljnu košarku igralo puno manje ekipa, a i Srbija nije učestvovala.
Petrović je playmaker koliko i Luka Žorić. Ali upravo to i je moja poanta. Ne triba ti vrhunski igrač na poziciji 1 da bi ima rezultat i da bi ti igra ličila na nešto. |
Edited by - NESVRSTANI on 10/09/2017 23:02:51 |
 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16590 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 10/09/2017 : 23:05:48
|
Sved, 28 poena i 12 asista.. covek pored svog onog ispucavanja, podelio i 12 lopti... Odlican je. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 10/09/2017 : 23:07:49
|
Pa imali smo Dražena Petrovića koji je praktički play, a i Kukoč je bio odličan i šuter i asistent. Plus toga tada je ozbiljnu košarku igralo puno manje ekipa, a i Srbija nije učestvovala.
Petrović je playmaker koliko i Luka Žorić. Ali upravo to i je moja poanta. Ne triba ti vrhunski igrač na poziciji 1 da bi ima rezultat i da bi ti igra ličila na nešto.
Ps. Od ovih koje si nabrojio jedino je Alanović "donio" medalju radi Petrovića i Kukoča, a od ovih ostalih nikad nismo ni dobili medalje jer su svi običan prosjek i teza više da bez dobrog playa nema medalje. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 10/09/2017 : 23:18:34
|
I Gregov je donio medalju, ali nebitno...
Ti sam sebi odgovaraš ono šta ti ja pokušavan objasnit i ti i dalje ne razumiš??? Kukoč i Petrović nisu nikakvi playmakeri, dapače vrlo su slični i igraju poziciju 2-3, i sam kažeš da ti oni donose medalje, dakle ne triba ti vrhunski play nego igrači koji svojon igron rade razliku. Sada, u ovome trenutku nama su to Bogdanović i Šarić. Na terenu ti sa takvima na poziciji 1 triba samo prosječno inteligentan igrač koji će slušat upute trenera koji zna šta radi. Bogdanović je dava koševe samo na klasu, i neznan koliko san vidija izrađenih akcija na njega. Jel ti tribaju genijalci na terenu za složit blok najboljen šuteru? Šarić mi je najveće razočarenje jer san očekiva da će već sad radit razliku, a ne radi. Odigra je jako loše prvenstvo.
|
Edited by - NESVRSTANI on 10/09/2017 23:28:00 |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 10/09/2017 : 23:24:46
|
prilično sam siguran da i Gregov ima srebro iz Barcelone. ali da, nije nama play problem.. problem su ostala 3 igrača u petorci kojih nemamo.. Ne bi se čudio, ni zamjerio, da Babo odluči ne igrat više za reoku. krv piša na svakoj utakmici,a pojedinci klaj klaj opale |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 10/09/2017 : 23:24:59
|
I Gregov je donio medalju, ali nebitno...
Ma dobro glupo mi je sad raspravljat o nebitnim stvarima. Ti misliš da je više do trenera, ja mislim da je više do nedostatka playa ili barem nekoga kao što je bio Petrović ili ovaj Rus Sved. Znači netko ko šutira, razigrava i asistira. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/09/2017 : 23:51:28
|
a pleja nemamo zbog trenera u klubovima i zbog politike saveza u klubovima imaš momke koji su najbolji u petom razredu, ali imaju 5-6 cm više od vršnjaka, i iako su predodređeni za pozicije 1 i 2, 'treneri' ih guraju ispod koša onda ti dečki izrastu do 190 uvrh glave i više nisu ni za pleja, a pogotovo za centra a možda smo mogli imati par solidnih plejmejkera od tih propalih patuljastih centara drugi problem su klubovi koji kupuju amerikance plejmejkere, a one mlade jedinice koje su se kako tako probile kroz juniorske selekcije onda sjede na klupi - a plej se školuje 4 puta duže od centra, a duplo duže od dvojke i trojke
a savez nema nikakvu viziju u razvoju igrača, trenerska struka je zanemarena i potplaćena čak i u juniorskim reprezentacijama imaš favoriziranja i pozivanja ovih i onih, a najveće talente tjeraju da igraju za više selekcija u jedno ljeto, a da bi isplao kako osvajamo medalje
nema druge: aco van, trinchieri unutra s ugovorom na minimum 4 godine i podmlađivanje, ali ipak paziti da se kvalificiramo na SP 2019- dakle, ne potjerati baš sve veterane, jer se inače nećemo kvalificirati a savez mora odmah početi raditi na tome da za slijedeće natjecanje nema otkaza |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 11/09/2017 : 00:15:26
|
zaboravio sam poantu trenerima mlađih uzrasta cilj NE smije biti rezultat, nego razvoj igrača dok oni gledaju rezultat, onda je sasvim logično da će najtalentiranijeg klinca, ako ima visinu u tom uzrastu, staviti pod koš i nije to tako od jučer, nego je tako bilo i prije rata zašto bi hrvatski klubovi odgajali plejmejkere, kad mogu dovest nekoga iz srpskih klubova već sam to bio napisao, pa evo opet zadnji plejmejker kojeg je hrvatska imala, a da je bio svjetska klasa je đerđa na svim drugim pozicijama smo imali zvijezde svih ovih desetljeća naravno, imali smo solidnih jedinica, ali nijednu zvijezdu poput recimo pola teodosića |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 11/09/2017 : 00:32:14
|
quote: Originally posted by ken2
zadnji plejmejker kojeg je hrvatska imala, a da je bio svjetska klasa je đerđa na svim drugim pozicijama smo imali zvijezde svih ovih desetljeća naravno, imali smo solidnih jedinica, ali nijednu zvijezdu poput recimo pola teodosića
Bingo |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 11/09/2017 : 10:40:44
|
quote: Originally posted by tinton
. Naši na putu do prvaka Europe danas gaze Ruse najmanje 10 razlike. Bogdanoviću i Šariću nema tko parirati, sve do novog susreta sa Španjolcima.

Zluradost nije lijepa osobina.
Sve ste rekli. Ja bih samo dodao da nije ni Bogdanović savršen. Daleko najboji naš igrač već 4-5 godina, muda do poda, nezaustavljiv šuter 1-na-1, to da. No, Babo je solo igrač, on igra 1 na 5, ne zna druge uključiti u igru, ne zna asistirati, ne zna riješiti udvajanja. Ne želim njega kritizirati, on je i ovako jedan od najboljih igrača u Europi, več ukazati na promašenost koncepta u kojem nam se napadačka igra svodi isključivo na "nađi Bogdanovića". Takav koncept ispadne kao sinoć. Babo zabije svojih 25 koševa, no još više napada propadne jer ga udvoje pa potrošimo cijeli napad da bi netko šutno bezveze preko ruke ili izgubimo loptu. Dok je Simon bio na vrhuncu, prije 2, 3 godine, akcije su išle kroz njega i to je imalo smisla (a i Perasović i Repeša su ipak konretniji treneri od Ace). Simon je bio loš cijelo prvenstvo, a jučer nije ni postojao. Šarić nema još napadačku igru da sa lakoćom može rješavati situacije, šut mu je u najboljem slučaju prosječan, kao i igra leđima, on se za svaku akciju maksimalno potroši da dođe do koša. Ukić više uopće ne gleda prema košu, Tomas je počeo loše i onda se skroz pogubio, centri su odigrali koliko mogu, ali u reprezentaciji nema ni jednog visokog igrača kojemu možeš spustiti loptu u post, centri nam uglavnom pospremaju otpatke. I onda nam se napad svodi na jednog igrača koji solira. Takvu ekipu lako riješi i slabiji tim od Rusije.
Realno, nemamo mi širinu ni toliku kvalitetu, više sam vjerovao u dobar rezultat na prošlom EP nego sad (da se tada Babo i Tomas nisu ozlijedili možda bi od toga nešto i bilo), ove godine se optimizam temeljio na račun lanjskog dobrog izdanja na OI i predolimpisjom turniru, no vidjelo se kroz cijeli turnir da puno igrača nije u lanjskoj formi. Mi smo ekipa u rangu Finske ili Njemačke, što je moglo biti dovoljno i za borbu za medalje da je igra bila dobro posložena i svi na razini, no nije bilo tako. |
Edited by - vukozec on 11/09/2017 10:45:42 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 11/09/2017 : 10:50:47
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by tinton

Zluradost nije lijepa osobina.
Nisam zlurad. Samo zezam usagija zbog njegove sigurne prognoze. |
|
 |
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 11/09/2017 : 11:15:01
|
Pa to je zluradost. I to ne sa jednim beljećim smajlićem, već dva :P Ajde, i ja tebe malo zezam, sto cemo drugo sad. Idem pogledati gitkov skec. |
 |
|
roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 11/09/2017 : 11:41:53
|
Puno buke ni za što.To tako obično biva,kod nas i u puno drugih stvari.Ne znam ko je šta očekiva,ali ja nisam ništa.Ovo je samo realno stanje trenutne situacije koja traje uhuhu.Moze se razglabati koliko oces,ali ništa pametno se neće zaključiti. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 11/09/2017 : 12:00:27
|
quote: Originally posted by vukozec
Pa to je zluradost. I to ne sa jednim beljećim smajlićem, već dva :P Ajde, i ja tebe malo zezam, sto cemo drugo sad. Idem pogledati gitkov skec.
A nisam bio siguran, ali smijem i ja biti ponekad glup.
Tek sad vidim Denin video s Oparom. "Majko mila, šta Kerum nije dobija?" |
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 11/09/2017 : 13:24:50
|
ja nisam očekivao medalju, ali sam uvijek uz košarkaše i navijam i nadam se mazohist ali ja odavno govorim, odnosno pišem da mi još nismo zreli za medalju i da je trebalo ovo prvenstvo iskoristiti za gradnju ekipe za 2019 i 2020 - kada bi bili konkurentni ovako smo se vratili par godina unazad, a ništa nismo napravili samo smo potkopali temelje jedne mlade generacije koja nas je mogla vratiti u zonu favorita ništa lošiji ne bismo bili da su umjesto veterana igrali mavra, prostran, mazalin, ramljak i buva imali veću minutažu, a bender bio u petorci o aci koji se sam postavio na izborničku funkciju, iako je dogovor bio da vodi samo u torinu i na OI, ne treba uopće više govoriti hvala mu za prošlo ljeto, ali svima je bilo jasno da on nije trenerskih kvaliteta koje su potrebne da se stvori igra koja može donijeti rezultat on je dobar u šok situacijama, kada treba iz ničega nešto na prepad napraviti i to je napravio prošlo ljeto davši babi i dariju licence to kill drugo ljeto to ne prolazi, jer su naši protivnici sve to snimili ako se u savezu ne trgnu i hitno ne reagiraju, moguće je da perspektive nema, usprkos talentu kojeg imamo |
 |
|
Topic  |
|