Author |
Topic  |
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/06/2023 : 14:48:38
|
quote: Originally posted by tinton
Kako je sawitch upravo pokosio anta i maelstroma ovim postom. Dosad neviđeno na forumu. 
Učio je od najboljih.  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
Posted - 12/06/2023 : 14:49:14
|
quote: Originally posted by manhunter
Ajd bez politike.
I na ovoj stranici. |
|
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2999 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 12/06/2023 : 14:50:06
|
quote: Originally posted by maelstrom Opet ponavljam, nije on podržao nijednu političku stranku
Direktno nije, ali zakljucak se namece sam:

ps i karleusa izjavljuje da je apoliticna... |
Pumpaj |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 12/06/2023 : 14:55:54
|
Kako je sawitch upravo pokosio anta i maelstroma ovim postom. Dosad neviđeno na forumu. 
Učio je od najboljih. 
Ako si ga ovo ti naučio, svaka čast i od sada podržavam sve odluke moderature. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/06/2023 : 15:13:06
|
quote: Originally posted by maelstrom
Na šta da plati porez, ne razumem?Porez sigurno plaća Srbiji na imovinu koju ima ovde.Zašto da plaća porez Srbiji za imovinu koju ima napolju?Sve kad bi i hteo, to je nemoguće. Ako misliš na turnire, porez plaća tamo gde dobije novčanu nagradu, svakako tu nagradu nije obezbedila Srbija već Britanija, Francuska, Australija i SAD, štaviše dobrim delom čak ni oni već i mnogi sponzori koji su i iz nekih drugih zemalja, često sa Dalekog istoka.
Ako hoćeš da kažeš da bi između turnira trebao da živi u Srbiji, dobro znaš da je to nemoguće i da Srbija ne može po uslovima, koji su njemu potrebi da bude vrhunski sportista na tom nivou, da se poredi sa Švajcarskom i Španijom, mislim stvarno.
Dakle dosta sa tom besmislicom o porezu, da ne plaća porez na imovinu koju ima u Srbiji (a ima je i stoga svakako plaća veći porez Srbiji nego ti,ja i većina drugih), bila bi druga prica.
Tih gesta za fanove ima milion i ne samo gesta već je čovek motivacija za milione širom sveta, uvek je bio tu da uputi lepe reči povodom bilo čega šta je trebalo, povodom bilo kakve tragedije, nije se libio da čestita na uspehu bilo komer, za razliku od nekih drugih.
Opet ponavljam, nije on podržao nijednu političku stranku, šta mu otac radi to je stvar njegovog oca, Novak svakako neće prestati da priča sa svojim ocem zbog toga, da li bi ti to uradio sawitchu da si na njegovom mestu?
Što se tiče četničkih slika, slobodno ih okači, naravno ako su one prave, ne montaža.Da ih ima, bile bi već po raznim medijima, a naravno da ih nema.
To što posećuje piramide i "grli" drveće sawitchu ne ide nekako u prilog tvojoj tvrdnji da je agresivan, četnik i kabadahije zar ne?Nekako su to suprotne stvari? ;) Zar je "grlenje" drveća i poseta piramidama greh?
Diktatura je u Srbiji oduvek, a Srbija nije imala krštenog vladara još od kneza Mihaila i šta sad, treba da podržava Murtu da bi sjahao Kurta?Kako da ne, onda bi bio budala.Mi kao narod prvo treba da se menjamo, a onda ćemo lako sa političarima.
I nema potrebe da se ulazi u tu žabokrečinu od politike, kvari se ovo retko sportsko dostignuće koje je Novak postigao.
Vidi kolega, ako nesto ne znas ili ne razumes sasvim je OK da pitas.
https://www.srbija.gov.rs/tekst/329944/poreski-sistem.php
Ima i te kako da se plati poreza. Zato se i sportski i show biz lovatori naseljavaju u Monaku koji je jedan od poreskih rajskih oaza. Ali kada je treba da platim porez na ekstra zaradu poreska ima podatak o svakom dinaru koji sam zaradio pa me klepi pored svih poreza jos dodatno jer prelazim odredjenu cifru koja se veze za prosecne plate u Srbiji. Guglaj, stvarno me mrzi da idem jedan po jedan. Uglavnom, u SAD se placanje poreza smatra najvecim patriotizmom pa bi po toj analogiji neplacanje istog trebalo smatrati kako?
Zato se veze prijava boravka u Srbiji. Naravno da on ne moze da zivi i u Monaku stalno.
Sto se tice gestova, ima ih milion a ljudi sirom sveta i dalje nekako nisu naklonjeni njemu. Porediti recimo sa Nadalom i Federerom. Zasto? Pa meni je to sve nekako izvestaceno i ne deluje mi da prirodno izlazi iz njega. Ne deluje mi kao tip osobe sa stvarnom empatijom. Socijalna i emocionalna inteligencija se uce, tako da sa njim verovatno rade ljudi da srede imidz.
Ovo oko politike mi deluje kao da se pravis naivan sa namerom da iskontriras ono sto ne moze biti iskontrirano i opravdano. Prvo, Bertold Breht je rekao da je najgora od svih vrsta nepismenosti politicka nepismenost. Izmedju ostalog, "taj imbecil ne zna da se iz njegovog politickog neznanja radja prostitucija, napustena deca, i najgori od svih lopova, losi politicari, korumpirani i potkupljeni..." A on njegovim apoliticnim delovanjem u jeku kampanje ode kod Vucica. To moras biti ozbiljno smece u dusi da to uradis. Ili ono povlacenje instagram objave (verovatno posle poziva).
Oko delovanja oca, pa koji bi q taj otac bio da nije Novakove slave na kojoj surfuje? Njegovo delovanje je USLovljeno Djokovicevim uticajem. Kao otac mu deluje politicki a ovome PR-ovi kazu "ipak je to tvoj otac a ne ti." Top provala. Sto se mene tice, moj otac sigurno ne bi radio nesto na mojim lovorikama bez mog znanja ili odobrenja. Potpisujem.
Slike:

https://globalvoices.org/2021/09/28/socializing-with-extremists-and-hoaxers-tennis-star-novak-djokovics-controversial-visit-to-bosnia/
https://www.b92.net/eng/comments.php?nav_id=107780
https://twitter.com/em_seha/status/1618405053873926144?lang=en
Ova kontra-analogija oko grljenja drveca i cetnikovanja je njemu i te kako svojstvena. On evidentno luta sa politickim kursom kao i sa mindsetom. Prolazio je svasta od krstova do Imasa, piramida i drveca itd. Ali ona izjava sa molitvom i preciscavanjem vode je vecna. Nadrealisti. 
I ovo oko diktature. Kao imali smo je uvek pa mozemo i dalje, ne treba da se oni sa uticajem angazuju. Pa oni jedino i moraju da se angazuju. Njihov uticaj je presudan. Zamisli da on izjavi da je u Srbiji vec 10 godina ogromna sprega vlasti i kriminala, da je diktatura u Evropi u XXI veku, da nema slobode medija, da nema javnog tuzilastva, da ne postoji sport u drzavi, da gensek vlade vodi batinase na goloruk narod itd. Onda ja skinem kapu i kazem "bravo ljudino" a sa japancima jedi cevape kada budes dao malo guzice za svoj narod. Za neupucene, pogledati zbog cega je Muhamed Ali zrtvovao najbolje sportske godine. To veliki ljudi rade.
Ja ne zelim da rusim sneska vama koji slepo verujete u njegovu dobrotu, ali kad vec udjete u raspravu budite spremni da dobijete kontra-argumente. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 12/06/2023 : 15:13:36
|
Ajd bez politike.
Jebiga, sad sam tek video. Pisao sam post. Necu vise spominjati. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 12/06/2023 : 15:21:57
|
quote: Originally posted by lwood
Znači ovde politika može a u svaštari ne može,jel manhunteru?
Tasteru!  |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/06/2023 : 18:27:37
|
Ne kuzin na onoj slici di su cetnici jesu li i oni Kinezi(sta li su vec) isto cetnici ili se slucajno tamo nalaze? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
john connor
Senior Member

Serbia
2972 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
Posted - 12/06/2023 : 18:56:23
|
Još jedan post koji ima veze sa politikom, ban. Ne zanima me da li neko nije video upozorenje, da li sam hoće nekome da odgovori na komentar ili hoće na ovaj moj komentar da nešto napiše.
Evo i lwoodu je srce puno, ostavio je komentar sa ustašama, iako nema veze sa diskusijom, tako da su valjda sad svi namireni. |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
Posted - 12/06/2023 : 19:00:05
|
Učio je od najboljih. 
Ako si ga ovo ti naučio, svaka čast i od sada podržavam sve odluke moderature.
Godine i godine neprestanog rada.  Pre 10 godina bi pisao kako nije važno koliko je slamova osvojio, nego da je važno što slavi krsnu slavu i što mu je otac tradicionalan i pošten čovek.  |
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 12/06/2023 : 19:02:38
|
Još jedan post koji ima veze sa politikom, ban. Ne zanima me da li neko nije video upozorenje, da li sam hoće nekome da odgovori na komentar ili hoće na ovaj moj komentar da nešto napiše.
Evo i lwoodu je srce puno, ostavio je komentar sa ustašama, iako nema veze sa diskusijom, tako da su valjda sad svi namireni.
Da je topic zaključan na vrime to se ne bi dogodilo. Kriva je loša moderacija. A šta se tiče ustaša dragi su mi koliko i ti. |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 12/06/2023 : 19:24:34
|
Iskreno me zabole za sve, Novak je najbolji teniser ikada, u svim ostalim državama sveta bi sekli vene da imaju takve sportiste poput Đokovića i Jokića, to je suština. A svako neka svoje probleme i probleme u svojoj okolini i državi rešava preko sebe, a ne preko drugih, pogotovo onih koji su toliko postigli. |
 |
|
dovlajoe
Junior Member

.JPG)
Serbia
414 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 12/06/2023 : 20:19:46
|
Čovek postigne najveći uspeh u istoriji svog sporta i neki ovde nađu za shodno da iskoriste istorijski trenutak da ga ovde za sva vremena unize i popljuju na teško da može gori način. Čemu kačenje baljezgarija od slika, poređenje sa Karleušom i spočitavanje da je simpatizer onog zlotvora? Ako ne volite Novaka, i to negde morate da "izbacite" i ovekovečite, postoji način za to koji ne bi smeo da prelazi granice neukusa. Minus i za moderaciju, dele se opomene zbog političke konotacije a ne smeta za najvećeg tenisera ikada govoriti da je kreten, krelac, majmun, šaban. Pitanje za sve koji su podržali ovakav vid komunikacije: da li bi se sprdali i hvalili "klizeće startove" kojim se unižava recimo Modrić kada je dobio zlatnu loptu? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 12/06/2023 : 20:39:52
|
quote: Originally posted by dovlajoe
Čovek postigne najveći uspeh u istoriji svog sporta i neki ovde nađu za shodno da iskoriste istorijski trenutak da ga ovde za sva vremena unize i popljuju na teško da može gori način. Čemu kačenje baljezgarija od slika, poređenje sa Karleušom i spočitavanje da je simpatizer onog zlotvora? Ako ne volite Novaka, i to negde morate da "izbacite" i ovekovečite, postoji način za to koji ne bi smeo da prelazi granice neukusa. Minus i za moderaciju, dele se opomene zbog političke konotacije a ne smeta za najvećeg tenisera ikada govoriti da je kreten, krelac, majmun, šaban. Pitanje za sve koji su podržali ovakav vid komunikacije: da li bi se sprdali i hvalili "klizeće startove" kojim se unižava recimo Modrić kada je dobio zlatnu loptu?
Naravno. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 12/06/2023 : 20:54:06
|
Čovek postigne najveći uspeh u istoriji svog sporta i neki ovde nađu za shodno da iskoriste istorijski trenutak da ga ovde za sva vremena unize i popljuju na teško da može gori način. Čemu kačenje baljezgarija od slika, poređenje sa Karleušom i spočitavanje da je simpatizer onog zlotvora? Ako ne volite Novaka, i to negde morate da "izbacite" i ovekovečite, postoji način za to koji ne bi smeo da prelazi granice neukusa. Minus i za moderaciju, dele se opomene zbog političke konotacije a ne smeta za najvećeg tenisera ikada govoriti da je kreten, krelac, majmun, šaban. Pitanje za sve koji su podržali ovakav vid komunikacije: da li bi se sprdali i hvalili "klizeće startove" kojim se unižava recimo Modrić kada je dobio zlatnu loptu?
Glede Modrića-to se radi na dnevnoj bazi I to rade uglavnom Hrvati(Dalmatinci) Igračina-je Čovik-nije
Ali njega nigdje na netu neces naci kao Novaka koja kao nekakva jeftina posvuduša iskače iz paštete Zamisli Modrića sa rakijom Ili Modrića sa onakvom zastavom Vaši mediji bi urlikali Pozivali bi na linč Novak jest možda najveći tenisač ikad Ali kao lik i pojava-antipatičan do boli Ne zbog rakije i zastave To je njemu na sramotu
|
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 12/06/2023 : 21:11:09
|
Ako je postigao najvece brojke u lupanju loptice onda je najpametniji i sve sto radi za primer. Jbt  |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 12/06/2023 : 21:13:13
|
quote: Originally posted by maelstrom
Iskreno me zabole za sve, Novak je najbolji teniser ikada, u svim ostalim državama sveta bi sekli vene da imaju takve sportiste poput Đokovića i Jokića, to je suština. A svako neka svoje probleme i probleme u svojoj okolini i državi rešava preko sebe, a ne preko drugih, pogotovo onih koji su toliko postigli.
U ostalim drzavama gledaju na sport kao sport a ne kao bitku protiv sveta, vracanje starih politickih dugova, ratova i ostalih gluposti. Ali ovo ti je realno jedini ispravan post. Suocen sa argumentima si rekao da te zabole za to, on je za tebe bogotac i to je to. Legitimno. Iako meni besmisleno legitimno je. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41157 Posts
Posted - 12/06/2023 : 21:14:23
|
quote: Originally posted by lwood
Evo i lwoodu je srce puno, ostavio je komentar sa ustašama, iako nema veze sa diskusijom, tako da su valjda sad svi namireni.
Da je topic zaključan na vrime to se ne bi dogodilo. Kriva je loša moderacija. A šta se tiče ustaša dragi su mi koliko i ti.
Jebes mi sve, doci cu po tebe i idemo u Svajcarsku da vidis da nisi normalan :D |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
dovlajoe
Junior Member

.JPG)
Serbia
414 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 12/06/2023 : 21:19:44
|
Za Modrića nisam znao, u svakom slučaju bili nam simpatični ili ne takve veličine ne bi trebali karakterisati prostačkim vokabularom. To je poenta mog predhodnog posta, a ne da Novaku svi treba da se klanjaju i da ga vole. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26020 Posts
Posted - 12/06/2023 : 21:23:44
|
Inače, Novak je najbolji teniser svih vremena i verovatno će to i ostati. Ukoliko osvoji još neki GS, ili kojim slučajem OI, biće i jedan od najboljih sportista u istoriji. Tu valjda niko ne može da kaže nešto drugačije.
Ovo da je promovisao Srbiju u svetu okačite mačku o rep. Možda u nekom malom procentu to i jeste bila posledica njegovih uspeha da su ljudi išli da guglaju gde je Srbija, ali ne bih rekao da je bilo više od toga.
I ovo drugo razmišljanje, da ga mrze zato što je iz Srbije okačite istom onom mačku o rep. Zabole ljude odakle je ko, vide čoveka na ekranu i na osnovu njegovog ponašanja i izgleda stvaraju simpatiju ili averziju. Zabole prosečnog Britanca ili Amerikanca za Srbiju, niti da mrze nekog zato što dolazi iz te zemlje ( za koju ni ne znaju gde se nalazi).
Psovanje oca i majke, njihovo teranje iz lože i javno ponižavanje, urlikanje kad osvoji neki naizgled nebitan poen protiv mnogo slabijeg protivnika, vikanje na trenera, psovanje i njegovo javno nepoštovanje, izjave u javnosti, grljenje drveća i vođenje gurua na utakmice, to ljudi vide i zbog toga nije omiljen. S razlogom, rekao bih. Sve druge razloge koje ovde nabrajate možete samo da koristite da biste učinili da ovi koji ga mrze izgledaju kao da nisu u pravu, ništa više.
Svaka mu čast na svim uspesima, mislim da je mogao još nekoliko GS više da ima, a isto tako mislim da će ih još nekoliko osvojiti i uvek ću navijati za njega. Ali da je antipatičan, jeste. |
|
 |
|
Topic  |
|