forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor almanah br. 13
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

velka031
Advanced Member

Croatia
17063 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/03/2014 : 12:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

nemate vi pojma, Chiarolla je umjetnik ne samo crtać stripova...njegove vinjete su svaka za sebe umjetnićka dijela....
nekad je zbrzavao Zagora i Čika crtati ali se sada više potrudi pa su i glavni likovi odlični,...
zadnji maxi i pejsaži otoka su ne odlični več fantastični....kritizirajte Cassare, Darcagnelle i ostale "bisere".....

Dok oni crtaju, Chiarolla je umjetnik.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 09/03/2014 : 12:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u tome da sada crta normalnu količinu tabli za jdnog strip crtača. Prije je crtao jako puno jer je bio najbrži u staffu.

I ima nas nemali broj kojima je on jedan od najdražih crtača.

Edited by - Pavel on 09/03/2014 12:34:26
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/03/2014 : 14:20:28  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ja doslovno osjećam fizičku bol u očima kad gledam njegov crtež. Jednostavno - ne podnosim način kako crta ljude, pogotovo lica. Samo kad se sjetim Sedam gradova Cibole i prvog maxija Dolina vjetra, i dan danas mi suza krene iz oka kakve fenomenalne priče su njemu dali crtati.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/03/2014 : 16:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ja doslovno osjećam fizičku bol u očima kad gledam njegov crtež. Jednostavno - ne podnosim način kako crta ljude, pogotovo lica. Samo kad se sjetim Sedam gradova Cibole i prvog maxija Dolina vjetra, i dan danas mi suza krene iz oka kakve fenomenalne priče su njemu dali crtati.

potpis...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/03/2014 : 17:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Stvar je u tome da sada crta normalnu količinu tabli za jdnog strip crtača. Prije je crtao jako puno jer je bio najbrži u staffu.

ako ih uspiješ nabrojiti bar deset, postat češ forumaš mijeseca!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/03/2014 : 19:55:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Vi kojima je Chiarolla prst u oko- kakav vam je Marcello?
Nije nekakvo trik pitanje, samo me zanima.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/03/2014 : 20:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Isto bezveze.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11998 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/03/2014 : 21:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

Slazem se i meni je on medju boljima! Toliko sam njegovih epizoda procitao da sam se navikao na coveka! Bolji je od Mangiantinijia sigurno!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/03/2014 : 21:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

užas...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/03/2014 : 21:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
i andreucci...uz navedenu dvojku-ajme i kuku...

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11998 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/03/2014 : 21:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

I meni je Andreucci bio malo problematican u onoj epizodi Ljudi i Zveri i u jos jednoj epizodi ne znam kojoj nije mi se bas svideo. Ali sam onda procitao ,,Teksaske rednzere" tu mu je crtez maestralan! Fantastican crtac!
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 09/03/2014 : 22:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
E sada reći da je Chiarolla najbolji crtač...teško.
Istina je da sjajno dočarava pejsaže, a također i žene
Chiarolla se počeo jako popravljati tamo negdje oko epizode
"Lord u Darkwoodu" gdje su mu napokon face počele ličiti na
Zagora i Chica.

Sada mi uopće ne smeta da crta Zagora, no godinama sam
ga teško probavljavao, bilo je toliko epizoda koje mi je pokvario svojim crtežom, "Tajna jednoroga", "Dugo putovanje",
a da ne govorimo onu katastrofu od "Tajanstvenog izvora".
Njegov prikaz meni veoma dragog lika Doktora Metrevelića
još uvijek mi stvara probleme u želucu

U zadnje vrijeme veoma mi je solidan, ali teško bih ga svrstao
u deset trenutno najboljih Zagorovih crtača.

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 09/03/2014 : 22:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

quote:
Originally posted by globinjo

I meni je Andreucci bio malo problematican u onoj epizodi Ljudi i Zveri i u jos jednoj epizodi ne znam kojoj nije mi se bas svideo. Ali sam onda procitao ,,Teksaske rednzere" tu mu je crtez maestralan! Fantastican crtac!

Da, u Teksačkim rendžerima,a također je bio maestralan u Morskoj stravi. Taj crtež mi je uljepšao cijelo djetinjstvo

A onda je u "Kainovom povratku" promijenio stil. Crtež mu je i dalje ostao dobar, ali to više nije bio onaj Kain iz "Morske strave".

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19200 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/03/2014 : 07:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Marcello na texu odlican,ns zagoru losiji....
Chiarolla nekad losiji,danas puno bolji...pejsazi i okolina maestralni,sami likovi malo losiji...cak u zadnje vrijeme zagora i chika crta dosta dobro,, nijeni vrh ali ga rado citam...
Andreucci na texaskim rendzerima odlican,pa i na morskoj stravi,kasnije se zasitio zagora izgleda pa sve zbrzavao...na texu vidim jako dobar...valjda mu odgovara klasicni vestern....
To je moje videnje crtaca,nisu vrh ali jako solidni..za razliku od cassara ili deacagnela oni su jos i ok.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 10/03/2014 : 08:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ja odavno govor, Chiarolla što se tiče crtanja Zagora i Chica i dalje loš, ali sve ostalo je sami vrh..
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1588 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 10/03/2014 : 08:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla i Marcello su daleko najbolji crtači Zagora.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 10/03/2014 : 08:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Također loš.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4345 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 10/03/2014 : 12:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
obozavam chiarolin crtez...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/03/2014 : 13:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije mi baš trn u oku, dosta je epizoda u kojima je fantastičan. Osim sada već "dobre stare" Sedam gradova Cibole, u nekim novijim avanturama je odličan, npr. u ovom novom maxiju. No, u većini slučajeva zna da pobaci, da ruci previše oduška da se razmaše pa njegove table postanu neka psihodelična kombinacija bolesnih figura.

Marcello mi je fantastičan i žao mi je što je samo na statusu "gosta" serijala. Nestali istraživač, Teritorija Komanča, Avantura u Kanadi su priče u kojima naprosto uživam. U specijalu "Urota Bogova" malo manje. Ne znam samo šta mu je bilo na trećem Kandraxu. Ono je bukvalno crtež preko k....

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 10/03/2014 : 16:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ne kažem ja ništa za Karijoline pejzaže, ljude ne mogu vidjeti koje on nacrta.
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 10/03/2014 : 17:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

Nije mi baš trn u oku, dosta je epizoda u kojima je fantastičan. Osim sada već "dobre stare" Sedam gradova Cibole, u nekim novijim avanturama je odličan, npr. u ovom novom maxiju. No, u većini slučajeva zna da pobaci, da ruci previše oduška da se razmaše pa njegove table postanu neka psihodelična kombinacija bolesnih figura.

Marcello mi je fantastičan i žao mi je što je samo na statusu "gosta" serijala. Nestali istraživač, Teritorija Komanča, Avantura u Kanadi su priče u kojima naprosto uživam. U specijalu "Urota Bogova" malo manje. Ne znam samo šta mu je bilo na trećem Kandraxu. Ono je bukvalno crtež preko k....

Da, Marcello je u većini epizoda bio sjajan, osim što je debelo podbacio u trećem Kandraxu. Mislm da mu je to bio i zadnji Zagor ako se ne varam....

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4345 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/03/2014 : 05:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
marcello je svoje zadnje radove radio vec skoro poluslep...tako da nije cudo da je podbacio...i njegov crtez takodje volim
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17063 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/03/2014 : 20:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Marcello na Texu fenomenalan, na Zagoru ipak losiji, iako je Nestali istrazivac remek djelo.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/03/2014 : 21:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

marcello je svoje zadnje radove radio vec skoro poluslep...tako da nije cudo da je podbacio...i njegov crtez takodje volim

koliko je coveku uopste godina?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3923 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 11/03/2014 : 21:53:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message  Reply with Quote
http://it.wikipedia.org/wiki/Carlo_Raffaele_Marcello

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000