Author |
Topic |
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 21/03/2014 : 08:45:14
|
Poll Question:
Stripovi SBE su obelezili naša detinjstva, mladost, nekima i srednje godine...Nadam se da će nas pratiti kroz ceo zivot...
Koja priča je po vama najbolja Bonelli priča ikada ?
Na osnovu vaših predloga ove priče su ušle u najuzi izbor...Pa da vidimo koja je zaista najbolja ?
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 21/03/2014 : 08:52:38
|
Nisam čitao baš mnogo Bonelli junaka pa da sada budem baš objektian.. Ali od ovih ponuđenih glasao za "Carsonovu prošlost", iako su meni najbolje dvije Zagorove "Nestali Istraživač" i "Otočka skupina", ako baš baš moram odabrati jednu onda "Otočka skupina"! |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 21/03/2014 : 09:08:22
|
King je skoro citirao...Demoni ludila verovatno favorit broj 1
Djole je jednom napisao komentar na epizodu "Divovi dobra i zla". Ne samo da je to najbolji komentar ikada napisan na ovom sajtu, vec se moze reci da tuce cak i sve jednu recenziju. Tek jedan komentar sa brzopletim tipfelerima, vidi se da je sjeo za komp i izbacio iz sebe ono sto mu je lezalo na dusi. Nazalost, taj komentar je na recki u toku vremena prepravio, taj sjaj i divljenje su nestali, ili bolje receno, ostali su u ne tako bljestavoj verziji, pa to vise nije to. Ima tu i pokusaj reprize u opsirnom tekstu u OPVC Demon ludila, ali i tu isto vazi-to nije to. Nije vise to taj tekst koji dolazi iz srca. Medjutim, ukljucio sam pretrazivac i nasao prvobitnu verziju. Taj komentar opisuje u potpunosti moje misljenje o toj epizodi. Citiram:
Krug života je izgubio svoj centar." Nemoguće je ukratko sažeti broj stvari koje je Sclavi rekao sa ovom pričom. Dao nam je kraj Zagora. Dao nam je sumrak boga našeg detinjstva. Dao nam je Manitua. Dao nam je oduzimanje dečije nevinosti. A to je samo početak. Ali taj krug koji je izgubio taj centar, to mi je ostavilo najjači utisak. Odmah iza toga ide ludilo sa paralelnim dimenzijama i epskim arhetipovima Zagora i Hellingena, ali taj krug...! U načelu, Zagor je samo imao jedan loš dan. Samo jedan loš dan, i sve što je decenijama zidao u Darkwoodu se raspalo, i našao se u jednom drugačijem, realnijem, surovijem svetu, našem svetu. Samo jedan loš dan (ili mesec, bolje rečeno), kakav nam se svima dešavao, i krug života je ostao bez centra. Zar nam je toliko lako da ostanemo bez naših spiritus moevnsa? Zar je toliko lako da sve ode bestraga, čak i kod Zagora, a kamoli kod nas, običnih smrtnika? Naravno da jeste, i jednom desetogodišnjem klincu koji je navikao na uvek pobedonosnog Zagora ovo bi mogla biti prva naznaka za mračnija vremena koja će ga čekati kada malko poratse i ostavi Zagora u nevinom dobu koje neki nazivaju detinjstvom. Ovo je, što bi rekao mcn, darknajtizacija Zagora, i kao i kod Batmana, osim ličnog, tu je i kolektivno, ai postmoderno. Šetnja Zagora kroz nekoliko dimenzija/narativnih pristupa, dok je sve to u stvari priča matorog vrača svojim unucima, uvođenje blatantnog post-modernizma i lavirinta priča u Zagora, raspravljanje o samom smislu postojanja tokom jedne mega epopeje na 500 i kusur strana je nešto čemu svi ostali stripovi mogu da teže, ali retko da dostignu. Sclavi nam kroz večni sukob Zagora i Hellingena priča o prirodi dobra i zla, o prirodi Boga maskiranog u malog indijanca, o prirodi same priče. Ovo nije jedan od najboljih Zagora ikada, kako kažu neki, ovo je jedan od najboljih stripova ikada, i sve što sledi je beldi surogat, a sve što je prethodilo, ma kako na momente debilno bilo, opravdano je jer je izrodilo ovu priču. Da nismo uz Zagora odrasli ne bi nam Divovi dobra i zla toliko značili, kao što je slučaj i sa Batmanom i Dark Knightom. Ali, Sclavi ide dalje nego što bi Miller ikada usudio, i poređenja nema. Da li je ovoj priči mesto u Zagoru? Jeste, jer svaki Bog ima svoj Sumrak, jer i mi moramo da odrastemo, i Sclavi nam to bolni stavlja do znanja. Sa ovom pričom je Zagor od jeftine kopije Tarzana prešao u legendu. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 21/03/2014 : 09:44:09
|
Tex! |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31008 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 21/03/2014 : 11:48:13
|
Choices:
Poslednji Kangaceiro - Mister No Buducnost trilogija - Natan Never Balada o Pat O'Šejn - Ken Parker Carsonova prošlost - Teks Viler Demon ludila - Zagor Velika urota - Zagor Lovceva Lili - Ken Parker
Ove odskaču, po mom skromnom ukusu! Praktički nema lošeg Kena, ja bi glasao za Ken 1-12, ovaku ću dati glas Texu |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31008 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 21/03/2014 : 11:51:01
|
Vidim kako vodi Zimska Zmija, meni ne bi bila ni u top 10 Zagora, ali eto ukusi se razlikuju! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 21/03/2014 : 12:12:42
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Glasao za Demoni ludila.... Ako ništa drugo, bolja je od navedenih
respect prema Baladi o Pat O'Šejn, Carsonovoj prošlosti i Dvoboj na Panatalu. To su epizode koje, ajme,nisam imao čast da pročitam, a za koje svako malo čujem ovde
Patak, od Balade ima bar 10 boljih Kenova, ima neki šmek ali nije sam vrh. Karsonova prošlost jeste moćda najbolji Tex, meni je moćda bolji tkz. nastavak ove priče Heltaun. Dvoboj na Panatalu je zaista jako dobra priča, zanimljiva, dugačka, mozda je i ona na neki način najbolji Mister No... |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Posted - 21/03/2014 : 12:14:32
|
quote: Originally posted by tex2
Vidim kako vodi Zimska Zmija, meni ne bi bila ni u top 10 Zagora, ali eto ukusi se razlikuju!
I ja sam veliki Zagorovac, ali se slazem sa tobom da Zimska zmija nije ni u top 5 Zagora, Demoni ludila su ipak daleko bolja, zanimljivija i kompleksnija priča...Ja sam svoj glas daoRaskrinkanom vampiru, ta priča ima neku svoju specifičnu tezinu... |
|
|
Dermentor
Average Member
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/03/2014 : 12:45:37
|
Kad već nema Adah / Dnevnika Adah, glas sam dao Dylanovom Dugačkom pozdravu. A premišljao sam se i s Baladom o Pat O Shane i s Posljednjim Cangacheirom. Makar mislim da je jasno koja će pobijediti.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 21/03/2014 : 12:55:15
|
Od ovih mi je najbolja "Velika urota". Castellijevo remek-djelo.
A općenito je najbolja Ananga (MN), meni omiljeni strip uz "The Dream of a Lifetime". Nevjerojatna epizoda, s odličnom atmosferom, konceptom, pričem, scenarijem, crtežom, likovima, završetkom, ma apsolutno sve je savršeno. Postoji samo jedna mana, a to je da ovako dobra priča zaslužuje više od kiosk-izdanja nekog stripa za kojega je relativno malo ljudi čulo. Uvijek sam fantazirao da bi to trebao biti jedan visokobudžetni film, i proveo dosta vremena zamišljajući kako bi te scene iz stripa izgledale na ekranu. Sclavijevo najbolje djelo, bez konkurencije. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18879 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/03/2014 : 13:19:42
|
Karsonova proslost...oprosti duse sa sjekirom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 21/03/2014 : 20:29:17
|
sad čitam Magic-Bat, to je čisti klasik i jedna od najboljih Bonelli priča (to mislim realno)
Carsonova prošlost nije ni blizu ni najbolji Tex a kamoli najbolja priča od svih |
|
|
bluefield
Average Member
Czech Republic
930 Posts
Member since 22/01/2011 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/03/2014 : 20:46:44
|
Glasao za Demoni ludila.... Ako ništa drugo, bolja je od navedenih
respect prema Baladi o Pat O'Šejn, Carsonovoj prošlosti i Dvoboj na Panatalu. To su epizode koje, ajme,nisam imao čast da pročitam, a za koje svako malo čujem ovde
I te epizode nemoj propustiti procitati Ne zna se koja je bolja! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/03/2014 : 21:26:03
|
Niti ja ih još nisam čitao, nadam se da budem prije nego me stisnu godine i oslabi vid. Inače od ovih koje sam čitao Zimska zmije/Očajničko putovanje mi je nekako najbolje sjela. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/03/2014 : 21:41:23
|
Demoni ludila. Naravno da je lista stvar osobnog izbora. Ja npr. ne bih stavio Gnev Osaga na listu. A i ja sam jedan od onih koji nisu baš toliko oduševljeni Zimskom Zmijom :)) Inače zanimljivo je kako ljudi više preferiraju Dugački pozdrav (koja je meni bila jedva čitljiva epizoda, mislim da sam joj dao ocjenu 25% ili tako nešto) od Dame u crnom koja je odlična epizoda. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11512 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4101 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4101 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 22/03/2014 : 06:17:33
|
quote: Originally posted by tex2
Vidim kako vodi Zimska Zmija, meni ne bi bila ni u top 10 Zagora, ali eto ukusi se razlikuju!
Nikad citao! |
|
|
Topic |
|