forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cover Reloaded 2014 - NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/05/2014 : 23:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ova bogami tuče sve ostale

#17 Massimo Moda

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6211 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/05/2014 : 21:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Da, to sam mislio 14 i 15.

15 (Crni monolit) je jako zanimljivo dizajnirana, ali ima tog Nathana koji ima nekakvu samozadovoljnu facu i čudnu pozu koji kvare cijelu naslovnicu... Ne znam, Nathan mi djeluje kao da pozira za modni katalog dok usput gleda koju će žensku večeras zbariti :)

17 je odlična ideja, šteta što je Nathan ovako disproporcionalan, naročito ogromne šake...

Brdarova naslovnica je dobra, posebno mi se sviđa Nathanovo lice... Imam dojam da bi ovaj crtež, uz ovaj kolor, bio još i bolji bez šrafiranja po Nathanovom odijelu i Skotosovoj ruci, ali shvaćam da se navika nije lako riješiti... Ovakve 'Ferri' linije su mi nekako nespojive s futurističkim stripom... Ali ponavljam, crtež u globalu je dobar, s dobrim proporcijama, vidi se uložen trud...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 09/05/2014 : 15:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Beva, odlicna analiza za 15 i 17, sve potpisujem.

Kad je u pitanju moja naslovnica, prvo ti zahvaljujem za komplimente. Zanimljiva je i pretpostavka o srafiranju, toga se zaista nisam sjetio.

Licno, prezadovoljan sam svojim radom samo zato sto je ovo prvi ozbiljniji crtez NN-a kojeg sam u zivotu nacrtao (istina, prije par godina sam nacrtao jos jedan, NN iz profila, ali bio je to tako los uradak da ga i ne ubrajam kao crtez).
Inace, ova naslovnica je nastala prevashodno kao omaz originalnoj ZABRANJENA ZONA naslovnici, koja je meni jedna od najdrazih covera uopce. U meduvremenu je poceo ovaj CR konkurs sa temom za NN naslovnice, te sam odlucio da cu kad dovrsim crtez, ucestvovati u istom, prije svega da na lijep nacin, odnosno samim ucescem u konkursu odam omaz spomenutoj naslovnici, zatim da popravim utisak sa ucesca na prvom CR ZG konkursu (moj crtez sa Kandraxom je bio katastrofa), te na kraju, kako bi rekao kolega emirem, malo promocije ne skodi.

Edited by - Brdar on 09/05/2014 15:19:11
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/05/2014 : 18:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
In progress....

Skice ...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 12/05/2014 : 23:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
#18 Denise Perticari
original naslovnica

#19 Ivan Falciroli

original naslovnica

#20 Umberto Giampà

original naslovnica

#11 Emanuela Giampapa

original naslovnica

#22 Domenica Giannì

original naslovnica

#23 Davide Forlani

original naslovnica

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 12/05/2014 : 23:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
moja odbačena skica

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1306 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 13/05/2014 : 00:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
Patak bravo! Skica ti je odlična, samo ga malo pomladi.

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 13/05/2014 : 11:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Hvala, SM

to ti je tuga pregolema jednog zadrtog zagorovca. Ovo gore mi je prvi Nathan ikada nacrtan, a izgleda bolje od svih Zagora koje sam ikada nacrtao.

BTW treba mi pomoć od virtuelno snalažljivog ljudstva. Imam problem sa PS CS5...Istekao mi je, iako sam pri instalaciji uneo kodove koji su došli sa njim u paketu. Može li mi neko dati link gde mogu naći važeće serijske brojeve i ostale zajebancije da mogu da završim ovo pre roka?

on topic: što se tiče naslovnic, još me nijedna nije baš oduševila. Ove godine je konkurencija mnogo slabija nego prošlih godina

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 13/05/2014 11:51:39
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/05/2014 : 11:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Mene samo 19. Iako nije u rangu nekih prošlogodišnjih.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7352 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/05/2014 : 12:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Moj favorit za sada 20-ka. Ima tu sasvim solidnih 5-6 naslovnica. I Brdarova mi je u top 5.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6211 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 13/05/2014 : 13:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

on topic: što se tiče naslovnic, još me nijedna nije baš oduševila. Ove godine je konkurencija mnogo slabija nego prošlih godina

Slažem se, svaka ima barem neku manu.

20-ka je korektno nacrtana, ali sama postavka naslovnice mi je bezveze. Nathanovo lice je u najmanju ruku čudno, preklapanje objektiva fotoaparata i Nathanove glave mi je totalno besmisleno. Cepelin je (ako se dobro sjećam) totalno nebitan za priču, ubačen je samo kao zgodna dosjetka. Općenito ne volim naslovnice koje su nabacan skup različitih scena, ali lani je jedna takva odnijela pobjedu. Doduše, lanjski pobjednik je preuzeo ideju od Walking Dead TPB-a, pa je imao provjeren recept :)

19-ka mi se sviđa postavkom (koja je gotovo ista kao original), ali Nathan je čudno nacrtan.

11-ka je mogla biti fenomenalna da je Nathan malo anatomski precizniji. Alien je možda i precizan, tko će ga znati :)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6211 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 13/05/2014 : 13:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ova najnovija nije loša:

Original:

Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 13/05/2014 : 16:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Moj favorit za sada 20-ka. Ima tu sasvim solidnih 5-6 naslovnica. I Brdarova mi je u top 5.

Hvala puno, Jerry Krause. Ako ti to kazes, onda moj rad nesto i vrijedi jer ipak si ti na forumu autoritet za NN-a.

A kad je konkurs opcenito u pitanju, ono sto me iznenađuje je prilicno slab odaziv u odnosu na ZGCR i DDCR. Naravno, isticem da bez obzira na slab odaziv, ima i na ovogodisnjem NNCR-u nekoliko odlicnih radova.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 13/05/2014 : 17:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Demoni nadaleko najbolja zasad.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/05/2014 : 21:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ni mene dosad niti jedan cover nije raspametio. Za sad mi je najbolja ova zadnja Demoni, a Brdar mi je na drugom mjestu.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 13/05/2014 : 22:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ako ofarbam crtez drvenim bojicama valjda mogu napisati da mi je tehnika prapovijesna tipa "program Java Neo-Neandertalensis primitivus wooden color pencils" :-)

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7352 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/05/2014 : 22:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

20-ka je korektno nacrtana, ali sama postavka naslovnice mi je bezveze. Nathanovo lice je u najmanju ruku čudno, preklapanje objektiva fotoaparata i Nathanove glave mi je totalno besmisleno. Cepelin je (ako se dobro sjećam) totalno nebitan za priču, ubačen je samo kao zgodna dosjetka. Općenito ne volim naslovnice koje su nabacan skup različitih scena, ali lani je jedna takva odnijela pobjedu. Doduše, lanjski pobjednik je preuzeo ideju od Walking Dead TPB-a, pa je imao provjeren recept :)

Meni je baš cepelin podigao ocjenu ove naslovnice, a i sviđa mi se što su spojene dvije narativne linije na naslovnici.

Demoni su među boljima, ali iritantna mi je Nathanova faca.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/05/2014 : 14:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
#20 je odlično izveden, ideja je sjajna...ali karikaturasti Nathan iritira.

Demoni odlično smišljeni i nacrtani...Ali ne kapiram ovakvo zamućivanje svih figura na naslovnici (odlično kolorisanih!) onim jarkim svetlom u pozadini. Podseća me na nesretnu sudbinu naslovnice Željka Ferrija na prvom takmičenju

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/05/2014 : 14:11:33  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
#25 by Sabrina De Leo

original naslovnica

Cura je bukvalno precrtala originalnu naslovnicu

edit:Valjda će emiremu da lakne kada vidi stil kolorisanja

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 14/05/2014 14:13:11
Go to Top of Page

MisterYES
Average Member

Bosnia and Herzegovina
559 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 14/05/2014 : 14:24:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit MisterYES's Homepage  Send MisterYES a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]Ali ne kapiram ovakvo zamućivanje svih figura na naslovnici (odlično kolorisanih!) onim jarkim svetlom u pozadini.

Šminka Brza a jeftina
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9464 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 14/05/2014 : 14:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

#25 by Sabrina De Leo

Neka je kad je i original precrtan

Općenito, naslovnice natječaja koje osim istog motiva sadrže i istu postavku su mi najlošije nevezano uz kvalitetu crteža.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 14/05/2014 : 17:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Ni mene dosad niti jedan cover nije raspametio. Za sad mi je najbolja ova zadnja Demoni, a Brdar mi je na drugom mjestu.

Hvala lijepo, D.J.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/05/2014 : 17:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers
Općenito, naslovnice natječaja koje osim istog motiva sadrže i istu postavku su mi najlošije nevezano uz kvalitetu crteža.

Tu se slažem.
Ak već nemaju svoju ideju, radije nek precrtaju koju bolju tabelu iz stripa koje dobro pokazuje radnju samog stripa, nego čistu kopiju postojeće naslovnice.

Zato su mi Demoni odlični.
Skroz drukčije od originalne, a opet sadrži glavne motive epizode.
Nathanova faca je nekak iritantna, ali tehnički najdorađenija.
I naslovnica sama po sebi djeluje dosta profesionalno i lik bi mogo službeno radit naslovnice za neki strip bez problema.

Crtači i poznavatelji umjetnosti će tu sigurno naći dosta problema, ali eto, ja kao laik ih ne vidim.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 14/05/2014 : 20:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

#25 by Sabrina De Leo
edit:Valjda će emiremu da lakne kada vidi stil kolorisanja

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/05/2014 : 22:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

#25 by Sabrina De Leo

Neka je kad je i original precrtan

Dakle, Sabrina je precrtala precrtanu naslovnicu. Pa ovo je sjajno!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000