Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4126 Posts
Member since 29/04/2020 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Member since 25/05/2003 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/10/2021 : 21:50:53
|
quote: Originally posted by BeaGea
Onaj smajli sugerira da ne vjerujes da se netko cijepi zbog drugih. Zar stvarno ne vjerujes da ima takvih?
Ček ček, meni tu nešto nije jasno. Ne cijepiš se zbog drugih nego zbog sebe, nije li poanata zaštiti druge pa onda sebe. Ah, već sam upoznao bahate pojedince koji su se cijepili. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2557 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 10/10/2021 : 22:23:50
|
corto iako si s jedne strane upravu, ona se tiče psihologije vezane uz masu, malo si mi pokvario plan navođenja ovih zalutalih na pravi put. Dosada i lwood su upravu kad se cijepe samo radi sebe, ovo je kao gripa, štiš sebe ako smatraš da si ugrožen i tu su upravu. Ova kampanja cijepi se radi drugih ne djeluje čak ni na ove koji su zabrijali u spas s svijeta. U slučaju kovida nema nikakve zdravstvene apokalipse.
Netko je spominjao statistiku vezano uz necijepljene i malu djecu. Ako izbacimo vezu za cijepljene vezanu za malu djecu možemo izbaciti i one plus 65 koji su se cijepili. Otprilike je borba između onih kojima ovo cjepivo nije potrebno 15 - 60 godina. A takvi su najkritičniji. |
Edited by - Kruger on 10/10/2021 22:25:27 |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 04:33:15
|
quote: Originally posted by Kruger
corto iako si s jedne strane upravu, ona se tiče psihologije vezane uz masu, malo si mi pokvario plan navođenja ovih zalutalih na pravi put. Dosada i lwood su upravu kad se cijepe samo radi sebe, ovo je kao gripa, štiš sebe ako smatraš da si ugrožen i tu su upravu. Ova kampanja cijepi se radi drugih ne djeluje čak ni na ove koji su zabrijali u spas s svijeta. U slučaju kovida nema nikakve zdravstvene apokalipse.
Netko je spominjao statistiku vezano uz necijepljene i malu djecu. Ako izbacimo vezu za cijepljene vezanu za malu djecu možemo izbaciti i one plus 65 koji su se cijepili. Otprilike je borba između onih kojima ovo cjepivo nije potrebno 15 - 60 godina. A takvi su najkritičniji.
I najgluplji.
PS govorim iz vlastitog iskustva |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 04:42:58
|
Prema Robertu Malthusu, ciklusi ratova, virusa i gladi su neizbježni. Pogotovo u prenapućenim područjima. Region, bez greške, drži ritam.
Ja donekle i poštujem pokušaje za pronalaskom vakcine. Ali, to je skroz krivi kolosjek "brige" za ljude.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 04:51:11
|
Tamo gdje se nakoti žaba, bilo bi katastrofa da nema zmija.
Kre, kre, kre Vili ljepi postere
Sačuvajte matere Brinite se za druge
Progutajte fajzere oj! Evo prve nuspojave
kre, kre, kre bre, bre bre.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 11/10/2021 : 08:41:43
|
Frano, evo samo da ti se javim, ratniče mračnog temelja. Mi smo stari mračnjaci, pa to znaš... ali, joj, sad moram raditi svijetle stvari, pa ne zamjeri što sam tu i tam, tu i tam, ta da da da. Vrijeme u mračnom temelju ne igra ulogu, i onda izgleda kao da sam te ostavio na cjedilu. A nisam. Samo sam ispao iz vremena, i dok po modelu 1+1 izgleda da se javim tu i tam, malo da malo ne, u mračnom temelju je moja odanost i prisutnost maksimalna. Mi ćemo im razbucati koncepciju, ta da da da, tu i tam tu i tam. Evo, opet mi ispada vrijeme, ili ja. Frano, čujemo se, radim na novoj, friškoj, poboljšanoj verziji ANTIVAKSERA, koja će biti po volji i mlađanu i kapetanu draganu. Antivakser sad ima istetovirano na ramenu "Em smo Hrvati". Stavit ću to kad uđem u vrijeme, sad sam tu i tam, ta da da tu i tam tu i tam (ps - ovo je Antivakserova najbolja stvar, njegov lajtmotiv koji stalno pjevuši: "tu i tam tu i tam". |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 11/10/2021 : 09:45:04
|
Empirijski je pokazano da su najveći antivakseri postali najveći vakseri čim su dospeli do postelje i mučili se da dođu do daha.
Tako je to sa ekstremistima. |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2557 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 11:24:04
|
quote: Originally posted by Jasko
Empirijski je pokazano da su najveći antivakseri postali najveći vakseri čim su dospeli do postelje i mučili se da dođu do daha.
Tako je to sa ekstremistima.
Koliko s koronom ima empirije?
Valja dopustit da mnogi empirijski znanstvenici dozivaju Boga na postelji, dok dah nestaje.
No, i "empirijska" i "religijska" strana ovise jedna o drugoj. To bi onda bio dream team.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 11:26:03
|
quote: Originally posted by stinky
Frano, evo samo da ti se javim, ratniče mračnog temelja. Mi smo stari mračnjaci, pa to znaš... ali, joj, sad moram raditi svijetle stvari, pa ne zamjeri što sam tu i tam, tu i tam, ta da da da. Vrijeme u mračnom temelju ne igra ulogu, i onda izgleda kao da sam te ostavio na cjedilu. A nisam. Samo sam ispao iz vremena, i dok po modelu 1+1 izgleda da se javim tu i tam, malo da malo ne, u mračnom temelju je moja odanost i prisutnost maksimalna. Mi ćemo im razbucati koncepciju, ta da da da, tu i tam tu i tam. Evo, opet mi ispada vrijeme, ili ja. Frano, čujemo se, radim na novoj, friškoj, poboljšanoj verziji ANTIVAKSERA, koja će biti po volji i mlađanu i kapetanu draganu. Antivakser sad ima istetovirano na ramenu "Em smo Hrvati". Stavit ću to kad uđem u vrijeme, sad sam tu i tam, ta da da tu i tam tu i tam (ps - ovo je Antivakserova najbolja stvar, njegov lajtmotiv koji stalno pjevuši: "tu i tam tu i tam".
Phuh, odma mi je laknulo ... |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 11/10/2021 : 12:10:45
|
Čuj sad ovo. Nisam za takvog nikad čuo iz svog okruženja. Živim u maloj sredini i svatko svakog zna. Nitko nije umro od korone ali od posljedica cijepljenja je bilo nekoliko smrtnih slučajeva. To ti je statistika stvarnosti. |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7472 Posts
Posted - 11/10/2021 : 12:41:59
|
Čuj sad ovo. Nisam za takvog nikad čuo iz svog okruženja. Živim u maloj sredini i svatko svakog zna. Nitko nije umro od korone ali od posljedica cijepljenja je bilo nekoliko smrtnih slučajeva. To ti je statistika stvarnosti.
E, da. Empirijska statistika ne mere vidit "statistiku stvarnosti". Šteta.
Zbog čega je to tako?
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Posted - 11/10/2021 : 12:49:57
|
quote: Originally posted by frano
Čuj sad ovo. Nisam za takvog nikad čuo iz svog okruženja. Živim u maloj sredini i svatko svakog zna. Nitko nije umro od korone ali od posljedica cijepljenja je bilo nekoliko smrtnih slučajeva. To ti je statistika stvarnosti.
E, da. Empirijska statistika ne mere vidit "statistiku stvarnosti". Šteta.
Zbog čega je to tako?
Vjerojatno zbog novaca. Svatko je potkupljiv i voli u svojoj blizini čuti šuškanje novčanica. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7538 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 11/10/2021 : 14:45:23
|
Evo da i ja ukratko podijelim svoje iskustvo s koronom. Trenutno sam 18. dan od pojave prvih konkretnih simptoma korone s temperaturom i u procesu sam oporavka.
Što reći? Jedno jako teško i neugodno iskustvo. Nisam nikad bio od nekih gripa i temperatura, par dana prije su me boljeli svi mišići, ali kad me je tu prvu večer uhvatilo na 38,5 znao sam da je riječ o koroni. Punih 11 dana temperature, nikako je nisam uspijevao spustiti manje od 37,3. Terapiju sam odmah započeo antibioticima i kortikosteroidima, dvostruku infuziju primao jutro-večer. Četvrti dan slikanje pluća i već upala na lijevom krilu i dijelom na desnom. Prvih 8 dana saturacija dobra, ali od 9. dana toliko me temperatura počela slabjeti da je i saturacija počela padati. Jedanaesti dan pala na 91%. Bio na granici za bolnicu i primanje kisika, borba za zrak nešto nepojmljivo. Napokon mi je tada spala temperatura i od tada malo pomalo i tijelo počelo bolje reagirati. Sad dva i pol tjedna nakon svega se dosta dobro osjećam. Slabost je tu i dalje, ali nakon svega kao da sam ponovno rođen.
Zdravstveni sam radnik, nisam se cijepio. Nisam antivakser, ali jako oprezan u vezi svih ovih cjepiva. Ništa pametno vam ne mogu reći, jer kad je riječ o koroni ovo je i dalje zona sumraka za sve. Imam prijatelje koji se cijepili i zarazili i prošli s blagim simptomima, ali također imam slučaj cijepljenog prijatelja koji je završio na kisiku u bolnici i jedva ostao živ. Vjerojatno ću se kad-tad cijepiti, ali ovo je ljudi moji bilo potresno iskustvo koje nikad nisam iskusio u životu. Čuvajte se i ako možete malo manje pametovanja na ovom topicu. |
 |
|
Topic  |
|