Author |
Topic  |
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12947 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 08/09/2021 : 20:06:56
|
Vrijeme je za Virus-Update. Inače bi sustav mogao pasti pa riknuti matična ploča.
Samo polako, bez gužve, ima dovoljno za sve.
|
Have mercy |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2559 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 09/09/2021 : 07:50:34
|
quote: Originally posted by kiky
i dalje se nisam cijepio niti ne namjeravam. i dalje prejak, prelijep i prezdrav. fantastično se osjećam, dapaće nikad bolje! i sve je to rezultat dugogodišnje mentalne i fizičke odgovornosti i discipline prema samome sebi! dakle, šta će mi cjepivo? kao ne zbog mene nego zbog zaštite drugih? ma ajde molim vas! gluposti! kako bi takva osoba poput mene i mogla nekoga zaraziti? čime? pa ja samo pogledam ljude, oni ozdrave. ja im uputim smješak, oni se preporode. ja ih uhvatim za ruku, oni ojačaju.
ma kakva cjepiva... to je bolesno.
Braco, to si ti!  |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
panzer
Advanced Member

12730 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 09/09/2021 : 19:55:51
|
Danska ima rekordnu procojepljenost -> zato će ukinuti SVE protupandemijske mjere -> to ukidanje svih mjera uključuje i ukidanje covid propusnica.
Čekaj malo, ja to slabo pratim pa mi nije baš najjasnije. Mislio sam da je svrha cijepljenja između ostalog upravo to da se izdaju te propusnice kao jedan od instrumenata za kontrolu pučanstva. Zašto će onda Danci ukinuti te propusnice sad kad imaju rekordnu procijepljenost, zar im nisu upravo sad najkorisnije? Može li mi to netko objasniti? |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12947 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
panzer
Advanced Member

12730 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
BeaGea
Advanced Member

4032 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/09/2021 : 08:49:56
|
[quote]Originally posted by vukozec
Danska ima rekordnu procojepljenost -> zato će ukinuti SVE protupandemijske mjere -> to ukidanje svih mjera uključuje i ukidanje covid propusnica.
Čekaj malo, ja to slabo pratim pa mi nije baš najjasnije. Mislio sam da je svrha cijepljenja između ostalog upravo to da se izdaju te propusnice kao jedan od instrumenata za kontrolu pučanstva. Zašto će onda Danci ukinuti te propusnice sad kad imaju rekordnu procijepljenost, zar im nisu upravo sad najkorisnije? Može li mi to netko objasniti? [/quot] Svugdje se ukidaju i potvrde i mjere ako je stanovništvo procijepljeno. To ne cilj, zivjeti normalno i bez opasnosti od posljedica kovida. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 10/09/2021 : 09:29:21
|
quote: Originally posted by BeaGea
[quote]Originally posted by vukozec
Čekaj malo, ja to slabo pratim pa mi nije baš najjasnije. Mislio sam da je svrha cijepljenja između ostalog upravo to da se izdaju te propusnice kao jedan od instrumenata za kontrolu pučanstva. Zašto će onda Danci ukinuti te propusnice sad kad imaju rekordnu procijepljenost, zar im nisu upravo sad najkorisnije? Može li mi to netko objasniti? [/quot] Svugdje se ukidaju i potvrde i mjere ako je stanovništvo procijepljeno. To ne cilj, zivjeti normalno i bez opasnosti od posljedica kovida.
Ukidaju se mjere a zaraza buja. O čemu ti to?
Dobro ti je napomenuo xilrion, nije ovo proizvodnja kruha pa znaš što ćeš dobiti.
A što se tiče stručnjaka oni ionako mijenjaju mišljenje kao čarape:
 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
Posted - 10/09/2021 : 09:55:11
|
Krugeru, nema potrebe da se isčuđađvaš, ja samo prenosim vijest, o tome ja. Vijest iz stvarnosti, ne iz paralelne stvarnosti u kojoj ti živiš. Dakle od danas u Danskoj više nema NIKAKVIH restriktivnim mjera vezanih uz COVID pandemiju.
PS: ova dva citata Đikića nisu u međusobnom konfliktu, nikakvo mišljenje tu nije promijenjeno, pa ne znam što si ti htio s njima reći? |
Edited by - vukozec on 10/09/2021 09:55:33 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:01:04
|
quote: Originally posted by vukozec
Krugeru, nema potrebe da se isčuđađvaš, ja samo prenosim vijest, o tome ja. Vijest iz stvarnosti, ne iz paralelne stvarnosti u kojoj ti živiš. Dakle od danas u Danskoj više nema NIKAKVIH restriktivnim mjera vezanih uz COVID pandemiju.
PS: ova dva citata Đikića nisu u međusobnom konfliktu, nikakvo mišljenje tu nije promijenjeno, pa ne znam što si ti htio s njima reći?
Ja sam odgovorio dosadi ne tebi. Ne živim u paralelnom svijetu. Ne pratim režimske medije kao ti pa ima drugačije informacije, ali također se ne uzbuđujem niti detaljno pratim situaciju kao neki.
Đikić, kako nije kontradiktorna izjava, ajd objasni? |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:08:12
|
Vukozec, već sam spomenuo, u prošlu subotu sam bio na jednoj fešti koja je odrađena papirnato kako treba ali ne terenu nije bilo diktature. Ne znam jel možeš to razumjeti. Život je jedno pravila su jedno a ljudi će se uvijek snalaziti. Naravno nakon tog okupljanja nije bilo nikakve zaraze. Nema je ni kad političari slave svoje pobjede a hrpa ljudi oko njih, nema je ni kad se okupi ogroman broj ljudi a slavi godišnjicu Ajduga itd. Stvarno je jedno a brojke koje fila stožer sasvim nešto drugo. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:10:53
|
Reci ti što je u njoj kontradiktorno pa ću ti objasniti zašto nije.
Danska je ukinula sve mjere, to nije vijest iz "režimskih" medija, to je činjenično stanje. Ti imaš drugačije informacije? Misliš da Danska nije ukinula mjere? To je ta paralelna stvarnost o kojoj ja pričam.
Evo još jednog režimskog glasila koje je prenijelo tu istu vijest: https://narod.hr/svijet/od-10-rujna-danska-ukida-sve-korona-mjere
Informacija da ne pratim režimske medije nema veze sa tvojom tvrdnjom. Eto vidjeh i ti pratiš neke normalne medije.
Kako nema, prvo tvrdi da će se pojaviti kolektivni imunitet a onda tvrdi da je to nemoguće, to jest nije se pojavio kolektivni imunitet koji je najavljivao. |
Edited by - Kruger on 10/09/2021 10:11:56 |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:22:13
|
Prvo spominje da kada dođe do kolektivnog imuniteta da će virus pasti. Ne spominje kada će se to dogoditi, pa čak eksplicitno ni ne tvrdi da do toga obavezno mora doći. U drugoj izjavi tvrdi da do toga još nije došlo, nigdje ne spominje da nikad do toga neće doći niti spominje da je to nemoguće kao što ti tvrdiš. Čitaj malo bolje.
Što se tiče posta iznad, ja sam pričao o Danskoj, o čemu ti pričaš i kakve to veze ima sa mnom i mojim postovima?
Ajd bok, vrijeme je isteklo. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:26:09
|
Još jedna zanimljivost. Živim u malom gradu gdje svatko svakog zna, no u ovoj priči nebitno jer županijski radio svako dan objavljuje koliko je novoaraženih. BiH je dopustila ulazak državljana RH na 12 h bez pcra i covid putovnice, a možeš se vratiti u RH bez tih gluposti, živim blizu granice sa BiH, dakle broj zaraženi se nije povećao a ljudi su kružili po drugoj državi, barem je tako u mojoj županiji, ne znam za druge županije. Ali izgleda da će se i to ukinuti nakon 14.09. Dakle koja je razlika u 12 h ili recimo 24 h, što, virus se aktivira tek nakon 12 h? |
Edited by - Kruger on 10/09/2021 10:59:58 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 10:38:26
|
Prvo spominje da kada dođe do kolektivnog imuniteta da će virus pasti. Ne spominje kada će se to dogoditi, pa čak eksplicitno ni ne tvrdi da do toga obavezno mora doći. U drugoj izjavi tvrdi da do toga još nije došlo, nigdje ne spominje da nikad do toga neće doći niti spominje da je to nemoguće kao što ti tvrdiš. Čitaj malo bolje.
Što se tiče posta iznad, ja sam pričao o Danskoj, o čemu ti pričaš i kakve to veze ima sa mnom i mojim postovima?
Ajd bok, vrijeme je isteklo.
Kako vjerovati znanstveniku koji nešto najavljuje pa se to ne dogodi. Kako uopće bilo kome vjerovati od ljudi koji najavljuju što će se dogoditi, a pričaju bez analiza kao ovaj Đikić. Oni pričaju što moraju. Dakle kako će se stvoriti kolektivni imunitet kad su ljudi cijepljeni pa su " zaštićeni " mogu ga stvoriti samo necijepljeni, iako i o tom kolektivnom imunitetu ima dosta nepoznanica i neutemeljenih tvrdnji. Uostalom ako dobro pogledaš datume kad je što govorio biti će ti jasno zašto je tako govorio. Ako si upoznati sa kronologijom događanja.
Nisam tebe nigdje spominjao niti dirao. Ovo što pišem su informacije iz stvarnog života kako što ti daješ informaciju iz novina. Zašto netko ne da bombastičnu vijest u medijima vezano za informacije iz stvarnog života koje sam napomenuo. Zašto ti mediji koji nas bombardiraju informacijama o zaraženima nisu objavili detaljan podatak da li je i koliko bilo zaraženi nakon političkih masovnih skupova. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4032 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 10/09/2021 : 10:47:52
|
Malo o strahu! Danas na poslu sretnem novu kolegicu i kod upoznavanja pruzim joj ruku, a ona stisnutu šaku uz objašnjenje da nije cijepljena pa se boji rukovati :) |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 10/09/2021 13:51:00 |
 |
|
corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 11:13:20
|
Zanimljivo BiH je tada, u to vrijeme kad je dozvoljen boravak u BiH državljanima RH na 12 h bez ti covid sranja, bila treća po broju zaraženih u Europi. Zanimljivo oni imaju ogromnu epidemiju ali se ona ne širi u RH jer ipak je to 12 h pa se ne širi, a da je bilo 12 i 1 minutu gotovo navala i invazija epidemije u RH. Sjeverni dio RH je tada bio u crvenom a jug u žutom. Zanimljivo na jugu masa stranaca a na sjeveru se ništa ne događa. Sad su nakon stišavanja sezone i jug stavili u crveno, bah. |
Edited by - Kruger on 10/09/2021 11:15:51 |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7090 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 10/09/2021 : 11:41:05
|
quote: Originally posted by BeaGea
Malo o strahu! Danas na poslu sretnem novu kolegicu i kod upoznavanja pruzim joj ruku, a ona stisnutu šaku uz objašnjenje da nije cijepljenja pa se boji rukovati :)
U mene sasvim drukčija iskustva. U uredu kihnem, gleda me cijepljena šefica preko oka. Rekoh "Na šta svijet dođe, prije dvije godine ovo ne bi ni primijetili.", a ona će "Joj, jedva čekam kad će biti obvezno pa da vidim koje ćeš izabrati, baš me zanima.". A, nosi se tamo, drugu turu si primila u 7. mjesecu, ako ti je zvonilo uzbunu i još zvoni u glavi kad netko kihne oko tebe, onda te je korona, tj. medijska propaganda, psihološki totalno sjebala, lako bi se ti s njom izborila da si imala.
Moguće, ne treba isključiti, da ima plašljivih i među necjepljenima, ali, maksimalno objektivno, nema logike uspoređivati tko je zapravo plašljiv ili, hajde, plašljiviji. Da je nekome argument da se neće cijepiti jer se plaši iglice je smiješno. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 10/09/2021 11:44:22 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2559 Posts
Posted - 10/09/2021 : 12:14:12
|
quote: Originally posted by Kruger
Kako vjerovati znanstveniku koji nešto najavljuje pa se to ne dogodi. Kako uopće bilo kome vjerovati od ljudi koji najavljuju što će se dogoditi, a pričaju bez analiza kao ovaj Đikić. Oni pričaju što moraju. Dakle kako će se stvoriti kolektivni imunitet kad su ljudi cijepljeni pa su " zaštićeni " mogu ga stvoriti samo necijepljeni, iako i o tom kolektivnom imunitetu ima dosta nepoznanica i neutemeljenih tvrdnji. Uostalom ako dobro pogledaš datume kad je što govorio biti će ti jasno zašto je tako govorio. Ako si upoznati sa kronologijom događanja.
Nisam tebe nigdje spominjao niti dirao. Ovo što pišem su informacije iz stvarnog života kako što ti daješ informaciju iz novina. Zašto netko ne da bombastičnu vijest u medijima vezano za informacije iz stvarnog života koje sam napomenuo. Zašto ti mediji koji nas bombardiraju informacijama o zaraženima nisu objavili detaljan podatak da li je i koliko bilo zaraženi nakon političkih masovnih skupova.
Za kolektivni imunitet potrebno je, da je minimalno bar 60% (a za sigurno 0k0 90%) stanovništva imunizirano (preboljevanjem ili cjepljenjem). Za sad tome još niste ni blizu. |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5060 Posts
Posted - 10/09/2021 : 12:14:46
|
quote: Originally posted by corto33
Dakle od danas u Danskoj više nema NIKAKVIH restriktivnim mjera vezanih uz COVID pandemiju.
Ako nema više mjera u Danskoj znači da možemo putovati tamo bez digitalne covid propustnice? Može neki link za potvrdu?
https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/travel-and-covid/denmark/index_en.htm
Ukidanje mjera se naravno odnosi na građane 71% procijepljene Danske, naravno da kontroliraju tko im ulazi u zemlju, ne žele proćerdati to što su postigli puštajući tek tako došljake iz bilo koje zabiti koja još živi u srednjem vijeku. Ne bi vjerovao, ali na aerodromima i granicama oduvijek i zauvijek postoji kontrola odakle dolaze ljudi, pa ako dolaze iz nekog područja gdje je recimo u tijeku nekakva epidemija/pandemija, ne puste te tek tako unutra bez ikakve provjere tvog zdravstvenog stanja. Jednom kad uđu u Dansku ni došljaci nemaju restrikcija. |
Edited by - vukozec on 10/09/2021 12:16:23 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2559 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Posted - 10/09/2021 : 12:21:49
|
quote: Originally posted by GGG
quote: Originally posted by Kruger
Nisam tebe nigdje spominjao niti dirao. Ovo što pišem su informacije iz stvarnog života kako što ti daješ informaciju iz novina. Zašto netko ne da bombastičnu vijest u medijima vezano za informacije iz stvarnog života koje sam napomenuo. Zašto ti mediji koji nas bombardiraju informacijama o zaraženima nisu objavili detaljan podatak da li je i koliko bilo zaraženi nakon političkih masovnih skupova.
Za kolektivni imunitet potrebno je, da je minimalno bar 60% (a za sigurno 0k0 90%) stanovništva imunizirano (preboljevanjem ili cjepljenjem). Za sad tome još niste ni blizu.
Ček, ček, Đikić je govorio o kolektivnom imunitetu još prije bilo kakvog cijepljenja. Tek je pojavom cjepiva promijenio mišljenje i govorio kako se nije dogodio kolektivni imunitet i kako ga najvjerojatnije neće biti. |
 |
|
Topic  |
|