Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 16/09/2021 : 20:22:33
|
quote: Originally posted by manhunter
Nikada mi neće biti jasno koliko čovek mora da bude sjeban u glavi i da bude u tolikoj panici od "virusa obične prehlade" da govori protiv mera zaštite ili vakcine, koja je proizvod farmaceutke mafije, a da istovremeno uzima lek za (prvenstveno, ne samo) konje, koji je, inače, takođe proizvod te iste farmaceutske mafije.
Razlika je u tome što lijek uzimaš prema potrebi. U slučaju covida se ne zna što je što. Kad ti nešto pokušaju nametnuti prirodna reakcija zdravog razuma je otpor. Postoje i neke druge zarazne bolesti pa ne vlada takva histerija.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 20:26:17
|
quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by Oki
Još jedan zanimljiv podatak…od nas devet iz društva koji smo prebolili koronu, samo su dvojica uspjeli zaraziti svoje žene:)
Kakva je situacija sa tim antitijelima? Da li je situacija sa onim koji ima visoku razinu antitijela ili kako se to već zove vrijedi kao i da si cijepljen? Ne bi bilo loše izmjeriti razinu antitijela i kako to funkcionira?
Ahh, tko će ga znati. Kuma odmah u susjedstvu ima dom za stare i nemoćne, prošla je jednu kolektivnu karantenu zbog korone u domu, pisao sam i o pokušaju druge karantene od koje su epidemiolozi morali odustati na intervenciju odvjetnice kada su 10 dana nakon druge doze 15 cijepljenih korisnika doma bili pozitivni na koronu, a preostalih 5 necjepljenih nisu:) Treći njezin susret sa koronom je bio kada se kum zarazio. Tri puta je išla vaditi nalaz antitijela i sva tri puta ih nije imala što bi značilo da koronu preboljela nije. No moram napomenuti da se radi o 40-godišnjakinji koja u životu nikada nije imala niti gripe niti je ikada bila bolesna što je stvarno nemoguće za pronaći među pučanstvom.
S druge strane, kolega sa posla koji se išao cijepiti dva i pola mjeseca nakon preboljenja korone je zajebao stvar jer je to prekratko vrijeme i očito da mu je razina antitijela u organizmu bila prevelika (pisao sam i o tome u ovom topicu)…u pet dana najmanja temperatura tijela mu je bila 39,6 t.j pet dana je gorio na više manje 40 stupnjeva. Gledajući na to da je korona jedna strašna bolest kod koje mnogi niti ne znaju da su oboljelji i da su je imali, i sada kada današnja svjetska politika prisiljava ljude na cijepljenje…jbg ja bih svakom prisiljenom ipak preporučio da prije cijepljenja napravi test na antitijela da nebi zakuhao. Ja izabirem ovu drugu skupinu…da sam sada u Sloveniji rekao bih stari, evo ti 50 eura i moj auto da se s njime odvezeš na kavu, a za kusur mi natoči goriva  
Govori se da oni koji su preboljeli covid nemaju ograničenja, ali to je upitno, spora birokracija ili nekako guranje pod tepih. Ako sam dobro shvatio oni koji su preboljeli covid imaju visok postotak antitijela pa ne bi bilo loše izmjeriti ta antitijela. |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 16/09/2021 : 20:37:24
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Je, je, eno ih, pišu za pro-ruski logično točka com 
Biće za koji dan, na onom freiheit prosvjedu, dobar dio te ekipe 
Imao je "rahmetli" kgb jedan zgodan naziv za takva činjenja 
Kakve veze ima tema Ukrajina i cjepivo? Baš sam neki dan razgovarao sa likom koji je pisao za Valdecov portal normabel, zaboravih ga pitati jel piše i dalje i što je s time. Uglavnom on je veliki pobornik teorija zavjera i logično com. Meni nije problem popričati i sa takvim ljudima, malo me udavio sa tim temama ali neka nije loše čuti i njihovu stranu. Kažem mu da namjerno miješaju teške teorije zavjere sa onim stvarima koje su očite vezane za ovu prehlada prevaru. On kaže da se slaže, ali ja ne znam da li je logično tu s namjerom da zamuti ili to radi nesvjesno a sasvim sigurno ubodu i poneku točnu informaciju. Znam jednog lika koji se cijepio a bio je teško pobornik teorija zavjera, ne znam koliko je još u tome no svejedno me iznenadio. Uglavnom nivo vjerovanja ljudi koji vjeruju u to da Zemljom vladaju gušteri je jednak onima koji slijepo vjeruju u ovu prehlada prevaru. Još su gori ovi poput dosade jer samo malo da pogledaju oko sebe primijetit će mnogo sitnih znakova.
Naravno da si pričao s njim, vojvoda Valdec je pak naš kandidat za Lazanskog, iako je i pokojni Lazo naš jer je rođen u Karlovcu 
Obojici im se diže/dizalo na ruske rakete... Vojvoda Valdec se čak i priženio tamo, što je pak korak više od neobuzdanog Laze...
Uglavnom, zabavno je kako pomirujete te nelogičnosti hinjenom "otvorenošću" uz nadopunu s "pričo mi lik"...
Još je bolje s logičnim kako oni mire rusko i kinesko cijepivo, koje je najbolje, s konceptom "plandemije"...
U konačnici, baćuške time samo demonstriraju svoju pogubljenost, pa im nije problem financirati debile po balkanskim vukosnošajnicama, što luđe, to bolje.
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 16/09/2021 : 20:45:28
|
Serološki testovi za protutjela postoje, ali su relativno skupi i dugotrajni. Ali glavni problem protutjela kot preboljelih je taj, što se ne zna kakva protutjela su to. Naime protutjela "protiv virusa" ne postoje - protutjela su usmjerena na antigen, to je jedan dio na površini virusa, koji antitjela prepoznaju. Idealno je, da je taj antigen dio virusa koji se ne mjenja zbog mutacija. Jedan takav dio je famozni spike protein, kojeg su zato i upotrijebili u cjepivina. Kod divljeg imuniteta, dobivenog "prirodnim putem", ne zna se na koje antigene puca tvoj imunski sistem, u najgorem slučaju se taj dio mutacijama toliko promjenio, da virus više ne prepoznaje. Sa stajališta imunskog sistema, najbolja varianta je "kombinacija" cjepljenja i infekcije. |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:00:08
|
Kakve veze ima tema Ukrajina i cjepivo? Baš sam neki dan razgovarao sa likom koji je pisao za Valdecov portal normabel, zaboravih ga pitati jel piše i dalje i što je s time. Uglavnom on je veliki pobornik teorija zavjera i logično com. Meni nije problem popričati i sa takvim ljudima, malo me udavio sa tim temama ali neka nije loše čuti i njihovu stranu. Kažem mu da namjerno miješaju teške teorije zavjere sa onim stvarima koje su očite vezane za ovu prehlada prevaru. On kaže da se slaže, ali ja ne znam da li je logično tu s namjerom da zamuti ili to radi nesvjesno a sasvim sigurno ubodu i poneku točnu informaciju. Znam jednog lika koji se cijepio a bio je teško pobornik teorija zavjera, ne znam koliko je još u tome no svejedno me iznenadio. Uglavnom nivo vjerovanja ljudi koji vjeruju u to da Zemljom vladaju gušteri je jednak onima koji slijepo vjeruju u ovu prehlada prevaru. Još su gori ovi poput dosade jer samo malo da pogledaju oko sebe primijetit će mnogo sitnih znakova.
Naravno da si pričao s njim, vojvoda Valdec je pak naš kandidat za Lazanskog, iako je i pokojni Lazo naš jer je rođen u Karlovcu 
Obojici im se diže/dizalo na ruske rakete... Vojvoda Valdec se čak i priženio tamo, što je pak korak više od neobuzdanog Laze...
Uglavnom, zabavno je kako pomirujete te nelogičnosti hinjenom "otvorenošću" uz nadopunu s "pričo mi lik"...
Još je bolje s logičnim kako oni mire rusko i kinesko cijepivo, koje je najbolje, s konceptom "plandemije"...
U konačnici, baćuške time samo demonstriraju svoju pogubljenost, pa im nije problem financirati debile po balkanskim vukosnošajnicama, što luđe, to bolje.
Krivo si me shvatio, nisam rekao pričao mi lik, nego sam popričao sa likom. Što je u tome loše ja mogu svakog saslušati a nikog ne poslušati. To je mudrost jednog lokalnog mudraca koji bi mi često znao reći: Svakog saslušaj nikog ne poslušaj. |
 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 16/09/2021 : 21:13:44
|
quote: Originally posted by lwood
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/majka-djecaka-iz-krapinskih-toplica-prije-dva-tjedna-dala-otkaz-po-okolici-se-naveliko-prica-da-se-obitelj-antimaskera-navodno-seli-u-split-1127522 samo nam oni još fale
Neću zalaziti u rasprave... ali evo vam jedne zanimljivosti, koju nisam uspio nigdje pronaći objavljenu. Mada nisam toliko detaljno pretraživao, pa moguće da sam propustio, ali sumnjam. Uglavnom, sve je započelo s time da dječak nije htio nositi masku. I onda su, tako barem izgleda, naši toplički prosvjetari dečeca odlučili "naučiti lekciju". Pustili su ga da uđe u školu i posjeli u razred. I nisu mu dopuštali da tijekom 6 sati izlazi iz razreda, a pred vratima je dežurala nadobudna pedagogica, da slučajno ne bi mali pod odmorom kidnuo na hodnik ili na wc. Pa je on tamo otprilike 6 sati morao sjediti, tj. nije smio izaći ni pišati, ništa. Suvišno je reći da ga se moglo makar pustiti na wc, ako nikako drugačije onda tijekom sata, kad su svi ionako u učionicama. I sigurno je bilo neko humanije rješenje - ipak se radi o 14-godišnjem djetetu kojeg je ovdje bilo cilj etiketirati i poniziti pred cijelom školom. I sad se čude ko pura dreku kako je sve to izmaklo kontroli. Može se tu raspravljati tko je u pravu, a tko u krivu itd... Ali kome god je u redu ONAKVA, ehm, "odgojna epidemiološka metoda", čije je god to poimanje opstanka, ljudskosti, čovječnosti... Pa slobodno može riknuti već danas, što se mene tiče.
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/09/2021 : 21:17:32
|
Nikada mi neće biti jasno koliko čovek mora da bude sjeban u glavi i da bude u tolikoj panici od "virusa obične prehlade" da govori protiv mera zaštite ili vakcine, koja je proizvod farmaceutke mafije, a da istovremeno uzima lek za (prvenstveno, ne samo) konje, koji je, inače, takođe proizvod te iste farmaceutske mafije.
Razlika je u tome što lijek uzimaš prema potrebi. U slučaju covida se ne zna što je što. Kad ti nešto pokušaju nametnuti prirodna reakcija zdravog razuma je otpor. Postoje i neke druge zarazne bolesti pa ne vlada takva histerija.
Koji lek??? Lek protiv Covida još ne postoji. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 16/09/2021 21:18:20 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:21:27
|
Koji lek??? Lek protiv Covida još ne postoji.
Pa rekao si za konje. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:30:03
|
quote: Originally posted by bonjovi4ever
quote: Originally posted by lwood
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/majka-djecaka-iz-krapinskih-toplica-prije-dva-tjedna-dala-otkaz-po-okolici-se-naveliko-prica-da-se-obitelj-antimaskera-navodno-seli-u-split-1127522 samo nam oni još fale
Neću zalaziti u rasprave... ali evo vam jedne zanimljivosti, koju nisam uspio nigdje pronaći objavljenu. Mada nisam toliko detaljno pretraživao, pa moguće da sam propustio, ali sumnjam. Uglavnom, sve je započelo s time da dječak nije htio nositi masku. I onda su, tako barem izgleda, naši toplički prosvjetari dečeca odlučili "naučiti lekciju". Pustili su ga da uđe u školu i posjeli u razred. I nisu mu dopuštali da tijekom 6 sati izlazi iz razreda, a pred vratima je dežurala nadobudna pedagogica, da slučajno ne bi mali pod odmorom kidnuo na hodnik ili na wc. Pa je on tamo otprilike 6 sati morao sjediti, tj. nije smio izaći ni pišati, ništa. Suvišno je reći da ga se moglo makar pustiti na wc, ako nikako drugačije onda tijekom sata, kad su svi ionako u učionicama. I sigurno je bilo neko humanije rješenje - ipak se radi o 14-godišnjem djetetu kojeg je ovdje bilo cilj etiketirati i poniziti pred cijelom školom. I sad se čude ko pura dreku kako je sve to izmaklo kontroli. Može se tu raspravljati tko je u pravu, a tko u krivu itd... Ali kome god je u redu ONAKVA, ehm, "odgojna epidemiološka metoda", čije je god to poimanje opstanka, ljudskosti, čovječnosti... Pa slobodno može riknuti već danas, što se mene tiče.
moguće,al to ti je k'o lavina . Grudu niko ne primjeti a kad se zakotrlja i postane prevelika onda je kasno. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:36:43
|
Pa rekao si za konje.
Pa da. |
|
 |
|
bonjovi4ever
stripovi.com suradnik

Croatia
1334 Posts
Member since 09/10/2007 |
Posted - 16/09/2021 : 21:40:32
|
Pa, ako se namjeravaju ovako odnositi prema djeci - i to još u odgojno obrazovnim ustanovama - onda je lavina sasvim u redu.
|
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain |
 |
|
andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 16/09/2021 : 21:40:42
|
Krivo si me shvatio, nisam rekao pričao mi lik, nego sam popričao sa likom. Što je u tome loše ja mogu svakog saslušati a nikog ne poslušati. To je mudrost jednog lokalnog mudraca koji bi mi često znao reći: Svakog saslušaj nikog ne poslušaj.
Da, da, ali moja prva pretpostavka je da prigodno izmišljaš, a druga je da si u frci jer moraš zastupati stanovišta koja zastupa pro-ruski logično, pa od tud taj neka pruralnost...
Oba ishodišta su odlična...
Zapravo, sve se svodi na frustiranost dijela nacionalista koji se nisu uspjeli dovoljno nakrasti pa onda odlaze u krajnosti i nije im problem zastupati i pro-ruski imperijalizam ako se isplati
Stavljam 10 kn da će ona neka ludača od učiteljice iz pizdinaca donjih za koju godinu osvanuti u sabrou... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:47:01
|
Krivo si me shvatio, nisam rekao pričao mi lik, nego sam popričao sa likom. Što je u tome loše ja mogu svakog saslušati a nikog ne poslušati. To je mudrost jednog lokalnog mudraca koji bi mi često znao reći: Svakog saslušaj nikog ne poslušaj.
Da, da, ali moja prva pretpostavka je da prigodno izmišljaš, a druga je da si u frci jer moraš zastupati stanovišta koja zastupa pro-ruski logično, pa od tud taj neka pruralnost...
Oba ishodišta su odlična...
Zapravo, sve se svodi na frustiranost dijela nacionalista koji se nisu uspjeli dovoljno nakrasti pa onda odlaze u krajnosti i nije im problem zastupati i pro-ruski imperijalizam ako se isplati
Stavljam 10 kn da će ona neka ludača od učiteljice iz pizdinaca donjih za koju godinu osvanuti u sabrou...
Zašto bi izmišljao? Poznam raznovrsne ljude. Znaš jako dobro da nisam proRus!! |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 21:50:25
|
Pa rekao si za konje.
Pa da.
Dobro pretpostavljam da ovdje nisi mislio na nikakve uvrede. No nekako mi do kraja nije jasno što si htio reći. Imam pretpostavku da si htio biti domišljat, no nekako se te tvoje usporedbe ne slažu i lako ih je oboriti. |
Edited by - Kruger on 16/09/2021 21:51:02 |
 |
|
GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 16/09/2021 : 22:06:12
|
Zar prirodni imunitet nije najbolji stroj za obranu od bolesti?
I imunitet od cjepiva je također prirodan - imunski sistem je isti, samo je meta malo drukčija. "Umjetni" imunitet je dobio Turnip u oblku monoklonskih protitjela (znači protitjela koja su se"napravila" u drugim, oboljelim ljudima i poslije namnožila u laboratoriju). Po toj logici je vojnik koji se usposobi gađanjem u metu "neprirodan", a onaj koji gađa drvlje,kamenje i susjedove kokoši, "prirodno" usposobljen   
Ivermektin je desinfektant protiv parazita .Oni koji imaju mačke su se vjerojatno več susreli s njim - one kapi za uši protiv svraba/šuge sadrže ivermektin.
Koristi se i protiv raznih kožmih nametnika kod krava, svinja i ostalih domačih životinja. Kod ljudi se uglavnom upotrabljava u tropskim krajevima protiv onih crva koji izlježu jajašca pod kožu i slične gamadi. |
Stara Huta za 36 minuta |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 16/09/2021 : 22:08:43
|
quote: Originally posted by bonjovi4ever
Pa, ako se namjeravaju ovako odnositi prema djeci - i to još u odgojno obrazovnim ustanovama - onda je lavina sasvim u redu.
a koliko san puta na ovom forumu reka da je hr školstvo u q? I koji sve likovi tu rade. Sad to dolazi na naplatu. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 22:11:16
|
quote: Originally posted by GGG
Zar prirodni imunitet nije najbolji stroj za obranu od bolesti?
I imunitet od cjepiva je također prirodan - imunski sistem je isti, samo je meta malo drukčija. "Umjetni" imunitet je dobio Turnip u oblku monoklonskih protitjela (znači protitjela koja su se"napravila" u drugim, oboljelim ljudima i poslije namnožila u laboratoriju). Po toj logici je vojnik koji se usposobi gađanjem u metu "neprirodan", a onaj koji gađa drvlje,kamenje i susjedove kokoši, "prirodno" usposobljen   
Ivermektin je desinfektant protiv parazita .Oni koji imaju mačke su se vjerojatno več susreli s njim - one kapi za uši protiv svraba/šuge sadrže ivermektin.
Koristi se i protiv raznih kožmih nametnika kod krava, svinja i ostalih domačih životinja. Kod ljudi se uglavnom upotrabljava u tropskim krajevima protiv onih crva koji izlježu jajašca pod kožu i slične gamadi.
Nisam te pitao za taj dio ...
.. iako se ne bih složio vezano za prirodni dio cjepiva. Čim nešto neprirodno ubrizgaš da bi izazvalo prirodno nije prirodno.
... pitao sam te nešto vezano za prirodni imunitet, što si ti vješto izbjegao. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 16/09/2021 : 22:11:28
|
Dobro pretpostavljam da ovdje nisi mislio na nikakve uvrede. No nekako mi do kraja nije jasno što si htio reći. Imam pretpostavku da si htio biti domišljat, no nekako se te tvoje usporedbe ne slažu i lako ih je oboriti.
Lek se prvenstveno koristi protiv crevnih parazita kod stoke (konja, krava i sl).
U određenim slučajevima se koristi i za lečenje ljudi (ali ne za virusna oboljenja).
Taj lek je stvorila farmakomafija. Ista ona koja je stvorila i covid i vakcinu protiv njega.
Zašto se onda jednom proizvodu farmakomafije više veruje nego drugom? U čemu je poenta?
Da ne spominjem da je upotreba tog leka mnogo problematičnija od vakcine, ali o tome nema smisla raspravljati.
Izvoli, obori ove moje tvrdnje. Ja sam ti ih fino raščlanio, da se ne bi mučio pri čitanju a i pri obaranju istih. |
|
Edited by - manhunter on 16/09/2021 22:14:26 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13072 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 16/09/2021 : 22:37:34
|
U prošlosti je bilo lijekova koji su bili pogubni .
Vidi dr. Vidukind Lenz i "lijek" Contergan!
Nikad ne vjeruj slijepo farmomafiji! |
Have mercy |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 22:47:11
|
Dobro pretpostavljam da ovdje nisi mislio na nikakve uvrede. No nekako mi do kraja nije jasno što si htio reći. Imam pretpostavku da si htio biti domišljat, no nekako se te tvoje usporedbe ne slažu i lako ih je oboriti.
Lek se prvenstveno koristi protiv crevnih parazita kod stoke (konja, krava i sl).
U određenim slučajevima se koristi i za lečenje ljudi (ali ne za virusna oboljenja).
Taj lek je stvorila farmakomafija. Ista ona koja je stvorila i covid i vakcinu protiv njega.
Zašto se onda jednom proizvodu farmakomafije više veruje nego drugom? U čemu je poenta?
Da ne spominjem da je upotreba tog leka mnogo problematičnija od vakcine, ali o tome nema smisla raspravljati.
Izvoli, obori ove moje tvrdnje. Ja sam ti ih fino raščlanio, da se ne bi mučio pri čitanju a i pri obaranju istih.
Još uvijek mi nisi jasan po pitanju covida. Ti si toga mnogo nadrobio po pitanju neke druge bolest, no po pitanju gripe ... pardon .. covida nisi ništa konkretno rekao a topic se baš tih pitanja tiče. |
Edited by - Kruger on 16/09/2021 22:48:02 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Posted - 16/09/2021 : 22:49:56
|
Još uvijek mi nisi jasan po pitanju covida. Ti si toga mnogo nadrobio po pitanju neke druge bolest, no po pitanju gripe ... pardon .. covida nisi ništa konkretno rekao a topic se baš tih pitanja tiče.
Šta sam tačno uradio? Nisam najbolje razumeo. |
|
Edited by - manhunter on 16/09/2021 22:50:48 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 16/09/2021 : 23:06:51
|
Još uvijek mi nisi jasan po pitanju covida. Ti si toga mnogo nadrobio po pitanju neke druge bolest, no po pitanju gripe ... pardon .. covida nisi ništa konkretno rekao a topic se baš tih pitanja tiče.
Šta sam tačno uradio? Nisam najbolje razumeo.
Blebetao si toga puno a ništa rekao. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
|
Topic  |
|
|