@King Warrior Treba znati da je na tom talijanskom forumu (SCLS) Burattini prijatelj većine članova i redovito idu na okupljanja gdje se dobro jede i pije. Čudim se da je Boselli uspio skupit i ovoliko glasova.
Ima i jedna kvaka koja ide Burattiniju u prilog: Na SCLS su iskljucivo Zagorovi fanovi glasali, na nasem forumu svi moguci stripofili. ;)
Može li se reći da zadrti Zagorovci više vole Buratinija, dok stripofili šireg formata više vole Bosellija?
Ne bih ove druge automatski strpao pod "stripofile sireg formata", moguce da neki od njih citaju samo Texa ili sta ja znam. Na taj nacin kao da se stavljaju na neki veci nivo, sto bi bilo pogresno.
Ok, ali recimo da je Boselli bolji scenarist, ali da u nekim stvarima odskače od klasičnog Nolttinog Zagora, dok se Burattini strogo drži kanona i zato je draži onom konzervativnijem dijelu Zagorovih obožavatelja.
@King Warrior Treba znati da je na tom talijanskom forumu (SCLS) Burattini prijatelj većine članova i redovito idu na okupljanja gdje se dobro jede i pije. Čudim se da je Boselli uspio skupit i ovoliko glasova.
Ima i jedna kvaka koja ide Burattiniju u prilog: Na SCLS su iskljucivo Zagorovi fanovi glasali, na nasem forumu svi moguci stripofili. ;)
Može li se reći da zadrti Zagorovci više vole Buratinija, dok stripofili šireg formata više vole Bosellija?
Ne bih ove druge automatski strpao pod "stripofile sireg formata", moguce da neki od njih citaju samo Texa ili sta ja znam. Na taj nacin kao da se stavljaju na neki veci nivo, sto bi bilo pogresno.
Cu veci nivo, ako citas svasta :) Zagor je najveci nivo, a ovo ostalo je cisto sporadicnog tipa.
A još veći nivo je kapetan Mliki, takav vrstan strijelac sa tako malo godina se ne pronalazi često, vjerujem da bi u nekom poštenom dvoboju čestito potukao Zagora.
A još veći nivo je kapetan Mliki, takav vrstan strijelac sa tako malo godina se ne pronalazi često, vjerujem da bi u nekom poštenom dvoboju čestito potukao Zagora.
A Teks, ima nekakve magnetne sposobnosti, pa se zato svaki put metak pobegne od njega, a da ne pričamo kakav je strelac.
Nema se zašto glasati (mada sam možda i glasao...ne znam jel ovo stara tema) rasprava na ovu temu je besmislena. Kao da stavimo anketu Maradona vs Makelele.
Gledajući samo najbolje epizode i jednog i drugog, mogao bih reći da su tu negde, Bure me je stvarno oduševio sa nekim pričama. Ali ukupno gledano, ipak prednost Boseliju, Bure je u hiperprodukciji izbacio previše gluposti.
Glas dajem Boselliju, zbog njegovog vizionarstva i, po meni, fenomenalnog povezivanja priča, posebno atlantidske sage. Sve njegove, ovdje navede epizode, su mi među najdražima. Burattini nije loš, to samo potvrđuju ove i neke ostale priče, ali mu fali "big picture".
“ Boselli i Burattini nisu uopće na istoj razini (nogometnim riječnikom nisu ista pozicija, Boselli je desetka Bure zadnji vezni). “
Što to može desetka bez zadnjeg veznog? ništa!
I još se hvali znanjem nogometa prikazujući ogromno neznanje.
Meni je Boseli bezvezan tekstopisac, muka mi je čitati njegovog Zagora i Teksa, previše filozofira, dok je Buratini lepršav i lagodan za čitati, ja se uvijek veselim kad vidim da je Buratini tekstopisac, znam da ću taj broj pročitati za 20 minuta uživajući, a kad je tekstopisac Boseli, onda mi ni pola sata nije dovoljno, a uživancije nigdje.
“ Boselli i Burattini nisu uopće na istoj razini (nogometnim riječnikom nisu ista pozicija, Boselli je desetka Bure zadnji vezni). “
Što to može desetka bez zadnjeg veznog? ništa!
I još se hvali znanjem nogometa prikazujući ogromno neznanje.
Meni je Boseli bezvezan tekstopisac, muka mi je čitati njegovog Zagora i Teksa, previše filozofira, dok je Buratini lepršav i lagodan za čitati, ja se uvijek veselim kad vidim da je Buratini tekstopisac, znam da ću taj broj pročitati za 20 minuta uživajući, a kad je tekstopisac Boseli, onda mi ni pola sata nije dovoljno, a uživancije nigdje.