forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorova južnoamerička odiseja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 59

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 05/07/2014 : 23:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
@jasa
Odlicno receno!!!

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2014 : 08:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
@Zagi i Ogi
Odlično rečeno!!!

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 06/07/2014 08:27:11
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19106 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/07/2014 : 08:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
DODSFERD
Odlicno receno!!!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4460 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 06/07/2014 : 09:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Dosadni ste u tri pičke materine.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 06/07/2014 : 09:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Odlicno receno.

Ali slazem se, prestanite spamovati.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/07/2014 : 09:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Odlično rečeno!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/07/2014 : 10:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
Originally posted by Cromwell

Odlično rečeno!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/07/2014 : 10:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by tinton

Kompleksnije price i veca kocentracija boljih crtaca. Koji ti jos argument treba?

To su sve osobna misljenja,koje duboko postujem,ali ne i argumenti. Slazem se donekle,ali vise je prije valjao Ferri sam,nego vecina danasnjih crtaca.Po meni je to i najveci problem danasnjeg Zagora,kao da je kurva pa se stalno mijenjaju na njemu i sad bi mi trebali odluciti koji je bolji,ma...Na kraju krajeva,on to nije ni zasluzio.Zagor je htjeli ne htjeli izgubio dosta svog identiteta,bilo crtacki,bilo scenaristicki.Sto se tice te "JA sage",mozda ne bi Nolitta pravio Mister No-a,da je znao ili pomisljao da ce Zagor jednog dana zavrsiti u JA sagi!?Ne vidim ni cemu tolika buka oko toga,danasnje dobre epizode Zagora mozes brojati na prste.Zagor je ipak,Kapetan Zmija,Osage...i tako te dobre,provjereno dobre epizode.

Odlicno receno.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 06/07/2014 : 11:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jasa

Koja je svrha ovih rasprava kad je jasno da postoji tabor koji tvrdoglavo, i ne prihvatajući nikakve argumente, tvrdi da je Zagor samo ono što su nacrtali Feri i Donateli (uz pokoji izlet Binjotija i još nekih), a postoji i tabor koji se zgrožava na Donatelija, indijance i prodavače viskija?

Različite priče za različita vremena, među starim pričama ima vrhunskih, Feri je Zagorov crtački babo, nema tu dileme da je njegov stil neprikosnoven, da označava Zagora, kao i da je Donateli svojim vrijednim radom iznio veliki broj priča. Međutim revolucijom svega, pa i stripa, apetiti ljudi su narasli za novim i modernim temama, za detaljnim, "moćnim" crtežom. Tu stupaju na scenu Rubini, Laurenti, Marčelo (RIP) itd. Zahvaljujući njima i scenristima koji su ih pratili danas uopšte imamo Zagora i samo zato Zagor ima nade da se održi kroz nove fanove!

Ja sam 90to godište i postao sam Zagorov fan isključivo zahvaljujući Izgubljenom rudniku, Osveti vudu, Morskoj stravi i sličnim što opet ne isključuje da sam u extri naletio na odlične priče (Kralj orlova, Jack Mohikanac...).

Sve je to tako,ali svi znamo sta se dogadja sa tom revolucijom stripa i tim "mocnim" crtezom,modernim temama i scenarijima.Najbolji primjer ti je more novih SBE junaka koji,da ovise o njima,slobodno mogu staviti kljuc u bravu.Nema revolucije stripa,to je tek privid,jer nove generacije slabo to prate.Na cijeni su i dalje stripovi starijeg datuma,bilo umjetnicki,bilo financijski.Na Zagoru su se neki ucili crtati ili se jos uvijek uce.Daleko od toga da ga je trebalo ugasiti,ali da se moglo drugacije,moglo se i moralo.
Da rezimiram skupa,kupujte ljudi Zagora i bilo koji strip koji volite.Jedino tako ce on sam opstati i bit ce sigurno za svakoga ponesto,bilo novih ili starijih izdanja.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17048 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/07/2014 : 13:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Koja je svrha ovih rasprava kad je jasno da postoji tabor koji tvrdoglavo, i ne prihvatajući nikakve argumente, tvrdi da je Zagor samo ono što su nacrtali Feri i Donateli (uz pokoji izlet Binjotija i još nekih), a postoji i tabor koji se zgrožava na Donatelija, indijance i prodavače viskija?

Različite priče za različita vremena, među starim pričama ima vrhunskih, Feri je Zagorov crtački babo, nema tu dileme da je njegov stil neprikosnoven, da označava Zagora, kao i da je Donateli svojim vrijednim radom iznio veliki broj priča. Međutim revolucijom svega, pa i stripa, apetiti ljudi su narasli za novim i modernim temama, za detaljnim, "moćnim" crtežom. Tu stupaju na scenu Rubini, Laurenti, Marčelo (RIP) itd. Zahvaljujući njima i scenristima koji su ih pratili danas uopšte imamo Zagora i samo zato Zagor ima nade da se održi kroz nove fanove!

Ja sam 90to godište i postao sam Zagorov fan isključivo zahvaljujući Izgubljenom rudniku, Osveti vudu, Morskoj stravi i sličnim što opet ne isključuje da sam u extri naletio na odlične priče (Kralj orlova, Jack Mohikanac...).

Sve je to tako,ali svi znamo sta se dogadja sa tom revolucijom stripa i tim "mocnim" crtezom,modernim temama i scenarijima.Najbolji primjer ti je more novih SBE junaka koji,da ovise o njima,slobodno mogu staviti kljuc u bravu.Nema revolucije stripa,to je tek privid,jer nove generacije slabo to prate.Na cijeni su i dalje stripovi starijeg datuma,bilo umjetnicki,bilo financijski.Na Zagoru su se neki ucili crtati ili se jos uvijek uce.Daleko od toga da ga je trebalo ugasiti,ali da se moglo drugacije,moglo se i moralo.
Da rezimiram skupa,kupujte ljudi Zagora i bilo koji strip koji volite.Jedino tako ce on sam opstati i bit ce sigurno za svakoga ponesto,bilo novih ili starijih izdanja.

@roby
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 06/07/2014 : 14:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Oba posta

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/07/2014 : 14:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Roby, prvi i treći komentar su ti koliko toliko na mjestu, ali ovaj drugi mi se najmanje sviđa.

quote:

quote:
Originally posted by tinton

Kompleksnije price i veca kocentracija boljih crtaca. Koji ti jos argument treba?

To su sve osobna misljenja,koje duboko postujem,ali ne i argumenti.

Kakva osobna mišljenja? To je činjenica.
Drugo je što su večini draže starije priče i novima uopće nisu dali priliku jer cvjetići i livade nisu više u "Donatelli" stilu i jer se glavni koljači ne zovu više Scar, Butcher i slično.

quote:
Slazem se donekle,ali vise je prije valjao Ferri sam,nego vecina danasnjih crtaca.Po meni je to i najveci problem danasnjeg Zagora,kao da je kurva pa se stalno mijenjaju na njemu i sad bi mi trebali odluciti koji je bolji,ma...Na kraju krajeva,on to nije ni zasluzio.Zagor je htjeli ne htjeli izgubio dosta svog identiteta,bilo crtacki,bilo scenaristicki.

Svaki serijal, koji traje više od pola stoljeća će se "prokurvati". Ne mogu Nollita&Ferri i Donatelli zauvijek živjeti. Dobro, Ferri može, ova dvojica nisu mogla.

Izgubio identitet? Zar mora u svakoj priči bit indijanac, deset "ahyaaka", pet razvaljivanja pukovnikovih vratiju i pet hitaca u Zagorovu sljepoočnicu? Pustite tu naivu drugom vremenu. Zna se tko je Zagor.

quote:
Sto se tice te "JA sage",mozda ne bi Nolitta pravio Mister No-a,da je znao ili pomisljao da ce Zagor jednog dana zavrsiti u JA sagi!?

Nollita nije htio praviti ni Zagora. Otišao je jer nije znao kud bi dalje sa junakom, kod kojega se sve mora dešavati u Darkwoodu. Nije bio na razini Toninellija, Bureta i Bosellija.

quote:
Danasnje dobre epizode Zagora mozes brojati na prste.Zagor je ipak,Kapetan Zmija,Osage...i tako te dobre,provjereno dobre epizode.

Evo, to pa jest čisto subjektivno mišljenje. Opet se vračamo na ono "volim svoje djetinjstvo".

"Zagor je ipak" zvuči kao da Zagor nije sve ovo što je izašlo u zadnjih 300 brojeva. ccc

King, zar si to morao potpisati? Znam, da postoje zagorolozi, koji bi to potpisali. Nisam mislio, da si i ti jedan od njih.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/07/2014 : 14:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

King, zar si to morao potpisati? Znam, da postoje zagorolozi, koji bi to potpisali. Nisam mislio, da si i ti jedan od njih.

Odlicno receno!

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2014 : 15:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zar mora u svakoj priči bit indijanac, deset "ahyaaka", pet razvaljivanja pukovnikovih vratiju i pet hitaca u Zagorovu sljepoočnicu? Pustite tu naivu drugom vremenu. Zna se tko je Zagor.

Htio to priznati ili ne Zagor je ipak naivan strip bez obzira da li se radilo o starim ili novim epizodama. Zbog čega recimo"Osveta vudu" nije naivna a Nolittin "Vudu" jest? Sve je to više-manje isti kurac po naivnosti i nelogičnosti samo s tom razlikom što epizode od "Zagor priča" pa do kraja ZS kvalitetom debelo nadmašuju one nakon toga.
Za mene to nije pravi Zagor ako bar 2-3 puta ne uzvikne ahyaaak i ako ne iščupa bocu viskija iz ruke nekom indijancu.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 06/07/2014 : 17:22:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sr-552-556-skiptar-tin-hinan/1512/

Kao da gledam koje će to razočaranje biti.

quote:

Da, u ono vrijeme Gamba je bio najslabija karika na Zagoru ali kada pogledam kakvih sve danas ima radije bih opet gledao Gambu nego neke aktualne "majstore".

quote:

...epizode od "Zagor priča" pa do kraja ZS kvalitetom debelo nadmašuju one nakon toga. Za mene to nije pravi Zagor ako bar 2-3 puta ne uzvikne ahyaaak i ako ne iščupa bocu viskija iz ruke nekom indijancu.

DODSFERDE, di si bio 11. 9. 2001?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 06/07/2014 : 17:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Neznam zašto te to zanima ali taj dan sam bio kod kuće a navečer pogledao utakmicu LP Roma-Real Madrid.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11913 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/07/2014 : 16:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav narode!

Nisam par dana nesto na forumu, a vi se raspisali!

Citam ponovo Africku sagu posle 5,6 godina da bih bio spreman za sve dogodovstine iz JA sage i moram da kazem da sam potpuno odusevljen ovim epizodama! Kada sam prvi put citao Africki ciklus nisam procitao ni jednu od prethodnih epizoda iz Severnoamericke odiseje tako da nisam imao pojma sta se desava, ali zato sada uzivam u svakoj stranici Burattinijevih i Bosselijevih umotvorina.
PS Andreuccija moraju da nam vrate!

Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 07/07/2014 : 16:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Pozdrav narode!

Citam ponovo Africku sagu posle 5,6 godina da bih bio spreman za sve dogodovstine iz JA sage i moram da kazem da sam potpuno odusevljen ovim epizodama! Kada sam prvi put citao Africki ciklus nisam procitao ni jednu od prethodnih epizoda iz Severnoamericke odiseje tako da nisam imao pojma sta se desava, ali zato sada uzivam u svakoj stranici Burattinijevih i Bosselijevih umotvorina.

Odlično rečeno
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/07/2014 : 16:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Pozdrav narode!

Bravo goinže, tako se to radi.

Meni je samo žao što sad pola foruma misli: "Zar je Zagor bio u Africi?"
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 07/07/2014 : 16:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Najnovija dezinformacija iz SBE-A!!!
Posle juznoamericke sage Zagor se seli u Australiju i pocinje australijska saga!!Nisu mnogo hteli da mi kazu osim da ce jedna epizoda imati ime "Blago kapetana Kuka",i da ce se Zagor boriti saljutim Aboridzinima!!!
Jedva cekam!!!!

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/07/2014 : 18:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ok, dosta je bilo spama.
Ajmo vi u Srbiji, valjda ste pročitali epizodu.
Di su komentari?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/07/2014 : 22:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor i Ogi

Posle juznoamericke sage Zagor se seli u Australiju i pocinje australijska saga!!Nisu mnogo hteli da mi kazu osim da ce jedna epizoda imati ime "Blago kapetana Kuka",i da ce se Zagor boriti saljutim Aboridzinima!!!
Jedva cekam!!!!

Nije to ništa, nakon što prođe sve kontinente slijede epizode na Marsu i marsovska saga gdje će Zagor postati pravi vremenski putnik - radnja će se odvijati negdje oko 2285. godine.
Koje će to oduševljenje biti na forumu.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/07/2014 : 22:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jedva cekam!!!!

Nije to ništa, nakon što prođe sve kontinente slijede epizode na Marsu i marsovska saga gdje će Zagor postati pravi vremenski putnik - radnja će se odvijati negdje oko 2285. godine.

Scenarij i crtež by Nollita&Donatelli...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/07/2014 : 22:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jedva cekam!!!!

Scenarij i crtež by Nollita&Donatelli...

Je... ako SBE posjeti neka futuristička verzija Hellingena da tu dvojicu osposobi za kvalitetan rad.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/07/2014 : 23:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Mila majko, u što se pretvorio ovaj topic...
Go to Top of Page
Page: of 59 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000