forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorova južnoamerička odiseja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 59

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 08/06/2016 : 21:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by hamzik

Stvarno je zalosno citati pojedine komentare na Rubinijev crtez. Kad neko pise da je Gamba zakon prema ovome velemajstoru onda ja tu stvarno nemam rijeci. Za vake stavove djelomicno krivim Buratiniji. On je podavno mogo ozboljnije pogurati Zagora u novom pravcu i napraviti korak naprijed od nostalgije. Kako je sad samo mi se cini da se Bure potrudio da vrati Zagora na status quo svaki put kada ga je Boselli poguro u novi smijer.

pa ajde da i na nasem forumu netko napise da je Gamba bolji od Rubinija..i to za dvije klase...ajde da vidim dal ces ostati bez rijeci ili komentirat.
Precenjen je Rubini..i to jako...
Nije los ali njegov fitnes Zagor sa orlom pod grlom nacrtan..to iritira..
Ne gledajte Gamba Zagora..gledajte njegove druge radove..pogotovo Kit Tellera!

Jao telleru, znaš da si car, ali da ne uđemo u rasprave tipa "moj tata je jači od tvog", samo ću te pitati, onako u čudu, Gamba bolji od Rubinija, Gamba? Gamba?? U MR njegov crtež može proći, ok... Ali, ali??

Znam da ne valja generalizirati, ali nakon onog Tellerovog komentara o Gambi i Rubiniju jasno mi je da Teller i njemu slicni ustvari istinski ne vole Zagor stripove (i stripove opcenito), oni su prvenstveno nostalgicari koji koiriste Zagor strip kao vremepolov da se vrate u neka bolja, davno prosla vremena. Oprostite mi ako grijesim.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 08/06/2016 : 21:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da ne bi bilo greske, volim Kit Teller strip (pocevsi od prica koje je pisao Canzio), kao i Gambin crtez u njemu i u Ciku. Cak mi je za Cika, Gamba nekako i prikladniji od samog Ferrija.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/06/2016 : 21:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by D.J.

Inace, procitao sam tu pricu Izgubljeni svijet prvi put prije dva tjedna i jednostavno ostao paf... Mislim, znao sam da je Rubini rasturio (i po meni nacrtao najbolju epizodu Zagora ikad), ali ono sto me iznenadio je Boselli! Napisao je cistokrvnu Nollitansku epizodu! Meni je ovo ne samo u top 10 Zagora svih vremena, nego mozda cak i u top 3, uz Supermikea i Zimsku Zmiju.
Jedna od epizoda koja udara u samu srz Zagora (kao i dvije gore spomenute Nolittine price) i docarava zasto toliko volimo Zagora kao junaka i kao strip. Pravo remek djelo.

To se traži!

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18905 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 08/06/2016 : 22:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Pa dobro, ljudi smo...ajmo kompromis...
Gamba je bolji na Kit Telleru nego Zagoru, a Rubini bolji od Darcagnella...
I svi sretni i zadovoljni...
Naravno da sam nostalgicar okorjeli ali prihvacam i novije crtace i price...
Evo,uz svu nostalgiju novi Zagor mi je bolji od starog, ma kako volio vec Nolitu i Ferrija...
Rubini je odlican ali da je savrsen..to nije...vec sam rekao sto mi smeta kod njega na Zagoru...
Veselim se njegovom Izgubljenom svijetu,kupujem 4-5 primjeraka kad stigne na kioske...
Toliko uzmem samo Tellera jos po broju...
Najvise me smeta kod Rubinijevog Zagora jer ga crta ko divljaka..
Ma Zagor je bistar,snazan i naocit muskarac a ne nabildani proteinima Tarzan koji je izaso iz teretane...
Ali kako kome drago...Rubini mi nije vrh ni dno...negdje visoka sredina...
Ima puno gorih od njega..a bogami i boljih...pogotovo Prisco,Nuccio,Monica,Chiarolla...i jos poneki.
Rubinijev Zagor je onakav kakvog bi crtali u Marvelu..ja mislim da mora moderan Zagor zadrzati osobine i osobnosti
Nollita/Ferrijevog...ne zbog mene..zbog Zagora...nisam protiv evolucije ali kad ona ne donosi bolje...zasto?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/06/2016 : 22:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Isto kao što ljudi imaju puno lica, duševnih stanja, raspoloženja, reakcija tako i svaki crtač interpretira junaka (u ovom slučaju) Zagora na neki sebi svojstven način, Rubini ima tu naglašenu crtu snage, moći, ponosa, čvrstoće, pravi tvrdi šumski čovjek i sad, štos je u tome da treba naći pravu priču sa pravim senzibilitetom, treba znat upariti scenarista i crtača a to se ovdje dogodilo na rijetko viđen način gdje je sve sto posto pogođeno.
To ti je ustvari Nolitta/Ferri samo u nekom drugom ambijentu i u nekom drugom vremenu.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 08/06/2016 : 22:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Treba to znat cijeniti jer se ne događa previše često, možda jednom u deset godina.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 08/06/2016 : 23:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Treba to znat cijeniti jer se ne događa previše često, možda jednom u deset godina.

Tako je, prave priče, gdje su savršeno uklopljeni scenarij i crtež, ono su što produžuje život ovako dugovječnom serijalu, sjećam se kakav je vjetar u leđa Zagor dobio pojavom Bosellija i njegovog pristupa stvaranju priča. Budimo realni, da nije bilo tog Bosellija Zagor bi vjerojatno propao. I stvarno je prava sreća čitati ga s vremena na vrijeme. Burattini jednostavno nije taj nivo, ne može on tako, ma koliko se trudio i povremeno pogodio dobru priču.
Šteta je što su tako odlični crtači kao Andreucci i Rubini (ista škola) otišli na Texa, ali dobro je da bar povremeno "posude" Bosellija, tek da nije previše kukaca ubojica, to nije zdravo za opstanak serijala.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7127 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 08/06/2016 : 23:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Pa dobro, ljudi smo...ajmo kompromis...
Gamba je bolji na Kit Telleru nego Zagoru, a Rubini bolji od Darcagnella...
I svi sretni i zadovoljni...
Naravno da sam nostalgicar okorjeli ali prihvacam i novije crtace i price...
Evo,uz svu nostalgiju novi Zagor mi je bolji od starog, ma kako volio vec Nolitu i Ferrija...
Rubini je odlican ali da je savrsen..to nije...vec sam rekao sto mi smeta kod njega na Zagoru...
Veselim se njegovom Izgubljenom svijetu,kupujem 4-5 primjeraka kad stigne na kioske...
Toliko uzmem samo Tellera jos po broju...
Najvise me smeta kod Rubinijevog Zagora jer ga crta ko divljaka..
Ma Zagor je bistar,snazan i naocit muskarac a ne nabildani proteinima Tarzan koji je izaso iz teretane...
Ali kako kome drago...Rubini mi nije vrh ni dno...negdje visoka sredina...
Ima puno gorih od njega..a bogami i boljih...pogotovo Prisco,Nuccio,Monica,Chiarolla...i jos poneki.
Rubinijev Zagor je onakav kakvog bi crtali u Marvelu..ja mislim da mora moderan Zagor zadrzati osobine i osobnosti
Nollita/Ferrijevog...ne zbog mene..zbog Zagora...nisam protiv evolucije ali kad ona ne donosi bolje...zasto?

Bravo Telleru! Ipak si pravi, ako ne i najveci cistokrvni strip manijak.
Go to Top of Page

Gru
Average Member

832 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 08/06/2016 : 23:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Tako je, prave priče, gdje su savršeno uklopljeni scenarij i crtež, ono su što produžuje život ovako dugovječnom serijalu, sjećam se kakav je vjetar u leđa Zagor dobio pojavom Bosellija i njegovog pristupa stvaranju priča. Budimo realni, da nije bilo tog Bosellija Zagor bi vjerojatno propao. I stvarno je prava sreća čitati ga s vremena na vrijeme. Burattini jednostavno nije taj nivo, ne može on tako, ma koliko se trudio i povremeno pogodio dobru priču.

Da, istina, mada to neće svi priznati, bez Bosellijevog preuzimanja Zagora u devedestima, ovaj serijal bi se ugasio, ionako je tad već bio debelo na rubu. I samo da nadodam, meni je loša Bosellijeva priča još uvijek bolja od dobre Burattinijeve priče. I zato je gušt čitati te povremene Bosellijeve izlete u Zagorove vode i još k tome kad se potrefi suradnja sa dobrim crtačem - divota!

Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
891 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 09/06/2016 : 13:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Čitam ove komentare oko Zagor serijala-kako crtača tako i scenarista. U glavnom, kako život tako i svijet stripa sastoji se iz dobrog i "manje dobrog". Neću da kažem lošeg. Zašto? Jer imam ja za razliku od nekoliko forumaša ovde mišljenje, da treba poštovati svačiji rad....možda ne želim ovde ispostaviti toliko scenaristički koliko crtački rad. Istina, oboje je ,ako se potrefi, idealno. Ali na mene jači utisak ostavi crtež. Veliko više truda potrebno je da se scrta 100 stranica stripa u konstantno dobrom crtežu nego napiše neki scenarij. I to poštujem. Dakle, ako bi Zagor bio samo recimo Ferri i Nollita, onda bi već ugasio sredinom devedesetih. Tako serijal ide dalje, što je samo dokaz, da ljudi, koji rade na tom serijalu rade dobro, koliko nam to možda zvuči kontradiktorno. Tako je možda i za sam serijal ok, da različiti autori crtju na svojstveni način Zagora i možda doprinose k tome, da se serijal zaista ne ugasi. Ja sam već navikao na to, i u jednu ruku mi je svejedno, samo da izlazi. Za svakog ponešto.

Invincible shield
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14720 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/06/2016 : 17:33:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Dobar post, samo burattini bi trebao bosseliju prepustiti glavno mjesto i biti odmah do njega...pa serijal bi prešišao DD i bio mozda tik uz texa
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/06/2016 : 22:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Pa ne može Boselli gurati i Zagora kao glavni urednik ili možda može??
Burattini bi samo trebao prestati pisati o svakom k... koji mu padne na pamet, jer on itekako zna pogoditi priču, otići možda i blizu dobrog Bosellija (Močvara robijaša, Kameni div - i opet Rubini), ali ipak je on sa svojim debilnim fillerima velika rupa serijala...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/06/2016 : 23:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nemoguće, urednik je na dva serijala (Tex i Dampyr) i scenarist na četiri (Tex, Dampyr, Zagor, Le Storie), čudo je kako mu uspijeva održati i ovu razinu produktivnosti.
U vrijeme kada je bio urednik Zagora nije postojao Dampyr i bio je povremeni scenarist na Texu tako da mu je Zagor bio glavna stvar.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/06/2016 : 23:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by giant

Čitam ove komentare oko Zagor serijala-kako crtača tako i scenarista. U glavnom, kako život tako i svijet stripa sastoji se iz dobrog i "manje dobrog". Neću da kažem lošeg. Zašto? Jer imam ja za razliku od nekoliko forumaša ovde mišljenje, da treba poštovati svačiji rad....možda ne želim ovde ispostaviti toliko scenaristički koliko crtački rad. Istina, oboje je ,ako se potrefi, idealno. Ali na mene jači utisak ostavi crtež. Veliko više truda potrebno je da se scrta 100 stranica stripa u konstantno dobrom crtežu nego napiše neki scenarij. I to poštujem. Dakle, ako bi Zagor bio samo recimo Ferri i Nollita, onda bi već ugasio sredinom devedesetih. Tako serijal ide dalje, što je samo dokaz, da ljudi, koji rade na tom serijalu rade dobro, koliko nam to možda zvuči kontradiktorno. Tako je možda i za sam serijal ok, da različiti autori crtju na svojstveni način Zagora i možda doprinose k tome, da se serijal zaista ne ugasi. Ja sam već navikao na to, i u jednu ruku mi je svejedno, samo da izlazi. Za svakog ponešto.

Ja ću kupovati sve od Zagora do kraja mog ili njegovog.
Ali ipak volim kad je to lijepo ispričano ili nacrtano. A ako je oboje u paketu, sreći nema kraja
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/06/2016 : 17:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
malo ste skrenuli sa teme,tema je juznoamericka odiseja....broj most nad provalijom mi je super....kraj rubinijeve i pocetak sedioli-vernijeve price je jako dobar...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 11/06/2016 : 17:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoguće, urednik je na dva serijala (Tex i Dampyr) i scenarist na četiri (Tex, Dampyr, Zagor, Le Storie), čudo je kako mu uspijeva održati i ovu razinu produktivnosti.
U vrijeme kada je bio urednik Zagora nije postojao Dampyr i bio je povremeni scenarist na Texu tako da mu je Zagor bio glavna stvar.

I to se jako osjetilo.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 13/06/2016 : 10:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Scenarij: Mauro Boselli/Moreno Burattini
Crtež: Michele Rubini/Gianni Sedioli/Marco Verni
Naslovnica: Gallieno Ferri
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/06/2016 : 09:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Inace, procitao sam tu pricu Izgubljeni svijet prvi put prije dva tjedna i jednostavno ostao paf... Mislim, znao sam da je Rubini rasturio (i po meni nacrtao najbolju epizodu Zagora ikad), ali ono sto me iznenadio je Boselli! Napisao je cistokrvnu Nollitansku epizodu! Meni je ovo ne samo u top 10 Zagora svih vremena, nego mozda cak i u top 3, uz Supermikea i Zimsku Zmiju.
Jedna od epizoda koja udara u samu srz Zagora (kao i dvije gore spomenute Nolittine price) i docarava zasto toliko volimo Zagora kao junaka i kao strip. Pravo remek djelo.

To se traži!

Bit cu potpuno iskren... Dok sam citao strip kao mali predah od rada na stripovima koje izdajemo ovo ljeto, bilo je negdje oko 1 poslije ponoci i nakon jedne sekvence u stripu krenule su mi suze na oci od radosti i zadovoljstva. Ne sjecam se kad mi se to zadnji put dogodilo citajuci strip. Jos jednom sam shvatio, dobio potvrdu zasto je Zagor toliko velik kao junak i kao strip.

edit: spojleri
Pročitao sam cijelu priču i moram reći da ne vidim što je ovdje, osim izvrsnog crteža, veliko, a pogotovo što bi trebalo izazivati suze. Klasična pričica o izoliranom kutku svijeta gdje eto, osim dva ratujuća plemena, obitavaju i dinosauri, te slikar Henry 'Kradljivac Sjena' Summers i njegova žena, bivša ruska princeza Nadia, štovani od divljaka kao božanstva.

Edited by - solar on 18/06/2016 13:28:20
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/06/2016 : 11:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Valtere, zaboravio si spomenuti izbor za naj zagorologa. Obično ih spomeneš tim u svojim promašenim komentarima na Zagorovim topcima. I hvala na spojlerima. ;)
Go to Top of Page

goghy
Average Member

Croatia
645 Posts

Member since 11/12/2012

Posted - 18/06/2016 : 12:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send goghy a Private Message  Reply with Quote
Da, odete s tim temama u stripovima unaprijed, a ja tek danas kupio " Ratnice ", jbg,.. ne moram znat bas sve unaprijed,..
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 18/06/2016 : 12:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

Valtere, zaboravio si spomenuti izbor za naj zagorologa. Obično ih spomeneš tim u svojim promašenim komentarima na Zagorovim topcima. I hvala na spojlerima. ;)

edit: spojleri
U sljedećoj priči pojavljuju se i one putujuće glumice iz 'Svratišta obješenih'.

Edited by - solar on 18/06/2016 13:29:25
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 18/06/2016 : 12:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
A komentar o izboru zagorologa?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 18/06/2016 : 13:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
@VALTER
Nemoj više namjerno spojlati, smatraj ovo upozorenjem.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 18/06/2016 : 13:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
- Spojleri u ova dva VALTEROVA posta su označeni žutom bojom.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2632 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 18/06/2016 : 13:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sa VALTER-om sto se tice Izgubljenog svijeta, meni nema niceg zanimljivog u toj prici.

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page
Page: of 59 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000