Meni je strip na više momenata konfuzan, ne prati se lako, nije u pitanju moja koncentracija nego je to jednostavno mana stripa. OK strip, ali moglo je bolje.
Nemojte čitati dalje ako niste čitali strip, jer imam neka pitanja za one koji se sjećaju detalja...
I meni je ostalo par nerešenih pitanja oko stripa, evo – po sećanju - šta mislim da su odgovori na tvoja pitanja... Molim da bolji poznavaoci prokomentarišu ako grešim.
SPOILERS
Kako su nacisti uopće došli do Radua i uspostave projekta Legija? Možda im se Radu sam ponudio, ali ne razumijem zašto.
Radu im se sam javio. To je i Nemcima sumnjivo u jednom trenutku. Takođe, imaš par slika, negde u trećem delu, kada se Vlad i Radu raspravljaju, i gde Vlad kritikuje Radua što je izašao u javnost.
Je li Vlad istovremeno bio u Engleskoj u tijelu Torpa pa zatim Vilksa, kada i u Rumunjskoj u tijelu Sajksa?
Da.
Je li Vlad otišao u Englesku preko Rumunjskog sluge Torpa, kako bi ponudio suradnju saveznicima, jer je već nekako znao da Radu surađuje s nacistima? Zašto bi inače išao ako je znao da je Radu u Rumunjskoj.
Mislim da je sudbina Vlada u tom pogledu potpuno nezavisna od sudbine Radua.
Zašto su admiral Kamaris i Von Klakst/Vegner bili protiv projekta Legija? Objašnjenje da se kosi s Arijevskim principima mi je malo nategnuto
Mislim da su oni bili, u neku ruku, protiv rata. To treba shvatiti uslovno. Seti se kako se Von Klakst grozi spaljivanja sela. Seti se njihovog plana da smaknu Hitlera i počnu razgovore o primirju. Priča o Arijevskim principima je nešto što je Hitler mogao da prihvati kao opravdanje.
Tko je na kraju uopće preživio, Vlad ili Radu?
Dobro pitanje. Rekao bih da je namerno ostavljeno da sami odredimo. Možda obojica, možda Vlad i još Neko Treći, možda ...
Super, hvala ti! Prvo sam čitao srpsko izdanje, no nabavio sam i englesko pa ću naknadno još jednom pročitati strip. Meni su ideja, radnja, likovi i atmosfera jako zanimljivi, ali slažem se, malo je konfuzno. Trebalo je malo usporiti i dodati još epizodu dvije.