forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Problem s kompjuterom (hardware stuff)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 11/05/2014 : 13:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav,

kreće pričica.

Jutros mi se na desktopu iz čista mira pojavio blue screen of death (Win XP).... pustio sam kompjuter da dumpa memoriju i da ode u reset. Jedino što se iz tog reseta nikad nije vratio nazad.

Što se događa?

Na bootu se ne pali ekran. Provjerio sam da nije možda monitor riknuo tako što sam ga spojio na laptop i ispalo je da nije...monitor radi.

Pomislio sam da nešto ne valja s grafičkom, no svaki put kad bi tako nešto bio slučaj (utor nešto ne valja pa se grafička tu i tamo odspoji) dobio bih zvučni signal.... ovaj put nema zvučnog signala, pa pretpostavljam da nije grafička.

Čujem disk kako se pali, čujem ventilatore kako se vrte no jednako tako čujem kako se disk sam od sebe resetira i nastavlja krug od boota do reseta undeogled.

Ne znam, čini mi se da je problem u disku al možda je nešto sasvim deseto. Ima li tko kakvu ideju?

http://matanovogumno.blogspot.com

legaz
Senior Member

Serbia
2419 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 11/05/2014 : 13:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Znaš li gde se u XP nalazi DUMP file? Ako znaš pošalji mi poruku na PM da ti prosledim moj mail na koji ćeš mi poslati tvoj DUMP file da bih ti mogao reći šta je u pitanju?

Otvori ga, izvadi memoriju, malo izduvaj prašinu i vrati memoriju pa probaj ponovo da upališ.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 11/05/2014 : 13:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Heh, poslao bih ti dump fajl da mogu doc do icega na disku.... mislim da matična ne dolazi ni do biosa s obzirom da nit se boota, niti se pali monitor, niti vidim išta od standardnog screena :/ da, probat cu odspojit sve kabele, ispraznit staticki elektricitet i vidjet hoce li se sto promijeniti... u najogru ruku, instalirat neciji tudji disk pa chekirat ovoga s hiren bootom da vidim jel mu se uopce moze pristupi....to su mi varikante ako je u disku problem...ako nije onda nemam pojma

Edited by - Mali_Mate on 11/05/2014 14:04:25
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 12/05/2014 : 10:16:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Kad inače uključuješ komp čuje li se onaj kratki beep, ako da čuje li se i sad kad se ovo događa?
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 12/05/2014 : 18:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Ne znam, čini mi se da je problem u disku al možda je nešto sasvim deseto.

Nije problem u disku jer u BIOS možeš ući i ako nemaš disk.
Zapravo ono šta i trebaš napraviti je odspojiti sve diskove, pržilice, ventilatore na kućištu, USB-ove i slična sranja.
Odspoji i grafičku karticu, a monitor spoji na matičnu ploču.
Onda testiraj RAM pločice jednu po jednu, uključujući i spajanje u druge utore.

Ako ne ide, plati nekom da ti to riješi.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/05/2014 : 19:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Odspojio sve sto se odspojit dalo.... najprije nije radilo nista, al onda sam maknuo jednu plocicu rama pa sad radi (tj. Folazi do biosa). nije dakle maticna, nije graficka, vec cini se ram... mozda i disk jer me brine ovaj reset loop al trk ga moram spojit nazad pa probat

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 12/05/2014 : 20:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
definitivno ram

hvala svima, može delete topica

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000