Author |
Topic |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 22/05/2014 : 20:30:16
|
https://docs.google.com/file/d/0BwyXBj8p-FV9Z3hkVWd4b05xclE/edit?usp=drive_web
Vanja Urukalo: Za sve one koji su zeleli da procitaju moje stripove,a bili su spreceni niskom rezolucijom na Helly C. i malo nezgodnijem fontu koji sam koristio u pojedinim delovima,sada imaju priliku da skinu ceo album u pdf-u u visokoj(mnogo udobnijoj i citkijoj verziji za njihove oci) rezoluciji.Takodje,mogu da prate pricu hronoloski,redom,kako su ovi stripovi i nastajali,od prvog"" AstraLevela" iz 2003.godine do poslednjih "Pacvork poglavlja"iz 2007.godine. Osim onoga sto ste vec videli na forumu,ovde je i poslednji deo "Pacvork poglavlja" i epilog celog ciklusa "Metanoja".Dodata je ,takodje,i preradjena verzija jednog poglavlja iz "pacvorka"(nakon albuma ide i kao singl prica)"Vucji stid", Inace,rec je o stripovima toka svesti,koji govore o velikom padu i traumi,ali i o uzdizanju i katarzi bica koje tezi integraciji(iako,ovi stripovi su viseznacni,pa svako moze da ih shvati(i oseti) na svoj nacin, jer pristupom,oni i ostavljaju prostora za tako nesto..),sve praceno psihodelicnim i sirovim crtezom.
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 22/05/2014 20:32:31
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38097 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/05/2014 : 21:28:12
|
Bokte, kaj mijenjas avatare. Tek kasnije sam skuzio da si to ti.
edit: vidim da su uz moj primjerak sa neta dosle i gljive.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 22/05/2014 21:39:35 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/05/2014 : 08:55:49
|
quote: Originally posted by Poli
Bokte, kaj mijenjas avatare. Tek kasnije sam skuzio da si to ti.
edit: vidim da su uz moj primjerak sa neta dosle i gljive.
Kakve gljive? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 23/05/2014 : 09:55:05
|
Skinuo sam pdf i stigao sada samo letimično pogledati strip. Prvi dojam je i više nego pozitivan, podsječa na stare stripove iz Heavy Metala iz vremena kad su tamo izlazili normalni stripovi. Pročitam ovo obavezno preko vikenda, već sam preštrikao pdf-a u cbr :). |
itsyourworldyoucanchangeit |
Edited by - alen on 23/05/2014 09:55:31 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/05/2014 : 20:50:08
|
quote: Originally posted by dosada
Jel izašlo ovo u tiskanom obliku?
Djelomično u revijama. Kao album ne. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/05/2014 : 20:51:05
|
Vanja Urukalo (koji bi zasigurno umro da se registrira na ovaj forum) kaže:
Ovi stripovi su nastali u delikatnim stanjima svesti(bez uzimanja narkotika ili bilo kakvih "pomagala"). Inspirisani su spontanim stanjima koji bi se mogli nazvati natprirodnim (tipa astralna projekcija,vizije,prodor nesvesnog materijala u svesni deo licnosti,duboke psihicko-emotivne krize i intenzivne katarze kao vid oslobodjenja, ukopcavanje na kolektivno-nesvesno uz susrete sa fantazmama istih,recimo-demoni,inkubusi i sukubusi,andjeli,jednorozi,benevolentne rase vazemaljaca tj,ljudi iz kosmosa,,,,) Uglavnom,ovde postoje arhetipovi koji su nam svima zajednicki,svi mi prolazimo kroz slicna stanja,krize i radosti,a ovde je to sve samo intenzivirano uz razne omaze stripovima,filmovima i talozima zajednicke,licne istorije, pogotovo generacija koje su rodjene 60-tih,70-estih i 80-esetih. U stampanoj verziji postoje stripovi AstraLevel,Omaz ,Vapaj izgubljene anime,Vucji stid i to razbacani po raznim revijama,umuckani sa stripovima drugih autora. Pacvork poglavlja zbog duzine(preko sestdeset strana) nikada nije objavljen. Inace,ceo album je trebao da izadje pre nekih sest-sedam godina,ali je stopiran zbog famozne recesije i krize,a sponzori su nakon toga bili onemoguceni da ovo podrze.Zanimljivo je da su neke kulturne ustanove ,koje su u prvi mah uzele da objave ovo,otkazale objavljivanje,rekavsi mi da je ovo previse psihodelicno,a da da je strip AstraLevel neprijatan i bolestan. Takodje,bilo je slucajeva da mi urednik jednog casopisa kaze za strip "Vucji stid" da izbacim scenu pisanja(isukan penis)-posto to ne moze da ide...ali scene nasilja -cerecenje zatvorenika od strane vukodlaka mu nimalo nisu zasmetale..Uglavnom,postoji mogucnost da ovo izadje u stampanoj varijanti(posto me dosta ljudi to vec pitalo),i ako bi izaslo,uz ovaj materijal koji vec imate u pdf-u,islo bi jos oko tridesetak ,cetrdesetak strana novog materijala...." |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
|
Topic |
|
|