Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/06/2014 : 11:21:44
|
10 pitanja osobi po vasem izboru. Kada se jedna osoba prozove, ona odgovara na pitanja i onda navede narednu osobu koja ce odogovoriti na deset NOVIH pitanja. Pitanja i odogovori se odnose iskljucivo na temu o STRIPU, bez sporta, politike itd. Gledajte da svi dodju na red, tako da se ne vrte jedni te isti ljudi na temi.
Ukoliko doticna osoba ne odgovori u roku od sedam dana, vazi pravilo slobodne runde. Onda moze bilo ko da postavi novih deset pitanja osobi po izboru.
Forumaši koji su prozvani:
PijaniPatak JustCharlie Acestroke Tutta King Warrior Manhunter DeeCay Tinton Lwood Dsormaz Rommel Dr Strangelove Obi-Wan 1Euro Teller DODSFERD Nagor Mladjo Zlotvor Anto Jaki Brni Mr Murdoc Kiky Markos DJ
|
Edited by - King Warrior on 01/11/2014 08:32:07
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 21/06/2014 : 11:22:22
|
Prozivam Pijanog Patka
1. Jesi li citao mange? Koje je tvoje misljenje o toj teritoriji?
2. Koliko dugo citas stripove?
3. Koji je najbolji strip koji si procitao?
4. Da li bi volio da si dio strip-industrije, ako da, kao sta (autor, crtac, izdavac, vlasnik shopa...)?
5. Tvoje misljenje o superherojima?
6. Sta ti je vaznije, dobar crtez ili scenario?
7. Smataras li da su stripovi edukativnog karaktera, ili ipak samo hobi?
8. Da mozes da budes lik iz stripa, kojeg bi odabrao?
9. Koliko ti je vazna naslovnica pri odabiru nekog stripa?
10. Najbolja zenska iz svijeta stripa? |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 21/06/2014 : 13:02:21
|
1. Jesi li citao mange? Koje je tvoje misljenje o toj teritoriji?
Nikad. Ali imam želju da sa tim krenem. Jedino iskustvo približno tom polju mi je serijal "Akira" Katsuhira Otoma, koji mi je fantastičan, i otprilike tako nešto i očekujem od mangi: senzualan i dinamičan crtež, drugačiji tip priče...Ma jednom ću se definitivno uhvatiti i toga.
2. Koliko dugo citas stripove?
Ne dugo. Ukupno 8 godina. Pred kraj osnovne škole sam gutao Zagora, Lazarusa Ledda, Alana Forda i nekoliko superheroja. Sve to u ne više od tri godine. Kasnije, 2009. godine sam se zbog referata "Moralni i materijalni jad i beda u stripu Alan Ford" vratio stripu i ponovo se navukao. Pre toga mi je profa italijanskog posudio bunt italijanskih Dilan Dogova kada je saznao da sam ih nekada citao. Uzeo sam uglavnom one koje sam nekada procitao stotinu puta pa znam napamet i same dijaloge (tada sam bio prva godina pa mi italijanski nije uopste isao od ruke). Ostatak dana sam proveo gutajuci ih, analizirajuci jezik kojim su napisane i kapirajuci sve: ko sta kaze, koja rec sta znaci i kakvim se gramatickim i sintaksickim sklopom sta kaze na italijanskom. Sutradan, kad je profa video zavidno poboljsanje u mojoj spici italijanskog, poklonio mi je sve Dilane koje je imao (nekih 30-ak komada...sve dd best of). Tecno sam pricao italijanski mesec dana nakon toga.
3. Koji je najbolji strip koji si procitao?
"Watchmen" me još uvek drži
4. Da li bi volio da si dio strip-industrije, ako da, kao sta (autor, crtac, izdavac, vlasnik shopa...)?
Nemam neophodni materijal za to. Ali, potajno se nadam da ću jednoga dana prevoditi stripove za neke od naših izdavača.
5. Tvoje misljenje o superherojima?
Sve najbolje. Svaki kontakt sa stripovima tog žanra je ostao pozitivnog utiska. Nostalgija me drži za Borce Sumraka i Generaciju Tesla Milana Konjevića
6. Sta ti je vaznije, dobar crtez ili scenario?
60% značaja pridajem crtežu. Ako je crtež fenomenalan, mogu da oprostim lošu priču. A ako je crtež loš, priča me ne drži koliko god da je dobra.
7. Smataras li da su stripovi edukativnog karaktera, ili ipak samo hobi?
Do određenog uzrasta su i edukativnog uticaja (čitalačke navike, informacije iz opšte kulture koje određeni serijal/grafička novela može da ponudi i pokazivanje određenih moralnih vrednosti). Kada postaneš drtina od 20 i kusur te i više godina , ostaje samo hobi.
8. Da mozes da budes lik iz stripa, kojeg bi odabrao?
Baja Patak ...i makar pola trezora bi otišlo na stripove
9. Koliko ti je vazna naslovnica pri odabiru nekog stripa?
Više puta sam kupio strip i zadržao ga samo zbog naslovnice (Tex). Naslovnica je itekako bitna
10. Najbolja zenska iz svijeta stripa?
Innana iz Lazarusa Ledda
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 22/06/2014 17:21:26 |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 21/06/2014 : 14:24:13
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
1. Jesi li citao mange? Koje je tvoje misljenje o toj teritoriji? Nikad. Ali imam želju da sa tim krenem. Jedino iskustvo približno tom polju mi je serijal "Akira" Katsuhira Otoma, koji mi je fantastičan
Mene si izgubio već na prvom pitanju |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 22/06/2014 : 17:06:35
|
Mislim da će uskoro prestati biti odlična/zanimljiva..ako umjesto onoga čime se tema bavi 78% postova budu samo pohvale na temu..
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 22/06/2014 : 17:23:27
|
quote: Originally posted by dr strangelove
1. Jesi li citao mange? Koje je tvoje misljenje o toj teritoriji? Nikad. Ali imam želju da sa tim krenem. Jedino iskustvo približno tom polju mi je serijal "Akira" Katsuhira Otoma, koji mi je fantastičan
Mene si izgubio već na prvom pitanju
jbg šta da ti kažem, još sam mlađan po pitanju nežabarskog stripa. Samo polako. Lajf iz gud dok stalno otkrivaš njegove lepote |
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 22/06/2014 : 19:28:09
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Mislim da će uskoro prestati biti odlična/zanimljiva..ako umjesto onoga čime se tema bavi 78% postova budu samo pohvale na temu..
Neće ako te pohvale promatraš kao suptilno nuđenje da se njih slijedeće nešto pita |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 22/06/2014 : 23:52:41
|
quote: Originally posted by Deers
Neće ako te pohvale promatraš kao suptilno nuđenje da se njih slijedeće nešto pita
Evo ne suptilno se JA nudim da budem idući |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19703 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 22/06/2014 : 23:56:10
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Deers
Neće ako te pohvale promatraš kao suptilno nuđenje da se njih slijedeće nešto pita
Evo ne suptilno se JA nudim da budem idući
Nemoj tako, PP bira koće biti.
Mogu ja? Mogu ja! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 23/06/2014 : 03:11:02
|
Prvo dame, momci
Prozivam Just_Charlie
1. Koje strip serijale trenutno pratiš?
2. Dinamične/akcione priče ili dramske/filozofske (ukratko: adrenalin ili emocija)? 3. Jesi li čitala strip-serijale sa ženskim likovima u naslovnoj ulozi (Cat Claw, Julija, Gea, Druuna (), Elektra...)? Ako jesi, koje je tvoje mišljenje o njima?
4. (Neizostavno) Najbolji strip koji si pročitala?
5. Tvoje mišljenje o domaćoj strip-sceni?
6. Najiritantniji lik iz sveta stripa? Objasni zašto.
7. (Neizostavno II ) Najbolji mužjak iz sveta stripa?
8. Serijal koji je kod nas slabo ili nikako zastupljen, a kojeg bi rado videla na kioscima/u knjižari?
9. Da li čitaš stripove radi čiste razbibrige ili od njih očekuješ ono nešto više?
10. Omiljeni scenarista?
|
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 23/06/2014 : 09:18:55
|
jbg šta da ti kažem, još sam mlađan po pitanju nežabarskog stripa. Samo polako. Lajf iz gud dok stalno otkrivaš njegove lepote
Govorim o tome da prvo napišeš da nikad nisi čitao mange, a onda odmah zatim da ti je Akira fantastičan. To znači da ipak jesi čitao mange? Ili možda misliš da Akira nije manga? Ili nisi čitao Akiru, ali svejedno misliš da je fantastičan strip? I još pet drugih pitanja mi se nameće. Eto, tu si me izgubio. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4316 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 23/06/2014 : 09:55:16
|
Od Just_Charlie očekujem 1 odgovor, 2 skretanja s teme i 7 protupitanja. Sve ukupno na oko 5-6 kartica teksta. Charlita nemoj razočarat'.
|
Bok, kako si.
|
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 23/06/2014 : 09:57:47
|
quote: Originally posted by rommel
može prijedlog da se u naslov topica dopiše svaki put i prozvani user?
Postovi se nakon 2 mjeseca ne mogu editirati pa bi zauvijek stajao u naslovu taj jedan član. I ja sam se s istim problemom susreo. Bilo bi super kad bi se prvi post mogao editirati koliko puta želiš i kad želiš, ali štaš |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 23/06/2014 : 10:02:41
|
Postovi se nakon 2 mjeseca ne mogu editirati pa bi zauvijek stajao u naslovu taj jedan član. I ja sam se s istim problemom susreo. Bilo bi super kad bi se prvi post mogao editirati koliko puta želiš i kad želiš, ali štaš
možda se može podesiti za ovaj topic u opcijama phpbb-a |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 23/06/2014 : 10:23:43
|
Postovi se nakon 2 mjeseca ne mogu editirati pa bi zauvijek stajao u naslovu taj jedan član. I ja sam se s istim problemom susreo. Bilo bi super kad bi se prvi post mogao editirati koliko puta želiš i kad želiš, ali štaš
možda se može podesiti za ovaj topic u opcijama phpbb-a
Bilo bi dobro ako Markos to moze da podesi. Dobra ideja. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 23/06/2014 : 10:26:27
|
jbg šta da ti kažem, još sam mlađan po pitanju nežabarskog stripa. Samo polako. Lajf iz gud dok stalno otkrivaš njegove lepote
Govorim o tome da prvo napišeš da nikad nisi čitao mange, a onda odmah zatim da ti je Akira fantastičan. To znači da ipak jesi čitao mange? Ili možda misliš da Akira nije manga? Ili nisi čitao Akiru, ali svejedno misliš da je fantastičan strip? I još pet drugih pitanja mi se nameće. Eto, tu si me izgubio.
Iskreno, mislio sam da nije i da je jedino šta ima zajedničko sa mangama stil crtanja. Ne znam zašto. Ne pitaj |
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 23/06/2014 : 10:32:18
|
quote: Originally posted by Cromwell
Od Just_Charlie očekujem 1 odgovor, 2 skretanja s teme i 7 protupitanja. Sve ukupno na oko 5-6 kartica teksta. Charlita nemoj razočarat'.
Svi nešto udarate po Čarliti. Protupitanja? Puno teksta? Nije ona kriva što je žensko. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 23/06/2014 : 11:06:32
|
quote: Originally posted by King Warrior
možda se može podesiti za ovaj topic u opcijama phpbb-a
Bilo bi dobro ako Markos to moze da podesi. Dobra ideja.
Već sam se ja raspitao (za svoj topic), ali Markos nije trzao |
|
|
Topic |
|