forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Problem-"Ne reagira"?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 25/06/2014 : 19:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
U zadnje vrime mi je komp opcenito jako usporen,cesto zaledi i zamrzne ekran na 5-10 sec,uz napomenu da ne "reagira".Cili sustav je spor,kako internet,tako i sve ostalo (datoteke,mape...).Ni scan ni antivirusni program ne pokazuju na nikakve probleme (Microsoft Security Essential),kao ni ostali alati.Inace imam Windows 7.Zna li neko priblizno ili sigurno o cemu je ric?

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.

Edited by - roby05 on 25/06/2014 19:25:54

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 25/06/2014 : 20:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Teško je baš sigurno reći što je problem, pogotovo što nisi naveo kakva je konfiguracija. Ovako odoka, čini mi se da si pokupio nešto pa ti usporava komp, ali problem isto tako može biti i u nekoj od komponenti. Grafičku bih isključio jer ona kad smrzava obično nema nikakvih poruka.

Otvori listu procesa pa vidi koji zauzima najveći postotak procesorskog rada.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

659 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 25/06/2014 : 20:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
rušaj windowse.ovo se i meni događa i uvijek mi je najjednostavnije to napravit.taman očistiš komp od nepotrebnim programa koje ne koristiš
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 25/06/2014 : 21:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Rušenje je zadnja opcija, ako je u pitanju jedan problem onda ga se pokuša riješiti. Druga je stvar kad OS postane šupalj kao švicarski sir, tad i nema druge do reinstall.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 25/06/2014 : 21:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Moram priznat da nisam bas neki ekspert za ovakve stvari,ali nisam bas odmah pomisljao da ga rusim.Vjerovatno je nesto sitno,ali dinamitno.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

659 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 25/06/2014 : 21:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
neznam zašto bi bila zadnja opcija s obzirom da ce vise vremena provest trazeci taj problem i pokušavajuci ga rijesiti nego srusit win i ponovo instalirat programe
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 25/06/2014 : 21:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Ma dobro,sve su te opcije tu,ali nekad se mozda bolje i upoznati sa nekim kvarom,tako da ubuduce nesto znas i o tome.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/06/2014 : 22:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kad mi se zadnji put to događalo (zamrzavanje stranica dok sam na njima, zamagljivanje ekrana uz beskrajno loadanje i obavijesti "ne reagira"), nakon nekog vremena se komp jednostavno ugasio i više ga nisam mogao ispravno pokrenuti.
Počeo je s beskrajnim "checking file on C...", non-stop iznoiva, pa sam ga odnio u servis.
Pokazalo se da je otišao hard-disk, pa je nakon zamjene sve opet bilo u najboljem redu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 25/06/2014 : 23:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Ja, kad osjetim da mi je komp "prehlađen", opalim sa ovim:
http://www.combofix.org/

Taj programčič mi je uštedio dosta živaca kroz godine. Malen, ali zajeban čistač smeća na kompu. Probaj.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 26/06/2014 : 00:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Zasad vidi u Task Manageru ističe li se neki proces po većem zauzeću procesorskog vremena (Task Manager dobiješ desnim klikom na Taskbar i odabereš Task Manager). Probaj sa i bez pokrenutog Firefoxa (ili koji već Browser koristiš). Javi koji proces je 'sumnjiv'. Ako ništa ne nađeš onda ili je skriveni maliciozni kod koji se ne vidi ili je neki hardverski problem.

Ukoliko ti pri pokretanju Windowsa krene provjeravati disk to ti je onda on počeo rikavati.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/06/2014 : 10:00:13  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
E ovako,sad mi se javlja problem,kao kod Globinja,na nasem forumu imam podcrtane neke rici zelenom bojom i kad ih oznacim misem pojavi mi se da na jednim updatiram-downloadiram Javu,a na drugim Adobe Flash Player.Ima li to ikakve veze sa svim tim?

Takodjer,kad kliknem,recimo topic Sport,onda mi izbaci jos jednu ili dvi stranice Offer Mozilla ili About.

Taskbar cu vidjeti,a pokretanje Widowsa ide prilicno dobro.

Edited by - roby05 on 26/06/2014 10:08:31
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/06/2014 : 10:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Ja, kad osjetim da mi je komp "prehlađen", opalim sa ovim:
http://www.combofix.org/

Taj programčič mi je uštedio dosta živaca kroz godine. Malen, ali zajeban čistač smeća na kompu. Probaj.

Ja imam CCleaner,ako je to to,ponavljam da nisam bas neki ekspert sto se tice svega toga,ali izgleda da cu morati nauciti.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3020 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 30/06/2014 : 12:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da sam rijesio problem.Imao sam nehotice instaliran softver PC Performer,ali nisam znao da je toliko stetan,bar dok nisam slucajno opazio i procitao na netu.Instalirao sam Malwarebytes i on ga je detektirao,kao i nekolicinu drugih stetnih stvari.Ako netko moze neka napise,da li je dobro ili nije dobro imati CCleaner,Malware i Microsoft Security Essential instalirane u jednom racunalu?

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

659 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 30/06/2014 : 13:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
netreba ti svo troje.ja bih obrisao na tvom mjestu MSE
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 25/07/2014 : 03:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Imaj samo MalwareBytes.

Piši propalo!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000