Gianfranco Manfredi autor je serijala koji je u Italiji izlazio od 10. mjeseca 2014. pa do 11. mjeseca 2016., ukupno je objavljeno 26 epizoda. Serijal je također specifičan po tome što je na njemu radilo čak šest naših crtača a to su: Darko Perović, Vladimir "Laci" Krstić, Stevan Subić, Damjan Stanić, Zoran Tucić i Siniša Radović.
Adam Wild je škotski istraživač a njegove avanture su smještene na prostoru od Kenije do Južne Afrike, od Nigerije do Konga, u legendarnim predjelima "Crne Afrike". Radnja počinje dvadeset godina nakon smrti slavnog istraživača Davida Livingstonea, pred sam kraj 19. stoljeća. U mnogim zemljama Afrike robovlasništvo je ukinuto ali i dalje postoje beskrupulozni ljudi koji pokušavaju steći veliko bogatstvo na iskorištavanju starosjedilaca. Adam Wild borac je protiv ropstva, branitelj potlačenih i ugroženih, čuvar običaja drevnih afričkih plemena.
Kod nas serijal objavljuje izdavačka kuća Phoenix Press.
Vec smo pricali o njemu prije nekoliko mjeseci, ali evo SBE je sad i oficijelno najavio izlazak prvog broja (4.10) novog serijala Adam Wild. Kreator serijala je Gianfranco Manfredi.
Officialy, the slave trade had been abolished in Zanzibar, but the illegal human trafficking is still going on. Adam Wild is there to put an end to it. Many people are scheming to kill him... but scheming is easier than actually managing to kill! And making Adam angry is not a wise move!
baš se veselim, Manfredi me kupio na Magičnom pa se nadam dobrom stripu... Nespolinio i Perovič su ionako svjetske klase crtaća....ko če to od domačih?
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Meni se ovi novi miniserijali uopšte ne dopadaju, izuzev Greystorma. Nekako su mi generički sklepani, nemaju onaj faktor x kao Martin, Dylan, Julia, Zagor, Mister No...
Meni se ovi novi miniserijali uopšte ne dopadaju, izuzev Greystorma. Nekako su mi generički sklepani, nemaju onaj faktor x kao Martin, Dylan, Julia, Zagor, Mister No...
Probaj i Cassidyja. Svidece ti se sigurno, baci pogled na temu na forumu 99 posto komentara su pozitivni i hvale strip.
Probaj i Cassidyja. Svidece ti se sigurno, baci pogled na temu na forumu 99 posto komentara su pozitivni i hvale strip.