Prvi albumi su naravno nesto vrlo posebno , a jos posebniji su oni trenutci kada vas je "udarilo" i kada ste se zapitali tko su ti likovi i zasto vam njihov zvuk ne izlazi iz glave. Prisjetimo se tih trenutaka i izvadimo nase naj prvjence iz skrinje sjecanja.
Kada mi je ovaj album dopao u ruke nisam ga mjesecima ispustao, a bogami ni opijate svih vrsta , ni avanture svih dimenzija
The Mars Volta - De-Loused in the Comatorium
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Ovoga se takoder vrlo rado sjecam. Sav taj bijes , sve te emocije, sva ta friska oslobodena energija...ahh Pa jos kada kaze Fuck you, I won't do what you tell me..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Ljubimac prijateljeve mame - stari frik iz doba slušanja radija Luxemburg i nabavke originalnih LPja iz Anglije (Musical Express) i vlasnik u ono vreme impozantnih cca 600 ploča - kaže jednom:
Evo momci slušajte ove mladiče. Iz njih biče jednom nešto:
I znam, October nije njihov prvenac, ali je prvi koji je došo u Sloveniju u ono vreme, tek posle stigli su Boy i War.