Author |
Topic |
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 09/02/2016 : 21:18:41
|
quote: Originally posted by mladjo
Ostali - još jednom netko nekome nešto uvredljivo kaže...
pa kad dozvoljavaš raspravu o pravu žena na abortus.a to je davno potvrđeno. kao bi to izgledalo, da si u društvu ,gde se vodi debata o tome,dal sme žemsko voziti auto? pa još da moraš smirivat situaciju
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 09/02/2016 : 21:18:59
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
quote: Originally posted by nagor
Topic postao PUNISHER. Ajmo na temu...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/povijesna-odluka-una-pravo-na-abortus-je-ljudsko-pravo/872907.aspx
quote: Fetusu je, naime, dijagnosticirana anencefalija (smanjeni mozak) koja je gotovo uvijek fatalna i 17-godišnja djevojka htjela ga je pobaciti. Liječnik ga je odbio izvesti, iako je u takvim slučajevima abortus u Peruu legalan.
Djevojka je tako prisilno donijela na svijet curicu koju je morala dojiti. Beba je živjela samo četiri dana, a majka je zbog svega pala u depresiju.
Evo opet,neka stoji... Ovaj primjer... Biti protiv pobačaja u takvoj situaciji je nemoralno i nehumano... koliko god to nekima paradoksalno zvučalo. Zar bi dopustili svojoj ženi ili kćeri da proživi nešto takvo, a ima alternativu?
Zato i treba postojati sloboda izbora. No u ovom slučaju vidi se da je riječ o samovolji lječnika, a ne o državnoj represiji.
Da, tako bi moralo biti, ali ne misle svi tako. Zar te ne zabrinjavaju ti, koji bi uveli zakone po kojima majka u takvom slučaju mora roditi dijete i onda gledati kako to dijete umire nakon par dana. Meni je neshvatljivo kako netko to može zagovarati. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 09/02/2016 : 21:21:10
|
quote: Originally posted by culture vulture
U realnom životu, mamlaze, ti i ja ne bismo nikad bili sugovornici ni u kakvom razgovoru. I tebi ne bi ni u kakvoj situaciji palo na pamet prijetiti mi šamarčinom. Ali ovo nije realan život. Ovo je forum, na kojem se stvari odvijaju na drugačiji način. Ja sam se možda izrazio na način koji nije za svačiji ukus. Mnogo vas se žalilo na taj moj način izražavanja - OK, evo, ispričavam se tintonu na nesretno odabranim izrazima. Namjera mi nipošto nije bila loša. Krivo je ispalo, sorry - da sam mislio da će biti uvredljivo, ne bih tako napisao. U budućim razgovorima više neću biti slikovit, jer je očito da iz tih mojih slika ovdje ne proizlazi ništa dobro.
Ok, prihvaćam. Ali svejedno mislim da ti namjera nije bila najbolja, ali ok. Nema veze. A što se tvog odlaska tiče, i meni su obećavali šamare bez da su dobili banove. Tvoja stvar, ali ne vidim potrebu da odlaziš s foruma.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/02/2016 : 21:21:55
|
quote: Originally posted by Tutta
on-topic - Berlin (ljetos)
Rezultat - Najveci problem Njemacke, tj. Bijela Kuga
Njemacka, da i dalje bude zemlja blagostanja, potrebna je pjesadija. Andji nam ih je dovela u jacini tri armije.
je,abortus je kriv za bijelu kugu. koji to moroni pišu. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:23:05
|
http://www.index.hr/vijesti/clanak/povijesna-odluka-una-pravo-na-abortus-je-ljudsko-pravo/872907.aspx
quote: Fetusu je, naime, dijagnosticirana anencefalija (smanjeni mozak) koja je gotovo uvijek fatalna i 17-godišnja djevojka htjela ga je pobaciti. Liječnik ga je odbio izvesti, iako je u takvim slučajevima abortus u Peruu legalan.
Djevojka je tako prisilno donijela na svijet curicu koju je morala dojiti. Beba je živjela samo četiri dana, a majka je zbog svega pala u depresiju.
Evo opet,neka stoji... Ovaj primjer... Biti protiv pobačaja u takvoj situaciji je nemoralno i nehumano... koliko god to nekima paradoksalno zvučalo. Zar bi dopustili svojoj ženi ili kćeri da proživi nešto takvo, a ima alternativu?
Zato i treba postojati sloboda izbora. No u ovom slučaju vidi se da je riječ o samovolji lječnika, a ne o državnoj represiji.
Da, tako bi moralo biti, ali ne misle svi tako. Zar te ne zabrinjavaju ti, koji bi uveli zakone po kojima majka u takvom slučaju mora roditi dijete i onda gledati kako to dijete umire nakon par dana. Meni je neshvatljivo kako netko to može zagovarati.
pa misle da je to bogougodno. i spaljivanje ljudi je bilo bogougodno |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:24:31
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by culture vulture
U realnom životu, mamlaze, ti i ja ne bismo nikad bili sugovornici ni u kakvom razgovoru. I tebi ne bi ni u kakvoj situaciji palo na pamet prijetiti mi šamarčinom. Ali ovo nije realan život. Ovo je forum, na kojem se stvari odvijaju na drugačiji način. Ja sam se možda izrazio na način koji nije za svačiji ukus. Mnogo vas se žalilo na taj moj način izražavanja - OK, evo, ispričavam se tintonu na nesretno odabranim izrazima. Namjera mi nipošto nije bila loša. Krivo je ispalo, sorry - da sam mislio da će biti uvredljivo, ne bih tako napisao. U budućim razgovorima više neću biti slikovit, jer je očito da iz tih mojih slika ovdje ne proizlazi ništa dobro.
Ok, prihvaćam. Ali svejedno mislim da ti namjera nije bila najbolja, ali ok. Nema veze. A što se tvog odlaska tiče, i meni su obećavali šamare bez da su dobili banove. Tvoja stvar, ali ne vidim potrebu da odlaziš s foruma.
ma pusti lešinara. ovo mu je 38. odlazak dosad. ko ga uopče svača ozbiljno |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/02/2016 : 21:25:16
|
quote: Originally posted by Kruger
Zoroasteriks, ajd nemoj još sad i ti, cilj je bio izbaciti culure vulturea iz ovakvih rasprava. Izgleda kako je cilj postignut. Tintona su nazivali ti mali, mali ovo ono i svašta nešto, to je puno gore nego što mu je na lijep način koristeći slikovan izražaj htio nešto reći culture vulture.
Jedno je namjera, a drugo su rezultati, vidiš i sam da Tinton nije to tako primio, već je stavio Culturea na ignore listu. Ovako kako ti govoriš ispada kao da postoji nekakva zavjera s namjerom da se određene forumaše ušutka.
Nisam ga stavio na ignore. Odakle ti to? Nemam nikoga na ignoreu.
Nekako se ne dičim tome i imam problema, culture vulture se spominje nečim i ničem. |
Edited by - Kruger on 09/02/2016 21:31:48 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:25:23
|
quote: Originally posted by lwood
Da, tako bi moralo biti, ali ne misle svi tako. Zar te ne zabrinjavaju ti, koji bi uveli zakone po kojima majka u takvom slučaju mora roditi dijete i onda gledati kako to dijete umire nakon par dana. Meni je neshvatljivo kako netko to može zagovarati.
pa misle da je to bogougodno. i spaljivanje ljudi je bilo bogougodno
Ako je to jedini razlog... neka "svetost" ljudske stanice, onda stvarno...
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 09/02/2016 : 21:28:16
|
Pa ja jesam u načelu zagovornik života, ali ne pod svaku cijenu, i mislim da o tome treba odlučiti žena. Malo je ironično da o takvim temama najčešće raspravljaju muškarci :) |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 09/02/2016 : 21:29:15
|
Njemacka, da i dalje bude zemlja blagostanja, potrebna je pjesadija. Andji nam ih je dovela u jacini tri armije.
Kakvo licemjerje nemogu vjerovat i nije mi jasno zasto su svi koji su lijevo opredjeljeni podrzavaju abortus a oni koji su desno orijentirani(vjernici)ne,pa zar nebi svako trebao o tome odluciti po svojoj savjesti.I sta ovo znaci my body my rules?E pa ne covjece tvoja prava prestaju tamo gdje pocinju prava druge osobe,svi znamo kako se zatrudnjuje to se ne desava slucajno ili samo od sebe,malo odgovornosti.Najlakse s jebat sa svakim i svakih 3 mjeseca pobacit,nije mi samo jasno kako se zena moze pogledat u ogledalo poslije toga,jer ja se nebi mogao! |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:30:29
|
Inače kad se već spominje da su lijevi za abortus, a desni protiv...u socijalističkoj Rumunjskoj je npr abortus bio zabranjen zakonom, tako da to nije uvijek nužno slučaj. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:31:25
|
Pa ja jesam u načelu zagovornik života, ali ne pod svaku cijenu, i mislim da o tome treba odlučiti žena. Malo je ironično da o takvim temama najčešće raspravljaju muškarci :)
A otac dijeteta? |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 09/02/2016 : 21:32:33
|
je,abortus je kriv za bijelu kugu. koji to moroni pišu.
Gdje si to,, procitao? |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 09/02/2016 : 21:34:20
|
Da, tako bi moralo biti, ali ne misle svi tako.
Naravno da ne mislimo svi tako. Naravno da postoje posebni slučajevi, koji se onda i rješavaju posebno.
Nema nikakve slobode izbora između biti i ne-biti. Tu izbor ne postoji, razlika je beskonačna. Ja ne mogu gledati drugačije nego - biti.
Bolje je biti (živjeti).
Nitko nema pregled nad svime i nikakv razlog tipa neće dijete imati povoljne uvjete, siromaštvo itd. me neće uvjeriti da je bolje da ga nema.
Pravo na izbor je, pravo rečeno, pravo na komociju neodgovornog pojedinca. Budući se već dogodilo, jedini ispravni stav je: preuzmi odgovornost.
Sve ostalo su irelevantne stvari. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:35:59
|
Pa ja jesam u načelu zagovornik života, ali ne pod svaku cijenu, i mislim da o tome treba odlučiti žena. Malo je ironično da o takvim temama najčešće raspravljaju muškarci :)
Zašto samo žena? To je definitivno nešto o čemu bi trebalo odlučivati oboje ljudi zasluženo za stvaranje tog fetusa. |
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3461 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:41:03
|
Zašto samo žena? To je definitivno nešto o čemu bi trebalo odlučivati oboje ljudi zasluženo za stvaranje tog fetusa.
Ali žena snosi veći rizik, nije stvar u tome da se oca ništa ne pita, već da on ne bi trebao prisiljavati. Što ne znači da nema pravo da ju napusti ukoliko smatra njene razloge neopravdanima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:41:50
|
Zašto samo žena? To je definitivno nešto o čemu bi trebalo odlučivati oboje ljudi zasluženo za stvaranje tog fetusa.
više je ipak odluka na ženi. iz jednostavna razloga jer ovisi o njoj. i to punih 9 miseci. sve ostalo je irelevantno. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:43:38
|
9 mjeseci ovisi o njoj, a ostatak života ovisi i o njemu.
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:45:26
|
ovisi o njoj u smislu da je dio njenog tila.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:48:03
|
quote: Originally posted by stinky
Da, tako bi moralo biti, ali ne misle svi tako.
Naravno da ne mislimo svi tako. Naravno da postoje posebni slučajevi, koji se onda i rješavaju posebno.
Nema nikakve slobode izbora između biti i ne-biti. Tu izbor ne postoji, razlika je beskonačna. Ja ne mogu gledati drugačije nego - biti.
Bolje je biti (živjeti).
Nitko nema pregled nad svime i nikakv razlog tipa neće dijete imati povoljne uvjete, siromaštvo itd. me neće uvjeriti da je bolje da ga nema.
Pravo na izbor je, pravo rečeno, pravo na komociju neodgovornog pojedinca. Budući se već dogodilo, jedini ispravni stav je: preuzmi odgovornost.
Sve ostalo su irelevantne stvari.
Neodgovorni pojedinac? Zašto se kod abortusa uvijek pretpostavlja da se radi o nekim neodgovornim hipi ženskama, koji su zatrudnile jer vole ševu.
Preuzeti odgovornost?
Što bi ti savjetovao silovanoj ženi koja je nakon toga zatrudnijela?
Vidiš, ako ne zbog hippijevka (koje svi volimo, a nitko ih ne želi ženit), barem zbog ovakvih primjera (i ovog iz članka) bi morao malo razmisliti o toj "svetosti" zigote.
|
Edited by - nagor on 09/02/2016 21:54:12 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/02/2016 : 21:51:05
|
više je ipak odluka na ženi. iz jednostavna razloga jer ovisi o njoj. i to punih 9 miseci. sve ostalo je irelevantno.
Uglavnom netočno, |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:58:22
|
više je ipak odluka na ženi. iz jednostavna razloga jer ovisi o njoj. i to punih 9 miseci. sve ostalo je irelevantno.
Znaci otac nema apsulutno nikakva prava na svoje dijete? |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 09/02/2016 : 21:59:43
|
Inače kad se već spominje da su lijevi za abortus, a desni protiv...u socijalističkoj Rumunjskoj je npr abortus bio zabranjen zakonom, tako da to nije uvijek nužno slučaj.
Al je u Hrvatskoj! |
|
|
Topic |
|