Broj originala: 494 Scenarij:Nizzi Crtež: Ortiz Prvi dio trodijelne epizode. Sadržaj: Tko je iza maske lubanje? Je li to samo legenda stvorena u pričama oko vatre? Poglavica Dakota uvjeren je u drugačije, stoga poziva Texa i Carsona da rasvjetle tajanstveni identitet misterioznog pojedinca. Ali glas bubnjeva neće jenjavati u bujnim šumama Montane i mnogi mladi ljudi iz plemena će čuti njegovu žalbu koja gaji nadu u nemoguću želju iskupljenja koja bi ugrozila opstanak plemena Dakota.
jedanput kad sam gnjavio Bernarda da ubrza Texa na jednom mjesečno on mi dao protuprijedlog šta ako bude jednom u tri mjeseca na što sam ja odgovorio da je svaka dva mjeseca dobar ritam
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Sada će još ispasti da je Tromislawski kriv. Glavno da je naslovnica prava a ime epizode je malo bitno kad Ludensa, ovaj slučaj je još ispao dobro u usporedbi sa Ocjenom Gavrana.