forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Mirisom i okusom kave i čokolade kroz život.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 31

Risar_69
Advanced MemberSlovenia
10593 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/04/2016 :  07:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Odlične slikice "kafica", morao sam i ja jednu popiti, iako je ne pijem :) ne slikicu, kaficu...

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 24/04/2016 :  13:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Iako sam rano zaspala i rano se probudila, pored mene u šalici još je jutarnja kava..
onda me nazvala frendica pa sam i zaboravila da sam ovo pisala pa sad nije više podne nego jedan sat, ni jutro više nije, pa vam želim dobar dan

hop..hop..na noge lagane
https://www.youtube.com/watch?v=NYhxaZXXwsg&feature=youtube_gdata_player

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/04/2016 :  22:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ovaj tjedan nisam baš nešto kaficu pila, no danas se zrno graška izvuklo ispod perina i prošlo kroz riječki KBC ko auto kroz automatsku autopraonicu i nakon 2 sata i par odjela izašla sam iz njega zdrava i vesela i s frendicom espresso popila.
Unatoč svemu i svačemu, ja ne mogu dovoljno nahvaliti te ljude, koji jesu naše zdravstvo za koje kažu da je u banani. Meni ono nikad nije. Doduše, obolim svake dvije godine onako, baš da mi treba ali uvijek izađem zdrava i oduševljena. Danas sam već nakon prvog specijaliste zaboravila da sam bolovala premda me nakon pregleda samo uputio dalje ali mene kad boli i kad imam temperaturu ja sam toliko otkačena i prirodna i sve oko sebe promatram u tom nekom svom filmu..Petak popodne, nigdje nikoga, sjećam se da mi je u razgovoru rekao da sam zanimljiva. (Naravno da jesam, dežurstvo sam mu prikratila.) Tada zatraži da se skinem do pojasa i stoji pored mene, prihvaća mi odjeću i fino ju slaže na vješalicu. U nekom drugačijem stanju možda bih bila i zbunjena gledajući specijalistu kako mi glumi batlera. Kad sam skinula dovoljno rekao je da stanem, kod pregleda mi pažljivo sam otkopčao grudnjak na leđima..
Njemu se nije žurilo a što se mene tiče, mogu vam reći da mi je godila sva ta palpacija.. na drugom odjelu su me bocnuli u guzu za ubrzanje procesa ozdravljenja i po izlasku se više nisam ni sjećala zašto sam došla, samo se s osmijehom sjećala da sam bila.
A možda i nije briljantno naše zdravstvo toliko, koliko sam ja naučila što godi doktorima da bi oni ugodili meni?
Sve može biti obično, ali nema toga što se ne može začiniti.

I tako, sad živo živo pospremam i raskužujem perine koje su me u bolesti grijale ovih dana.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/04/2016 :  10:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Pored mene šalica kave samo glumi da ju pijem jer mi više nije toliko do nje. Postoji niz drugih metoda za buđenje. I tako razmišljam ja o onim bajkama u kojima su uvijek djeve spavale pa ih je budio u život poljubac princa. Nigdje nije predviđena druga situacija; što bi bilo da su životi prinčeva u milosti djeva? Da se prin ubo na vretence?
Kako bi one postupile? U nekoj modernoj verziji, bi li im ujutro kavu skuhale i doručkom u krevetu ih probudile? Možda bi gole legle pored njih i uzbunu napravile i sve probudile? Možda bi se na prstima išuljale zadovoljne, nek još barem desetljeće spava?
Ili bi pomislile - ma k vragu sve, i otišle u dvorac drugog princa pa se na njega ubole?
Hm..kad netko kaže da mu je život bajka, vjerujte. Nikad nemate pojma što se doista iza te izjave krije i u kojoj se ulozi iz neke bajke njegov lik krije. :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/04/2016 :  16:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Jako fora priča i o kavi čak, kako nas razotkriva :)

MUDROST ŠOLjICE KAFE

Grupa bivših studenata, sada već uspešnih poslovnih ljudi, okupila se i posetila jednog starog profesora s fakulteta. Razgovor je ubrzo prerastao u pritužbe o umoru, iscrpljenosti, stresu na poslu, u porodici i na svakom životnom koraku.
Profesor ih je slušao s punom pažnjom i saosećanjem. ”Čini mi se da vam treba šoljica dobre kafe”, rekao je i povukao se u kuhinju. Vratio se s velikim loncem iz kojeg se pušila kafa i celim asortimanom šoljica.
Svaka je bila drugačija. Bilo je tu porcelanskih, plastičnih, staklenih, papirnih, kristalnih, keramičkih…Neke su izgledale skupoceno, kao da su stigle s dvora poslednjeg kineskog cara, druge su izgledale sasvim obično, treće su bile okrnjene i polupane…
“Poslužite se.”Kad su svi bivši studenti imali šoljicu u ruci, profesor je primetio:”Lepe i skupocene začas su planule. Na stolu su ostale, nedirnute, ružne, obične i jeftine šoljice. Za sebe želite samo najbolje, što vam je ujedno i izvor stresa. A ipak, izgled šoljice ne doprinosi ukusu. Lepša posuda obično je samo skuplja, a katkad i zamagljuje ono što ispijamo. Svima vam je u stvari trebala dobra kafa, a ne šoljica. Ipak ste posegnuli za najboljom. A onda ste nastavili merkajući tuđe šoljice.
Kad se uhvatite u vrtlog stresa i nezadovoljstva, setite se da je kafa poput života. A posao, novac i položaj u društvu… poput šoljice. Šoljica ne definiše, niti menja kvalitet života koji živimo.Ponekad, koncentrišući se samo na šoljicu, propustimo uživanje u kafi.
Pijete kafu, a ne šoljicu.
Najsrećniji ljudi nemaju sve najbolje, oni izvuku najbolje od svega.Žive jednostavno, govore ljubazno, vole velikodušno…”


I kakve šalice svoju kavu pijete?

moja šalica mora biti posebna meni, mora imati svoj šarm i dušu, pa makar i okrznuta zubom vremena, ali ju moram voljeti da bih iz nje svoju kavu pila.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/06/2016 :  04:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Prvi put nakon mnogo zivota a mozda i prvi put, probudim se i gledam gdje sam. Dobro je, ujastucena sam kod frendice na kaucu. Ponedjeljak je. Idem pod tus i kavu skuhati.
Glazbeno idem na pocetne postavke sinocnje.
U pocetku bijase ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=1wJUtd89txg&feature=youtube_gdata_player

Dobro jutro. :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/07/2016 :  09:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ustaj narode!
Kofi tu Pokemon go.
Cokoladni ljubac svima.
https://www.youtube.com/watch?v=VjHMDlAPMUw&feature=youtube_gdata_player

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/11/2016 :  00:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dobro.
Pijete li vi uopće kavu?
Da je forum vino, ovogodišnja berba u vinogradu "Svaštara" otišla bi u ocat. Toliko zapostavljenih tema ima, van politike i izbora i ratova.. malkice ljudskijih tema, da se duša negdje oplemeni, utopli, ovako kao što ja svoju grijem uz šalicu toplog čaja kojeg ispijam u ovoj svaštarici.
Najbedastije su mi sve one teme s bedastim pitanjima i pollovima kao iz dječjih leksikona. Zar nismo to prerasli, takvo i na takav način?
Znam da su muškarci jednostavniji, ili barem vole sve pojednostaviti, ne vole mnogo oko nečega filozofirati kao što volimo mi neke žene, i volimo brbljati ..(evo, ovako). I sada sam malo navratila na šalicu rečenica jer mi je zanimljivo ostati budnom u ovoj izbornoj noći, mislim američkom danu, u kom traje show i nacionalna zabava oko Hillary i Trumpa. Skoro mi se sviđa pomisao što bi bilo da mr Trump pobijedi, kako bi se svijet hitno morao restartirati i neke stvari uči(ni)ti iznova jer je predugo na mrtvoj točki stajanja, mrtvoj točki usijanja, pregovora, trgovanja, dogovaranja, čak i beznađe je u stagnaciji, apatija depresiju liječi lijekovima a Bog je izgubio vjeru u sebe i outao se kao ateista; taj propali slikar autoportreta. Toliko neuspjeha poljuljalo bi vjeru svakome. Možda bi valjalo da nas iz svega ovoga Trumpova pobjeda trgne.

Eto, ja malo bila i čaj uz glazbu pila.:)

https://www.youtube.com/watch?v=Xy2DaMn-DTw

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 12/02/2018 :  00:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ovo je bio dobar solo.
I prođe tako godina.. :)
Citajuci nesto, ove sam se teme sjetila i potrazila ju. Malo se toga promijenilo u svijetu od posljednjeg posta, osim sto je sada za manje ljudi, no je prije bilo, Zemlja i dalje okrugla.
Meni je nekako, sve osim Zemlje, i dalje ravno.

Jos uvijek "zarobljena" u istoj pjesmi - unatoc njoj,
slobodnim stilom, pusa od Charlie. :)
~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

DiSkAcH
Senior MemberCroatia
1154 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 12/02/2018 :  13:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Sad tek vidim temu.
Ja kavu nisam pio do pred negdje 2-3 godine.
Miris kuhane kave obožavam, volim i dobar domaći ne kupovni, jos nisam naletio na meni dobar) tiramisu.
Kavu pijem 1-3 puta tjedno, obicno kad mi treba boost jer kava na mene djeluje kao droga (valjda jer malo pijem?!), bas mi digne raspoloženje i dobijem volju za pomicanjem planina ako treba :D

Pijem kavu iz moke, pretezno Lavazzu posto nam to doma najvise odgovara bez šećera ili bilo kakvog sladila, tu i tamo popijem i ovu bez kofeina.
Zapravo sve pijem bez šećera i toliko sam se navikao da mi je zapravo loš okus npr čaja, kave iscjeđenih agruma sa šećerom ili medom.

Eto, da ne piše sam Charlie ;)


-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8218 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/02/2018 :  10:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Vani su padali pijanci umjesto snijega. No, karneval je zavrsio i vec drugi dan uzivam u spokoju snjezne bjeline i dozivljaju prave zime. Sto pozeljeti vise.
Dobro jutro uz salicu kave :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page
Page: of 31 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000