forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Mirisom i okusom kave i čokolade kroz život.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 31

Risar_69
Advanced MemberSlovenia
10801 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/04/2016 :  07:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Odlične slikice "kafica", morao sam i ja jednu popiti, iako je ne pijem :) ne slikicu, kaficu...

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 24/04/2016 :  13:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Iako sam rano zaspala i rano se probudila, pored mene u šalici još je jutarnja kava..
onda me nazvala frendica pa sam i zaboravila da sam ovo pisala pa sad nije više podne nego jedan sat, ni jutro više nije, pa vam želim dobar dan

hop..hop..na noge lagane
https://www.youtube.com/watch?v=NYhxaZXXwsg&feature=youtube_gdata_player

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/04/2016 :  22:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ovaj tjedan nisam baš nešto kaficu pila, no danas se zrno graška izvuklo ispod perina i prošlo kroz riječki KBC ko auto kroz automatsku autopraonicu i nakon 2 sata i par odjela izašla sam iz njega zdrava i vesela i s frendicom espresso popila.
Unatoč svemu i svačemu, ja ne mogu dovoljno nahvaliti te ljude, koji jesu naše zdravstvo za koje kažu da je u banani. Meni ono nikad nije. Doduše, obolim svake dvije godine onako, baš da mi treba ali uvijek izađem zdrava i oduševljena. Danas sam već nakon prvog specijaliste zaboravila da sam bolovala premda me nakon pregleda samo uputio dalje ali mene kad boli i kad imam temperaturu ja sam toliko otkačena i prirodna i sve oko sebe promatram u tom nekom svom filmu..Petak popodne, nigdje nikoga, sjećam se da mi je u razgovoru rekao da sam zanimljiva. (Naravno da jesam, dežurstvo sam mu prikratila.) Tada zatraži da se skinem do pojasa i stoji pored mene, prihvaća mi odjeću i fino ju slaže na vješalicu. U nekom drugačijem stanju možda bih bila i zbunjena gledajući specijalistu kako mi glumi batlera. Kad sam skinula dovoljno rekao je da stanem, kod pregleda mi pažljivo sam otkopčao grudnjak na leđima..
Njemu se nije žurilo a što se mene tiče, mogu vam reći da mi je godila sva ta palpacija.. na drugom odjelu su me bocnuli u guzu za ubrzanje procesa ozdravljenja i po izlasku se više nisam ni sjećala zašto sam došla, samo se s osmijehom sjećala da sam bila.
A možda i nije briljantno naše zdravstvo toliko, koliko sam ja naučila što godi doktorima da bi oni ugodili meni?
Sve može biti obično, ali nema toga što se ne može začiniti.

I tako, sad živo živo pospremam i raskužujem perine koje su me u bolesti grijale ovih dana.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/04/2016 :  10:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Pored mene šalica kave samo glumi da ju pijem jer mi više nije toliko do nje. Postoji niz drugih metoda za buđenje. I tako razmišljam ja o onim bajkama u kojima su uvijek djeve spavale pa ih je budio u život poljubac princa. Nigdje nije predviđena druga situacija; što bi bilo da su životi prinčeva u milosti djeva? Da se prin ubo na vretence?
Kako bi one postupile? U nekoj modernoj verziji, bi li im ujutro kavu skuhale i doručkom u krevetu ih probudile? Možda bi gole legle pored njih i uzbunu napravile i sve probudile? Možda bi se na prstima išuljale zadovoljne, nek još barem desetljeće spava?
Ili bi pomislile - ma k vragu sve, i otišle u dvorac drugog princa pa se na njega ubole?
Hm..kad netko kaže da mu je život bajka, vjerujte. Nikad nemate pojma što se doista iza te izjave krije i u kojoj se ulozi iz neke bajke njegov lik krije. :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/04/2016 :  16:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Jako fora priča i o kavi čak, kako nas razotkriva :)

MUDROST ŠOLjICE KAFE

Grupa bivših studenata, sada već uspešnih poslovnih ljudi, okupila se i posetila jednog starog profesora s fakulteta. Razgovor je ubrzo prerastao u pritužbe o umoru, iscrpljenosti, stresu na poslu, u porodici i na svakom životnom koraku.
Profesor ih je slušao s punom pažnjom i saosećanjem. ”Čini mi se da vam treba šoljica dobre kafe”, rekao je i povukao se u kuhinju. Vratio se s velikim loncem iz kojeg se pušila kafa i celim asortimanom šoljica.
Svaka je bila drugačija. Bilo je tu porcelanskih, plastičnih, staklenih, papirnih, kristalnih, keramičkih…Neke su izgledale skupoceno, kao da su stigle s dvora poslednjeg kineskog cara, druge su izgledale sasvim obično, treće su bile okrnjene i polupane…
“Poslužite se.”Kad su svi bivši studenti imali šoljicu u ruci, profesor je primetio:”Lepe i skupocene začas su planule. Na stolu su ostale, nedirnute, ružne, obične i jeftine šoljice. Za sebe želite samo najbolje, što vam je ujedno i izvor stresa. A ipak, izgled šoljice ne doprinosi ukusu. Lepša posuda obično je samo skuplja, a katkad i zamagljuje ono što ispijamo. Svima vam je u stvari trebala dobra kafa, a ne šoljica. Ipak ste posegnuli za najboljom. A onda ste nastavili merkajući tuđe šoljice.
Kad se uhvatite u vrtlog stresa i nezadovoljstva, setite se da je kafa poput života. A posao, novac i položaj u društvu… poput šoljice. Šoljica ne definiše, niti menja kvalitet života koji živimo.Ponekad, koncentrišući se samo na šoljicu, propustimo uživanje u kafi.
Pijete kafu, a ne šoljicu.
Najsrećniji ljudi nemaju sve najbolje, oni izvuku najbolje od svega.Žive jednostavno, govore ljubazno, vole velikodušno…”


I kakve šalice svoju kavu pijete?

moja šalica mora biti posebna meni, mora imati svoj šarm i dušu, pa makar i okrznuta zubom vremena, ali ju moram voljeti da bih iz nje svoju kavu pila.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/06/2016 :  04:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Prvi put nakon mnogo zivota a mozda i prvi put, probudim se i gledam gdje sam. Dobro je, ujastucena sam kod frendice na kaucu. Ponedjeljak je. Idem pod tus i kavu skuhati.
Glazbeno idem na pocetne postavke sinocnje.
U pocetku bijase ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=1wJUtd89txg&feature=youtube_gdata_player

Dobro jutro. :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/07/2016 :  09:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ustaj narode!
Kofi tu Pokemon go.
Cokoladni ljubac svima.
https://www.youtube.com/watch?v=VjHMDlAPMUw&feature=youtube_gdata_player

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/11/2016 :  00:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Dobro.
Pijete li vi uopće kavu?
Da je forum vino, ovogodišnja berba u vinogradu "Svaštara" otišla bi u ocat. Toliko zapostavljenih tema ima, van politike i izbora i ratova.. malkice ljudskijih tema, da se duša negdje oplemeni, utopli, ovako kao što ja svoju grijem uz šalicu toplog čaja kojeg ispijam u ovoj svaštarici.
Najbedastije su mi sve one teme s bedastim pitanjima i pollovima kao iz dječjih leksikona. Zar nismo to prerasli, takvo i na takav način?
Znam da su muškarci jednostavniji, ili barem vole sve pojednostaviti, ne vole mnogo oko nečega filozofirati kao što volimo mi neke žene, i volimo brbljati ..(evo, ovako). I sada sam malo navratila na šalicu rečenica jer mi je zanimljivo ostati budnom u ovoj izbornoj noći, mislim američkom danu, u kom traje show i nacionalna zabava oko Hillary i Trumpa. Skoro mi se sviđa pomisao što bi bilo da mr Trump pobijedi, kako bi se svijet hitno morao restartirati i neke stvari uči(ni)ti iznova jer je predugo na mrtvoj točki stajanja, mrtvoj točki usijanja, pregovora, trgovanja, dogovaranja, čak i beznađe je u stagnaciji, apatija depresiju liječi lijekovima a Bog je izgubio vjeru u sebe i outao se kao ateista; taj propali slikar autoportreta. Toliko neuspjeha poljuljalo bi vjeru svakome. Možda bi valjalo da nas iz svega ovoga Trumpova pobjeda trgne.

Eto, ja malo bila i čaj uz glazbu pila.:)

https://www.youtube.com/watch?v=Xy2DaMn-DTw

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 12/02/2018 :  00:01:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Ovo je bio dobar solo.
I prođe tako godina.. :)
Citajuci nesto, ove sam se teme sjetila i potrazila ju. Malo se toga promijenilo u svijetu od posljednjeg posta, osim sto je sada za manje ljudi, no je prije bilo, Zemlja i dalje okrugla.
Meni je nekako, sve osim Zemlje, i dalje ravno.

Jos uvijek "zarobljena" u istoj pjesmi - unatoc njoj,
slobodnim stilom, pusa od Charlie. :)
~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

DiSkAcH
Senior MemberCroatia
1778 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 12/02/2018 :  13:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Sad tek vidim temu.
Ja kavu nisam pio do pred negdje 2-3 godine.
Miris kuhane kave obožavam, volim i dobar domaći ne kupovni, jos nisam naletio na meni dobar) tiramisu.
Kavu pijem 1-3 puta tjedno, obicno kad mi treba boost jer kava na mene djeluje kao droga (valjda jer malo pijem?!), bas mi digne raspoloženje i dobijem volju za pomicanjem planina ako treba :D

Pijem kavu iz moke, pretezno Lavazzu posto nam to doma najvise odgovara bez šećera ili bilo kakvog sladila, tu i tamo popijem i ovu bez kofeina.
Zapravo sve pijem bez šećera i toliko sam se navikao da mi je zapravo loš okus npr čaja, kave iscjeđenih agruma sa šećerom ili medom.

Eto, da ne piše sam Charlie ;)


-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member8255 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 13/02/2018 :  10:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Vani su padali pijanci umjesto snijega. No, karneval je zavrsio i vec drugi dan uzivam u spokoju snjezne bjeline i dozivljaju prave zime. Sto pozeljeti vise.
Dobro jutro uz salicu kave :)

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1115 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 29/06/2018 :  23:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Gdje je nestala Čarlita?
Sutra ne radim, a kako ne pijem kavu mogao bi bar nešto pročitati o njoj.
Možda otkrijem da se ipak isplati piti ta gorka čudnovata tekućina,
Usrvari ne kužim kak to ljudi mogu piti svaki dan, ja ni alkohol ne bi mogao konzumirati svakodnevno.
Go to Top of Page
Page: of 31 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000