forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2014 : 14:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by PijaniPatak

Dozvoliću sebi, ipak, mali, neka ostane shvaćen kao polu-ozbiljni predlog.

Od svih "klasičnijih" predpreporodnih epizoda, pade mi na pamet jedna koja mislim da bi odlično prošla:
-solidno predstavlja polaritet Zagorovg sveta tj. Darkwooda
-prosto zrači psihološkom horror-triller atmosferom u kojoj bi i stari Ferri odlično prošao
-sjajni dijalozi i ni na jednom mestu naporan scenario (u opštem globalnom smislu)
-dobar hint Zagorovoj prošlosti iz "Zagor priča" koji bi čitaoca eventualno navukao da nabavi istu
-fantastična tematika za Rubinijevu naslovnicu
-uopšte odlična priča koju smo mislim svi (osim mpavina)svrstali u top 10, a inspirisana je poznatim američkim naslovom "It" u potpisu Stephena Kinga

Govorim, naravno, o "Svetom Bregu" Adea Caponea

Opet, svakako, it's just me, myself & Irene :)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2014 : 14:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by mpavin

-uopšte odlična priča koju smo mislim svi svrstali u top 10

Ja nisam.

Evo, ispravljeno, partibrejkerE jedan

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10853 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/12/2014 : 14:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Netko je spomenuo da isfusarene stranice iz "zimske zmije" bi prije izdavanja na US trzistu trebalo ponovno nacrtati...to stoji..ali kad vec se spominje da prve epizode od prije pola stoljeca nemaju prodju u US (jer im dodje kao da citaju strip na bazi starih westernima Forda,Hawksa,Premingera itd ) onda bi trebali napraviti neki Remake scenarij tipa gdje bi se sve zguralo od upoznavanja Zagora i Chice do proslosti Zagora i pojave bar nekoliko neprijatelja Kanoxen,Hellingen .. naravno da se modernizira i prilagodi toj "modernoj" publici i to ciljano fanovi zombija,Twilight sage,fanovi Ann Rice,Steam Punka,ekolozi,hipsteri itd... wow to bi bilo cooool...da upotrijebim zargon te publike..
Btw i ja bih volio nesto novo u serijalu neki novi stih...bez previse filozofije i price i gegova iz "majmunska posla"...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12970 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/12/2014 : 14:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by King Warrior

Dugi uvodi su nesto novo za Amere, u superherojskim stripovima se radnja vecinom odvija brzopleto, slicno kao i kod danasnjeg Zagora.
Umjesto sto ce dobiti jos jednu superherojsku kopiju, zasto im ne pruziti nesto poprilicno novo za njihovu scenu. To sto je za njih novo, za nas je klasika.

Pitanje jest, na koju publiku cilja D.J. sa ovim izdanjem?

Ovo što ti nazivaš novim, bilo je prisutno u američkim stripovima, prvenstveno novinskim, prije 50 ili više godina. Danas reprinte takvih stripova čitaju prvenstveno stariji čitatelji i kolekcionari. Takve publike ima dovoljno u SAD-u da se D.J.-ova naklada rasproda. Samo je pitanje može li doprijeti to takve publike.

S druge strane, ako s ovime što ti opisuješ kao novo cilja na nešto mlađu ili zreliju publiku, bojim se da će tu teško naći čitaoce i uhvatiti korijene. Jer, publika koja kupuje mjesečne sveščiće preferira jedan potpuno drukčiji senzibilitet pripovjedanja. Da ne pričam da je to tvoje "novo" zapravo već prisutno u stripovima poput onih Bendisa i Brubakera, ali sa znantno modernijim prizvukom. Naravno, postoji mogućnost da se i ovdje jedan segment publike uhvati za D.J.-evo izdanje. Barem zbog ovih "modernijih" i ne-Ferrijevskih i ne-Nolittinskih epizoda.

Zapravo, D.J. imam jedno pitanje za tebe. Imaš li možda informacije kakav profil publike kupuje tvoje izdanje Magičnog vjetra? S obzirom na sličnosti tog stripa sa Zagorom, i na podatke o njegovoj prodaji, možeš otprilike vidjeti koji segment publike bi mogao dobro reagirati na tvoje izdanje Zagora.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2014 : 14:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Progurati prvo nekoliko novijih hitova, po mogućnosti više s horor atmosferom (ne previše western) i onda odalamiti s par Nolittinih bezvremenskih.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2014 : 15:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Od svih "klasičnijih" predpreporodnih epizoda, pade mi na pamet jedna koja mislim da bi odlično prošla:
-prosto zrači psihološkom horror-triller atmosferom u kojoj bi i stari Ferri odlično prošao
-sjajni dijalozi i ni na jednom mestu naporan scenario (u opštem globalnom smislu)
-dobar hint Zagorovoj prošlosti iz "Zagor priča" koji bi čitaoca eventualno navukao da nabavi istu
-uopšte odlična priča koju smo mislim svi svrstali u top 10, a inspirisana je poznatim američkim naslovom "It" u potpisu Stephena Kinga

Meni jedna od najdrazih epizoda, problem je sto ima dosta flesbekova iz ranijih epizoda. Rakosi, rodtielji...hrpa dogadjaja koje Ameri uopste ne poznaju. Kako bi oni reagovali na tako nesto, to je tesko reci.

Pa flashbackovi i jesu ključni u predstavničkom smislu. Rakosi (prva i druga pojava) svakako nisu probabljivi za njih, Američka Odiseja verovatno isto tako (a i ako D.J. odluči da je stavi, ona samo odaje mali deo kompletne priče) kao i Haggothova moć i Iron-man.Amerikance te priče u celini ne bi zanimale, ali ih nenametljivo upoznaje sa klasičnim periodom. A deo o Zagorovom detinjstvu, međutim, prikazuje lep deo bremena koje je obeležilo lika, savršeno utkano kao baza odlične epizode kakva je ovaj Caponeov uradak.

Sjajna epizoda, a isto tako zgodna udica. Rizici, pretpostavljam, minimalni. Zbog toga razmišljam: zašto da ne? Ovo opet naglašavam kao čisti predlog, bez nametanja (dobro, možda maaaaaalkice ipak namećem)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12149 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/12/2014 : 15:57:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

-uopšte odlična priča koju smo mislim svi svrstali u top 10, a inspirisana je poznatim američkim naslovom "It" u potpisu Stephena Kinga

Meni jedna od najdrazih epizoda, problem je sto ima dosta flesbekova iz ranijih epizoda. Rakosi, rodtielji...hrpa dogadjaja koje Ameri uopste ne poznaju. Kako bi oni reagovali na tako nesto, to je tesko reci.

Pa flashbackovi i jesu ključni u predstavničkom smislu. Rakosi (prva i druga pojava) svakako nisu probabljivi za njih, Američka Odiseja verovatno isto tako (a i ako D.J. odluči da je stavi, ona samo odaje mali deo kompletne priče) kao i Haggothova moć i Iron-man.Amerikance te priče u celini ne bi zanimale, ali ih nenametljivo upoznaje sa klasičnim periodom. A deo o Zagorovom detinjstvu, međutim, prikazuje lep deo bremena koje je obeležilo lika, savršeno utkano kao baza odlične epizode kakva je ovaj Caponeov uradak.

Sjajna epizoda, a isto tako zgodna udica. Rizici, pretpostavljam, minimalni. Zbog toga razmišljam: zašto da ne? Ovo opet naglašavam kao čisti predlog, bez nametanja (dobro, možda maaaaaalkice ipak namećem)

Da! Scenaristicki genijalno osmisljena epizoda. Tu epizodu treba servirati nekome koga zelite da upecate na Zagora.

Ja sam vec posle prvog procitanog Zagorovog broja bio upecan, ali kada sam procitao Sveti breg, jos vise sam se zakacio i odmah sam skocio da trazim te stare price.
Odmah sam otrcao do stripoteke Darkvud i trazio Americku Odiseju (Zagorova odiseja kako je prevedeno u specijalnim izdanjima Zlatne serije koje sam ja kupio) i Rakosija!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/12/2014 : 16:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
svaka čast igore i sve najbolje ti želim
odabrao si pravu priču za početak, s fantastičnim crtežom i atmosferom i pričom koja će se svidjeti novoj publici
moguće da im zasmeta to kopiranje solomon cane / andrew kain, ali boseli je to izveo jako dobro, pa valjda neće
i zimska zmija kao druga priča mi se čini dobar izbor, čak najbolji mogući, jer onaj tko je kupio prvi, pročitat će i popratne tekstove, pa će (valjda) shvatiti da je zagor lik koji traje 50ak godina i da tu ima i strave i klasičnog vesterna i da u trećoj knjizi može očekivati nešto sasvim treće

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27567 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/12/2014 : 17:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
nemojte ložiti čovjeka jer njegovi su novci u pitanju.
okani se ti Igore ovog duha i ako već imaš želju objaviti nešto talijansko(bonelli)u usa uzmi ove siročiće ili dragonera.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/12/2014 : 17:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Sveti breg sigurno ulazi u taj izbor najboljih
tako da, bit će i njega, što se brinete;)

(evo iz ovih stopa idem DJ-a smutiti i taksativno mu navesti što sve objaviti i kojim redosljedom;))
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/12/2014 : 01:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Mr. Bushido

Dugi uvodi su nesto novo za Amere, u superherojskim stripovima se radnja vecinom odvija brzopleto, slicno kao i kod danasnjeg Zagora.
Umjesto sto ce dobiti jos jednu superherojsku kopiju, zasto im ne pruziti nesto poprilicno novo za njihovu scenu. To sto je za njih novo, za nas je klasika.

Pitanje jest, na koju publiku cilja D.J. sa ovim izdanjem?

Ovo što ti nazivaš novim, bilo je prisutno u američkim stripovima, prvenstveno novinskim, prije 50 ili više godina. Danas reprinte takvih stripova čitaju prvenstveno stariji čitatelji i kolekcionari. Takve publike ima dovoljno u SAD-u da se D.J.-ova naklada rasproda. Samo je pitanje može li doprijeti to takve publike.

S druge strane, ako s ovime što ti opisuješ kao novo cilja na nešto mlađu ili zreliju publiku, bojim se da će tu teško naći čitaoce i uhvatiti korijene. Jer, publika koja kupuje mjesečne sveščiće preferira jedan potpuno drukčiji senzibilitet pripovjedanja. Da ne pričam da je to tvoje "novo" zapravo već prisutno u stripovima poput onih Bendisa i Brubakera, ali sa znantno modernijim prizvukom. Naravno, postoji mogućnost da se i ovdje jedan segment publike uhvati za D.J.-evo izdanje. Barem zbog ovih "modernijih" i ne-Ferrijevskih i ne-Nolittinskih epizoda.

Zapravo, D.J. imam jedno pitanje za tebe. Imaš li možda informacije kakav profil publike kupuje tvoje izdanje Magičnog vjetra? S obzirom na sličnosti tog stripa sa Zagorom, i na podatke o njegovoj prodaji, možeš otprilike vidjeti koji segment publike bi mogao dobro reagirati na tvoje izdanje Zagora.

Hmm, pa mislim da su prvi dio ciljane publike ljudi koji i inace kupuju europske stripove. A drugi dio su i mladi koji bi naisli na njega na stripovskim konvencijama. Iako bi volio da Zagora uzmu mladi u ruke, znam da ga njima nece bit lako progurati jer oni nisu odrasli na vesternima i takvom vrstom pustolovina kao u Zagora.
Zato, mozda i klasicne Nollitine epizode i nisu zastarjele jer moguca publika i nije tako mlada. Kod mog zadnjeg citanja Nolittinih klasika, njegove najjace epizode mi se jos uvijek cine svjeze, tj. vanvremenske, npr: Zimska Zmija, Supermike i Tigar. Te 3 i nemaju onih ponekad pretjeranih Cikovih gegova na koje smo mi navikli. Vidjet cemo.

U svakom slucaju vec imam prava i za Osvetu Vudu.
Ustvari broj jedan razlog zasto sam i pomisljao da zamjenim Osvetu Vudu sa Zimskom Zmijom za drugi broj je nacin na koji je Zagor predstavljen u Zimskoj Zmiji koji je "tocniji" pravom Zagoru i lijepo se pokazuje njegova misija u Darkwoodu kao i njegova nevina strana sa zenama, dok je u Osveti Vudu, citavi strip u nekom sarmerskom tonu sa vrlo zgodnim zenama. Kako izdati Zimsku Zmiju nakon Osvete Vudu?
No mozda i postoji rjesenje da se na te stare epizode stavi natpis "CLASSIC" pa da ih to odvaja od novijih.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/12/2014 : 01:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by jaki

nemojte ložiti čovjeka jer njegovi su novci u pitanju.
okani se ti Igore ovog duha i ako već imaš želju objaviti nešto talijansko(bonelli)u usa uzmi ove siročiće ili dragonera.

Sirocici jos nisu u ponudi, a Dragonera nisam citao.
A nas Duh Sa Sjekirom ide, pa kud puklo da puklo.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/12/2014 : 01:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by stinky

Sveti breg sigurno ulazi u taj izbor najboljih
tako da, bit će i njega, što se brinete;)

(evo iz ovih stopa idem DJ-a smutiti i taksativno mu navesti što sve objaviti i kojim redosljedom;))

Naravno da ulazi.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/12/2014 : 02:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by D.J.

No mozda i postoji rjesenje da se na te stare epizode stavi natpis "CLASSIC" pa da ih to odvaja od novijih.

Baci malo pogled na hrbate odredjenih knjiga, pa ces vidjeti da sam ja tu ideju vec im'o prije 4 godine.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 25/12/2014 : 08:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by acestroke

Baci malo pogled na hrbate odredjenih knjiga, pa ces vidjeti da sam ja tu ideju vec im'o prije 4 godine.

Haha! Da Ludens "Klasik", a ti "Classic".

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/12/2014 : 09:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ne bacim par dana oko na forum i imam što vidjeti!! Svaka čast i nadam se uspjehu!

Najgori scenarij mogao bi biti slaba prodaja i gašenje, a najbolji povećavanje tiraža i snimanje filma sa Zagorom u Hollywoodskoj produkciji! To bi bila ludnica!

Kupujem ovo izdanje obavezno, jedva čekam da ga vidim!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/12/2014 : 09:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote

U svakom slucaju vec imam prava i za Osvetu Vudu.
Ustvari broj jedan razlog zasto sam i pomisljao da zamjenim Osvetu Vudu sa Zimskom Zmijom za drugi broj je nacin na koji je Zagor predstavljen u Zimskoj Zmiji koji je "tocniji" pravom Zagoru i lijepo se pokazuje njegova misija u Darkwoodu kao i njegova nevina strana sa zenama, dok je u Osveti Vudu, citavi strip u nekom sarmerskom tonu sa vrlo zgodnim zenama. Kako izdati Zimsku Zmiju nakon Osvete Vudu?

nije ovo loše razmišljanje
Nolitta uvodi ljepši spol odmjereno, platonski. epizoda sa Fridom je trubadurska ljubav. Gambit je, s druge strane, već putena, kao i čitava epizoda. no, i Boselli je dostojanstven, slijedi Nolittu pa obje žene prikazuje, doduše, sugestivno, ali ipak s mjerom i ne ide dalje od klasičnog noira, kao femme fatale. za razliku od recimo Bree Daniels, koja je profuknjača-gambit i tipičan sklavijevski paradoks, sentiment i cinizam.

tako da, ako baš hoćeš 'linearnost', onda bi Zimska išla prije. ali mislim da nije toliko presudno, jer i Boselli uspijeva zadržati "nevinost" Zagorovog svijeta - to mu je ustvari odlučna kvaliteta: približuje 'modernom' načinu, pojačava epizode, ali zadržava Nolittin temelj.

kako god, u popratnim tekstovima se može dati jedno 'objašnjenje', tekstovi o tematu "žene u Zagoru", recimo.
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 25/12/2014 : 10:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Kad se vec daju predlozi onda bi i ja ubacio jedan. Teksaski Renderi je fantasticna western prica, meni jedna od najboljih u serijalu uopste. Moderni pristup, klasicna radnja. A sto je najbolje, Zagor i Ciko su u novoj okolini i upoznaju se sa novim, odlicno napisanim, likovima. Tako da nema previse konfuze za nove citatelje. A ona scena gdje Ciko prica renderima o Zagorovim avanturama sa vampirima i svemircima prosiruje njihov svijet i daje novom citatelju na znanje da ovo nije tipicni western.

Sto najvaznije, kao Morska Strava, ovo je jos jedna odlicno napisana, uzbudna i veoma dinamicna epizoda sa prvoklasnim crtezom. Jedina mana su nazalost razocaravajuce naslovnice, ali to bi Rubini sredio.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/12/2014 : 10:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Teksaški rendžeri su također sjajni... ma u tom Bosellijvom usponu od Nestalog istraživača pa u odiseju, nema slabe epizode. Ali bolje ne samo to, nego, kako je rečeno, miks.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/12/2014 : 11:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Polako ljudi! Zagor ima dovoljno dobrih priča za objaviti, a kada vidim s kojom postavom D.J. surađuje ne brinem da će biti nešto problematično.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22366 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/12/2014 : 12:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Hvala jos jednom

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2429 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 25/12/2014 : 14:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote

Hvala jos jednom

Bićeš optužen za pirateriju.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/12/2014 : 15:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by legaz

[quote]Originally posted by King Warrior

Hvala jos jednom

http://i57.tinypic.com/2cn71bs.jpg
[/quote

Bićeš optužen za pirateriju.

Ma jok! To je King dobio od Harpe

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22366 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 25/12/2014 : 18:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Razglednica je bozicni poklon od Igora (DJ), dakle sve po propisima.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/12/2014 : 19:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Znači Brdar u novoj priči o Kingu i DJ mora napraviti samo dobre vibracije

Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000