Promenio sam opis opcije tradicija molim da se 02.30h tajming pisanja prvog posta uzme u obzir pri mom kamenovanju :)
E tako, sad je sve jasno. Samo moj glas ode tradiciji i sad smo 50%/50%, i sve to zbog Patka koji mesto da noću uzme knjigu u šake, on visi po forumima sa ostalom dečurlijom.
Evo mojim glasom je 51% xD. Inace ja bih stavio balans, ali kad moram da biram inovacija, sa sasvim novim autorima da bi se malo osvezilo.Mislim Boselli i Andreucci nisu bas novi, tu su 20-tak godina..
Joj, kako nikako ne mogu progutat ove Afričke priče. Umobolan mi je Zagor u Africi. Baš me briga što čitatelji žele avanturu pa za šta vam je onda Nollita stvorio Darkwood. Vratite ga tamo gdje mu je dom. Neka svaku priču tuče nevaljalce, a ne neke magove i šta ti ja znam šta. Daj te nam još Darkwooda. Neka se indijanci pobune milijun puta, neka se vrati Supermike. Jebala vas Afrika.
Joj, kako nikako ne mogu progutat ove Afričke priče. Umobolan mi je Zagor u Africi. Baš me briga što čitatelji žele avanturu pa za šta vam je onda Nollita stvorio Darkwood. Vratite ga tamo gdje mu je dom. Neka svaku priču tuče nevaljalce, a ne neke magove i šta ti ja znam šta. Daj te nam još Darkwooda. Neka se indijanci pobune milijun puta, neka se vrati Supermike. Jebala vas Afrika.
Tip je očito za "tradiciju".
Ne znam odakle je ovaj komentar. Da je po njemu serijal bi se brzo ugasio.
Ima mnogo takvih ljudi, koji Zagora zamišljaju kao nekog redara koji se ne miče od Darkwooda, a kad vide da je u novijim brojevima dospio u Afriku ili Island, u nevjerici su. Obično su to ljudi koji su pročitali relativno malen broj epizoda iz perioda 500-1000 ZS i ne poznaju dobro serijal.
Obično su to ljudi koji su pročitali relativno malen broj epizoda iz perioda 500-1000 ZS i ne poznaju dobro serijal.
Baš obrnuto... uglavnom, to su ljudi koji su pročitali sve od ZS i znaju svaku stranicu napamet, pa stvarno misle da su Posljedni viking ili Zarobljenici Crvene vještice vrh serijala.
Normalno... ovom novijem nisu ni dali pravu šansu.
Nema ništa protiv Zagora u Darkwoodu, ali znam da ovi trenutni scenaristi ne mogu ništa novog na tu temu izvući. Nema smisla čitati 1000 brojeva u kojima se Zagor uvijek bori sa nekim indijancem, koji misli, da ga može pobijediti... a u prijašnjih 999 brojeva Zagor je uvijek bio taj koji je pobijedio.
Obično su to ljudi koji su pročitali relativno malen broj epizoda iz perioda 500-1000 ZS i ne poznaju dobro serijal.
Nema ništa protiv Zagora u Darkwoodu, ali znam da ovi trenutni scenaristi ne mogu ništa novog na tu temu izvući. Nema smisla čitati 1000 brojeva u kojima se Zagor uvijek bori sa nekim indijancem, koji misli, da ga može pobijediti... a u prijašnjih 999 brojeva Zagor je uvijek bio taj koji je pobijedio.
Smjer kojim serijal ide je da Zagor postaje svjetski putnik, pa bi vrhunac toga bilo putovanje po jedinom mjestu koje nije posjetio - Europa i Azija. Ono za čitatelje sudim po nekim ljudima koje poznajem, koji su pročitali par epizoda u mladosti i bili uvjereni da je u pitanju strip nalik Texu.
Ako baš treba paralela sa Texom... Zagor je (u grubo) jednostavno bolja, puno šira, verzija Texa. Tako ga je Nollita postavio. Western... ali sve može proći. Šteta što je to kasnije zaboravio. :(
Bilo bi lijepo da Zagor malo ode u Europu i Aziju, za pocetak neka krene u Englesku pa onda Francuska, Njemacka, Skandinavija, Italija a da ode u drzave bivse SFRJ to bi bio vrh. Pa onda malo u Rusiju i Sibir pa u Tajland, Koreju, Kinu i Japan i natrag u Ameriku.
Neće Zagor nikud više ić. Cibalija i ostali će dobiti ono što žele i serijal će se za jedno 5-7 godina ugasiti. Onako kako je to sveti willerovski Bonelli i zamisio. :(
Ima mnogo takvih ljudi, koji Zagora zamišljaju kao nekog redara koji se ne miče od Darkwooda, a kad vide da je u novijim brojevima dospio u Afriku ili Island, u nevjerici su.
Ono na Islandu nije bilo problematično zbog samoga putovanja već je to jednostavno loša epizoda zbog promašenog scenarija.
Balans. Samo zato što neki koji znaju kako oponašati tradiciju mogu napraviti extra dobre priče, a neki koji znaju s inovacijom znaju napraviti extra dobre priče.
Ne bih nikad premještanje Zagorovih pustolovina u druge dijelove svijeta nazvao inovacijom. Jer, osim promjene geografskog konteksta, ništa te pustolovine esencijalno ne razlikuje od ostalih Zagorovih pustolovina.
Ono što je uslijedilo nakon Nestalog istraživača bilo je inovativno zbog drugih elemenata, a ne zbog promjene geografskog konteksta. Na žalost, to nije potrajalo.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Ne bih nikad premještanje Zagorovih pustolovina u druge dijelove svijeta nazvao inovacijom. Jer, osim promjene geografskog konteksta, ništa te pustolovine esencijalno ne razlikuje od ostalih Zagorovih pustolovina.
Ono što je uslijedilo nakon Nestalog istraživača bilo je inovativno zbog drugih elemenata, a ne zbog promjene geografskog konteksta. Na žalost, to nije potrajalo.
Koji je po vama najinovativniji element koji je donijela sjevernoamerička odiseja?