Author |
Topic |
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 02/02/2015 : 00:33:28
|
Poll Question:
Eto, nakon što smo izabrali najbolju recenziju godine (LINK), red je da u iduća dva tjedna odaberemo i najboljeg recenzenta. Ukupno je 20 različitih ljudi pisalo recenzije u 2014, a u ovoj anketi bit će upola manji broj, deset - 7 autora je "osvajalo" sa svojim tekstovima titulu recenzije mjeseca (Boston Jack i recenzije godine!), a kako bismo dobili "okrugli" broj 10 njima su dodani najplodniji autori u godini koji nisu osjetili slast pobjede - bjelolasica (11 recenzija), WOLF-HUNTER (8) i moja malenkost (7). Na žalost, više autora nije moglo u poll jer da sam produžio na 15, nastao bi problem jer za jednoga autora koji je napisao dvije recenzije ne bi bilo mjesta (bili bi dodani jedan s 5 recenzija, jedan s 4, jedan s 3 i preostala bi dva mjesta bila za trojicu), a kako ionako ti autori vjerojatno ne bi imali realne šanse za pobjedu, odlučio sam da jednostavno smanjim na 10. Ionako svi možemo pretpostaviti kojih će nekoliko autora biti boj za prvo mjesto.
U iduća dva posta bit će ukratko predstavljen prvo rad desetorice kandidata, a zatim i one desetorice koji nisu u izboru ali su svejedno doprinosili. Ali to tek tijekom dana, a glasovanje počinje već sada i traje do 15.2. u 23:59. Autori su poredani po abecedi.
|
Results: |
bjelolasica |
[5%] |
2 votes |
bonjovi4ever |
[0%] |
0 votes |
Boston Jack |
[38%] |
14 votes |
DeeCay |
[22%] |
8 votes |
Dudley Smith |
[11%] |
4 votes |
Gil-galad |
[3%] |
1 votes |
Jerry Krause |
[3%] |
1 votes |
King Warrior |
[14%] |
5 votes |
PijaniPatak |
[3%] |
1 votes |
WOLF-HUNTER |
[3%] |
1 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 37 counted »» |
Last Vote:
15/02/2015 23:36:08 |
|
|
Edited by - Dudley Smith on 16/02/2015 00:02:43
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Posted - 02/02/2015 : 00:34:51
|
bjelolasica - 11 recenzija Jedan od onih plodnih ali na žalost nesretnih (jer nisu uspjeli pobijediti u niti jednom mjesecu). S jedanaest recenzija izjednačen je s DeeCayjem, a više imaju jedino King Warrior i Boston Jack. Najviše se posvetio Texu, i to njegovim starijim avanturama - napisao je čak šest recenzija o ZS/LMS periodu ovoga junaka. Osim njih, napisao je i dvije recenzije za sebi iznimno drage Chico specijalce, kao i dvije za Dylana Doga. Također, doprinio je i količini Nathanovih recenzija svojom opširnom recenzijom jedne njegove epizode, koju izdvajam kao po svome mišljenju njegovu najbolju recenziju u godini - Nathan Never: Vjetrovi rata
bonjovi4ever - 2 recenzije Autor svega dvije recenzije, ali kakve dvije recenzije! S prikazom prve epizode američkog miniserijala Ghosted odnio je pobjedu u izboru za recenziju kolovoza, a ovdje ćemo istaknuti njegovu drugu, također fantastičnu recenziju - Dylan Dog: Totentanz
Boston Jack - 14 recenzija Što reći? Autor recenzije godine, kao i još dvije druge recenzije mjeseca, a i u svakom od ostalih mjeseci imao je barem po jedan sjajan tekst. Obradio je gotovo kompletan opus slovenskoga autora Iztoka Sitara, klasike domaćeg stripa za mlade poput Gluhih lasti i Svebora i Plamene, strane uspješnice poput Transmetropolitana i mnoge druge. I da, ponavljam, autor je najbolje recenzije godine - Transmetropolitan
DeeCay - 11 recenzija Urednik i autor gotovo 400 (ČETIRISTO!) recenzija, u 2014. napisao ih je jedanaest. Započeo je godinu jednim Nathanom i opširnom recenzijom stripa Kraljevstvo Tvoje (Kingdom Come), zatim je utihnuo sve do ljeta kada ih je u četiri mjeseca nanizao sedam - tu je bilo svega, od Zagora i Texa, preko novog francuskoga serijala Sužanjstvo, sve do čuvenih američkih superheroja poput Green Lanterna i Osvetnika. Zatim su uslijedila dva Nathanova giganta, a godinu je završio prvom u (tako se čini) recenzijom u nizu serijala Tvrđa. Kako sam odlučio da ću od svakoga istaknuti po jednu recenziju, ali ću izostaviti one koje su pobjeđivale u mjesečnim izborima (iznimka je recenzija godine), od DeeCayja ću istaknuti Kraljevstvo tvoje.
Dudley Smith - 7 recenzija O sebi neću puno, samo ću skromno pripomenuti da sam u izboru čisto da bi broj nominiranih bio okruglih 10 Napisao 7 recenzija u godini, točno mjesečnim ritmom od travnja do listopada. Tu su redom bila 4 Martina Mysterea, jedan Mister No i dva Texa. Osobno bih kao vlastitu najzreliju recenziju istaknuo ovu - Tex Willer: Igre moći.
Gil-galad - 1 recenzija
Autor jedne jedine recenzije, ali to je opet bilo dovoljno da skoro odnese titulu autora najbolje recenzije godine, i da pobjedom u svibanjskome izboru uđe u ovu konkurenciju. Pogledajte o čemu je riječ - Ćerke
Jerry Krause - 8 recenzija
Ljubuški ekspert za Nathana Nevera počastio nas je s 8 recenzija u 2014. Šest ih je bilo o glavnome serijalu Nathana Nevera, a na kraju je prešao i na pomoćne serijale, s po jednom recenzijom za spin-off serijale Asteroid Argo i Agencija Alfa. Upravo je recenzijom jedne priče iz potonjega serijala zaradio titulu "miss prosinca", ali ovdje ćemo izdvojiti jednu recenziju iz "glavnoga" serijala - Slučaj za Solomona Darvera.
King Warrior - 16 recenzija
Najplodniji recenzent godine, pobjednik mjesečnih izbora u lipnju, srpnju i rujnu. Napisao je 16 recenzija, od toga čak jedanaest o naoko običnim Zagorovim avanturama (sve su iz "pomoćnih" edicija, specijalci, maxiji i to), ali vrhunskim poznavanjem stripa i umijećem pisanja uspio je postići da su ti tekstovi zanimljivi i neobožavateljima Duha sa Sjekirom. Osim o Zagoru, pisao je i o američkome stripu (dvije recenzije Hulka), mangama (Oštrica besmrtnika i I am a hero), te je predstavio novi Bonellijev serijal Dragonero, a time ćemo i mi njega predstaviti - Dragonero
PijaniPatak - 4 recenzije Napisao četiri recenzije (po dvije "prave" i dvije kontrarecenzije), koje su sve objavljene u ožujku i travnju. U oba je mjeseca ponio lentu "miss", prvo svojom analizom Nollitine posljednje Zagijeve epizode Svemirska braća, a zatim prikazom jedne od najboljih Lazarusovih epizoda Energija Alfa. Osim toga, obradio je i dvije Zagorove epizode iz ranog postnolitijanskoga doba, tako da ćemo ovdje istaknuti Zagorov zakon
WOLF-HUNTER - 8 recenzija Posljednji ali ne i najmanje važan. Na forumu je kontroverzan (trenutno je recimo pod banom od mjesec dana), međutim i najveći neprijatelji mu ne mogu osporiti entuzijazam i posvećenost recenzijama. Napisao ih je u 2014. osam - obradio je tri novije Zagorove avanture, dva Chicova specijalca, po jednoga Texa, Dampyra i Dylana Doga. Dijelom iz osobnih preferencija prema junaku, za ovoga autora kao primjer biram Texov Brijeg smrti |
Edited by - Dudley Smith on 02/02/2015 15:59:00 |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Posted - 02/02/2015 : 00:36:17
|
Preostala desetorica
Kao što sam spomenuo gore, odlučio sam da rez izvršim na deset autora, tako da je točno jednak broj nažalost ostao bez svoga mjesta u pollu. Prvenstveni je razlog to što je poll ograničen na 15 opcija, a kad bi se uvrstili svi koji su napisali više od 1 recenzije, bilo bi 16 osoba. Stoga sam odlučio napraviti rez na idućem višekratniku broja 5, odnosno na 10 "veličanstvenih". U nastavku posta vrlo kratki osvrti na one koji nisu ušli u poll.
Zoroasterixx - 5 recenzija Po mojemu mišljenju najbolja recenzija: Aster Blistok: Svemirska lutalica Još napisao: Jedan Chico specijalac, jednu avanturu Martina Mysterea te dvije Texa.
-Dule- - 4 recenzije Po mojemu mišljenju najbolja recenzija: Uzumaki: Spirala užasa 1 Još napisao: Tri recenzije za Dylana Doga (sve epizode u izdanju VČ). Zanimljivost - napisao duplo više recenzija (4) nego postova na forumu (2) u karijeri.
Opti - 3 recenzije Po mojemu mišljenju najbolja recenzija: Azumanga Daioh Omnibus Još napisao: album Altai i Johnson i jedna epizoda Magnusova stripa Neznanac.
paro - 2 recenzije Po mojemu mišljenju bolja recenzija: Šetač Još napisao: Vučine: Nasljednik
Space Marine - 2 recenzije Po mojemu mišljenju bolja recenzija: Dylan Dog: Pjev sirene Još napisao: još jedna epizoda Dylana Doga (Frankenstein)
tinton - 2 recenzije Po mojemu mišljenju bolja recenzija: Jedno doba, jedna priča: Pariški dželat Još napisao: Posljednja pustolovina Staroga Mačka Andrije Maurovića.
Deers - 1 recenzija Autor recenzije Rat-Man: Superjunak
gerilac1 - 1 recenzija Autor recenzije Uzumaki: Spirala užasa 2
going going - 1 recenzija Autor recenzije Zagor: Buđenja
sellane - 1 recenzija Autor recenzije Magični Vjetar: Đavolja staza
|
Edited by - Dudley Smith on 02/02/2015 15:56:06 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8583 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 02/02/2015 : 00:37:19
|
Boston Jack
Itekako osvježavajuće recenzije |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/02/2015 : 11:37:36
|
Boston Jack, novo ime na recenzentskoj listi.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 02/02/2015 : 15:57:07
|
Biću iskren, slabo sam čitao, a još slabije pisao (recenzije) ove godine zbog hrpe obaveza i ne znam kad ću ove godine uspeti da se vratim u te vode. Glasao sam za King Warriora zbog kvaniteta i šarolikosti u obrađivanju dela više škola.
Izvinjavam se svima ostalima što ih na ovakav način zakidam za svoj glas i čestitam im na plasmanu. Sretno svima!
A tebi, Dudley, svaka čast!!!! Fantastično predano vodiš ove izbore za recenzije i recenzente meseca/godine! Molim da tako i nastaviš! A hvala ti i na lepim rečima glede moga pisanja! |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 02/02/2015 : 16:00:49
|
Dudley Smith -
Svaka cast, stvarno solidno obavljas zadatak koji si prihvatio. Uspio si i vise clanova privuci, na ocjenjivanje recki. Sijecam se, bilo je mjeseci kad bi nas cetvorica, petorica clanova votali. A uz to moramo i mladji zahvaliti, sto je odustao.
|
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 09/02/2015 : 15:10:32
|
DeeCay, ali i ostali su odlični. Jedva sam se odlučio |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 09/02/2015 : 15:32:13
|
Boston Jack. Ima vrlo zanimljiv pogled na devetu umetnost, produktivan recenzent, uz osetan kvalitet, ne samo kvantitet. Falio je takav dah svežine i među recenzijama i recenzentima. Zaslužena "dupla kruna". |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6883 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/02/2015 : 16:39:19
|
Dudley Smith zbog kvalitete recenzija i činjenice da ih se prihvatio u prvoj godini članstva na forumu. I nadam se da će ostati okrenut MM-u mada se zna koji je tu DeeCay majstor. Svejedno, tko god od njih bude neka se sjeti Martyja budući da ima još epizoda koje nisu recenzirane iz SD-LU-SA razdoblja.
|
loading...
|
|
|
zokalav
Senior Member
2036 Posts
Member since 24/08/2010 |
|
Tutta
Advanced Member