forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Microwave oven?!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 12/03/2015 : 20:43:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Zato treba jesti domaćeg kokičara a ne tog tvorničkog koji je stigao tko zna odakle.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 14/03/2015 : 02:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Obi-wan

Uzmem ja lijepo tu kesicu kokica za mikrovalnu

Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao...

Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina?

Paa... u stvari, ništa... ako ne čitaš deklaraciju nećeš se opterečivati GMO kukuruzom, a ni tom kesicom koja je tretirana svaćim da izdrži temperaturu i pritisak... i onda, pod tom temperaturom te se tvari pomješaju sa zejtinom na kesici i...
pa, kako je znala upozoravati štampa- čestom konzumacijom takvih kokica značajno povečavaš rizik od raka.
Dobar tek

Koliko sam uspeo da izguglam, u FR (odakle potiču zlokobno kancerogene, maliciozno-smrtonosne GMO kokice Nataje) što sam ih pazario u prodavnici, osim soli i palminog ulja, tako bar na deklaraciji piše, nema ništa više, a ni manje.

http://www.popcorn.fr/

je sajt proizvođača.

http://www.reuters.com/article/2014/05/05/france-gmo-idUSL6N0NR2MZ20140505

je Rojtersov članak o zabrani uzgoja GMO u Francuskoj.

Uglavnom, ako neko klopa isključivo organske proizvode, dok, za pisanje, recimo, ne koristi Faber Castell olovke iz samoobnovljivih resursa, reskira li više?

I šta?

Zapravo, u riziku smo svi, kako god okreneš;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 16/03/2015 : 23:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Pa, iskreno, ne znam za te francuske, i sve druge kokice, ali znam da su u dućanu u mojoj ulici imali dvije vrste kokica iz Amerike, na kojima je, u sastavu ,pisalo da sadrže modificirani škrob. Meni je to bilo dovoljno da više ne kupujem.

Što se tiče o opasnosti iz pakovanja kokica, našao sam članak sličan onom što sam čitao u štampi -

“Opasne kokice” iz mikrovalne

Međutim, nutricionisti Vitaminoteke su nas uputili i na dr. Cecil Rose, američku stručnjakinju koja tvrdi da udisanje pare iz mikrovalnih kokica može uzrokovati rijetku, smrtonosnu plućnu bolest. Dr. Rose se osvrnula na pacijenta koji se žalio na svakim danom sve gori kašalj, kao i sve učestaliji gubitak daha. Testiranja su pokazala da boluje od bronchiolits obliterans – bolesti pluća koju prati oštećenje sićušnih dišnih puteva u plućima. Ta je rijetka bolest zabilježena u radnika koji su radili u industriji gdje se proizvode kokice za mikrovalnu i povezuje se sa kemikalijom okusa maslaca - diacetilom, koja se dodaje u proizvodnom procesu. Također, pakiranja određenih prehrambenih proizvoda, poput kokica koje se pripravljaju u mikrovalnoj pećnici, su toksična. Jedete li namirnice u takvim pakiranjima, u svoj organizam unosite i toksine prisutne u pakiranju. Istraživači Sveučilišta u Torontu pokazali su da ove vrste toksina pridonose ukupnoj kemijskoj kontaminaciji u krvi. No, s druge strane, mikrovalna pećnica je odličan aparat za sterilizaciju. Znanstvenici s floridskog sveučilišta otkrili su da su samo dvije minute na najjačoj temperaturi dovoljne za uništenje više od 99 posto bakterija, virusa, parazita ili spora u kuhinjskim spužvama.

ovdje imaš čitav članak
http://www.forum.tm/clanak/mikrovalke-nisu-opasne-vitamine-i-minerale-cak-i-cuvaju-371

Pa ti vidi...
Naravno da su članci sa interneta zadnja stvar kojoj možeš skroz vjerovati, i svuda imaš gomile nevjerojatnih gluposti o ogromnoj štetnosti mikrovalki, ali ovaj mi djeluje razumno i umjereno.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 17/03/2015 : 02:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
...Ta je rijetka bolest zabilježena u radnika koji su radili u industriji gdje se proizvode kokice za mikrovalnu i povezuje se sa kemikalijom okusa maslaca - diacetilom, koja se dodaje u proizvodnom procesu.

Kukuruz kokičar se pakuje, a kokice se, tek nakon otvaranja pakovanja ili krunjenja klipa kukuruza, prave. U mikrotalasnoj, šerpi na šporetu ili gdeveć.

Ovakvih članaka ima koliko ti srce ište, jer, očito, plodno je tlo, za tabloine opservacije da, a za uzgoj kukuruza sigurno ne, jer je u oba zadnja postavljena posta pomenuti kukuruz - iz uvoza.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2015 : 09:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Predlažem svima da ne čitaju previše mudrosti sa interneta već da se pouzdaju u zdrav razum. A to znači: ne pretjerivatni ni u čemu, posebno ne u zasoljenim grickalicama (tu spadaju i kokice). Umjereno konzumiranje i nema problema...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.06 seconds. Snitz Forums 2000