forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Bookglobe Top 25
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 27/04/2015 : 19:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Corto Maltese
Blueberry
Bone
Sillage
Plave bluze
Usagi Yojimbo
Navis
Fort Wheeling
Lucky Luke
Mladi Blueberry
Theodore Poussin
Murena
Ramiro
Iznogud
Blacksad
Lincoln
Largo Winch
Durango
UW1
Lincoln
Maslin Granko
Asterix
Marshall Blueberry
Conan
Nataša

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/04/2015 : 19:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:
Originally posted by split85

quote:
Originally posted by vknez

nema 25 vrijednih

+1

A da? Zato što vam se ne sviđaju stripovi koje izdaju ili zato što iste ne izdaje netko kompetentan (čitaj fibra)?

Pa dobro, nemaju ni meni 25 vrijednih. Evo, nabrojao sam 16 na svojoj listi s tim da sam brojao i npr. Largo Wincha i Duranga koje su izdali samo jedan broj. Mislim, imam hrpu njihovih izdanja (sve kaj sam naveo na popisu) ali me dosta toga i ne zanima.
Ha to je i normalno, različite ljude zanimaju različite stvari

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 27/04/2015 : 20:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
ima Bookglobe sjajnih naslova, neke je izgurao do kraja ali mnoge tko zna kad čemo vidjeti završene. Išlo se previše u širinu, tko zna zbog čega
Go to Top of Page

Vlatko C.
New Member

Croatia
111 Posts

Member since 05/09/2014

Posted - 27/04/2015 : 20:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlatko C. a Private Message  Reply with Quote
Ja ću malo skratiti listu.

1. Corto Maltese
2. Rabinov mačak
3. Brodolomci vremena
4. Pustinjske škorpije
5. Blacksad
6. Blueberry
7. XIII
8. Fort Wheeling
9. Kolekcija Martina Trenca
10.Morgan

S tim da Corta Maltesea odvajam svjetlosnu godinu iznad svih ostalih.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 27/04/2015 : 20:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
1 Blueberry
2 Mladi Blueberry
3 Marshall Blueberry
4 XIII
5 Brodolomci vremena
6 KGB
7 Samurai
8 Belladone
9 Kookaburra
10 Sillage
11 Bijela Tigrica
12 Navis
13 Giacomo
14 UW1
15 Asterix
16 Gil Jourdan
17 Bruce J. Hawker
18 Bruno Brazil
19 Luc Orient
20 Ramiro
21 Largo Winch
22 Plave Bluze
23 Blacksad
24 Brončano doba
25 Nataša
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/04/2015 : 22:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

1 Blueberry
2 Mladi Blueberry
3 Marshall Blueberry

4 XIII
5 Brodolomci vremena
6 KGB
7 Samurai
8 Belladone
9 Kookaburra
10 Sillage
11 Bijela Tigrica
12 Navis
13 Giacomo
14 UW1
15 Asterix
16 Gil Jourdan
17 Bruce J. Hawker
18 Bruno Brazil
19 Luc Orient
20 Ramiro
21 Largo Winch
22 Plave Bluze
23 Blacksad
24 Brončano doba
25 Nataša

Nešto mi govori da ti je Blueberry najdraži junak?

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 27/04/2015 : 22:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Ma nije. Lista je napravljena samo od onih, koje imam, bez određenog reda. Al mogli su Lucky, Iznogud, Usagi, Largo...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 12:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by split85

quote:
Originally posted by vknez

nema 25 vrijednih

+1

Meni je Bookglobe jedan od najboljih i najomiljenijih izdavača,iako ga je danas bolje nazvati Bukglib;izbor stripova mi je sjajan,mada je kvalitet albuma promenljiv (prevod,boje,...).
BG albuma imam najviše posle Fibrinih,i nikako se ne slažem da nema 25 vrednih naslova;a pogotovu što neki naslovi imaju po deset,dvadeset i više albuma.

Na mojoj listi sam možda "isilovao" zadnjih pet naslova,ali to je zato što mnnogo toga nisam ni čitao,a verujem da bi te stripove sigurno uvrstio sa uživanjem u top listu da sam bio u prilici da ih čitam - kao Rabinovog mačka,Murenu,Teodor Pusina,Bronzano doba,Duranga,Krapinjonce,Ana iz džungle,...

Neverovatno mi je žao što neke serijale BG verovatno neće nastaviti (Usagi,Linkoln,Žil Žurdan,Nataša,...) i činjenica je da je ovaj izdavač poprilično uprskao stvar sa megalomanskim pokretanjem bezbroj
različitih serijala,ali ipak im hvala na izdavanju toliko sjajnih stripova.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 28/04/2015 12:35:51
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 12:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Hm ... zapravo nemam niti jedan jedini strip u BG izdanju.

zajebavaš????????????

quote:
Originally posted by DODSFERD

Nemam ni ja ali bih sigurno imao Blueberryja da su ga izdavali u drugačijem formatu.

prijatelju,ne zameri,ali ovu izjavu bih proglasio "najglupljim postom meseca"!

BG je izdao Bluberija u najboljoj mogućoj varijanti koja dolikuje ovom genijalnom serijalu - integrali su nužno zlo;zbog cene,ritma izdavanja,...Sa obzirom da je izdavač kompletirao sve albume,nema mu se šta zameriti.

Edited by - anto on 28/04/2015 12:43:31
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/04/2015 : 13:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Već sam rekao da mi se ne sviđaju albumi od nekoliko listova i zašto bi to bilo glupo. Imam 3 dobra razloga za to:
1. cijena je u većini slučajeva napucana do maksimuma (a Bookglobe tu prednjači) a meni se ne daju takvi iznosi (mislim, kako se ono popularno kaže; imam ali ne dam).
2. ne znam više kuda bih sa stripovima zbog pomanjkanja prostora a nekakva hrpetina pojedinačnih albuma sigurno neće pomoći u tome.
3. kao što sam već rekao, nema ništa bolje nego u rukama držati jednu debelu... hm, knjigu, a što drugo.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 28/04/2015 : 13:07:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Postoji taj snobizam među strip-čitateljstvom (ili "strip-čitateljstvom"), koji kaže da su stripovi koje izdaje Fibra ("samo dobri stripovi") apriori vrijedni(ji), art i "cool", baš onako po mjeri za čitanje stripovskih ljepoduha i onih koji kao drže do svog ukusa, pa je čitanje Fibrinih stripova "hoch" i "in", jer to je, je li, prava umjetnost.

S druge strane tu su Strip-agent i Bookglobe po kojima se može pljuckati, dapače to je i poželjno, jer oni izdaju komercijalu, klasike koji danas kao nisu (dovoljno) zanimljivi (nisu "in" i "hoch"), pa su idealni za omalovažavanje s visina malograđanske kulturne snobovštine.

No oni koji to rade ili ne razumiju ili ne žele razumjeti, a možda to nisu ni u stanju, da se barem 80 % SA i BG kataloga izvrsno uklapa u Fibrin izdavački profil, od Lincolna i svega Prattovog preko Theodorea Poussina i Blueberryja do Usagija i Bonea.

Ali jebi ga, Fibra je umjetnost a SA i BG nisu, čitanje Fibrinih stripova dođe nešto kao dokaz više intelektualne razine a BG-a i SA-a valjda niže, baš kao i Libellusa koji je, je li, "samo za fanove Bonellija" koji su prema takvima opet niža vrsta, a tu je negdje i Darkwood.

Utješno je, međutim, što oni s takvim stavovima zapravo ne čitaju nikakve stripove, niti ih strip kao takav osobito zanima. To je otprilike kao nekad kad su se kupovali kompleti Dostojevakog, Tolstoja i Krleže uvezeni u kožu, jer dobro izgledaju u regalu dnevnog boravka i jer su dokaz nečije intelektualnosti, iskaznice "građanstva" i "kultiviranosti", dok vlasnici za samu književnost nisu marili.

Edited by - Johnny Difool on 28/04/2015 13:08:36
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 13:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
da se nadovežem na Džonija,citirajući kolegu Aleksa :

... su dela popularne kulture vrlo često superiornija od kvaziumetničkih nazoviautorskih, dosadnih, pretencioznih i često zanatski nepotkovanih nebuloza i smaračina.

Ako ne priznaješ da je tako, onda bar prihvati da sfera interesovanja svih nije ista, ne zbog linija manjeg otpora i "pustanja mozga na pašu" nego različitih senzibiliteta, kako konzumenata, tako i stvaralaca.

Edited by - anto on 28/04/2015 13:59:11
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 28/04/2015 : 13:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ali jebi ga, Fibra je umjetnost a SA i BG nisu, čitanje Fibrinih stripova dođe nešto kao dokaz više intelektualne razine a BG-a i SA-a valjda niže, baš kao i Libellusa koji je, je li, "samo za fanove Bonellija" koji su prema takvima opet niža vrsta, a tu je negdje i Darkwood.

Zaboravio si da pomeneš da s vremena na vreme i Fibra zna da ih naljuti, kao kad je objavila "Jastreba" ili sad "Treći zavjet", jer su to komercijalni naslovi i nisu na zadovoljavajućem intelektualnom nivou.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 14:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ovo za Treći zavet si omašio loptu;već sam napisao na šta smo mislili Ignus i ja kad smo rekli da se baš i ne uklapa u profil Fibrinih stripova

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/04/2015 : 14:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Već sam rekao da mi se ne sviđaju albumi od nekoliko listova i zašto bi to bilo glupo. Imam 3 dobra razloga za to:
1. cijena je u većini slučajeva napucana do maksimuma (a Bookglobe tu prednjači) a meni se ne daju takvi iznosi (mislim, kako se ono popularno kaže; imam ali ne dam).
2. ne znam više kuda bih sa stripovima zbog pomanjkanja prostora a nekakva hrpetina pojedinačnih albuma sigurno neće pomoći u tome.
3. kao što sam već rekao, nema ništa bolje nego u rukama držati jednu debelu... hm, knjigu, a što drugo.

1.Albumi Bluberija ne koštaju ništa više nego drugi klasični albumi (A4,boja,HC,46-64 stranica) ostalih izdavača - ne računajući na nove LL francuze (Spirou,Riđobradi,Sužanjstvo) koji su priča za sebe.

2.Izbaci Marka,Bleka i Mikija iz kolekcije i imaćeš prostora ne samo za Bluberija.

3.svakako da integrali imaju svoje prednosti; i meni više prijaju za čitanje ,iako je logičnije da su obični albumi lakše za "baratanje" tokom čitanja.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12786 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 28/04/2015 : 14:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
1. Blueberry
2. Murena
3. Asterix
4. Durango
5. Buddy Longway
6. Jonathan Cartland
7. Lucky Luke
8. UsagiUsagi
9. Blacksad
10. Samurai
11. Rabinov mačak
12. Plave bluze
13. Ramiro
14. Bruce J. Hawker
15. XIII
16. Fort Wheeling
17. Iznogud
18. Bijela tigrica
19. Umpah-Paha
20. Ana iz džungle
21. Garfield
22. Colby
23. Otok Bourbon 1730
24. Bone
25. Sillage

Have mercy
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/04/2015 : 14:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
1.Albumi Bluberija ne koštaju ništa više nego drugi klasični albumi (A4,boja,HC,46-64 stranica) ostalih izdavača - ne računajući na nove LL francuze (Spirou,Riđobradi,Sužanjstvo) koji su priča za sebe.

Ne uzimam pojedinačne albume ni drugih izdavača, sva sreća da Libellus gura Thorgala 3/1 (iako bih ja to napravio 5/1) i to je već na nekakvom rubu isplativosti (čak i po promo cijeni, puna ne dolazi u obzir). Velika želja mi je Riđobradi u nekakvoj integral izvedbi jer mi se ne daje 100 kn za album od 48 stranica.
quote:
2.Izbaci Marka,Bleka i Mikija iz kolekcije i imaćeš prostora ne samo za Bluberija.

Oni su već izbačeni sa polica i nalaze se većinom po kutijama i vrećicama, na policama se većinom sjaje HC-ovi pa nema mjesta za kiosk izdanja.
quote:
3.svakako da integrali imaju svoje prednosti; i meni više prijaju za čitanje ,iako je logičnije da su obični albumi lakše za "baratanje" tokom čitanja.

Sa svakom debeljucom se lako barata kada je postaviš na pravo mjesto.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3276 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 28/04/2015 : 16:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

To je otprilike kao nekad kad su se kupovali kompleti Dostojevakog, Tolstoja i Krleže uvezeni u kožu, jer dobro izgledaju u regalu dnevnog boravka i jer su dokaz nečije intelektualnosti, iskaznice "građanstva" i "kultiviranosti", dok vlasnici za samu književnost nisu marili.

Možda se ne svrstavam u gornju grupu, ali svejedno - moram da priznam ovde, da imam Blueberryja, Modesty, Cat Claw, Riđobradog, Kirbyja i Hermanna (trenutačno) više zbog kolekcije jer dobro izgledaju na policama. Pošto sam nekad to več čitao (a ne pročitao), dočiče i to na red. Ali kad bude tajming pogodan, ne na silu.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2879 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 28/04/2015 : 16:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se nedavno iznenadio kad sam vidio da imam više Fibrinih stripova nego Bookglobeovih.
Bookglobe ima jako puno dobrih naslova i nisam imao problema napuniti listu. Pri tome nisam čitao neke od top naslova poput Usagia i Bonea.
I ja bih volio da su izdali nove naslove nekih meni omiljenih stripova, ali kod mene imaju veliki kredit jer su završili Blueberrya (i Brodolomnike i Corta i Pustinjske škorpione ...).
Još da izdaju treći integral Brune Brazila i dovrše XIII, zadovoljstvo bi bilo i veće.
Go to Top of Page

nikia
Junior Member

Serbia
405 Posts

Member since 22/11/2008

Posted - 29/04/2015 : 09:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send nikia a Private Message  Reply with Quote
01. XIII
02. Blueberry
03. Blacksad
04. Lucky Luke
05. Umpah-Pah
06. Iznogoud
07. Bruno Brazil
08. Brodolomci vremena
09. Luc Orient
10. Asterix
11. Badi Longvej
12. Largo Winch

Nema dalje...

Zaboravio da se potpiše.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 03/03/2016 : 13:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
nisam mogao da pronađem temu u podforumu "izdavački izlog" vezanu za prve albume (odnosno zadnje po ritmu objavljivanja) bluberija. ne znam kako niko od vas nije ranije primjetio (a ako jeste, onda se izvinjavam) da su za prva 4 albuma (fort navajo, grmljavina na zapadu, usamljeni orao i izgubljeni konjanik) korišteni najlošiji francuski skenovi, gdje se mnoge giraudove linije uopšte ne vide, a neke se jedva vide, ako uporedimo iste sa drugim francuskim originalima, dečjim novinama i stripotekom. kome trebaju primjeri, navest ću tačne stranice.

i ne samo to, na nekim stranicama su francuzi (ili bookglobe, pitanje je sad) brisali neke stvari, tako npr. u "izgubljenom konjaniku" su izbrisani toponimi na karti dok bluberi razgovara sa generalom krukom na tabli 16b.

zatim sam gledao kasnija francuska re-izdanja i tu su vraćeni originalni skenovi (radi se o izdanjima poslije 1994-te) ali bookglobe se iz nekog razloga odlučio na ove najlošije skenove.

možda sam dosadan, ali obožavam ovaj strip i nadam se da će neki izdavač na ovim prostorima konačno odraditi ovaj serijal u najboljem mogućem izdanju!

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/03/2016 : 13:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da sam stariji od tebe, pa prvih šest albuma Blueberryja imam u dvije varijante, u izdanju Dečjih novina iz druge polovine 80-ih i svježe Bookglobeovo izdanje.

Ne znam kakvi su skenovi u Marketprintovim integralima, ali što se boje tiče, bolja domaća (i "domaća") izdanja od ovih trenutno ne postoje.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/03/2016 : 13:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

nisam mogao da pronađem temu u podforumu "izdavački izlog" vezanu za prve albume (odnosno zadnje po ritmu objavljivanja) bluberija. ne znam kako niko od vas nije ranije primjetio (a ako jeste, onda se izvinjavam) da su za prva 4 albuma (fort navajo, grmljavina na zapadu, usamljeni orao i izgubljeni konjanik) korišteni najlošiji francuski skenovi, gdje se mnoge giraudove linije uopšte ne vide, a neke se jedva vide, ako uporedimo iste sa drugim francuskim originalima, dečjim novinama i stripotekom. kome trebaju primjeri, navest ću tačne stranice.

i ne samo to, na nekim stranicama su francuzi (ili bookglobe, pitanje je sad) brisali neke stvari, tako npr. u "izgubljenom konjaniku" su izbrisani toponimi na karti dok bluberi razgovara sa generalom krukom na tabli 16b.

zatim sam gledao kasnija francuska re-izdanja i tu su vraćeni originalni skenovi (radi se o izdanjima poslije 1994-te) ali bookglobe se iz nekog razloga odlučio na ove najlošije skenove.

možda sam dosadan, ali obožavam ovaj strip i nadam se da će neki izdavač na ovim prostorima konačno odraditi ovaj serijal u najboljem mogućem izdanju!

Jesi li ovaj sud donio na temelju skenova Bookglobeovih albuma?

Što se tiče samih materijala, tu izdavač često ne može birati. Jednostavno, mora raditi s onim materijalima koje mu da originalni vlasnik autorskih prava. Dakle, ako išta nedostaje u onome što je Bookglobe objavio, to je zbog intervencija Moebiusa ili Dargauda.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27167 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/03/2016 : 14:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
siguran si?
mora biti da i očajni prijevodi u nekim albumima izdavača bg su inrtervencija nositelja prava?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/03/2016 : 14:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

siguran si?
mora biti da i očajni prijevodi u nekim albumima izdavača bg su inrtervencija nositelja prava?

Prijevod je druga stvar, to ide na dušu Bookglobeu.

Misliš na prijevod u nekim albumima Mladog Blueberryja?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000