Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 11/02/2009 |
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 09/12/2018 : 12:55:01
|
quote: Originally posted by mike
Nema panike, ima skoro sve na engleskom.
Znam da ima... Sve sam procitao i sve je izvrsno, zato i pitam |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15668 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 09/12/2018 : 17:16:11
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Kojim stripovima se nadam u Fibrinom izdanju?
Svima ikad.
+1 |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 10/12/2018 : 14:36:04
|
quote: Originally posted by Kornboy
quote: Originally posted by www2
Nema panike, ima skoro sve na engleskom.
Znam da ima... Sve sam procitao i sve je izvrsno, zato i pitam
Čak i The Wake? Meni je prva polovica fenomenalna, što je i razlog zašto sam strip ostavio u kolekciji, dok sam drugu polovicu jedva pročitao. Razlika u tonu i stilu je drastična i odmak od podvodne klaustrofobije i strave mi stvarno nije legao.
Definitivno je zadnja trećina slabija ali da, strip mi je jako dobar. Prvi dio je klasični SF/HORROR a završetak je Hollywood-ski akcijski blockbuster ....he he he |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18906 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/12/2018 : 16:18:20
|
Gusaru Crnobradom ili Mornar Nik..nadam se za moga zivota to opet procitat u perfektnom izdanju.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/12/2018 : 18:14:58
|
quote: Originally posted by teller
Gusaru Crnobradom ili Mornar Nik..nadam se za moga zivota to opet procitat u perfektnom izdanju..
Pogresan topic. |
Jack the Black. |
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18906 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/12/2018 : 20:45:54
|
Gusaru Crnobradom ili Mornar Nik..nadam se za moga zivota to opet procitat u perfektnom izdanju..
Pogresan topic.
ne steti probat.. Ja se uzdam u Carobnu ako se sredi problem oko prava ikad...steta..odlican strip..meni bolji od Plavih Bluza. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/12/2018 : 21:32:13
|
i meni je ovo velika želja - ali ako ikada bude,nema šanse u Fibrinom ruhu.
quote: Originally posted by shommy
Sambrovi u par integrala i nastavku Lincolna.
Sambrovi možda,Linkoln verovatno, da ga Bukgrob nije ugrobio - sad nam je jedina šansa da ga nekad i nekad nastavi isti nakladnik,eventualno kompanjon Bernard - i podržavam te Šomi 100% što na svakom topiku na kom se pojaviš tražiš nastavljanje Linkolna - i meni je on rak rana,odnosno njegovo obustavljanje izlaženja.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/12/2018 21:36:28 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 10/12/2018 : 21:38:48
|
Ja se uzdam u Carobnu ako se sredi problem oko prava ikad...steta..odlican strip..meni bolji od Plavih Bluza.
ma kakva Čarobna,veruj mi - uz dužno poštovanje,nisu oni iz te lige;suviše je to nekomercijalan serijal za njih. Nego,šta je tu beše problem sa pravima?
btw,nije mi bolji od Bluza,ali definitivno jedan od dražih humorističkih serijala.
https://www.bedetheque.com/serie-1069-BD-Vieux-Nick-et-Barbe-Noire__10000.html u (recimo) 8 integrala! |
Edited by - anto on 10/12/2018 21:42:47 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10360 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 10/12/2018 : 22:50:24
|
Pogresan topic.
Teller koristi svaki topic da plasira ovu želju. Koja je i moja (moja uključuje i svih 1688 tabli Remacleovih stripova) i Antova i još od mnogih.
Iako bi se dobro uklopio u Fibrin opus zbog depre koju stalno proživljava Crnobradi (u vidu neostvarenih ambicija) vjerojatno (99,99999999 %) od toga neće biti ništa.
Koliko se sjećam problem oko reprinta ovog stripa je zbog prava na objavljivanje. Remacle je bio izgleda dosta samozatajan, izbjegavao je sajmove i festivale. Navodno ga je znao samo manji broj članova redakcije. Van Hamme kao direktor Dupuisa ukinuo je objavljivanje Crnobradog zbog nerentabilnosti. Zbog ne-reprintiranja Crnobradog njegovi albumi na netu dostižu visoke cijene.
Zadnji reprint u Francuskoj bio je 2007., reprint prva 4 albuma u izdanju Le Coffre à BD.
Na kraju zanimljiv intervju sa istražiteljem i fanom Remacleova djela i lika: https://www.bd-best.com/entretien-avec-christian-jasmes-a-propos-de-son-hommage-a-marcel-remacle-news-6110.html
|
Edited by - Peyo on 10/12/2018 23:37:17 |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 10/12/2018 : 23:24:04
|
Od klasičnih BD stripova prvi na listi želja mi je Blake et Mortimere. Bookglobe je davno izdao dva albuma i stao, a Cinebook smatram nužnim zlom. Drugi na listi je Buck Danny, zajednički rad Charliera i Hubinona. Strip tog tandema ne može biti loš. Peyo će vjerojatno znati da li je neka epizoda izašla kod nas. Treći na listi je Bob Morane. U Gigantu i Stripoteci su izašle epizode koje je crtao Vance. Francuzi imaju nekoliko reprinta, a Talijani imaju izdanje u SC s dva albuma po knjizi. Jaki je stručnjak za Boba i mogao bi malo jače lobirati. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10360 Posts
Posted - 10/12/2018 : 23:32:31
|
Buck Dannya se sjećam iz Strip Arta (prvog izdanja početkom 70-ih) i Denisa, te Politikinog Zabavnika. Dupuis ima sjajne nove integrale s ovim junakom, dok Cinebook štanca novije (meni manje interesantne) naslove. Pitanje je koliko bi ovo zanimalo mlađu generaciju.
Bob Morane ide u novim Lombardovim integralima. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26843 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 11/12/2018 : 13:16:16
|
Sad kad je Fibra uspostavila saradnju sa Bernardom oko Kena,mogla bi Fibra da krene sa tri integrala Lincolna po tri epizode,jer Lincolna nema ni u spisku na web shopu kod izdavac,ipak Fibra uziva najvece poverenje kod kupaca,iako imam prvih sest albuma kupio bih od fibre sve integrale Lincolna a sigurno bi se nasli i novi kupci.
Isto vazi i za Sambrove iako ih imam od BP? |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6276 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12546 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Posted - 11/12/2018 : 16:32:53
|
quote: Originally posted by Peyo
Buck Dannya se sjećam iz Strip Arta (prvog izdanja početkom 70-ih) i Denisa, te Politikinog Zabavnika. Dupuis ima sjajne nove integrale s ovim junakom, dok Cinebook štanca novije (meni manje interesantne) naslove. Pitanje je koliko bi ovo zanimalo mlađu generaciju.
Bob Morane ide u novim Lombardovim integralima.
Nisam nikad imao priliku čitati prvu inkarnaciju Strip Arta. Denis i PZ sam naravno čitao, ali ne i brojeve u kojima je bio Buck Danny. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10360 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 13/12/2018 : 00:08:30
|
Sambrovi u par integrala
nego,kad već pričamo o Sambrovima: Sambrove je objavio Beli put kao integralno izdanje;osim Difoovog Jaguara kome čak nisam dao ni šansu (nešto jer mi se nije svideo na prelistavanje,a nešto više jer su ga svi ispljuvali),svi drugi su sjajni stripovi - Sambrovi,Potkazivač,Odgoda,Bleksed,Indijansko leto,Šninkel,Tamo gde pogled ne dopire,Metrabaroni,Torgali. Svi naslovi,osim Sambrova i Pogleda su već objavljeni u Hrvatskoj,pa verujem da će i njih jednom doći red,i to baš upravo u Fibrinoj produkciji.
Sad kad je Fibra uspostavila saradnju sa Bernardom oko Kena,mogla bi Fibra da krene sa tri integrala Lincolna po tri epizode,jer Lincolna nema ni u spisku na web shopu kod izdavac,ipak Fibra uziva najvece poverenje kod kupaca,iako imam prvih sest albuma kupio bih od fibre sve integrale Lincolna a sigurno bi se nasli i novi kupci.
Isto vazi i za Sambrove iako ih imam od BP?
kupio bih i ja te integrale Linkolna,normalno,ali koliko bi još njih to uradilo?Verovatno bi 85% (i više) ljudi preskočilo prva dva integrala i uzelo samo treći. Tako da ja držim palčeve da Bernard, odnosno SA nastavi tamo gde je Bukgrob zakopao brutalno sjajnog Linkolna.
quote: Originally posted by Ernie Pike
Od klasičnih BD stripova prvi na listi želja mi je Blake et Mortimere. Bookglobe je davno izdao dva albuma i stao, a Cinebook smatram nužnim zlom. Drugi na listi je Buck Danny, zajednički rad Charliera i Hubinona. Strip tog tandema ne može biti loš. Peyo će vjerojatno znati da li je neka epizoda izašla kod nas. Treći na listi je Bob Morane. U Gigantu i Stripoteci su izašle epizode koje je crtao Vance. Francuzi imaju nekoliko reprinta, a Talijani imaju izdanje u SC s dva albuma po knjizi. Jaki je stručnjak za Boba i mogao bi malo jače lobirati.
naslov topika je Kojim ... u Fibrinom izdanju,pa je bojim se nerealno očekivati Blejka,Baka i Boba u Fibrinoj biblioteci. |
Edited by - anto on 13/12/2018 00:13:18 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Posted - 13/12/2018 : 17:54:48
|
Anto, ni ne mislim da će Fibra objaviti te stripove, moj post je više nastavak diskusije o Mornaru Niku. Ontopic, B&M bi slobodno mogli u Fibrin katalog svojom kvalitetom, a sviđaju li se Marku ili ne je drugo pitanje.
Nisam imao previše žela na ovoj temi: Plašt i očnjaci te Texas Cowboys su najavljeni, a Lone Wolf je vjerojatno nemoguća misija. Ostaje još manga Lady Snowblood. |
|
|
Topic |
|