Author |
Topic |
Peyo
Advanced Member
Croatia
10417 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 24/09/2021 : 00:13:47
|
quote: Originally posted by Shaner
Smije li se znati o kojim serijalima je riječ?
Zekan, Ljubav i rakete, Jerome Bloche i Monsieur Jean ...
A možda, možda i Pogrebnik i još ponešto ...
Paka, sory nisam ni vidio tvoj upis, ali krenuli smo u istom tonu ... |
Edited by - Peyo on 24/09/2021 00:14:44 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/09/2021 : 00:26:57
|
quote: Originally posted by Peyo
Paka, sory nisam ni vidio tvoj upis, ali krenuli smo u istom tonu ...
Neka, ovako smo Markosu pokazali da bi barem dvoje ljudi kupilo te stripove |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6328 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/09/2021 : 05:56:15
|
Sami 3, Moć Nevinih 3, Bilal, Posljednji Atlas 3....ovo mi od Kolorki pada napamet... I naravno nešto od Lea što je već nabrojano. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27032 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1702 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 24/09/2021 : 10:12:16
|
quote: Originally posted by going going Kunta mozes da napises koji su to noir stripovi koje si citao i da das neku preporuku domacim izdavacima za taj zanr? Ili si vec pisao to negde a ja propustio da procitam.
Pa nemam ništa pametno da preporučim, o čemu već ljudi nisu pisali ovde. Kad naletim na nešto o čemu drugi nisu pisali, ja napišem nešto u temi “procitao i (ne-) preporucujem”. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 24/09/2021 : 10:31:34
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Sami 3, Moć Nevinih 3, Bilal, Posljednji Atlas 3....ovo mi od Kolorki pada napamet... I naravno nešto od Lea što je već nabrojano.
quote: Originally posted by jaki
Nastavak Jastreba.
Možda ćemo dobiti i nastavke Žalopojke za izgubljenim pustarama, Sedam života kopca i pustolovina Maxa Fridmana. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/09/2021 : 10:38:18
|
Vjerojatno se već 100 puta ponovila ova rasprava, ali evo još ću jednom reći da mi nikako nije jasno kako Gospodin Jean nije uspio. Odličan humor, simpatični likovi, svakodnevne situacije u kojima se mnogi od nas možda mogu prepoznati... Je li moguće da se svidio tako malom broju ljudi? Mialim, očito je moguće s obzirom na lošu prodaju, ali eto... Ajde da je neki underground đir pa ne leži dobrom dijelu publike, ali ovo bi se po mom mišljenju moglo svidjeti širokom spektru čitatelja. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 24/09/2021 10:39:58 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6328 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 24/09/2021 : 10:46:42
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Sami 3, Moć Nevinih 3, Bilal, Posljednji Atlas 3....ovo mi od Kolorki pada napamet... I naravno nešto od Lea što je već nabrojano.
Nastavak Jastreba.
Možda ćemo dobiti i nastavke Žalopojke za izgubljenim pustarama, Sedam života kopca i pustolovina Maxa Fridmana.
Nisam baš dobro istražio, ali po bedetheque mi se čini da je Žalopojka trenutno kompletna, tamo sam vidio samo 10 epizoda...možda se i varam. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Posted - 24/09/2021 : 10:56:09
|
Nisam baš dobro istražio, ali po bedetheque mi se čini da je Žalopojka trenutno kompletna, tamo sam vidio samo 10 epizoda...možda se i varam.
Od tih deset epizoda Fibra je objavila osam. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 24/09/2021 : 11:02:42
|
quote: Originally posted by Markos
Dedukcija!
Krenuo sam ja odmah dedukcijom, samo nisam uspio stići do 7-8.
Ako sam dobro pregledao, ovo su trenutno tekući serijali u Kolorci:
Jastreb, Sami, Sedam života kopca, Potraga za pticom vremena, Moć nevinih, Stern, Universal War One, Stare prdonje, Melvile, Žalopojka za izgubljenim pustarama, Zvjezdani dvorac, Negalyod, Shi, Posljednji Atlas, Životinjski dvorac, Elric.
Samo mi se čini da malo njih ima materijala za novi integral. Zvjezdani dvorac, Negalyod i Posljednji Atlas idu sigurno, što još?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Posted - 24/09/2021 : 11:10:47
|
Dedukcija!
Jastreb, Sami, Sedam života kopca, Potraga za pticom vremena, Moć nevinih, Stern, Universal War One, Stare prdonje, Melvile, Žalopojka za izgubljenim pustarama, Zvjezdani dvorac, Negalyod, Shi, Posljednji Atlas, Životinjski dvorac, Elric.
Samo mi se čini da malo njih ima materijala za novi integral. Zvjezdani dvorac, Negalyod i Posljednji Atlas idu sigurno, što još?
Zaboravio si Maxa Fridmana. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Posted - 24/09/2021 : 14:04:47
|
quote: Originally posted by Paka01
Vjerojatno se već 100 puta ponovila ova rasprava, ali evo još ću jednom reći da mi nikako nije jasno kako Gospodin Jean nije uspio. Odličan humor, simpatični likovi, svakodnevne situacije u kojima se mnogi od nas možda mogu prepoznati... Je li moguće da se svidio tako malom broju ljudi? Mialim, očito je moguće s obzirom na lošu prodaju, ali eto... Ajde da je neki underground đir pa ne leži dobrom dijelu publike, ali ovo bi se po mom mišljenju moglo svidjeti širokom spektru čitatelja.
I meni je Jean super. Moja procena je da je izašao prerano, dok još Fibra nije imala ovaj status, a nije ni bio ni deo Kolorka edicije što bi sigurno malo povećalo vrednost zbog kompletista. Kasnije, kad su ljudi već počeli da kupuju Fibre šakom i kapom, ovo je bilo za neke izdanje koje je staro i nešto što očigledno neće se rasprodati pa su ga mnogi stavljali nisko na listi prioriteta.
Drugi razlog, isto nikako za potceniti, je to da mnogi stripadžije imaju sranje ukus |
Edited by - Red Marquis on 24/09/2021 14:11:22 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Posted - 25/09/2021 : 21:59:18
|
quote: Originally posted by Peyo
Smije li se znati o kojim serijalima je riječ?
Zekan, Ljubav i rakete, Jerome Bloche i Monsieur Jean ...
Zekani,Ljubav i rakete,Žerom Bloš,Gospodin Žan,Bosonogi Gen,Devica iz bordela. Realno,Fibra jeste neprikosnovena u svakom pogledu,ali,i u broju nezavršenih serijala postaje neprikosnovena. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/09/2021 21:59:40 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Posted - 25/09/2021 : 22:00:54
|
Sami 3 ok;Moć nevinih 3 će biti gotov tek za par godina;Bilal šta??;Poslednji atlas 3 ok
Nastavak Jastreba.
teško da će to moći naredne godine
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Nastavak Jastreba.
Možda ćemo dobiti i nastavke Žalopojke za izgubljenim pustarama, Sedam života kopca i pustolovina Maxa Fridmana.
takođe - Žalopojka i Sedam života teško za narednu godinu,Max već može. ali će sigurno Negalyod i Zvezdani dvorac.Kao i Pre potrage 2.
to je ukupno 6 serijala;otkud sad 7-8? edit:možda novi Ubojica. |
Edited by - anto on 25/09/2021 22:09:59 |
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
506 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 26/09/2021 : 11:25:14
|
Dedukcija!
Jastreb i Universal War One sigurno otpadaju, mora prvo da se završe drugi ciklusi. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Posted - 26/09/2021 : 16:04:18
|
quote: Originally posted by Red Marquis
Rekao je čovek Kolorke. Znači pucate u prazno. Dakle - Kenija, Namibija, Amazonija. Reših vam dobar deo rebusa
Kenija je sjajno prošla u prodajnom smislu - i svako ko voli Lea,a ima nas itekako,zavoleće i ovaj multi serijal.A sad se sprema i četvrti ciklus,Škotska.
Itekako se nadam da će nam Markos prištiti zadovoljstvo da sve ovo vidimo u Kolorci. Sad,jeste malo seks što nas ima lom koji posedujemo DW izdanje,ali takođe,svako od nas zna da ćemo videti nastavke samo ako kupimo i Fibrinu Keniju,a opet ima i lom onih koji žele uniformnost + oni koji nemaju DW Keniju. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Posted - 26/09/2021 : 19:34:00
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by Red Marquis
Rekao je čovek Kolorke. Znači pucate u prazno. Dakle - Kenija, Namibija, Amazonija. Reših vam dobar deo rebusa
Kenija je sjajno prošla u prodajnom smislu - i svako ko voli Lea,a ima nas itekako,zavoleće i ovaj multi serijal.A sad se sprema i četvrti ciklus,Škotska.
Itekako se nadam da će nam Markos prištiti zadovoljstvo da sve ovo vidimo u Kolorci. Sad,jeste malo seks što nas ima lom koji posedujemo DW izdanje,ali takođe,svako od nas zna da ćemo videti nastavke samo ako kupimo i Fibrinu Keniju,a opet ima i lom onih koji žele uniformnost + oni koji nemaju DW Keniju.
Ma ne brinem se oko prodaje. Ne preklapaju se previše dva tržišta, i većina susjeda to nije pazarila. Njihova izdanja ovde idu bolje no naša tamo. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10417 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 26/09/2021 : 20:27:30
|
quote: Originally posted by Red Marquis Njihova izdanja ovde idu bolje no naša tamo.
Ne znam da li imaš konkretne podatke ili nagađaš.
Istina je i da dostupnost nije neka.
Npr. ČK izdanja ima uglavnom samo u Školskoj knjizi i to Asteriks, od ostalog VČ Bonelli, u SnK Asteriks i Blub, Bonelli.
Ako i ima nešto više od ČK negdje nije mi poznato.
Inače, Snk ima i dosta izdanja Komika i ponešto od Darkwooda, Modesty comics.
Za Skab612 ne znam, mislim da ako i i ima nešto, onda vrlo, malo možda Komiko i Darkwood.
Jasno, ovo je sve za Zg. |
Edited by - Peyo on 26/09/2021 21:28:55 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21268 Posts
Posted - 26/09/2021 : 21:32:29
|
ne nagađa,to se zna.Fibrini naslovi pogotovo,se odlično prodaju u Srbiji. pominjano je to već puta,i to ne markiz,kasper ili ja,nego sami izdavači. |
Edited by - anto on 26/09/2021 21:33:04 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27032 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Posted - 26/09/2021 : 21:51:05
|
Anto ti je već odgovorio. Da li kupce kod vas manje interesuju naša izdanja pa ih striparnice ne uvoze toliko ili bi kupci i uzimali, ali striparnice iz nekog razloga ne uvoze mnogo. E sad, šta je tu kokoška a šta jaje, ne znam, činjenica je da mi ovde u 2 striparnice imamo sva vaša izdanja dostupna. |
|
|
Topic |
|