S jedne je strane lijepo da se o Zagoru, tj. o stripu općenito, uči u školi, pa makar i po pojednostavnjenom programu, ali bi s druge strane bilo još bolje kad bi se poučavalo točno.
Kakav nesretni Doc?
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Cekaj malo, ovdje kao prvo ima mala greska gdje se Fitzy umjesto Fitzya zove Doc. Kao drugo, mozda je autor knjige malo glupo predstavio likove, jer je tekst previse naivan. No, ovako je dobro sto ce djecu da zainterisira strip kroz udzbenik. Pogotovo ako dozvole da Zagora rade kao lektiru.
E to. Ne samo zbog stripa kao takvog, nego i zbog humora te kao literatura koja djecu uči zdravijem i realnijem odnosu prema sebi i društvu, pravu na ismijavanje nametnutih autoriteta, satiričnom odnosu prema političarima, vojsci i svemu ostalome, zbog zdravog toleriranja vlastitih i tuđih mana, osebujnosti i čudaštava, zapravo zbog ljekovitog zajebantskog odnosa prema životu općenito.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
E to. Ne samo zbog stripa kao takvog, nego i zbog humora te kao literatura koja djecu uči zdravijem i realnijem odnosu prema sebi i društvu, pravu na ismijavanje nametnutih autoriteta, satiričnom odnosu prema političarima, vojsci i svemu ostalome, zbog zdravog toleriranja vlastitih i tuđih mana, osebujnosti i čudaštava, zapravo zbog ljekovitog zajebantskog odnosa prema životu općenito.
Dobra namjera, ali mislim da se to ne bi baš uhvatilo kod klinaca, odnosno ne bi oni pohvatali tu skrivenu satiru. Još bi na kraju profesor ostao bez posla jer bi ispalo da ih potiče ka anarhiji. :)
Jel' ti uopće razumiješ što je prilagođeni program?
Nužan uvjet za postajanje doktorom zagorologom?
U iščekivanju novog poll topika od nagora duhovitog...
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Malo statistike: U sedmim razredima od nekih 25 učenika 2-3 znaju okvirno odgovoriti na pitanje "tko je Zagor?" Od toga je jedan učenik baš čitao neki Zagorov strip, a eventualno druga dvojica su "vidjeli tatu kako to čita" :) Eto kakva nam je budućnost...
Neeee...Možda WOLF-HUNTER ne zna što je prilagođeni program, jer toga nema kao posebnog školskog programa u BIH. Ili su tamo svi po prilagođenom programu, pa nema razlike!?.. Tko će ga znati...
Stalker? You really think that you are that much important?
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.