Blake et Mortimer mi je jedan od dražih klasika i šteta što je Bookglobe objavio samo dva albuma (zato je tu Cinebook). Timovi koji su nastavili serijal nakon Jacobsove smrti (Van Hamme-Benoit i Sente-Julliard) su top klasa, albumi su dobri i nisu tek laka zarada na račun stare slave. O popularnosti stripa govori i to da je jedan od malobrojnih (Asterix, XIII u raznim izvedenicama, Blacksad) koji se može naći i na mjestima (u Francuskoj naravno) koja u ponudi imaju ukupno 5 stripova.
Blake et Mortimer mi je jedan od dražih klasika i šteta što je Bookglobe objavio samo dva albuma (zato je tu Cinebook). Timovi koji su nastavili serijal nakon Jacobsove smrti (Van Hamme-Benoit i Sente-Julliard) su top klasa, albumi su dobri i nisu tek laka zarada na račun stare slave.
To je i moje mišljenje.
Mnogima je strip naporan zbog količine teksta, ali mene to ne smeta.
Na temelju pročitana dva Bookglobeova i (zasad) tri Cinebookova albuma, Blake i Mortimer je odličan strip kod kojeg mi tradicionalizam u stilu i izričaju nimalo ne smeta, kao ni kod recimo Tintina. Dapače, klasični crtački izričaj i narativni prosede su mi dodatni plusevi. Sve preporuke ljubiteljima klasične fra-bel škole.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...