Author |
Topic  |
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 07/12/2015 : 13:06:45
|
Ne smije se sad stvarati dodatni rascjep između pripadnika 99%, slično kao kod nas u vrijeme onog referenduma, kad su s obiju strana pljuštale etikete... na krive adrese. To samo ide na ruku onima koji su cijeli kaos i stvorili, u ovom slučaju potičući ratove (unajmanje naoružavanjem) zbog zauzimanja tuđeg bogatstva i profita (Afganistan, Pakistan, Irak, Libija, Sirija, Jemen) i izazivajući masovne migracije.
Zato, manipulator (politički, ideološki, vjerski) je jedno, izmanipulirani nešto sasvim drugo.
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/12/2015 : 13:27:05
|
quote: Originally posted by bagi
Isto sranje drugo pakovanje...
https://www.youtube.com/watch?v=zEnWw_lH4tQ
u biti da, ali ...
Ni Isus ni Mohamad nisu sami ispisali svoje svete knjige nego ljudi poslije njih, pa je pitanje da li su to njihove rijeci ... ;) (da o samom sadrzaju ni ne pricamo ... sta je napisanim misljeno ... jer cesce ljudi sami po svom ogranicenom razmisljanju zakljucuju)
A drugo je i da, ruku na srce, malo Kriscana i Muslimana uzima sve zdravo za gotovo iz tih dviju knjiga, samo sto su ovi muslimanski fanatici glasniji i ocigledno ih ima vise (pustimo tipove poput Amosa ).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/12/2015 : 13:35:19
|
quote: Originally posted by Willer
Ne smije se sad stvarati dodatni rascjep između pripadnika 99%, slično kao kod nas u vrijeme onog referenduma, kad su s obiju strana pljuštale etikete... na krive adrese. To samo ide na ruku onima koji su cijeli kaos i stvorili, u ovom slučaju potičući ratove (unajmanje naoružavanjem) zbog zauzimanja tuđeg bogatstva i profita (Afganistan, Pakistan, Irak, Libija, Sirija, Jemen) i izazivajući masovne migracije.
Zato, manipulator (politički, ideološki, vjerski) je jedno, izmanipulirani nešto sasvim drugo.
znači sad stavljaš te likove u koš sa društvenim skupinama koje nemaju prava. zanimljivo |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 14:57:58
|
Koje "likove"? Govorimo o tisućama radnih ljudi koji su glasovali za Markićkin referendum (ne mislim na Ž. M.) ili su negdje na BI nasjeli na salafističke "propovjednike" (ne mislim na teroriste-ubojice), odnosno milijunima koji glasuju za familiju Le Pen i slične (ne mislim na Breivika).
A to što ti konstrukcijom "stavljaš u isti koš, zanimljivo" pokušavaš implicirati neke druge "zaključke" (hahaha), to će biti tvoj problem, ne moj... |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 15:42:49
|
Ali kad smo već kod "likova" koji su s dna društvene ljestvice, pogledaj lwoode famozni dokumentarac "Čin smaknuća" Joshue Oppenheimera.
Glavni i stvarni junak Anwar Congo, kao s ulice pokupljeni plaćenik Suhartove diktature (koji se temeljem toga poslije obogatio), opisuje kako je doslovno vadio oči svojim žrtvama i mučio ih i na druge, najsvirepije moguće načine.
Redatelj filma u jednom je intervjuu rekao kako ga je prijateljica, Indonežanka kojoj su isti proamerički suhartovci pobili obitelj, nakon gledanja prvo upitala kako je Anwar, je li dobro.
Baš me zanima je li redatelju itko rekao "ti zapravo stavljaš u isti koš zločinca i žrtvu" ili "ti zapravo relativiziraš Suhartovu diktaturu i fašizam". Pa, možda se i našao neki takav biser.
Što se mene tiče, dokumentarac bi trebalo malo češće stavljati u udarni termin.
A recimo, Camusov roman "Kuga" u obaveznu lektiru za srednje škole, s naglaskom na principe kojima se vodi lik Tarrou. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 07/12/2015 : 16:02:30
|
Koje "likove"? Govorimo o tisućama radnih ljudi koji su glasovali za Markićkin referendum (ne mislim na Ž. M.) ili su negdje na BI nasjeli na salafističke "propovjednike" (ne mislim na teroriste-ubojice), odnosno milijunima koji glasuju za familiju Le Pen i slične (ne mislim na Breivika).
A to što ti konstrukcijom "stavljaš u isti koš, zanimljivo" pokušavaš implicirati neke druge "zaključke" (hahaha), to će biti tvoj problem, ne moj...
pod "likove" mislin na gomile migranata koje trenutno ulaze u eu. jasnije? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 07/12/2015 : 16:03:33
|
Ali kad smo već kod "likova" koji su s dna društvene ljestvice, pogledaj lwoode famozni dokumentarac "Čin smaknuća" Joshue Oppenheimera.
Glavni i stvarni junak Anwar Congo, kao s ulice pokupljeni plaćenik Suhartove diktature (koji se temeljem toga poslije obogatio), opisuje kako je doslovno vadio oči svojim žrtvama i mučio ih i na druge, najsvirepije moguće načine.
Redatelj filma u jednom je intervjuu rekao kako ga je prijateljica, Indonežanka kojoj su isti proamerički suhartovci pobili obitelj, nakon gledanja prvo upitala kako je Anwar, je li dobro.
Baš me zanima je li redatelju itko rekao "ti zapravo stavljaš u isti koš zločinca i žrtvu" ili "ti zapravo relativiziraš Suhartovu diktaturu i fašizam". Pa, možda se i našao neki takav biser.
Što se mene tiče, dokumentarac bi trebalo malo češće stavljati u udarni termin.
A recimo, Camusov roman "Kuga" u obaveznu lektiru za srednje škole, s naglaskom na principe kojima se vodi lik Tarrou.
prazne priče |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 17:07:47
|
quote: Originally posted by lwood
pod "likove" mislin na gomile migranata koje trenutno ulaze u eu. jasnije?
Nisam te shvatio onda. Odgovor: Ima jakih sličnosti, ima naravno razlika. Kad ti je već stalo, jedna od najvećih sličnosti je što neki migrante/izbjeglice optužuju za sve živo i neživo, baš kao i LGBT prije 2 god. Čekam da budu krivi za jugo u Dalmaciji i ispadanje Dinama iz Europe. I onda "jugo" i "Olympiakos" ispadaju "argumenti" da treba podizati žicu ili zaokružiti "za". |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 19:47:05
|
quote: Originally posted by tinton
Tko su ovi drugi?
St. Pauli, paulijaneri, Ante Budimir je išao igrati za njih (mislim da više nije tamo) i navodno bio jedan od najvećih transfera u povijesti kluba. 2. njemačka liga, ako se ne varam. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts
Posted - 07/12/2015 : 19:52:39
|
Aha, hvala. Znam ja za njih. Ali nemaju obilježja kluba pa nisam mogao prepoznati, s obzirom da nisam prije vidio ovu sliku.
U svakom slučaju.   |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 19:54:09
|
Mislim da su Bijeli anđeli kod nas imali transparent po uzoru na ovaj. I još neki europski klubovi, navijači Marseillea čini mi se.
Ali ovaj iznad s izbjeglicama mi je tek prejak. Kao što je dobro poznato, navijači Celtica su većinom potomci irskih doseljenika u škotski Glasgow... |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 19:57:29
|
Aha, hvala. Znam ja za njih. Ali nemaju obilježja kluba pa nisam mogao prepoznati, s obzirom da nisam prije vidio ovu sliku.
U svakom slučaju.  
Ništa. Da, oni su baš poznati. Navijač koji je treći slijeva u prvom redu odozdo (s prskalicom i zmiskom kapom) ima na majici njihov simbol, lubanju i dvije kosti. |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 07/12/2015 : 20:03:06
|
U svakom slučaju.  
Ništa. Da, oni su baš poznati. Navijač koji je treći slijeva u prvom redu odozdo (s prskalicom i zmiskom kapom) ima na majici njihov simbol, lubanju i dvije kosti.
najbolji navijaci na svijetu, uvijek spremni da se pobiju sa desnicarima |
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:04:42
|
Nisam te shvatio onda. Odgovor: Ima jakih sličnosti, ima naravno razlika. Kad ti je već stalo, jedna od najvećih sličnosti je što neki migrante/izbjeglice optužuju za sve živo i neživo, baš kao i LGBT prije 2 god. Čekam da budu krivi za jugo u Dalmaciji i ispadanje Dinama iz Europe. I onda "jugo" i "Olympiakos" ispadaju "argumenti" da treba podizati žicu ili zaokružiti "za".
mislin da bi triba odpočetka prošitat ovaj topic.  |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:15:36
|
Nisam te shvatio onda. Odgovor: Ima jakih sličnosti, ima naravno razlika. Kad ti je već stalo, jedna od najvećih sličnosti je što neki migrante/izbjeglice optužuju za sve živo i neživo, baš kao i LGBT prije 2 god. Čekam da budu krivi za jugo u Dalmaciji i ispadanje Dinama iz Europe. I onda "jugo" i "Olympiakos" ispadaju "argumenti" da treba podizati žicu ili zaokružiti "za".
mislin da bi triba odpočetka prošitat ovaj topic. 
Joj ne, pa sudjelujem skoro od početka topica, sve smo to već pretresli i složili se da se ne slažemo.
U kontekstu sličnosti te dvije situacije, zapravo je jedina sličnost na koju sam odmah ciljao u onome postu (na koji si reagirao), bila je ta što u obje situacije ljevičari i liberali koji se inače međusobno mrze, sklope neku vrstu primirja i saveza... u produbljivanju rascjepa između onih koji bi trebali sve samo se ne "klati" međusobno. Po ljevičarskoj agendi dakako, naravno ne i liberalnoj.
No, to je neka druga priča... |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:23:23
|
quote: Originally posted by senokute
najbolji navijaci na svijetu, uvijek spremni da se pobiju sa desnicarima
Čitao sam svojedobno jedan forum koji je okupljao ljevičarske navijače (Livorno, St. Pauli, Celtic, AEK iz Grčke ako se ne varam itd.), sad ga ne mogu naći... Uglavnom, bilo je prezanimljivo. Baš je bilo svega i svačega za vidjeti i pročitati, a pogotovo u vezi koškanja s desničarskim navijačima.  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19908 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:32:17
|
Mislim da su Bijeli anđeli kod nas imali transparent po uzoru na ovaj.
Da, tog se sjećam. Stvarno šteta što na ovim prostorima nema više tih lijevo ili liberalno orjentiranih navijača. Na kraju sve skupine ispadaju ultra-desno orjentirane, čak i one koje su neutralne jer unutar njih veću potrebu za isticanjem imaju desničari. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:33:02
|
uglavnom;ti podržavaš primanje milijuna arapa u eu?
Da, podržavam, koliko svaka država može.
Ali šta nismo već o tome na dugo i na široko?
Govorili smo i o uzroku bilo kakvih ikakvih masovnih migracija, i potrebi da se isti ponište jednom zauvijek.
Ali naravno, u ovakvome svjetskom ekonomsko-političkom sustavu, do toga ni ne može doći. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:34:20
|
uglavnom;ti podržavaš primanje milijuna arapa u eu?
Da, podržavam, koliko svaka država može.
Ali šta nismo već o tome na dugo i na široko?
Govorili smo i o uzroku bilo kakvih ikakvih masovnih migracija, i potrebi da se isti ponište jednom zauvijek.
Ali naravno, u ovakvome svjetskom ekonomsko-političkom sustavu, do toga ni ne može doći.
ok,al mene ne zanimaju maštarije nego realnost jerbo o njoj pričamo. jasno ti je da minjanje strukture stanovništva nužno vodi u sukob? |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:39:59
|
ok,al mene ne zanimaju maštarije nego realnost jerbo o njoj pričamo. jasno ti je da minjanje strukture stanovništva nužno vodi u sukob?
I o tome smo govorili. Imaš oko 6-7 milijuna muslimana u Francuskoj recimo. Čovječe, pa neki od njih čak podržavaju NF ili slične pokrete.
Zamisli da ima jedan tv program koji 24 h dnevno pušta priče iz života onih kojima nikakv radikalizam nikad nije bio ni u primisli. Naravno, takav tv program nikada neće nastati iz najjednostavnijeg razloga što bi bio dosadan.
Ali je posljedica toga da ljudi na temelju par loših primjera o kojima mediji izvješćuju, zaključuju o ogromnoj većini koja s njima nema ništa.
A u Parizu čak ima džamija za gay muslimane. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:44:10
|
par loših primjera?  incidenata imaš svakodnevno. na najbanalnijoj razini.
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 07/12/2015 : 20:46:35
|
par loših primjera?  incidenata imaš svakodnevno. na najbanalnijoj razini.
I jedno par desetaka milijuna puta više nikakvih incidenata.
Većina ljudi živi svoje živote kao i svi ostali. |
 |
|
Topic  |
|