Author |
Topic  |
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 28/01/2016 : 14:36:04
|
Hm, moja prva je imala 15 godina kada smo poceli, a junfer je izgubila sa 14. Zapravo, rekao bih da je skoro trecina djevojcica iz moga 5. razreda osnovne skole vec bila devirginized. Po zakonu je to ...?
Naravno, ako je uistinu bio pristanak u tom gornjom primjeru iz Njemacke.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 28/01/2016 : 14:55:52
|
Ne. Sada vidim gdje smo se mogli pogresno razumjeti. Govorim o svojim "iskustvima".
Koliko mi je poznato ta "granica" (prvog seksa) sve vise pada. Zbog toga sam napisao da su u tim godinama neke vec aktivne.
|
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 28/01/2016 : 15:00:41
|
Heh, da znas koliko roditelja danas ni ne zna koliko ima djece (malo karikiram ali nemaju pojma gdje im je djeca od jutra do sutra, niti ih to briga).
No, ove stvari ces tesko zaustaviti. Jedino mozda djevicanskim pasom.
P.S. Mozda se vidi da imam klinca a ne klinju (?). No, nadam se da nece prebrzo na tu cestu.
|
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 28/01/2016 : 15:01:48
|
quote: Originally posted by nagor
Willeru, kakvi izljevi bijesa? Ah, plitko me čitaš... da me čitaš, skužio da ti uopće ne kontriram pri uzrocima migrantske krize. Složili bi se od ovog zadnjeg tj. hipokrizije Njemačke pri prodaji oružja pro Isis državi pa do problematike osovine Turska-NATO-EU-SAD-Saudijska Arabija. Smeta me što bi ti samo o tome razglabao. Uopće ne osjećam, da ti smeta žica, stigmatizacija ljudi koji se odapiru masovinim priljevima ljudi, raspad Schengena-a, nesigurnost ulica u gradovima u kojima su »kampovi«. Važno ti je da smo ih »smjestili« mimo svih pravila, problemi koji dolaze s tim, nisam osjetio, da te se previše tiču. ;)
Pa je, za mnoge od njih je važno, i imaju se pravo nadati u (nešto) bolji i sigurniji život.
Tebi smetaju troškovi za države? Dugoročno, kad ih pretvori u potrošače, država će namiriti te troškove. Kratkoročno, pa očito je da se ne slažemo u tome, što je nekome dužnost kad je aktivno sudjelovao, a i dalje sudjeluje u... eh, znaš već. Vidiš kako se jednostavno uvijek moramo vratiti na uzroke.
Vidi ovo. Ako rat završi ili padne u niski intenzitet, opet se veliki dio ljudi vraća iz izbjeglištva natrag. A rat neće niti završiti, niti pasti u niski intenzitet prije nego... znaš već što. Drago mi je da se ipak slažemo oko toga. Međutim, bajka je, i to prilično ogavna i opasna, da je izbjeglicama lijepo i ugodno u turskim kampovima, gdje ih k tome pokušava zavrbovati koja god skupina stigne. Merkel daje lovu Erdoganu za njihovo bolje zbrinjavanje, a istovremeno ne radi ništa da prestane sijati smrt po Siriji. Mislim, koju posluku porati? Zar je neodvojiva veza između "otklonjenja uzroka" i "rješenja izbjegličke krize" stvarno tako teško vidljiva?
Ali koje je uopće tvoje rješenje, koje se nalazi izvan priče o uzrocima i potrebi njihova zaustavljanja? Treba li EU bombardirati brodove? Treba li vratiti te ljude u uvjete turskih kampova, još pred Nusru, ISIL, Sham, Islamski front i ostale skupine koji otamo neometano traže regrute, da bi nastavili sijati smrt. I stvarati nove izbjeglice.
...
Njemačka nije učinila dovoljno što se tiče osiguranja kako centara tako gradova, i tu se slažemo, ali taj problem je rješiv, kao i problem integracije. Ne treba dizati paniku, još pored goleme većine izbjeglica koji ne radi nikakve probleme, da ne govorimo o onima davno pristiglima i davno integriranima. Treba jednostavno poraditi na boljem osiguranju, kao što dugoročno treba poraditi na bržoj integraciji. Razgovaramo o tome od početka topica. Prešućivanje kölnskih napada, što se mene tiče, ravno je svojedobnoj (navodnoj) preporuci jedne udruge organizatorima gay parade da zaobiđu imigrantsku četvrt. I jedno i drugo je najprije idiotizam, a onda i ponašanje koje na svaki mogući način produbljuje rasizam.
Ako je možda ona gradonačelnica iz straha od stigmatizacije rekla onu nebulozu (da se žene ne oblače izazovno, ili što je već ispalila), to ide na dušu pozerskim liberalima koji skaču na ama baš sve. Samo ne na, je li, naoružavanje Katara. Kod nas je malo koji liberal pričao o hrvatskom oružju u rukama ISILa. Sjećaš se toga? Isti postupak: SAD naložile prodaju viška oružja Saudijskoj Arabiji i Jordanu, i domalo, eto snimki s istim oružjem kod ISILa. Mislim, baš čudno.
Pričali smo već davno ovdje čak i o slučajevima internetskog antiimigrantskog raspoloženja, odnosno kontrahajke na "ksenofobne seljačine". Neću ti valjda sad citirati svoje postove. U svakom slučaju, nije to Žižek izmislio.
U vezi vjerske radikalizacije, opet bi trebali o uzrocima, jer o vjerskoj radikalizaciji nekoga tko živi u Njemačkoj ili Francuskoj, dakako ovisi što se događa na drugom kraju svijeta. Jednostavno se sve oko toga okreće. Kome danas u Europi pada napamet izvršiti teroristički napad u ime arapskoga sekularnog socijalizma? Kao što su bile OI u Münchenu i PLO? Ljudi na Zapadu danas misle da je antisekularni Hamas, palestinski ogranak Muslimanske braće i de facto terorističku skupinu, podjednako ljudi u Palestini šljivilo danas kao i prije 40 godina. Ups, pa Hamas nije ni postojao prije 40 godina! Ljudi na Zapadu danas isto tako nemaju pojma kada je nastala al-Qaida, i kada je započela s terorističkim napadima, drže valjda da postoji oduvijek. Uzroci, uzroci...
Njemačka naravno neće moći vječno primati ljude jer smještajni kapaciteti nisu neograničeni. Ionako ne prihvaćaju sve azile i veliki dio ljudi vraća (one s Balkana doduše), neki se vraćaju sami i prije nego što im je azil odbijen. Zbog toga je također loše baš to, što odnos Njemačke i zemalja koje stvaraju kaos po BI, nije u prvom planu javnosti. Baš to je ono što je osnovno loše i što bi moralo biti u prvom planu, ako se kriza zaozbiljno želi riješiti. Stare i prožvakane priče? Na žalost, nisu ni stare a bome nisu ni prožvakane. O, da bar jesu. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 28/01/2016 : 15:32:28
|
quote: Originally posted by izivko
Zaboravljate jedno: Njemačka danas nije slobodna država! Oni moraju raditi što im kaže Amer.
Najnovije je da malo ulažu u obranu i naoružanje, tako barem tvrdi Amer. I odmah su Merkel i vlada najavila ogromna ulaganja u narednih 5-6 godina, oko 100 milijardi €
To je sastavni dio priče. |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 28/01/2016 : 15:53:38
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, moja prva je imala 15 godina kada smo poceli, a junfer je izgubila sa 14. Zapravo, rekao bih da je skoro trecina djevojcica iz moga 5. razreda osnovne skole vec bila devirginized. Po zakonu je to ...?
Naravno, ako je uistinu bio pristanak u tom gornjom primjeru iz Njemacke.
glupost.i ja sam bio u 5 razredu.i prvo sexualno iskustvo bila nam je erotika kad se sakupljao stari papir.kakav sex.
koji bi to roditelj dozvolio da tatino zlato od 13 godina završi pod nekim pustinjarom svaki sexualni akt između evropljanke i pustinjara bi trebalo biti tretirano kao silovanje |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 28/01/2016 : 18:58:37
|
quote: Originally posted by izivko
Slučaj 13-godišnje djevojčice, ruske državljanke, "navodno silovane" od strane migranata, puni stupce njemačkog tiska. Slučaj je dospio na najviši državni nivo, tj. umiješali su se i ministri vanjskih poslova Steinmeier i Lawrow.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/sergej-lawrow-wertet-berlins-reaktion-als-schuldeingestaendnis-a-1074393.html
Dok Nijemci tvrde da nije bilo silovanja i prebacuju Rusima miješanje u unutarnje poslove druge države, Rusi traže istragu i njemačku oštru reakciju smatraju nekom vrstom priznanja. Nedostatak vladanja u ovom slučaju ukazuje da tu ne štima sve.
Kritiku za miješanje u unutarnje poslove Lawrow odbacuje i podsjeća kako se njemački prijatelji redovito miješaju u unutarnji život Rusije, ne samo što se tiče ljudskih prava, nego i u drugim područjima. Nakon događanja u Kölnu i drugim gradovima Njemačke gdje se pokušalo sve to sakriti, Nijemcima se ne može vjerovati. Svejedno, riječ je o 13-godišnjem djetetu, a tko ima djecu zna o čemu govorim.
Nevjeruju rusi vise nikome osim fasistima po evropi, evo zajednickog mitinga povodom ovog dogadjaja, pravi kuschelkurs
 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
Posted - 28/01/2016 : 21:27:53
|
Neda mi se isključiti adblocker kako bi čitao tu novinu.
A Scheuklappenblick imaju Nijemci ali se polako bude... |
Have mercy |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 28/01/2016 : 21:53:51
|
Willeru, čitao sam da će veći trošak biti troškovi asimilacije i smještaja nego povrat novca nakon što ovi uđu na trg radne sile. Integracija neće biti nimalo lagana odnosno pitanje je da li će do nje uopće doći. Večina tih migranata nisu obitelji, nego mladi minimalno obrazovani muškarci, koji su doslovno došli iskorištavati blagodati socialne države. Nije dovoljno samo to da taj »još nije radio nikakave probleme«. Neće se iz njega samo tako izbiti "vrijednosti", koje su za prosječnog Evropljanina srednjevjekovne (npr. odnos do žena i homoseksualaca). To je tip koji je navikao probijati ograde, da dobije što želi. Završit će u getima, koje će s razlogom zaobilaziti gay parade…. U Malmou takva geta zaobilaze i redarstvene snage. Općenito, Malmo je danas manje siguran grad zbog migranata, a to su još ovi, koji su ušli manje više uredno u državu. Kako će to tek izgledati kad se ovi novi smjeste, strah me i pomisliti. Kako će reagirati kad ih masovno počnu vraćati nazad?
https://youtu.be/889stdvcD40?t=66
Da, otkloniti uzroke bi bila super stvar, ali to se neće tako jednostavno dogoditi Nitko neće pomiriti tu opću hipokriziju tih međusobnih odnosa Turske, Assada, NATO-a, Rusije, SAD-a, Izraela i Palestine… Isis je još i najmanji problem… trenutni flavour of the month. Migranti ionako dolaze iz svih djelova trećeg svijeta. Kako rješiti taj problem? Eh, kad bi to bilo jednostavno… nema tu laganog rješenja, ali tu bi morali, za početak, biti svi evropski lideri složni, a ne da jedni rade zid i žicu, drugi se odriču djela suvereniteta i otvaraju koridore, treći osuđuju prve i druge, četvrti glume svece i zovu ih kod sebe… Potpun kolaps Evrope… bio sam fan EU-a do ove jeseni. Daš im jaču krizu i sve propadne… sami birokrati, bez ijednog lidera. Misliš da bi Ameri dozvolili koridore od Texasa do New Yorka…. Tamo je zid na granici i nitko ne ocrnjuje Obamu kao nacista. Oznaku, koju su tako lagano prilijepili Orbanu. Da je EU imala stav, do zidova i žica u srcu Evrope ne bi ni došlo. Milijarde koje će EU trošiti na sanaciju migranata je trebalo potrošiti na uređivanje patrola u Grčkoj i kampova u Turskoj odnosno dati do znanja da je Evropa red i da nema preko reda. Novac je tu još najmanji problem. To što ja moram sad svaki dan gledati žicu na Kupi mi je gadljivo. Također nije ugodno slušati prijatelje Slovence kako im helikopteri nadlijeću nad glavama i kako se osjećaju neugodno dok ovi sirijski mladići šeću po njihovima selima. Ovi sjevernije imaju i ozbiljnije probleme. Poslije će svima biti čudno kad desnica zavlada i kad počnu stvarne pizdarije.
|
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13106 Posts
Posted - 28/01/2016 : 22:31:11
|
Willeru, čitao sam da će veći trošak biti troškovi asimilacije i smještaja nego povrat novca nakon što ovi uđu na trg radne sile. Integracija neće biti nimalo lagana odnosno pitanje je da li će do nje uopće doći. Večina tih migranata nisu obitelji, nego mladi minimalno obrazovani muškarci, koji su doslovno došli iskorištavati blagodati socialne države. Nije dovoljno samo to da taj »još nije radio nikakave probleme«. Neće se iz njega samo tako izbiti "vrijednosti", koje su za prosječnog Evropljanina srednjevjekovne (npr. odnos do žena i homoseksualaca). To je tip koji je navikao probijati ograde, da dobije što želi. Završit će u getima, koje će s razlogom zaobilaziti gay parade…. U Malmou takva geta zaobilaze i redarstvene snage. Općenito, Malmo je danas manje siguran grad zbog migranata, a to su još ovi, koji su ušli manje više uredno u državu. Kako će to tek izgledati kad se ovi novi smjeste, strah me i pomisliti. Kako će reagirati kad ih masovno počnu vraćati nazad?
Da, otkloniti uzroke bi bila super stvar, ali to se neće tako jednostavno dogoditi Nitko neće pomiriti tu opću hipokriziju tih međusobnih odnosa Turske, Assada, NATO-a, Rusije, SAD-a, Izraela i Palestine… Isis je još i najmanji problem… trenutni flavour of the month. Migranti ionako dolaze iz svih djelova trećeg svijeta. Kako rješiti taj problem? Eh, kad bi to bilo jednostavno… nema tu laganog rješenja, ali tu bi morali, za početak, biti svi evropski lideri složni, a ne da jedni rade zid i žicu, drugi se odriču djela suvereniteta i otvaraju koridore, treći osuđuju prve i druge, četvrti glume svece i zovu ih kod sebe… Potpun kolaps Evrope… bio sam fan EU-a do ove jeseni. Daš im jaču krizu i sve propadne… sami birokrati, bez ijednog lidera. Misliš da bi Ameri dozvolili koridore od Texasa do New Yorka…. Tamo je zid na granici i nitko ne ocrnjuje Obamu kao nacista. Oznaku, koju su tako lagano prilijepili Orbanu. Da je EU imala stav, do zidova i žica u srcu Evrope ne bi ni došlo. Milijarde koje će EU trošiti na sanaciju migranata je trebalo potrošiti na uređivanje patrola u Grčkoj i kampova u Turskoj odnosno dati do znanja da je Evropa red i da nema preko reda. Novac je tu još najmanji problem. To što ja moram sad svaki dan gledati žicu na Kupi mi je gadljivo. Također nije ugodno slušati prijatelje Slovence kako im helikopteri nadlijeću nad glavama i kako se osjećaju neugodno dok ovi sirijski mladići šeću po njihovima selima. Ovi sjevernije imaju i ozbiljnije probleme. Poslije će svima biti čudno kad desnica zavlada i kad počnu stvarne pizdarije.
Riješenje postoji. Ali onda ne bi imali ovo što imamo.
Tolike pametne glave a nisu mogli predvidjeti ovu situaciju. Pa tko to vodi politiku u Europi? |
Have mercy |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 28/01/2016 : 23:33:07
|
Posao države je da radi na izbjegavanju stvaranja geta uopće, Švedska ima tih nekoliko primjera promašaja države. Ali i ona i Europa imaju mnogo više uspjelih primjera gdje je stanovništvo više izmiješano, ljudi praktički neizbježno komuniciraju u svakodnevnim situacijama, djeca im idu i iste škole, pričaju na roditeljskim sastancima itd. i sl. Ne može se zbog par promašaja švedske države proglasiti da stvar "ne radi" ili da nema potencijala da "radi" i to dobro. A troškove je Njemačka morala predvidjeti nakon poziva, nema šanse da Merkel nije prethodno napravila nikakvu računicu, što dakako ne znači da je i sve buduće događaje mogla predvidjeti (pogotovo ponašanje drugih država). Mi već sada gledamo kako se manji dio izbjeglica sam vraća natrag iako rat nije završio, i iako čak nisu dobili niti odbijenicu za azil. Dovesti obitelj pa riskirati njen skori povratak, očito je da ih nije puno željelo preuzeti toliki rizik (to je "tajna" zašto je toliko mladih muškaraca).
Žica je katastrofa u svakom slučaju. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17314 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 28/01/2016 : 23:46:49
|
Wileru, sad si stvarno promašio poantu. Drugo je ako u, na primjer, Švedsku ( uzet ćemo primjer koji si naveo ) dođe vrlo mali broj osoba koji se totalno moralno i kulturološki razlikuju od Šveđana ( mada su u velikoj većini imali problema s njima, ali onako u tišini su deportirali one koji su ponešto više zgriješili, a tolerirali ove što su im smetali ali nisu bili nasilni ) i kad im u zemlju dođe poveća grupa osoba koja nema namjeru prilagoditi se zakonima, pravilima ponašanju, moralnosti, načinu življenja te zemlje. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 29/01/2016 : 00:12:12
|
Krugeru, opet ćemo u više puta ponovljenu priču. Navodit ću ti primjere uspješne integracije, ti meni neuspjeha, i nikud nećemo doći. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17314 Posts
Posted - 29/01/2016 : 00:17:48
|
Wileru, ne razumiješ poantu, određena manja grupa je ne baš planski dolazila u zemlje blagostanja, načuli su, saznali i odlučili se za taj potez doći u nepoznato. Ove novije migracije su vrlo precizne ili da ti pojednostavnim planske. U tome je razlika. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17314 Posts
Posted - 29/01/2016 : 00:19:41
|
Nagor, lwood, Kras i ja se totalno, gotovo u nikojem pogledu, ne slažemo, zanimljivo u ovom se slažemo. Pa se ti zamisli. |
 |
|
Topic  |
|
|
|