Author |
Topic  |
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/02/2016 : 23:44:01
|
quote: Originally posted by Poncho
Prekvalificirat će se... IT industrija recimo se zato razvila, cijeli novi vid...
nema straha za društva ekonomskih sloboda, uvijek ima posla
Sve će riješiti "nevidljiva ruka", je li tako?
Reci to tisućama radnika koje T-Com otpusti svake godine.
A i preleti onaj video što sam ostavio. |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 02/02/2016 : 23:44:54
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by Willer
Usput, stinky, prije nego mi nabrojiš sve autore koji su argumentirano govorili o razlikama između pripadnika radničke klase koje su se dosad pokazale nepremostivima, vjeruj mi, čitao sam ih i sam podosta.
Ali bojim se da čovječanstvo neće imati drugog izbora nego odustati od "permanentnog ratnog stanja" (ako ništa, kako smo pokazali, ekonomsko kretanje povijesti će u tome ljudskoj vrsti dugoročno pripomoći).
Jer, što može učiniti Hegel da zaustavi atomsku bombu?
evo ga
trockist 
Legendo    |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 02/02/2016 : 23:47:36
|
quote: Originally posted by Willer
Prekvalificirat će se... IT industrija recimo se zato razvila, cijeli novi vid...
nema straha za društva ekonomskih sloboda, uvijek ima posla
Sve će riješiti "nevidljiva ruka", je li tako?
Reci to tisućama radnika koje T-Com otpusti svake godine.
A i preleti onaj video što sam ostavio.
Radio sam kao student preko student servisa u T-coma... Čisti socijalistički uhljebizam... šokiran sam bio... Ništa skoro ne radiš plaće velike... moj šef doslovno ništa nije radio a ima je 9000 kn |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 02/02/2016 : 23:58:36
|
Može jedno pitanje, pošto svi čitamo SF, stripove... Kako je danas razvijenija zemlja i ona sa više para, ta koja na kilu proizvoda ima bolju zaradu (softver, elektronika kontra drva i ruda), da li će ova sirotinja koja prodaje resurse bogatima za kikiriki dočekati dan da ipak ima ponekog aduta u rukama, ili nova energija i materijali znaće da nikada neće biti ništa drugo nego kolonija i na začelju kolone. Je li Marx imao neku teoriju o raspodijeli dobara? |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Posted - 03/02/2016 : 00:39:32
|
@ivi skoj
Hehe, rekao bih ti da bi, dugoročno, svakome trebalo biti moguće jednostavno uzeti onoliko koliko mu treba (obnovljivi izvori energije recimo, tome sami po sebi idu u prilog), ali će me u tom slučaju...
@stinky
...odmah optužiti za vulgarni marksizam.
Stinky, kretanjem ekonomije nipošto se ne može objasniti svijet oko nas (i ono što je tebi ili meni u njemu najzanimljivije), ali neke "bazične" (izaberi neku drugu riječ, pošto si, kao i Poncho, alergičan na ove) stvari ipak mogu, barem u svojoj osnovi. Te "bazične" stvari ne uvjetuju sve ostale stvari (to bi bio vulgarni marksizam), ali taj podatak ne mijenja njih same. One se, naime, događaju. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 03/02/2016 : 13:16:41
|
Radio sam kao student preko student servisa u T-coma... Čisti socijalistički uhljebizam... šokiran sam bio... Ništa skoro ne radiš plaće velike... moj šef doslovno ništa nije radio a ima je 9000 kn
nikakav socijalistički uhljebizam nego neoliberalni-kapitalistički, ako je već t-com prošao privatizaciju, u večinskom je inozemnom vlasništvu i čisti je primjer neoliberalnih tekovina; u smislu konkurentnosti, deregulacije, i najvažnije ekstraprofita (viška vrijednosti). |
 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 03/02/2016 : 16:34:57
|
quote: Originally posted by kiky
Radio sam kao student preko student servisa u T-coma... Čisti socijalistički uhljebizam... šokiran sam bio... Ništa skoro ne radiš plaće velike... moj šef doslovno ništa nije radio a ima je 9000 kn
nikakav socijalistički uhljebizam nego neoliberalni-kapitalistički, ako je već t-com prošao privatizaciju, u večinskom je inozemnom vlasništvu i čisti je primjer neoliberalnih tekovina; u smislu konkurentnosti, deregulacije, i najvažnije ekstraprofita (viška vrijednosti).
Nisam ni sam mogao vjerovati kolegama dok nisam i sam radio i uvjerio se. Centrala T-coma u Splitu je raj za uhljebe. Kao da nisu nikad privatizirani.
Kamo sreće da Hrvatska ima "neoliberalni kapitalizam" (najdraža psovka svih crvenih kmera) bila bi razvijena kao što su sve države gdje caruje taj "zao" sistem.
Ovako je Hrvatska pred grčkim scenarijem (čak i sa sličnim siriza klaunima). |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 03/02/2016 : 18:47:02
|
arapski jezik je jezik čije vrijeme tek dolazi.da su ga koke iz kelna znale,ne bi izbjeglice primjenile govor ruku.
|
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 03/02/2016 18:48:04 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 03/02/2016 : 19:07:53
|
Polako nam/vam dolazi rekordna sezona socialnog turizma sa odličnom perspektivom za budučnost, naravno je trg takokazajuč još netaknjen. Tihotapci, ladjari, mirovni instituti, crveni krsti,... manejo si ruke. Mi/vi pa polako pakirajte/mo kufere za na kakav manje luđiji kontinent. Sorosu, Rockfellerju, Rothchildu, Bushu... na ranče uvoziti ove jadnike...Pa če biti mir 
https://www.youtube.com/watch?v=0HIs1x3bRWM Turska je varna država, kojoj je EU namenila 3 000 000 000,00 € 80% ovih ljudi je mladih muškaraca - kako mogu puščati ženske u vojnom području? Kad dodje u Europu 30 000 djeca, prepuštenih je bilo samim sebi, znači bili su ugrabljeni na putu, da su se laže pretvarali, da ide za prave izbjeglice? Ali pazi sad 70% ih tako i tako nije iz ratnih područja. To dokazuje porast roparskih tolapa na njemačkih i švedskih železničkim stanicama iz Maroka i Alžirije! Tek Austrijanci su počeli proveravati izvor tih ljudi sa tolmačima, koji znaju arabščinu iz različitih država - jer o izvoru svi lažu i namjerno bacaju svoje putne listove, iPhona ne izgubijo nikad... A mediji kao mediji, kažu da ima medju izbjeglicama 51,5% žena i djeca...a onda svizac zavije čokoladu...
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 03/02/2016 19:28:02 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 03/02/2016 : 19:24:55
|
ne kužim te risar,što bi neko bježo?jes ti gledo onu seriju sulejman veličanstveni?
fino se i ti arap praviš da se uklopiš.nabrojiš sve likove iz te serije i to sve izgovoriš u jednom dahu.zvuči ko pravi arapski: mahidevran hurem ibrahimpaša zumbulaga hatidža mihrimah..
nema šanse da ne skuže da nisi njiov |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 03/02/2016 : 19:30:02
|
quote: Originally posted by igor 12
ne kužim te risar,što bi neko bježo?jes ti gledo onu seriju sulejman veličanstveni?
fino se i ti arap praviš da se uklopiš.nabrojiš sve likove iz te serije i to sve izgovoriš u jednom dahu.zvuči ko pravi arapski: mahidevran hurem ibrahimpaša zumbulaga hatidža mihrimah..
nema šanse da ne skuže da nisi njiov
 Pa niko tu ne bježi toliko 1000km, kao ekonomski migranti... Sve če to frau Merkel da pozlati, računi več dolaze njoj, samo ona je tu mala lutkica izbjeglice če ih ove godine doči 22 mrd eurov, a sledeču oko 28 mrd |
Edited by - Risar_69 on 03/02/2016 19:32:31 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 03/02/2016 : 19:58:53
|
risare...
pa zašto se ti zapravo zalažeš? ako želiš dase uruši novi svetski poredak zašto si protiv migranata? ko će da obija banke ako ne oni
|
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 03/02/2016 : 20:04:32
|
Kras na žalost smo svi još u tom sustavu, pa kad smo ljudi uspavani, pitam se..biče bolje? ili idemo po starome.. Treba malo misliti na sutra...za neki bolji sustav...za ovakav sigurno nisam... Za one koji misle, da su migranti bližnjica do svega? Po toj logiki čemo porezo-davači plačati još više, novac če se prelivati u socialne pomoči migrantom, koji če kupovati ko blesavi i tako če se novac vrteti? Pa ko če se još vračati u domovinu, ako mu tu daju deset puta više za socialnu pomoč, kot kuče toliko ne bi ni zaradio. Naravno če za "nadstandard" pobrinuti sa kradjom, nasiljem, izsiljevanjem, dilanjem droge, umori, prodaja organa, sve što podzemlju prinaša novac i kad če imati to, što želi, navučiče još sve svoje. I nama če naložiti još više poreza(i sam ga više plačujem nego prijašnje godine-za koga nek?), oz. uzeti još više kredita i tako zadužili još unuke i praunuke, naravno pa im toga neče trebati odplačivati, pa biče pre takav način života nasilno prekinjen. I pobednikov u tom ratu neče biti, več če da bude post-ratno razdoblje pre slično neandertalskim vremenima, kao Europi 21. veka. I opet četa Rockfeler i Soros investirati naopako, tako, kao što sta naopako investirala u EU pre 30 godina, jer sta mislila, da če biti EU hlapič Ameriki, pa se to nije desilo zbog padca berlinskog zida, od tada dalje se Europa uništuje. Trebaju naime prostor za frontalni napad na ruse. Da im "instaliraju" demokratiju.
Sokrat je oko god. 400 p.n.e. napisao: "Demokratija če platiti zato, jer če ustreči-pomoči svima. Jadnici če željeti prmoženje bogatih i demokratija če im to dati. Mladi če željeti biti poštovani kao stari, žene če hteti biti kao muškarci. Starnci če željeti biti kao staroselci i imati njihova prava. I demokratija im to dati. Lopovi i varalice če hteti imati pomembne državne funkcije. I demokratija če im to dati. I kad budu lopovi i prevaranti konačno demokratsko preuzeli vlast, jer kriminalci i zločinci težu po moči, nastače još gora tiranija, kao što je bila za vreme bilo kakve monarhije ili oligarhije". To se na žalost več dešava pred našim očima. Sretno
|
Edited by - Risar_69 on 03/02/2016 20:23:25 |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/02/2016 : 07:06:37
|
jedino šta drži zapad isprid ostatka svita je liberalni kapitalizam. socijalističke i krščanske ideje i pozivanje na iste su siguran put u propast. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 04/02/2016 : 07:25:46
|
quote: Originally posted by lwood
jedino šta drži zapad isprid ostatka svita je liberalni kapitalizam. socijalističke i krščanske ideje i pozivanje na iste su siguran put u propast.
Krivo. Ne liberalni kapitalizam, tj. neoliberalizam, on vodi u propast (gospodarske krize i odumiranje tj. starenje stanovništva zbog sebičnosti koju liberalizam generira, nemoral koji nagriza i polako uništava društvo). Samo slijepac to još ne vidi. Kršćanstvo vodi u spas a ne u propast. Socijalizam je u praksi podbacio i pokazao se promašenim eksperimentom. Rješenje je u izgradnji socijalnog kapitalizma temeljenom na kršćanskom socijalnom nauku. |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 04/02/2016 : 07:36:17
|
jedino šta drži zapad isprid ostatka svita je liberalni kapitalizam. socijalističke i krščanske ideje i pozivanje na iste su siguran put u propast.
Ti si zapravo najveći dogmat ovdje. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 04/02/2016 : 07:44:39
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Krivo. Ne liberalni kapitalizam, tj. neoliberalizam, on vodi u propast (gospodarske krize i odumiranje tj. starenje stanovništva zbog sebičnosti koju liberalizam generira, nemoral koji nagriza i polako uništava društvo). Samo slijepac to još ne vidi. Kršćanstvo vodi u spas a ne u propast. Socijalizam je u praksi podbacio i pokazao se promašenim eksperimentom. Rješenje je u izgradnji socijalnog kapitalizma temeljenom na kršćanskom socijalnom nauku.
samo nas gospa i kalašnjikov mogu spasit od ove najezde arapa.i elvud sa uzijem.
a ovo o socijalnom kapitalizmu ti pada u vodu dok god revemo o obitelji,bogu i domaji a 90%rvacke drže stranci i smiju nam se u facu.
a kršćanski soc nauk ti se ruši na onoj staroj n arodnoj:pomozi sirotu na svoju sramotu |
Edited by - igor 12 on 04/02/2016 07:53:57 |
 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 04/02/2016 : 08:15:24
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Krivo. Ne liberalni kapitalizam, tj. neoliberalizam, on vodi u propast (gospodarske krize i odumiranje tj. starenje stanovništva zbog sebičnosti koju liberalizam generira, nemoral koji nagriza i polako uništava društvo). Samo slijepac to još ne vidi. Kršćanstvo vodi u spas a ne u propast. Socijalizam je u praksi podbacio i pokazao se promašenim eksperimentom. Rješenje je u izgradnji socijalnog kapitalizma temeljenom na kršćanskom socijalnom nauku.
mi ovde rapsravljamo kako da poslednju krvavu ideologiju-islam, pošaljemo na smetlište povijesti a ne da obnavljamo krščanske dogme
šta ti zaparavo oćeš? zar nije sad baš idealno? ko oće da se moli bogu, svetkuje krščanske blagdane ima svako pravo na to...niko ne brani ko oće da radi i stvara, isto ima pravo u neoliberalizmu svako može da odabere život kakav želi |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 04/02/2016 : 08:24:04
|
ne, ne, ne... rješenje je u lijevom totalitarizmu i diktaturi veličanstvenog, veleumnog diva koji iskreno voli svoj narod, voli čovjeka. |
 |
|
Topic  |
|