forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/08/2015 : 14:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/ki2s-anketa-bi-li-splicani-primili-sirijske-izbjeglice#/clanak/ki2s-anketa-bi-li-splicani-primili-sirijske-izbjeglice

Kojih sve redikula ima.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17165 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/08/2015 : 14:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Ne želimo valjda biti jedini bez zida

Još samo da se države počnu takmičiti čiji će zid biti ljepši Na kraju će neko po dužini nadmašiti Kineski zid.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 26/08/2015 : 15:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Ljudima u nevolji treba pomoći.
Problem u ovoj priči jest što je sve izgleda mnogo složenije od puke fraze "ljudi u nevolji".

Gadafi je svojevremeno izjavio da je zahvalan Allahu što će islam Europu pokoriti k.rc.m, a ne mačem.
Upravo to se radi.
Ne želim potezati širu lokalnu politiku, ali samo kao primjer bih naveo samo ono što su Albanci (uz ostale političke i vojne procese) napravili Srbima na Kosovu, odnosno zeznuli su ih natalitetom, izrodili.
Teško se tući s nekim tko ima glavni resurs za borbu, tj. ljude, osobito mlade ljude spremne za rad i borbu.
Oružje i tehnika se lako nabavi, ali ljude se ili ima ili nema.
Tko će za 20 godina biti jači? Jedan s jednim djetetom ili njegov susjed sa 5, 7, 8, 10 djece?
Zato jao si ga društvima koja se ne pomlađuju.

Uz to, daljnje pitanje je zašto ovi izbjeglice hoće baš u bogatu sjevernu Europu?
Možda zato jer im te zemlje omogućuju 50 puta kvalitetniji život nego u domovini, bez rada, na socijalnoj pomoći?
Još ako imaju 7-8 djece, ne trebaju ni prstom mrdnuti, država će othraniti i školovati djecu, sutra im dati posao od kojega će moći živjeti ili ako ne budu htjeli raditi opet im davati socijalnu pomoć od koje će moći živjeti.

Istovremeno, ista ta Europa koja čini sve da ojača to strano tijelo u sebi, zatire samu sebe zakonima kojima se uništava obitelj i legaliziraju zastranjenja.

Islamski svijet je vitalan i potentan i potpuno je prirodno da traži prostor za sebe, a pogled mu je od pamtivijeka usmjeren prema sjeveru, prema horizontu na kojemu bliješti bogata ocvala Europa s svojim sjajnim gradovima spremnima za osvajanje.

Zbog navedenoga ne mogu posve altruistički gledati ove događaje i bojim se što će budućnost donijeti.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17165 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 26/08/2015 : 16:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Slažem se s tim, ali mislim da su ovdje u nevolji Evropljani baš zbog svega toga.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/08/2015 : 16:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Oprosti, koji od ovih deset argumenata koje je Lučić naveo, a koji su najčešći argumenti da se izbjeglice ne primi, ti ne smatraš ksenfobnima?

Ono što Lucić radi je oblikovanje argumenata oko unaprijed postavljene teze. Pa tako vadi rečenice iz konteksta.

Najlakše je reći "ti ljudi bježe od problema". A kako će Hrvatska primiti tolike ljude ako nagrnu, to ko jebe jel tako.
Čujem da je Austrija već počela kmečati, a nisu ni 20 000 primili.

Doduše jebe se tebe, ti si u Zagrebu. Bilo bi i mene briga ALI živim u malom gradu koji igrom slučaja ima veliku, spremnu vojarnu iz koje HV seli.
Moja zgrada je na periferiji, udaljena 500 metara od ograde vojarne.
Pa kada dođe 100 muškaraca u dobi 20-40 godina koji žene nisu vidjeli 6 mjeseci, onda će ljudi zimi morati pratiti sve žensko iz familije kada padne mrak oko 17h, u strahu da neki šljam ne luta cestom.

Ako ih bude i 5 doživjelo zlostavljanje ja ću prvi verbalno izvrijeđati ovakve kao što je Lucić.

Volio bih vidjeti tebe u takvoj situaciji i bi li bio zabrinut hoće li te tko proglasiti ksenofobom ili bi se prvenstveno brinuo za sestru/mater/tetku itd.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 26/08/2015 16:27:12
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/08/2015 : 16:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Leonid

quote:

Oprosti, koji od ovih deset argumenata koje je Lučić naveo, a koji su najčešći argumenti da se izbjeglice ne primi, ti ne smatraš ksenfobnima?

Ono što Lucić radi je oblikovanje argumenata oko unaprijed postavljene teze. Pa tako vadi rečenice iz konteksta.

Najlakše je reći "ti ljudi bježe od problema". A kako će Hrvatska primiti tolike ljude ako nagrnu, to ko jebe jel tako.
Čujem da je Austrija već počela kmečati, a nisu ni 20 000 primili.

Doduše jebe se tebe, ti si u Zagrebu. Bilo bi i mene briga ALI živim u malom gradu koji igrom slučaja ima veliku, spremnu vojarnu iz koje HV seli.
Moja zgrada je na periferiji, udaljena 500 metara od ograde vojarne.
Pa kada dođe 100 muškaraca u dobi 20-40 godina koji žene nisu vidjeli 6 mjeseci, onda će ljudi zimi morati pratiti sve žensko iz familije kada padne mrak oko 17h, u strahu da neki šljam ne luta cestom.

Ako ih bude i 5 doživjelo zlostavljanje ja ću prvi verbalno izvrijeđati ovakve kao što je Lucić.

Volio bih vidjeti tebe u takvoj situaciji i bi li bio zabrinut hoće li te tko proglasiti ksenofobom ili bi se prvenstveno brinuo za sestru/mater/tetku itd.

U jebote, kxenofobnije ne moze ..ili?

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/08/2015 : 16:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Ja se i sad brinem za sestru/mater/tetku jer dovoljno ima psihopata i među Hrvatima tj. kršćanima tj. "normalnima".
A za ljudsku sigurnost postoji policija, drugi je par postola što ona u nas i nije toliko pouzdana.
I kažem, Hrvatska treba primiti najviše što može, ali ne više.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/08/2015 : 16:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
[br]Ja se i sad brinem za sestru/mater/tetku jer dovoljno ima psihopata i među Hrvatima tj. kršćanima tj. "normalnima".
A za ljudsku sigurnost postoji policija, drugi je par postola što ona u nas i nije toliko pouzdana.

u sridu mali,u sridu

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/08/2015 : 17:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Ma može. Uvijek može više.

quote:

Ja se i sad brinem za sestru/mater/tetku jer dovoljno ima psihopata i među Hrvatima tj. kršćanima tj. "normalnima".

Ma točno sam znao da ćeš odgovoriti straw man argumentom.
Ima dovoljno psihopata među nama pa trebamo primiti još jednu porciju(i to poveću) zar ne? Krasno.

Ma uostalom, kome ja pričam.
Ekipa ovdje ima svoj stav, ja imam svoj i to je to.
Moje je demokratsko pravo da kažem da Lucić baljezga, a sad što će tko misliti....nije me briga.
Usput ako budeš pričao sa nekim Japancom i Korejcom, imaj na umu da pričaš sa ksenofobom za kojeg sam ja mala beba.
Samo, njih Predrag ne časti epitetima.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 26/08/2015 17:11:25
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/08/2015 : 17:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/srpske-ekstremisticke-organizacije-najavile-prosvjede-protiv-izbjeglica/

a gdje su naši naciji?

šta čekaju?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/08/2015 : 17:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/srpske-ekstremisticke-organizacije-najavile-prosvjede-protiv-izbjeglica/

a gdje su naši naciji?

šta čekaju?

Novu svastiku na stadionu , sto drugo ocekivati od likova koji ni osnovnu nisu zavrsili

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/08/2015 : 18:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Leonid

quote:

Ma može. Uvijek može više.

quote:

Ma točno sam znao da ćeš odgovoriti straw man argumentom.
Ima dovoljno psihopata među nama pa trebamo primiti još jednu porciju(i to poveću) zar ne? Krasno.

Ovo ti nema smisla. Mi primamo ljude u nevolji, za svakog od njih je jednaka mogućnost da je silovatelj/ubojica kao i npr. za cijenjene poslovne ljude koji dolaze iz Švedske.
To što netko dolazi iz drugačije kulture ne znači da je većea mogućnost da je silovatelj i to ne smije biti razlog da se ljude ne primi u državu.

Ma uostalom, kome ja pričam.
Ekipa ovdje ima svoj stav, ja imam svoj i to je to.
Moje je demokratsko pravo da kažem da Lucić baljezga, a sad što će tko misliti....nije me briga.

To jest tvoje demokratsko pravo, ali ukoliko razgovaramo, onda je poštenije da to činimo nekim argumentima.

Usput ako budeš pričao sa nekim Japancom i Korejcom, imaj na umu da pričaš sa ksenofobom za kojeg sam ja mala beba.

Sve ovisi o pojedincu, ništa o državi porijekla.

Samo, njih Predrag ne časti epitetima.

Stvar je u tome da Lucić komentira hrvatsku politiku i pošteno se drži one o čišćenju u svom dvorištu.

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4634 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 26/08/2015 : 19:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

a gdje su naši naciji?

šta čekaju?

naciji su upravo protiv navedenih organizacija
koje zapravo suruju sa ovima na vlasti
i nisu raspolozeni da uzmu ucesce u ovome
iz vise razloga o kojima ne bih

quote:
Novu svastiku na stadionu , sto drugo ocekivati od likova koji ni osnovnu nisu zavrsili

ovi nasi su cesto fakultetski obrazovani
priznati strucnjaci koji cekaju pravi trenutak

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 26/08/2015 19:05:38
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/08/2015 : 19:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Ovo je neverrovatno sta se desava..nemislim tu na izbeglice.vec na komentare sto sto stoka ostavlja na drustvenim mrezama...cisti nacizam.ovako su nacisti za zidove govorili...

Uza zid snjima
.treba to sve pobit
pustaj struju
salji natrag
nasa djeca gladaju a mi hranimo izbwglice

Izgleda se nacizam vratio u velikom stilu

E pa
nedam da me ova masovna histerija obuzme a uz to se svakome nacisti naprcim mamice
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4634 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 26/08/2015 : 19:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
ometaju te u shekel hakodeshu?
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/08/2015 : 19:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message
quote:

Ovo ti nema smisla. Mi primamo ljude u nevolji, za svakog od njih je jednaka mogućnost da je silovatelj/ubojica kao i npr. za cijenjene poslovne ljude koji dolaze iz Švedske.
To što netko dolazi iz drugačije kulture ne znači da je većea mogućnost da je silovatelj i to ne smije biti razlog da se ljude ne primi u državu.

Ne primamo 1000 švedskih poslovnih ljudi, već 1000(vjerojatno i puno više ako val krene na našu granicu) većinom slabo obrazovanih ljudi koji dolaze iz krajeva nenaviklih na red. Budući da ima puno mlađih muškaraca među njima, za očekivati je da je tu i nekoliko desetaka članova IS-a i ostalih barbarskih grupica.
Reci ti meni zašto uopće postoje kontrole na granicama,a pogotovo na aerodromima?

To jest tvoje demokratsko pravo, ali ukoliko razgovaramo, onda je poštenije da to činimo nekim argumentima.

Jake si ti argumente skupa sa Lucićem prikazao.
Osim da ilegalne imigrante koji krše sve zakone treba primiti bez ikakvog pitanja.
Kladim se da su Mađari sretni jer im državom luta 150 tisuća ljudi bez ikakvih papira.

Sve ovisi o pojedincu, ništa o državi porijekla.
A neće biti kritika na njihove države i politiku istih? Fino mu reci kao što Lucić kaže...tko ne misli kao i on oko tog pitanja, jednostavno je primitivan.
Da te preduhitrim, daleko je veći postotak nego kod nas.

Neću više o ovome, kada i ako dođu....onda možda budemo dublje diskutirali.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 26/08/2015 : 19:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
OK, onda nebi bilo pošteno ni da ti ja odgovaram.
Pozdrav!

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/08/2015 : 19:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Nevjerovatno kako se uljudbena.civilizirana.demokratska evropa u par dana strmopizdila u nacisticko grotlo...

Nema nikakve razlike izmedju stoke sto urla heil hitler pred nemackim azilantskim domovima i onima sto po netu pisu da treba pravit zidove.da ih treba pobit.vratit otkud su dosli...

Gadim se i sam sebi sto sam na trenutak podlegao vaskrslom gebelsu..sram te bilo kras

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4634 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 26/08/2015 : 19:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
kratak predah uz mali muzicki intermezzo
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/08/2015 : 19:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

Nevjerovatno kako se uljudbena.civilizirana.demokratska evropa u par dana strmopizdila u nacisticko grotlo...

Nema nikakve razlike izmedju stoke sto urla heil hitler pred nemackim azilantskim domovima i onima sto po netu pisu da treba pravit zidove.da ih treba pobit.vratit otkud su dosli...

Gadim se i sam sebi sto sam na trenutak podlegao vaskrslom gebelsu..sram te bilo kras

Yeep

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47349 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2015 : 20:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Ljudima u nevolji treba pomoći.
Problem u ovoj priči jest što je sve izgleda mnogo složenije od puke fraze "ljudi u nevolji".

Gadafi je svojevremeno izjavio da je zahvalan Allahu što će islam Europu pokoriti k.rc.m, a ne mačem.
Upravo to se radi.
Ne želim potezati širu lokalnu politiku, ali samo kao primjer bih naveo samo ono što su Albanci (uz ostale političke i vojne procese) napravili Srbima na Kosovu, odnosno zeznuli su ih natalitetom, izrodili.
Teško se tući s nekim tko ima glavni resurs za borbu, tj. ljude, osobito mlade ljude spremne za rad i borbu.
Oružje i tehnika se lako nabavi, ali ljude se ili ima ili nema.
Tko će za 20 godina biti jači? Jedan s jednim djetetom ili njegov susjed sa 5, 7, 8, 10 djece?
Zato jao si ga društvima koja se ne pomlađuju.

Uz to, daljnje pitanje je zašto ovi izbjeglice hoće baš u bogatu sjevernu Europu?
Možda zato jer im te zemlje omogućuju 50 puta kvalitetniji život nego u domovini, bez rada, na socijalnoj pomoći?
Još ako imaju 7-8 djece, ne trebaju ni prstom mrdnuti, država će othraniti i školovati djecu, sutra im dati posao od kojega će moći živjeti ili ako ne budu htjeli raditi opet im davati socijalnu pomoć od koje će moći živjeti.

Istovremeno, ista ta Europa koja čini sve da ojača to strano tijelo u sebi, zatire samu sebe zakonima kojima se uništava obitelj i legaliziraju zastranjenja.

Islamski svijet je vitalan i potentan i potpuno je prirodno da traži prostor za sebe, a pogled mu je od pamtivijeka usmjeren prema sjeveru, prema horizontu na kojemu bliješti bogata ocvala Europa s svojim sjajnim gradovima spremnima za osvajanje.

Zbog navedenoga ne mogu posve altruistički gledati ove događaje i bojim se što će budućnost donijeti.

od gomile ovog šta si napisa osvrniču se samo na ovo.
koji su to molin te zakoni?
npr njemačka izumire od 70-tih ako čemo več o demografiji.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47349 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2015 : 20:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/madjarska-policija-napala-izbjeglice-suzavcem-salju-i-vojsku-na-granicu/838274.aspx

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47349 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2015 : 20:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

znači planet je pun nacista.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19051 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/08/2015 : 20:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ljudi su to, dopalo se to nama ili ne...
vjera i ostale razlike nisu važne...
trebaju pomoč i moramo jim pomoči koliko je u našoj moći...
trebamo se postavit u njihovo kožu, nije to da nas ne može snaći...
žalostno da postoji dilema kod nekih...ja je ne vidim...
možda možemo razgovarat samo na koji način i u kojoj mjeri pomoći...
jedino to.
ostalo je jadno,podlo,odvratno,cinično,glupo,egoistički itd...itd
a pre svega neljudsko..ako smo več ljudi...
a ponekad pomislim da neki i nisu.

Edited by - teller on 26/08/2015 20:34:32
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 26/08/2015 : 20:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

znači planet je pun nacista.

Neznam dali citas sta ljudi pisu povodom ove himanitarne krize..ja sam citao slovenske komentare..blago sam zbunjen.kolkiko mrznje odjednom...pa uglavnom ako hitler oce da ustane od mrtvih sad mu je idealni trenutak...tolko izbezumljene stoke sa pjenom na ustima tesko ce opet imati na okupu
Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.09 seconds. Snitz Forums 2000