Author |
Topic |
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 03/09/2015 : 17:41:00
|
Ipak tintone, ako si svjestan korijena problema, onda "uvođenje demokracije" po Iraku, Jemenu, Libiji, Siriji ne samo da jest tema topica, nego je njegova središnja misao, polazna točka oko koje se sve ostalo vrti. Pa tako i najdobroćudniji i najružniji komentar o izbjeglicama na nekom slabo posjećenom forumu u Makedoniji. |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 03/09/2015 : 18:06:20
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by lwood
zašto ti tintone misliš da su balkanci nešto pretjerano licemjerni?
Za početak, trube o europskom licemjerju, a ipak su odlučili ući u EU.
Drugi primjer: danas se gleda ksenofobno na nadolazeće izbjeglice, a kad nas na zapadu podcijenjuju i doživljavaju kao nižu rasu, to nam predstavlja problem.
Kao treće, imali smo i mi izbjeglice u ratu, a sad ne osjećamo ni dozu empatije prema ljudima koji su u istim problemima.
Udaljimo se od teme:
Četvrti (pomalo banalni) primjer: kad nam sudac u bilo kojem sportu dosudi sumnjivi faul, makar na centru, radi se o antihrvatskoj/antisrpskoj/antibosanskoj zavjeri i najvećim lopovima. Kad se suprotno ekipu ošteti na milijun načina, svi šute.
Treba još?
1.Siguran san da među ljudima koji jesu za EU ima puno onih koji su za tu opciju čisto iz razloga šta nan je to nažalost jedina ozbiljna opcija. 2.Meni je sve isto, mogu dolazit i Šveđani. Ako postoji plan šta napravit s tin ljudima. 3.Prema izbjeglicama je u to vrime bilo vjerovatno jednako ksenofobije ka i danas al nije bilo interneta. 4. E to je posebna priča. To su ovi šta in je još uvik Nakamura kriv.
Mislim da ovde apsulutno nisi u pravu. U to boba sam bio tako reci serijski izbjeglica. Prvo u Bosni, pa Dalmacija, pa opet Bosna, pa na kraju u Njemacku, i svugdje je tretman bio i vise nego human. Nikakve probleme danasnjeg tipa nisam dozivio. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/09/2015 : 18:11:54
|
quote: Originally posted by Willer
Drugi primjer: danas se gleda ksenofobno na nadolazeće izbjeglice, a kad nas na zapadu podcijenjuju i doživljavaju kao nižu rasu, to nam predstavlja problem.
Kao treće, imali smo i mi izbjeglice u ratu, a sad ne osjećamo ni dozu empatije prema ljudima koji su u istim problemima.
Udaljimo se od teme:
Četvrti (pomalo banalni) primjer: kad nam sudac u bilo kojem sportu dosudi sumnjivi faul, makar na centru, radi se o antihrvatskoj/antisrpskoj/antibosanskoj zavjeri i najvećim lopovima. Kad se suprotno ekipu ošteti na milijun načina, svi šute.
Treba još?
Točno, to sve stoji. A čak i da ne stoji ništa od navedenog, na ljude se ne - treba, nego mora gledati kao na ljude. I pomoći im sukladno mogućnostima, i ne biti nam u tome ni najmanje teško, pa naše prethodne/posredne krivnje za njihovu nesretnu sudbinu bilo ili nebilo. Da, potpuno se slažem, mučno je čitati komentare po fejsu i forumima posljednjih tjedana o izbjeglicama/imigrantima, mučno najblaže rečeno, i odluku slovenskih portala potpuno pozdravljam.
Isto tako stoji da Assad family nosi svoj dio odgovornost za rat u Siriji, Gadafi isto tako u Libiji itd.
Ali to sve i dalje ne govori o korijenu problema. Ignorirati korijen problema - politiku Zapada, dijela Istoka, i ulizica jednih i drugih (koje zapravo i same trpe od toga, ali "bolje da me tuče gazda") prema ostatku svijeta, najveći je mogući stupanj licemjerja.
Zgražati se nad forumskom ksenofobijom i rasizmom, a ne istovremeno i/ili još više nad onim što do toga posljedično dovodi, pa evo, zbilja ne znam kako to nazvati... Ne mislim na tebe tintone, kužimo se.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19785 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/09/2015 : 18:16:31
|
Udaljimo se od teme:
Treba još?
1.Siguran san da među ljudima koji jesu za EU ima puno onih koji su za tu opciju čisto iz razloga šta nan je to nažalost jedina ozbiljna opcija. 2.Meni je sve isto, mogu dolazit i Šveđani. Ako postoji plan šta napravit s tin ljudima. 3.Prema izbjeglicama je u to vrime bilo vjerovatno jednako ksenofobije ka i danas al nije bilo interneta. 4. E to je posebna priča. To su ovi šta in je još uvik Nakamura kriv.
Braniš se kao da sam mislio na tebe, a ne na općenito balkanskom licemjerje. U pravu si za sve četiri točke, ali to ne mijenja ono što sam ja napisao. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 03/09/2015 : 19:49:00
|
Talibani su uspjeli biti još gori od Sadama pa se svejedno veliki dio antitalbanske undergorund opozicije protivio američkoj i NATO okupaciji.
Što talibani imaju sa Sadamom i Irakom?? |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 03/09/2015 : 19:53:06
|
Braniš se kao da sam mislio na tebe, a ne na općenito balkanskom licemjerje. U pravu si za sve četiri točke, ali to ne mijenja ono što sam ja napisao.
U situaciji u kojoj jači tabači slabijeg, balkansko licemjerje je samo posljedica zapadnoeuropskog, angloameričkog i ruskog. |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 03/09/2015 : 19:53:44
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Talibani su uspjeli biti još gori od Sadama pa se svejedno veliki dio antitalbanske undergorund opozicije protivio američkoj i NATO okupaciji.
Što talibani imaju sa Sadamom i Irakom??
Ništa, tko kaže da imaju?
EDIT: Jedino u likvidiranju nepoćudnih (ako je nastao nesporazum oko toga?), dakako s različitih ideoloških pozicija. |
Edited by - Willer on 03/09/2015 19:57:56 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 03/09/2015 : 19:57:08
|
Udaljimo se od teme:
Treba još?
1. odlučili su i glasovima večine(među ostalim i mojim) a ako baš želiš znat bilo mi je licemjerno glasat protiv jerbo ionako mogu peškat papire jedne od starijih i večih članica eu-a. tako da mi osobno nije ništa značilo ni da su hr birači odjebali eu. 2.svak svakog ima osobinu podcjenjivat. ništa novo pod Suncem. tako bilo i biče. 3. glupost,kod mene u 8. razredu je bilo 5 izbjeglica.neki su se odlično snašli,neki nisu. druga stvar je šta previđaš da ovi ne biže od rata nego iz turskih kampova di imaju hranu i vodu. ako baš vučeš paralelu nije bilo teorije da neko u hr bude vojno sposobna izbjeglica a da škiva vojsku. jedino ako je uteka izvan hr. 4.to su več psiho zavjera fore a za to postoje specijalizirane osobe.
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 03/09/2015 : 20:15:47
|
evo famoznog plana:
U Francusku bi išlo 26.000, Španiju 16.000, dok je Velika Britanija, koja bi prema tim kriterijumima trebalo da primi oko 17.000 izbeglica, odlučila da ne učestvuje u zajedničkom planu.
Poljska bi primila oko 10.000 izbeglica, Holandija oko 8.000, Portugal oko 7.200, Rumunija 6.900, Češka oko 5.500, Švedska oko 5.400, Belgija oko 5.300, Austrija oko 4.800, a Hrvatska 3.200.
znači hr bi tribala primit 3200 komada a britanci nijednog. |
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10438 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 03/09/2015 : 20:16:37
|
quote: Originally posted by senokute
Udaljimo se od teme:
Treba još?
Mislim da ovde apsulutno nisi u pravu. U to boba sam bio tako reci serijski izbjeglica. Prvo u Bosni, pa Dalmacija, pa opet Bosna, pa na kraju u Njemacku, i svugdje je tretman bio i vise nego human. Nikakve probleme danasnjeg tipa nisam dozivio.
Sa izbjeglicama iz Bosne san radija za vrime rata. Ni hrvati nisu baš bili rado viđeni jer su jako često ostavljali kaos iza sebe. Hotel Marjan u Splitu bi recimo bolje proša da je bombardiran. Muslimanske izbjeglice su uglavnon bile smještene u kampovima i kontejnerskim naseljima, i lokalnom stanovništvu baš i nisu bili dragi.Pogotovo iza 1993. Da mi mater nije imala u to vrime humanitarnu orgganizaciju pa da se svega nisan nagleda i ja bi bija uvjeren da je sve bilo divno i krasno. 1994. u Rijeci policija je na korzu zaustavila cilu moju ekipu(Nekakav festival u Palachu).Prijatelja izbjeglicu iz Sarajeva koji je tada ima niti 17 godina su maltretirali pola sata jer da šta ne brani Sarajevo nego se zajebava po Hrvatskoj. Bilo je praktički isto ka i sad samo su ljudi šutili ili mrmljali sebi u bradu. A danas internet trpi sve i svakome je dostupan. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 03/09/2015 20:27:25 |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 03/09/2015 : 20:23:18
|
evo famoznog plana:
U Francusku bi išlo 26.000, Španiju 16.000, dok je Velika Britanija, koja bi prema tim kriterijumima trebalo da primi oko 17.000 izbeglica, odlučila da ne učestvuje u zajedničkom planu.
Poljska bi primila oko 10.000 izbeglica, Holandija oko 8.000, Portugal oko 7.200, Rumunija 6.900, Češka oko 5.500, Švedska oko 5.400, Belgija oko 5.300, Austrija oko 4.800, a Hrvatska 3.200.
znači hr bi tribala primit 3200 komada a britanci nijednog.
Brojke proporcionalno a) krivnji za situaciju, b) mogućnostima pojedine države, nemaju smisla, slažem se. Ali što to znači ljudima koji žele spas? Baš ništa. Nikako nisam za to da se licemjerje EU birokrata prelama prvenstveno na ovim nesretnicima koji se utapaju i guše dok mi ovdje filozofiramo. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 03/09/2015 : 20:26:44
|
proporcionalno i pravedno bi bilo otprilike:
usa 1,5 milijun saudijci 1 milijun britanija 1 miljun vrancuzi 1 milijun katar 0,5 milijuna
|
|
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Posted - 03/09/2015 : 20:35:20
|
proporcionalno i pravedno bi bilo otprilike:
usa 1,5 milijun saudijci 1 milijun britanija 1 miljun vrancuzi 1 milijun katar 0,5 milijuna
I do toga neće doći.
I što onda?
Koje rješenje preostaje? Orbanovo? Hvala, ali ne bih. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 03/09/2015 : 20:38:40
|
preostaje rješenje da se vrate u kampove u turskoj odakle su i krenili. i ne znan čemu ove bunđije? 70 % tih "izbjeglica" su vojno sposobni muškarci.(čitaj dezerteri) u turskoj su na sigurnom. Assadovi vojnici imaju obrok od 2 kuvana kunpira i 2 fete kruva. ne znan koji q ovi izvoljevaju. em in se ne ratuje em bi vamo em bi tamo.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 03/09/2015 : 21:25:29
|
Površno pratim ovu temu a rješenje koje bi ja dao je prihvatiti sve žene i djecu, starce i samohrane očeve, a sve ostalo u kamp na obuku i dati im oružje i poslat ih nazad da skupa s NATO savezom očiste zemlju od bande. Nakon toga izdvojiti sredstva za obnovu zemlje i polako vraćati one koji žele da se vrate i da grade svoju budućnost u svojoj zemlji. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 04/09/2015 : 08:46:36
|
Jadna djeca...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 04/09/2015 : 09:04:34
|
quote: Originally posted by hello
Površno pratim ovu temu a rješenje koje bi ja dao je prihvatiti sve žene i djecu, starce i samohrane očeve, a sve ostalo u kamp na obuku i dati im oružje i poslat ih nazad da skupa s NATO savezom očiste zemlju od bande. Nakon toga izdvojiti sredstva za obnovu zemlje i polako vraćati one koji žele da se vrate i da grade svoju budućnost u svojoj zemlji.
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 04/09/2015 : 09:06:51
|
quote: Originally posted by lwood dok je Velika Britanija, koja bi prema tim kriterijumima trebalo da primi oko 17.000 izbeglica, odlučila da ne učestvuje u zajedničkom planu.
Gamad bili i ostali. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4622 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 04/09/2015 : 09:50:15
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by hello
Površno pratim ovu temu a rješenje koje bi ja dao je prihvatiti sve žene i djecu, starce i samohrane očeve, a sve ostalo u kamp na obuku i dati im oružje i poslat ih nazad da skupa s NATO savezom očiste zemlju od bande. Nakon toga izdvojiti sredstva za obnovu zemlje i polako vraćati one koji žele da se vrate i da grade svoju budućnost u svojoj zemlji.
je,lako je to reći,ali kako to uraditi? ti dsormaz bolje znaš,koliko ima zaraćenih strana u siriji? bilo bi lako kad bi bile dvije zaraćene strane pa udri jedna po drugoj,ali tamo ima bar pet-šest frakcija koje međusobno ratuju. |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
Topic |
|