Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
lwood
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47402 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
izivko
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/images(167).jpg)
Germany
12780 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 08/09/2015 : 20:28:19
|
quote: Originally posted by surfer
O cemu ti pricas uopce???
Helmut Kohl je to izjavio 27.8.1986.
a Willy Brandt 1973.
potpuno nevezano za ovo sada....???!!!???
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by lwood
šta ti izivko misliš koji je q švabama? ovo šta rade i misle nastavit nema veze s mozgon.
Pročitao sam mnogo izjava nekadašnjih političara od Brandta do Kohla i oni sami blago rečeno izražavaju zabrinutost glede ove situacije.
Willy Brandt: Vrijeme je da savjesno pogledamo jesu li prihvatni kapaciteti našeg društva iscrpljeni i da socijalni razum i odgovornost preuzmu odgovornost... Helmut Kohl: Broj izbjeglica raste iz mjeseca u mjesec. Nisam voljan ovakav razvoj nijemo promatrati. Zabrinutost stanovništva se mora ozbiljno uzeti u obzir i ne smije se zanemariti jer Republika Njemačka nije useljenička zemlja i ne smije nikad to postati...
ili... prijeđe li broj stranaca granicu od 10 %, svaki narod postaje buntovan...
A što običan puk misli, pokazaće slijedeći izbori kada Vlada dobije račun za svoje postupke
Imas li link za ovo, volio bi i ja procitati
Pročitao sam ovdje, datiran je 6.9. 2015. Tekst je malo poduži pa nsam čitao na preskok...Vidi se koji su to vizionari bili
http://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-2015/fluechtlinge-und-die-unzulaessigen-verweise-auf-die-vergangenheit/ |
Have mercy |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
ordell
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cziffra.jpg)
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 08/09/2015 : 20:33:19
|
Nisu Svabi mutavi, Merkelica je stara koka,dakle iskusna ![](icon_smile_big.gif) Jesu pusili 2 velika rata u zadnjih 100 godina al to ne znaci da nisu najsposobniji narod u EU. U tom trenutku nemaju potrebe da se nesto pretvaraju kad se vecina eu zemalja protivi primanju migranata, ko sad razmislja o ww2 i morali. Ja mislim da oni ipak imaju svoj plan. |
|
surfer
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
|
senokute
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/salko_2.jpg)
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 08/09/2015 : 20:44:50
|
quote: Originally posted by surfer
O cemu ti pricas uopce???
Helmut Kohl je to izjavio 27.8.1986.
a Willy Brandt 1973.
potpuno nevezano za ovo sada....???!!!???
quote: Originally posted by lwood
šta ti izivko misliš koji je q švabama? ovo šta rade i misle nastavit nema veze s mozgon.
Pročitao sam mnogo izjava nekadašnjih političara od Brandta do Kohla i oni sami blago rečeno izražavaju zabrinutost glede ove situacije.
Willy Brandt: Vrijeme je da savjesno pogledamo jesu li prihvatni kapaciteti našeg društva iscrpljeni i da socijalni razum i odgovornost preuzmu odgovornost... Helmut Kohl: Broj izbjeglica raste iz mjeseca u mjesec. Nisam voljan ovakav razvoj nijemo promatrati. Zabrinutost stanovništva se mora ozbiljno uzeti u obzir i ne smije se zanemariti jer Republika Njemačka nije useljenička zemlja i ne smije nikad to postati...
ili... prijeđe li broj stranaca granicu od 10 %, svaki narod postaje buntovan...
A što običan puk misli, pokazaće slijedeći izbori kada Vlada dobije račun za svoje postupke
Imas li link za ovo, volio bi i ja procitati
Pročitao sam ovdje, datiran je 6.9. 2015. Tekst je malo poduži pa nsam čitao na preskok...Vidi se koji su to vizionari bili
http://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-2015/fluechtlinge-und-die-unzulaessigen-verweise-auf-die-vergangenheit/
Ma ovi sa ovog portala su meni se cini neki Gobelsovi unuci. Udaranje slame u prazno. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12780 Posts
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Posted - 08/09/2015 : 21:01:05
|
quote: Originally posted by Tutta
Ma nema to vise nikakvog znacaja. Njemacka je se 2001. proglasila useljenickom drzavom, zdravo za gotovo. Uzrok tome je bio, vrlo negativan natalitet (to se uglavnom na njemacke parove odnosi). Kako je to Svabo zamislio, ne znam. Na jednoga obrezovanog useljenika, dodju tri fukare,tri socijalna slucaja,tri buduca terorista i jedan vec sa obukom. Pa ti racunaj. Ja mislim da ce oni to malo selektirati. Ove njima nepotrebne ce odgurati u istcnu Europu i na Balkan.
ps. u Njemackoj su 20% stanovnistva stranci. Pola ih ima njemacke papire, pola jos ima svoja stara drzavljanstva.
Trebao si spomenuti i da za te fukare , socijalne slucaje, pa i za teroriste dobar dio odgovornosti snosi i pogresna dosadasnja politika Njemacke prema Imigrantima. Prime ljude a nedaju im nikakvu stvarnu sansu da se uklope u drustvo.kad se samo sjetim koju sam trku imao za radnu dozvolu prije 18 god, katastrofa. Ali dobro, izgleda da ovoj put planiraju da isprave greske. Ja sam tu optimistican.
|
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Posted - 08/09/2015 : 21:22:00
|
Ma nema to vise nikakvog znacaja. Njemacka je se 2001. proglasila useljenickom drzavom, zdravo za gotovo. Uzrok tome je bio, vrlo negativan natalitet (to se uglavnom na njemacke parove odnosi). Kako je to Svabo zamislio, ne znam. Na jednoga obrezovanog useljenika, dodju tri fukare,tri socijalna slucaja,tri buduca terorista i jedan vec sa obukom. Pa ti racunaj. Ja mislim da ce oni to malo selektirati. Ove njima nepotrebne ce odgurati u istcnu Europu i na Balkan.
ps. u Njemackoj su 20% stanovnistva stranci. Pola ih ima njemacke papire, pola jos ima svoja stara drzavljanstva.
Trebao si spomenuti i da za te fukare , socijalne slucaje, pa i za teroriste dobar dio odgovornosti snosi i pogresna dosadasnja politika Njemacke prema Imigrantima. Prime ljude a nedaju im nikakvu stvarnu sansu da se uklope u drustvo.kad se samo sjetim koju sam trku imao za radnu dozvolu prije 18 god, katastrofa. Ali dobro, izgleda da ovoj put planiraju da isprave greske. Ja sam tu optimistican.
Da. Uglavnom, Njemackoj su potebni robovi, nema veze odaklen dolaze. Jesil cuo ono za 8,50 Eura? Za nove pridoslice to ne vrijedi.
Nije to usvojeno, i ako bude ,samo na prva tri mjeseca, sto i nije neka katastrofa.vaznije je da ti ljudi uopste mogu da budu robovi, a ne ko prije , niko i nista. |
|
|
Dranki
Senior Member
![](AvatarUpload/soldier - Kopie.jpg)
2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/6124b66ad5b0a828775f3f0b8c0cf283.jpg)
4622 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Posted - 09/09/2015 : 10:20:43
|
Klasična sociopata sa jako izraženom sklonošću ka sadizmu, tipičan profil žene nadzornika u konc-logorima esesovaca. Takve su visile 1946.
Cijela Evropa sa zebnjom iščekuje da joj se danas obrati Juncker sa spasonosnim mjerama, ne zbog mjera samih, nego da vide hoće li spasilac Evrope opet mrtav pijan istupiti pred kamere:
http://www.spiegel.de/politik/ausland/junckers-rede-zur-lage-der-eu-a-1052048.html |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 09/09/2015 10:28:24 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
Posted - 09/09/2015 : 10:32:13
|
jučer pogleda otvoreno,mislija biče zanimljivo,reče koju pametnu kad ono sroljo do srolje,svirali q cilu emisiju. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala |
|
Just_Charlie
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(2).jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47402 Posts
Posted - 09/09/2015 : 15:28:21
|
a dobili smo i nove kvote:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ek-objavila-konacni-prijedlog-kvota-zeli-da-budu-obvezujuce-u-hrvatsku-1-614-izbjeglica/840961.aspx
Po tom prijedlogu, Hrvatska bi bi iz Italije od ukupno 15.600 izbjeglica prihvatila njih 138, iz Grčke od 50.400 izbjeglica njih 447 i iz Mađarske od 54.000 Hrvatska bih trebala primiti 479, ukupno 1.064.
Gotovo polovicu od tih 120.000 trebale bi primiti Njemačka (31.443) i Francuska (24.031).
Austrija bi trebala primiti 3.640, Belgija 4.564, Bugarska 1.600, Cipar 274, Češka 2.978, Estonija 373, Finska 2.398, Latvija 526, Litva 780, Luksemburg 440, Malta 133, Nizozemska 7.214, Poljska 9.287, Portugal 3.074, Rumunjska 4.646, Slovačka 1.502, Slovenija 631, Španjolska 14.931, Švedska 4.469. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12780 Posts
|
Dranki
Senior Member
2549 Posts
Posted - 09/09/2015 : 16:07:07
|
http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/fluechtlinge-warum-vor-allem-maenner-nach-deutschland-kommen-a-1051755.html
Prosle godine su 86% migranata koji su dosli u EU bili muskarci, mahom iz Sirije. S tim u vezi interesantan je izbor rijeci novinara. Naime, ti muskarci nisu dezerteri, nego su samo "htjeli izbjeci prisilnu regrutaciju". Ne treba zaboraviti da Zapad Asada posmatra kao diktatora, i Asad zato svakog silom tjera da brani svoju kucu i svoje porodice, jer oni to dobrovoljno ne zele, i zato su morali pobjeci, i to je za novinare OK. I dalje mi nije jasno kojom logikom razmisljaju ti ljudi. Znaci oni bjeze od prisilne odbrane svoje zemlje i imovine, a oni koji ovog momenta ratuju dole moraju umjesto njih da brane njihove kuce. 500.000 muskaraca je moralo pobjeci od 30.000 dzihadista. Pa nije ni cudo sto onda gube rat.
Druga stvar je da su dosli samo muskarci jer je put opasan i zele prvo da oni dobiju azil pa tek onda da dovedu familije. Znaci da EU moze da se spremi za jos 4 miliona clanova familije. |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 09/09/2015 16:12:53 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12780 Posts
Posted - 09/09/2015 : 16:16:29
|
Evo i par friških karikatura
![](http://i.imgur.com/MROI7D9.jpg)
![](http://i.imgur.com/p4eaGi5.jpg) Osigurati budućnost Njemačke! Bez izvoza oružja nema ratova! Bez ratova nema izbjeglica! Bez izbjeglica nema stručnih radnika!
![](http://i.imgur.com/rPIkz1q.jpg)
![](http://i.imgur.com/OumjCmH.jpg)
![](http://i.imgur.com/V6vCHHR.jpg)
Moramo napokon pronaći rješenje i pošteno raspodijeliti izbjeglice. Sigurno. Evo ja uzimam lijepe žene...
|
Have mercy |
|
Kruger
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kruger 4.jpg)
Croatia
17243 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/6124b66ad5b0a828775f3f0b8c0cf283.jpg)
4622 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|