Author |
Topic |
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 10/05/2019 : 21:23:57
|
quote: Originally posted by djoxi
Kad se već potežeš za finala i osvajače, evo ti prethodnih 5 godina; pa ti vidi jesu li po tom kriterijumu Engleski klubovi iole dominantni.
LŠ 2014 finale: Real Madrid - Atletiko Madrid (Španija oba) LŠ 2015 finale: Barselona - Juventus (Španija, Italija) LŠ 2016 finale: Real Madrid - Atletiko Madrid (Španija oba) LŠ 2017 finale: Real Madrid - Juventus (Španija, Italija) LŠ 2018 finale: Real Madrid - Liverpul (Španija, Engleska
LE 2014 finale: Sevilja - Benfika (Španija, Portugal) LE 2015 finale: Sevilja - Dnjepar (Španija, Ukrajina) LE 2016 finale: Sevilja - Liverpul (Španija, Engleska) LE 2017 finale: Mančester Junajted - Ajaks (Engleska, Holandija) LE 2018 finale: Atletiko Madrid - Olimpik Marselj (Španija, Francuska)
Pa upravo si stavio najbolji dokaz gdje se vidi da engleskih klubova nije bilo nigdje do 2016.g. i onda u zadnjih par godina polako preuzimaju dominaciju od španjolskih što je kulminiralo ove godine.
Vidi, ako 4 kluba u dva finala nisu dominacija teško da se išta može napisati što će te uvjeriti u suprotno
A taj uzlaz je upravo tu vidljiv.
Ali ako ti ništa ne znači što sam ja napisao vidio si nadam se i izjave Mourinha, Kovača , Vogtsa, Pepa i dr. najznačajnijih europskih trenera koji su se svi složili da je trenutno Engleska liga - top. |
|
|
djoxi
Starting Member
Serbia
98 Posts
Member since 08/05/2019 |
Posted - 10/05/2019 : 21:27:40
|
Činjenice govore za sebe, Englezi su svakako u uzletu, ne pada mi na pamet da to poričem, ali i dalje ne mislim da su toliko ubedljivo na vrhu, sve to može da se promeni već sledeće sezone. |
Jesen prode, ja se ne oženi |
|
|
djoxi
Starting Member
Serbia
98 Posts
Posted - 10/05/2019 : 21:28:31
|
Tek za nekoliko godina ćemo videti jesu li Englezi toliko ubedljivi ili nisu, to je bar moj stav. |
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 10/05/2019 : 21:30:13
|
quote: Originally posted by djoxi
Tek za nekoliko godina ćemo videti jesu li Englezi toliko ubedljivi ili nisu, to je bar moj stav.
U tomu se slažemo. |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 10/05/2019 : 21:31:37
|
najjaci izgovori proteklih godina kad bi englezi ispali su bili kako englezi LE igraju sa rezervama, kako im je titula premijer lige bitnija od LP i slicno. sad kad su napokon nesto i uradili u europi, sad su jednostavno najbolji.. |
|
|
djoxi
Starting Member
Serbia
98 Posts
Posted - 10/05/2019 : 21:34:00
|
Fudbalski svet je generalno postao Anglocentričan, pa svi termini u sportskom novinarstvu, recimo su sada Engleski, u potpunosti su zamenili nekadašnju Francusku terminologiju.
Ne vrti se fudbalski svet oko Engleza, mislim da je takođe i stvar u tome što danas najviše ljudi poznaje Engleski jezik, pa se njihovi mediji i sl. najviše i prate.
To je jedna od posledica globalizma. |
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 11/05/2019 : 04:13:04
|
I pored tih rezultata koje imaju u poslednje vreme engleski klubovi, navijači su im postali prave sise.Ne kažem da treba da budu huligani, naravno ne valja to, ali eto im primera navijača Ajaksa i Ajntrahta čijem navijanje je pojam za engleske.Još jedan dokaz kako novac u stvari ubija draž fudbala, džaba ti i silne titule ako ljudi više ne znaju da uživaju u tome kako treba. I u Nemačkoj imamo primer Bajerna čiji su navijači takođe pozeri, navijači Dortmunda i Šalkea prave daleko bolju atmosferu, a da ne pričamo o navijačima klubova poput Ajntrahta, Kelna, Hamburgera i Hanovera za koje se zna da su najvatreniji i malo izvan nemačkog proseka.Za nemački fudbal bi bilo još bolje kada bi u Bundesligu ušli klubovi iz bivše Istočne Nemačke (oni veliki nekadašnji,da nisu Hanza ili Kotbus), oni imaju dosta vatrene navijače, međutim još su daleko od toga, ne računam tu naravno Red Bul Lajpcig.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/05/2019 : 06:58:16
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
najjaci izgovori proteklih godina kad bi englezi ispali su bili kako englezi LE igraju sa rezervama, kako im je titula premijer lige bitnija od LP i slicno. sad kad su napokon nesto i uradili u europi, sad su jednostavno najbolji..
Pa to svi rade. Supermark je u nekoliko navrata napisao kako mu je španski kup važniji od LŠ.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 11/05/2019 : 09:13:42
|
Nije, nego je napisao da mu je dvostruka kruna (prvenstva i kup), važnija od lige prvaka Jednostavno iz tog razloga jer tu igra protiv najvećih rivala, Real Madrida
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 11/05/2019 : 09:15:16
|
Ali sljedeće godine ću prvenstveno navijati za Ligu prvaka, zbog frustracija koje su se nakupile ove i prošle godine porazima od Liverpoola i Rome |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 11/05/2019 : 09:33:06
|
LŠ je tata i mama u klupskom fudbalskom takmičenju. Za još koju godinu nikoga neće više interesovati nacionalna takmičenja, pogotovo kada npr. Bayern, Juve i PSG nakupe po 19 titula za 20 godina. Možda jedino u Engelskoj nacionalno prvenstvo ostane donekle interesantno.
Nisu džaba najbogatiji timovi Evrope planirali još jedno takmičenje/ligu samo za probrano društvo. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31000 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 11/05/2019 : 09:57:00
|
Španjolski klubovi su dominirali Euro natjecanjima, što uopće nije čudo jer to je vrijeme zlatne generacije španjolskih igrača + Messi i Ronaldo. Problem nastaje sada njihovim umirovljenjem, vidimo na primjeru Barcelone da skupi plaćeni igrači ne daju 100 % i tu će ih Englezi pojesti u idućim godinama! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31000 Posts
Posted - 11/05/2019 : 10:03:02
|
Da ne govorim kako Englezi imaju pravedniji način raspodjele novca gdje i mali dobiju stotine milijuna, a ne kao kod Španjolaca gdje mali klubovi dobiju mrvice i zato je Premiership najkvalitetniji danas, a nema na vidiku nove zlatne generacije Španjolaca... |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 11/05/2019 : 10:40:56
|
quote: Originally posted by logo111
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by surfer
Apsolutno. Nijemci jedva cekaju prodati igrace Englezima, to im je znacajan izvor prihoda. Ne moze takav sistem biti "zdrav" ako svi najbolji igraci nakon sezone ili dvije odlaze u Bayern ili u Englesku.
quote: Originally posted by zlatan bihac
englezi su iz njemacke lige u zadnjih par godina uzeli sve sto se moglo uzeti..masa dobriih igraca je sad tamo...do prije par godina su to radili i sa igracima iz primere ali se ti igraci i nisu bas toliko pokazali..puno je slicniji stil igre u engleskoj i njemackoj, nego u primeri pa se igracima ipak lakse naviknuti...
A eto... Meni je engleska liga sranje. Možda je nekome zdravo da karta za utakmicu košta 100-200 funti. Meni nije.
Što ti pišeš...
Engleska liga nije sranje - nego najbolja liga na svijetu što govore i rezultati(4 finalista ove godine) a i to da su stadioni rasprodani za svaku utakmicu nekoliko sezona unaprijed.
Ako su stadioni rasprodani znači da navijači to mogu platiti. A da je tako govori i činjenica da uz prosječnu plaću od 35 000 funti godišnje to im stvarno nije problem.
A i cijena ulaznica je visoka ali ni približno ta na koju si ti "zabrijao" nego u prosjeku oko 50 funti što nije problem kupiti i onima s nižom plaćom od prosjeka u Engleskoj.
Sve je to dostupno na netu ako već nisi bio tamo a imaš potrebu pisati o tome.
https://hr.bizzportal.ru/zivotni-standard-i-prosjecna-placa-u-engleskoj-uk-minimalna-placa-u-engleskoj-uk/
https://www.telegram.hr/sport/u-engleskoj-ce-zbog-visokih-cijena-ulaznica-protestirati-navijaci-svih-klubova/
Lezi diž'se ustaj sedi |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 11/05/2019 : 10:57:12
|
quote: Originally posted by maelstrom
I pored tih rezultata koje imaju u poslednje vreme engleski klubovi, navijači su im postali prave sise.Ne kažem da treba da budu huligani, naravno ne valja to, ali eto im primera navijača Ajaksa i Ajntrahta čijem navijanje je pojam za engleske.Još jedan dokaz kako novac u stvari ubija draž fudbala, džaba ti i silne titule ako ljudi više ne znaju da uživaju u tome kako treba. I u Nemačkoj imamo primer Bajerna čiji su navijači takođe pozeri, navijači Dortmunda i Šalkea prave daleko bolju atmosferu, a da ne pričamo o navijačima klubova poput Ajntrahta, Kelna, Hamburgera i Hanovera za koje se zna da su najvatreniji i malo izvan nemačkog proseka.Za nemački fudbal bi bilo još bolje kada bi u Bundesligu ušli klubovi iz bivše Istočne Nemačke (oni veliki nekadašnji,da nisu Hanza ili Kotbus), oni imaju dosta vatrene navijače, međutim još su daleko od toga, ne računam tu naravno Red Bul Lajpcig.
Ljudi koji ovde komentiraju uglavnom nisu u životu pogledali utakmicu na stadionu. Da, Englezi trenutno imaju najviše bogatih klubova i kod njih se igra najbolji nogomet, ali nogomet in je totalno striliziran i otuđen od običnih ljudi. Najobičniji cirkus koji će sve više ličit nekon realityju nego sportu. Isto tako, Njemačka će u narednih 20 godina vjerovatno osvojit bar jedno SP i jedno EP, Engleska će u iston periodu odigrat jedno polufinale, i to ako budu igrali doma.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 11/05/2019 : 10:58:51
|
svi ovi argumenti koje sad vade pro-premiershitovci nisu vrijedili prijašnjih pet sezona kad su španjolci harali ove godine su Englezi u finalima i odjednom je to čist dokaz kako je premiershit najjači zanimljivo kako ljudi sami sebi skaču usta
a odličan mi je argument da im je liga najjača jer su prava najskuplja i imaju najviše prodanih karata |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31000 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:08:43
|
Zbog tih prava svaki premijerligaški klub može dovesti pojačanje od 30 i više milijuna, ne znam što je tu smiješno, valjda je bolje kad Huesca kupi nekog u nekoj drugoj ligi? |
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31000 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:15:33
|
Stoji da jedna lasta ne čini proljeće, pa i to je činjenica, po meni bi bilo čudo da Španjolci nisu harali u doba Xavija, Inieste, Alonsa, Piquea, Ramosa, Ronalda, Messija... Ovo s pravima si duboko u zabludi, upravo će ona donijeti prevagnu u budućnosti kad će igrači najrađe u Premiership gdje se najviše daje, polako će Španjolci izgubiti primat, ništa nije vječno. Ali tko zna što nosi budućnost, ovako kak je danas nije dobro, samo par bogatih...
quote: Originally posted by supermark
svi ovi argumenti koje sad vade pro-premiershitovci nisu vrijedili prijašnjih pet sezona kad su španjolci harali ove godine su Englezi u finalima i odjednom je to čist dokaz kako je premiershit najjači zanimljivo kako ljudi sami sebi skaču usta
a odličan mi je argument da im je liga najjača jer su prava najskuplja i imaju najviše prodanih karata
|
|
|
|
djoxi
Starting Member
Serbia
98 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:16:43
|
Strpljenja, ljudi, kroz par sezona sve će biti jasno, ovu euforiju i nagađanja nikako ne volim. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31000 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:18:36
|
Pobjednik doigravanja u Championshipu dobiti će više novca nego što je pola španjolske lige ikad imalo na računu
a odličan mi je argument da im je liga najjača jer su prava najskuplja i imaju najviše prodanih karata
|
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:31:14
|
quote: Originally posted by tex2
Zbog tih prava svaki premijerligaški klub može dovesti pojačanje od 30 i više milijuna, ne znam što je tu smiješno, valjda je bolje kad Huesca kupi nekog u nekoj drugoj ligi?
Texe, ti si super lik, ali zar moram odrasloj osobi objasnjavati da su prava jedan od stotine uzroka koji može, ali ne mora dovesti do posljedice da engleska liga bude najjača na svijetu? To nije niti najmanji argument da je engleska liga jača od hrvatske...
Jačina liga se mjeri snagom klubova, a ne brojem navijačica, skupoćom prava, cijenom karata, veličinom stadiona, ljepotom navijača (zbog supermarka bi Barca bila prva)...
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:33:09
|
Pa to je ultamitivni dokaz da je engleska liga najjača Kako sam blesav bio!
Pobjednik doigravanja u Championshipu dobiti će više novca nego što je pola španjolske lige ikad imalo na računu
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/05/2019 : 11:48:12
|
Španjolski klubovi su dominirali Euro natjecanjima, što uopće nije čudo jer to je vrijeme zlatne generacije španjolskih igrača + Messi i Ronaldo. Problem nastaje sada njihovim umirovljenjem, vidimo na primjeru Barcelone da skupi plaćeni igrači ne daju 100 % i tu će ih Englezi pojesti u idućim godinama!
ne mora značit. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/05/2019 : 11:50:10
|
Zbog tih prava svaki premijerligaški klub može dovesti pojačanje od 30 i više milijuna, ne znam što je tu smiješno, valjda je bolje kad Huesca kupi nekog u nekoj drugoj ligi?
Texe, ti si super lik, ali zar moram odrasloj osobi objasnjavati da su prava jedan od stotine uzroka koji može, ali ne mora dovesti do posljedice da engleska liga bude najjača na svijetu? To nije niti najmanji argument da je engleska liga jača od hrvatske...
Jačina liga se mjeri snagom klubova, a ne brojem navijačica, skupoćom prava, cijenom karata, veličinom stadiona, ljepotom navijača (zbog supermarka bi Barca bila prva)...
(u drugoj županijskoj )) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 11/05/2019 : 11:53:54
|
Fakat propade španska liga od kada je Ronaldo napusti. Do prošle godine su španski klubovi sijali strah i trepet po Evropi, sada su predmet ismijavanja. |
|
|
Topic |
|