Author |
Topic |
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 03/09/2015 : 11:59:02
|
quote: Originally posted by solar
quote: Nije objasnjeno zasto Kofman skuplja te zivotinje, zasto izvodi sve te gluposti, a i nije mi jasno kako navodi Zagora da bas naidje na svaku od zivotinja koje ima, kako je naleteo na onog nosoroga usred one sume.
Baš zato je priča dobra.
ne smetaju me flashbackovi u ovoj priči...dok recimo u tajanstvernom otoku mi je tako razbio atmosferu s drugim flashbackom... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7267 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 03/09/2015 : 16:16:21
|
Igrom slučaja sam na moru nabavio ovaj gigant. Sina zadivila Nuccijeva naslovnica na kiosku, pa rekoh ajmo vidjet kako to sve izgleda. Pa da bacim jednu mini recenziju iz perspektive bivšeg Zagorovca.
Ocjene: 4, 9, 10, 9
Sama ideja je toliko izlizana da sam morao ostaviti ovakvu ocjenu. Mislim, i Nathan redovno posuđuje ideje iz svega i svačega, ali ovo je bar peti, šesti put koliko se ja sjećam da je Zagor kao neka cirkuska atrakcija u nekoj areni. I onda redom svladava prepreke za preprekama da bi svima na kraju hebo mater po spisku. ;) Nije ovo loše bilo vidjeti jednom ili dvaput kao recimo u prvom susretu sa Supermikeom, ali autori stalno izvlače ovu ideju da će se neki negativac iživljavati s test zadacima, a Zagor jadan uvijek nema izbora već da bude zamorče koje samo čeka priliku da situaciju okrene u svoju korist. Stvarno previše.
Međutim Bure me je iznenadio izvrsnim scenarističkim rješenjima. Izvrsna podloga u obliku sumornog otoka, tajanstvena atmosfera, karakterno zanimljivi likovi koje je Kaufman skupio, s tim da je on uvjerljivo najlošije dočaran lik. Tipični dosadni, sadistički negativac. Nekima vidim smeta ovaj flashback, ali meni je vrlo dobro osvježilo radnju i dalo joj novu dimenziju. A i nisam nešto primijetio da davi sa svojim prepričavanjima. I na kraju svega ona scena na vrhuncu s izranjavanim Zagorom te poetska pravda s lavom je baš zgodno sjela.
Prvi put se u epizodi susrećem s Nuccijem (ubijte me Zagorovci, ali šta ću ), pa me odmah zanima u kojoj se epizodi prvi put pojavio (ja sam stao s LU 130)? Tip je fenomenalan, pogotovo u ovom gigant formatu se vidi njegova kvaliteta. Rekao bih na prvu pljunuti Ferri, ali nije. Ima nešto svoje posebno u njegovim kadrovima, kao neka kvalitetnija nadogradnja Ferrijevih radova. Legitimni i jedni pravi Ferrijev nasljednik. I naslovnica mu je odlična s tim da bih više volio da Zagor jaše na peraji morskog psa nego na lavu. :)
Toliko iz perspektive jednog Nat..., pardon bivšeg Zagorovca. Baš me zanima Patkova recenzija koju uskoro slijedi. Je li tako PP? |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 03/09/2015 : 17:29:12
|
Nuccio se prvi puta pojavio u epizodi Pun mjesec, kod Ludensa su to brojevi 216-218. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 04/09/2015 : 10:44:00
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Igrom slučaja sam na moru nabavio ovaj gigant. Sina zadivila Nuccijeva naslovnica na kiosku, pa rekoh ajmo vidjet kako to sve izgleda. Pa da bacim jednu mini recenziju iz perspektive bivšeg Zagorovca.
Ocjene: 4, 9, 10, 9
Sama ideja je toliko izlizana da sam morao ostaviti ovakvu ocjenu. Mislim, i Nathan redovno posuđuje ideje iz svega i svačega, ali ovo je bar peti, šesti put koliko se ja sjećam da je Zagor kao neka cirkuska atrakcija u nekoj areni. I onda redom svladava prepreke za preprekama da bi svima na kraju hebo mater po spisku. ;) Nije ovo loše bilo vidjeti jednom ili dvaput kao recimo u prvom susretu sa Supermikeom, ali autori stalno izvlače ovu ideju da će se neki negativac iživljavati s test zadacima, a Zagor jadan uvijek nema izbora već da bude zamorče koje samo čeka priliku da situaciju okrene u svoju korist. Stvarno previše.
Međutim Bure me je iznenadio izvrsnim scenarističkim rješenjima. Izvrsna podloga u obliku sumornog otoka, tajanstvena atmosfera, karakterno zanimljivi likovi koje je Kaufman skupio, s tim da je on uvjerljivo najlošije dočaran lik. Tipični dosadni, sadistički negativac. Nekima vidim smeta ovaj flashback, ali meni je vrlo dobro osvježilo radnju i dalo joj novu dimenziju. A i nisam nešto primijetio da davi sa svojim prepričavanjima. I na kraju svega ona scena na vrhuncu s izranjavanim Zagorom te poetska pravda s lavom je baš zgodno sjela.
Prvi put se u epizodi susrećem s Nuccijem (ubijte me Zagorovci, ali šta ću ), pa me odmah zanima u kojoj se epizodi prvi put pojavio (ja sam stao s LU 130)? Tip je fenomenalan, pogotovo u ovom gigant formatu se vidi njegova kvaliteta. Rekao bih na prvu pljunuti Ferri, ali nije. Ima nešto svoje posebno u njegovim kadrovima, kao neka kvalitetnija nadogradnja Ferrijevih radova. Legitimni i jedni pravi Ferrijev nasljednik. I naslovnica mu je odlična s tim da bih više volio da Zagor jaše na peraji morskog psa nego na lavu. :)
Toliko iz perspektive jednog Nat..., pardon bivšeg Zagorovca. Baš me zanima Patkova recenzija koju uskoro slijedi. Je li tako PP?
Zavrsio sam je sinoc. Kad se vratim iz BG u nedelju, bacam poslednji pogled i šaljem je. Imamo maltene identičan pogled na nju, s razlikom što neoriginalnost ideje nisam toliko zamerio Burattiniju. Objašnjenje u tekstu. Za sada mi je dosta slovkanja o Gigantu |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/09/2015 : 18:25:00
|
Ma ja sam dva dana prije ovog giganta čitao odlične Fibrine Portugal sa milijun ponekad dosadnih rečenica i neponovljivog i vrlo depresivnog Blasta. Tako da mi je ovaj lijepo nacrtan i dinamički Zagor sjeo kao as na desetku! TOP 10 Zagora u zadnjih 10g. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 06/09/2015 : 00:54:58
|
quote: Originally posted by tinton
Dolazim ja možda na Salon. :P
Javi se tintone na PM ako budes bio u BGu pa se vidimo na Salonu ili na pivu. Ja sam uvek za! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/09/2015 : 06:40:08
|
quote: Originally posted by dcopic
Ma ja sam dva dana prije ovog giganta čitao odlične Fibrine Portugal sa milijun ponekad dosadnih rečenica i neponovljivog i vrlo depresivnog Blasta. Tako da mi je ovaj lijepo nacrtan i dinamički Zagor sjeo kao as na desetku! TOP 10 Zagora u zadnjih 10g.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/09/2015 : 11:56:08
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by tinton
Dolazim ja možda na Salon. :P
Javi se tintone na PM ako budes bio u BGu pa se vidimo na Salonu ili na pivu. Ja sam uvek za!
Ne pijem pivo, ali ako dolazim, vidimo se! |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
brancika
Starting Member
Croatia
4 Posts
Member since 12/01/2014 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/01/2016 : 18:35:07
|
quote: Originally posted by brancika
Odlican strip, crtez rastura.
naravno, najbolji zagor zadnjih 5 godina..to sigurno. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 05/01/2016 : 18:54:29
|
Najbolji gigant definitivno iako nije pravi, bolji od Čovjeka koji je pobijedio smrt. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12488 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 06/01/2016 : 14:30:15
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Najbolji gigant definitivno iako nije pravi, bolji od Čovjeka koji je pobijedio smrt.
pa tu su negdje zajedno (idu bok uz bok), teško bi se odlučio koji je bolji....ali su oba dva super! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/01/2016 : 17:38:58
|
Može se reći da oba imaju dosta sličnosti po načinu pripovijedanja gdje mi je nešto bolje sjeo ovaj Nuccijev. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17012 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 26/07/2016 : 17:49:50
|
odlična priča,odličan početak a ni ostatak ne zaostaje.bure nas uvodi u ovu priču stavljajući zagora u inferioran položaj.napetih mišića do krajnjih granica,dok adrenalin šprica tijelom i srce divlje tuče naš junak od nečega ili nekoga bježi.kada smo imali prilike vidjeti našeg zagora u takvoj situaciji,i to na samom početku?odličan uvod.priča pomalo nalikuje sclavijevoj noć užasa(planina bogova).i tamo se zagor fajta protiv raznih životinja kako bi spasio sebe i čika.ali za razliku od basilea,koji je bio lud i opsjednut bogovima sa olimpa a stavio je zagora na kušnju heraklovih 12 zadataka sa ciljem da ako preživi postane njegova desna ruka i polubog,kaufman je obični sadist koji uživa u tuđem strahu i boli.bure sa nekoliko retrospekcija nimalo ne narušava čitateljevu koncentraciju i radnju ove epizode kao što je to napravio u maxiju tajanstveni otok.dapače,tim povratcima u prošlost podiže atmosferu i zagrijava čitatelja prema kulminaciji radnje.nuccio odličan,kao i u vukodlaku.bez pretjerivanja najbolji crtač(nakon ferrija),i velik broj zagorovaca bi potpisao da on crta naslovnice i većinu epizoda. |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 26/07/2016 : 23:49:36
|
Što nije razlogom da bude ispred drugih, kao odabir za crtača naslovnica, kao i većine epizoda. Za te stvari ima i boljih crtača, dokazanih na Zagoru. Ne mislim na crtače iz drugih Bonellijevih staffova, ili općenito drugih crtača. |
|
|
Topic |
|