forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Sto je ZAPRAVO europska unija?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2015 : 13:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
premalo je to da bi svi imali bitniju korist od toga.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19577 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 13:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
sad če begunci u Europu pa da vidimo to umjetno tvorevinu kako če se odazvat.
ja bi jih sve u Njemačku Merklovci na dvor, pa da vidimo tu babu kako če se odazvat.
europoslanici u Bruslju imaju 15.000-20.000 plate, a radnik u Sloveniji 500-600 eura, vama je to pošteno i fer?
Europi predviđam još 4-5 godina i razpad sistema, ako i toliko.
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 13:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

jerbo je komunizam ka experiment propa.
raspa se u sssr-u a onda i u svim satelitima.
mislin da ti slabo učiš iz povijesti.

Eksperiment etatizma, državnog vlasništva nad sredstvim proizvodnje, bio je osuđen na propast već onoga trenutka u kojem se rodio u Lenjinovu ili ne znam čijem mozgu.

Eksperiment društvenog vlasništva i samoupravljanja u Jugoslaviji, provođen je nedosljedno, površno, licemjerno, bio je u mnogočemu de facto također etatistički eksperiment, pa je onda i propao.

No, no. Možda je i najplemenitiji eksperiment bio preuranjen, obzirom da sukob proizvodnih snaga i proizvodnih sredstava tek treba doći do svoga vrhunca. Tu mislim na gomilanje nezaposlenosti zahvaljujući tehnologiji, robotici itd. T-Com svake godine otpusti na stotine radnika. Objašnjenje za javnost im je, doslovno gledano, svaki put potpuno točno: ti ljudi u firmi jednostavno nisu više imali što raditi.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 24/08/2015 : 13:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Kras, ima neka tema na kojoj nisi lijepo govorio o EU i bio si protiv iseljavanja nas u EU..tu si spominjao mislim i svog strica i familiju i negodovao sto iseljavaju, ako se dobro sjecam.
Sad govoris pozitivno o EU i hvalis neke pogodnosti.

Da li je ta EU dobra samo za vas koji ste vec i monetarno dio nje, a kad bi i mi kusali dio tog kolacica, onda nije dobra.
Ili nije dobro sto i mi s Balkana zelimo doci?

Ja sam rekao.da u hrvatsku dodje godisnje 10 mil turista.i da moras bit stvarno invalid ne saget se i pokupit novac sto im ispada iz dzepova a umjesto toga ic cistit svapska govna

Nisu tome ljudi krivi.
Ne moze se svatko direktno baviti turizmom, a pratece djelatnosti, koje bi trebale raditi ustimane ko urica, u jednom klasteru, da kola taj protok novca svim podrucjima drzave, unistila je lose vodjena politika, totalno uzasno nesposobna prepoznati u svim segmentima nacionalni prioritet i otpustiti to kolanje novca. Umjesto toga ugnjetava i gusi.
I ljudi dignu ruke i odlaze. Nema nis u borbi s vjetrenjacama.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2015 : 13:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ja bi jih sve u Njemačku Merklovci na dvor, pa da vidimo tu babu kako če se odazvat.
europoslanici u Bruslju imaju 15.000-20.000 plate, a radnik u Sloveniji 500-600 eura, vama je to pošteno i fer?

sve ok. a misliš ako se dogodi raspad eu-a da če slovenci živit bolje?

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Pustite sad yugu i kominizam...i ja zalim za jugom..ali komunizam je u samo osnovi pogresan jer idelogija izjednacava ljude.a to je suprotno prirodi.uvijek ce bit oni koji tlace i potlacani...il jebes il primas...tako je to u zivotu
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kras, ima neka tema na kojoj nisi lijepo govorio o EU i bio si protiv iseljavanja nas u EU..tu si spominjao mislim i svog strica i familiju i negodovao sto iseljavaju, ako se dobro sjecam.

Da li je ta EU dobra samo za vas koji ste vec i monetarno dio nje, a kad bi i mi kusali dio tog kolacica, onda nije dobra.

Ja sam rekao.da u hrvatsku dodje godisnje 10 mil turista.i da moras bit stvarno invalid ne saget se i pokupit novac sto im ispada iz dzepova a umjesto toga ic cistit svapska govna

Nisu tome ljudi krivi.
Ne moze se svatko direktno baviti turizmom, a pratece djelatnosti, koje bi trebale raditi ustimane ko urica, u jednom klasteru, da kola taj protok novca svim podrucjima drzave, unistila je lose vodjena politika, totalno uzasno nesposobna prepoznati u svim segmentima nacionalni prioritet i otpustiti to kolanje novca. Umjesto toga ugnjetava i gusi.

Pa ako neces radit turizam onda ori njive..cupaj pa sadi...posla ima.al je ljudima draze po njemackoj cistit govna nego svoju njivu obradjivat...

I previse ste skolovanih proizveli..a oni tako pamatni nebi svasta radili..oni bi drkali kurac i placu uzimali...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pustite sad yugu i kominizam...i ja zalim za jugom..ali komunizam je u samo osnovi pogresan jer idelogija izjednacava ljude.a to je suprotno prirodi.uvijek ce bit oni koji tlace i potlacani...il jebes il primas...tako je to u zivotu

Čovjek treba ovladati svojom prirodom, inače smo u govnima do grla, a već i jesmo.

Ili "socijalizam" (u principu, zaboli me kako bi se zvao, zato navodnici, važno je da ne bude totalitarističkog tipa i da uvaži svačija ljudska prava, na identitet, seksualnu orijentaciju, religioznost, nereligioznost itd.) ili smo propali. To bi lako mogla pokazati, a i već pokazuju kretanja koja su isključivo ekonomskog karaktera, kretanja "sukoba proizvodnih snaga i proizvodnih sredstava".
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 24/08/2015 : 14:07:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Willer

Razvrstavanje otpada je u načelu sjajna stvar, jer vodi ka reciklaži plastike, metala, papira. Kao što je poznato, plastika se teško do nikako može razgraditi u prirodi, njeno je zakopavanje štetno na jedan, a spaljivanje na drugi način.

Je li nešto licemjerno ili ne (s obzirom na, u ovom slučaju, dio industrijske proizvodnje na bazi fosilnih goriva; premda se sve više i relativno dosljedno u EU teži obnovljivim izvorima), ne govori nam o tome je li ta konkretna stvar koja se licemjerno nastoji sprovesti sama po sebi dobra ili loša.

Isto vrijedi za ljudska prava, homoseksualaca ili imigranata npr., bez obzira na povijesno, a i aktualno licemjerje zakonodavaca (uloga većine zemalja EU u ratovima na Bliskom istoku, u vezi ovih drugih).

Dakle, iz pozicije zemalja bivše Jugoslavije, nisu glavni problemi prilično gadljiva patroniziranja, licemjerja i posljedica toga svega. Glavni problem su različiti oblici gušenja proizvodnje i izvoza malih zemalja uz pomoć zajedničkog zakonodavstva. Negdje sam pročitao da na 1 euro članarine, država i njeno stanovništvo dobiju 3 eura iz fondova. Valja se, međutim, zapitati, gdje se zapravo namiri ta razlika, i što se točno krije iza ova 3 eura.

U vezi prvog, olakšava se plasiranje viška jeftinijih maloprodajnih proizvoda iz zapadnih u male zemlje, često vrlo upitne kvalitete, nauštrb domaćega, kvalitetnijeg i skupljeg proizvoda. U vezi drugog, ako industrija male zemlje ne može tehnološki parirati industriji velike zemlje, a zakonodavstvo je prilagođeno naprednoj tehnologiji, ova prva je istisnuta iz igre. Ako bi joj netko, hipotetski, želio pomoći kupnjom njenog proizvoda na temelju novca iz fonda EU, to neće biti u mogućnosti jer korištenje fonda obvezuje na kupnju tehnološki superiornog proizvoda sa zapada. (U biti, čak i ova priča s kantama za smeće dijelom spada u ovu kategoriju.)

Ukratko, više-manje, ali to je to. Nisam ni spomenuo brojne druge oblike pogodovanja krupnom kapitalu i bankama. Glasovao sam protiv na referendumu, i opet bi.

Ah, ništa revolucinarnog nisi otkrio. Pišeš o industriji i domaćem proizvodu, ko da je Hrvatska u tome bila u samom vrhu do ulaska u EU i sad će nas EU "krupni kapital" pojesti... nas, močne Hrvate, Slovence, Srbe... koji smo, praktički, tek prije 70 godina dobili parni stroj

Taj nacionalni ponos je jedna od najglupljih izmišljotina 19. stoljeća. Gledaj di će tebi i tvojoj obitelji biti bolje, a ne na to što se hrvatski nekvalitetni i nekonkurentni proizvod neće prodavati.

Kako vam nije jasno da će određeni dio Europe odnosno svijeta uvijek biti periferija. Netko mora biti... Razlika je u tome što smo smo ulaskom u EU postali periferija najciviliziranije i najuređenije zajednice Europe u povijesti i da živimo danas bolje nego velika većina svijeta.

Joj, moram kupovati jeftiniji i kvalitetniji zapadnoevropski proizvd jer je hrvatski propao. Kako li mi je teško. Radnici izgubili posao? To bi se dogodilo (i još više) i bez EU:
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19577 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

quote:

aha, kreteni neki...več 20 godina dopust idem na more rvatsko i takvih
čudaka ne vidim često,.. svi nešto gledaju i uspoređivaju cijene, pregovaraju sa prodavaćima na tržnici i trgovini i traže natrag svaki lipu kamoli kunu...u hotelu za doručak natrpaju džepove i to jedu umjesto ručka na plaži...to vidim ja...
ne vidim tu neku veliku elitu, vidim niži srednji razred te Europe...
one šejke i ruske olgiarhe možda vidi Hvar i Dubrovnik.
Na Rabu se ove godine apartmani izdavali i za 25 eura na dan, bolje i to nego ništa...izem ti takve turiste, prošla su vremena kad su turisti bacali novac...KRAS je neki srečkovič.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19577 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

sve ok. a misliš ako se dogodi raspad eu-a da če slovenci živit bolje?

neznam, al bi probao odmah.
Švica me golica jako...kažu da je slična Sloveniji a ljudi sličnog mentaliteta...a nije u EU!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/08/2015 : 14:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
super ti je usporedba
podsječaš me na ove ovde koji uspoređuju hr sa norveškon

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ma radnici i radnice nebudite gladnice uvijek ima kolko treba govana i hleba...

Evo vam jedan primjer..pre 10 godina dok sam bio zaposlen u jednoj firmi a sef nam smanjio placu.odlucili mi radnici da se pobunimo...ja ustao trazio rec a gazda reko ili prihvacate uslove ili vrata su vam tamo..ja sam dao otkaz sto mi je bio potez zivota a kolege rekle jbg mi moramo durat...i tako oni i dandanas duraju za iste novce a ja sam jula mjeseca gospodnjeg leta 2015 zaradio cistih 15 iljada evrica...
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by Willer

Razvrstavanje otpada je u načelu sjajna stvar, jer vodi ka reciklaži plastike, metala, papira. Kao što je poznato, plastika se teško do nikako može razgraditi u prirodi, njeno je zakopavanje štetno na jedan, a spaljivanje na drugi način.

Je li nešto licemjerno ili ne (s obzirom na, u ovom slučaju, dio industrijske proizvodnje na bazi fosilnih goriva; premda se sve više i relativno dosljedno u EU teži obnovljivim izvorima), ne govori nam o tome je li ta konkretna stvar koja se licemjerno nastoji sprovesti sama po sebi dobra ili loša.

Isto vrijedi za ljudska prava, homoseksualaca ili imigranata npr., bez obzira na povijesno, a i aktualno licemjerje zakonodavaca (uloga većine zemalja EU u ratovima na Bliskom istoku, u vezi ovih drugih).

Dakle, iz pozicije zemalja bivše Jugoslavije, nisu glavni problemi prilično gadljiva patroniziranja, licemjerja i posljedica toga svega. Glavni problem su različiti oblici gušenja proizvodnje i izvoza malih zemalja uz pomoć zajedničkog zakonodavstva. Negdje sam pročitao da na 1 euro članarine, država i njeno stanovništvo dobiju 3 eura iz fondova. Valja se, međutim, zapitati, gdje se zapravo namiri ta razlika, i što se točno krije iza ova 3 eura.

U vezi prvog, olakšava se plasiranje viška jeftinijih maloprodajnih proizvoda iz zapadnih u male zemlje, često vrlo upitne kvalitete, nauštrb domaćega, kvalitetnijeg i skupljeg proizvoda. U vezi drugog, ako industrija male zemlje ne može tehnološki parirati industriji velike zemlje, a zakonodavstvo je prilagođeno naprednoj tehnologiji, ova prva je istisnuta iz igre. Ako bi joj netko, hipotetski, želio pomoći kupnjom njenog proizvoda na temelju novca iz fonda EU, to neće biti u mogućnosti jer korištenje fonda obvezuje na kupnju tehnološki superiornog proizvoda sa zapada. (U biti, čak i ova priča s kantama za smeće dijelom spada u ovu kategoriju.)

Ukratko, više-manje, ali to je to. Nisam ni spomenuo brojne druge oblike pogodovanja krupnom kapitalu i bankama. Glasovao sam protiv na referendumu, i opet bi.

Ah, ništa revolucinarnog nisi otkrio. Pišeš o industriji i domaćem proizvodu, ko da je Hrvatska u tome bila u samom vrhu do ulaska u EU i sad će nas EU "krupni kapital" pojesti... nas, močne Hrvate, Slovence, Srbe... koji smo, praktički, tek prije 70 godina dobili parni stroj

Taj nacionalni ponos je jedna od najglupljih izmišljotina 19. stoljeća. Gledaj di će tebi i tvojoj obitelji biti bolje, a ne na to što se hrvatski nekvalitetni i nekonkurentni proizvod neće prodavati.

Kako vam nije jasno da će određeni dio Europe odnosno svijeta uvijek biti periferija. Netko mora biti... Razlika je u tome što smo smo ulaskom u EU postali periferija najciviliziranije i najuređenije zajednice Europe u povijesti i da živimo danas bolje nego velika većina svijeta.

Joj, moram kupovati jeftiniji i kvalitetniji zapadnoevropski proizvd jer je hrvatski propao. Kako li mi je teško. Radnici izgubili posao? To bi se dogodilo (i još više) i bez EU:

Ali na temelju čega je netko "civilizacija", a netko "periferija"? Na temelju toga što netko proizvodi i dijeli obični papir zvan "novac" kako ga je gdje i kome i pod kojim uvjetima volja. Na temelju toga da netko mrtav-hladan može donijeti uredbu koja se zove "zabrana dvostrukog oporezivanja". Na temelju toga što netko ima mogućnost prenijeti tvornicu u Boliviju, Kongo ili Vijetnam, gdje će radnike plaćati manje od Broja Jedan, pa onda taj proizvod skupo prodavati. Tko jači tabači, zakon na snazi od prapovijesti do modernog doba. Ali neka se nešto zove "civilizacija", a nešto "periferija", nema veze kako i na koji način. I neka riječi kao što su "Beč", "Pariz", "London", izazivaju divljenje, a "Zagreb", "Sarajevo", "Beograd", podsmjeh i sprdnju. Opet, nema veze kako i na koji način. Nije ništa crno-bijelo, sami smo krivi za mnogo toga, ali što ako se i iza "civilizacije" nalazi isti, a ako ne i još puno gori oblik divljanja i barbarstva?
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

aha, kreteni neki...več 20 godina dopust idem na more rvatsko i takvih
čudaka ne vidim često,.. svi nešto gledaju i uspoređivaju cijene, pregovaraju sa prodavaćima na tržnici i trgovini i traže natrag svaki lipu kamoli kunu...u hotelu za doručak natrpaju džepove i to jedu umjesto ručka na plaži...to vidim ja...
ne vidim tu neku veliku elitu, vidim niži srednji razred te Europe...
one šejke i ruske olgiarhe možda vidi Hvar i Dubrovnik.
Na Rabu se ove godine apartmani izdavali i za 25 eura na dan, bolje i to nego ništa...izem ti takve turiste, prošla su vremena kad su turisti bacali novac...KRAS je neki srečkovič.

To je zato sto ljudi ne shvataju staru cobansku mudrost..ovca se sto put šiša a jednom odere
..
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nisu tome ljudi krivi.

Pa ako neces radit turizam onda ori njive..cupaj pa sadi...posla ima.al je ljudima draze po njemackoj cistit govna nego svoju njivu obradjivat...

I previse ste skolovanih proizveli..a oni tako pamatni nebi svasta radili..oni bi drkali kurac i placu uzimali...

Joj, pa o tome i govorim..poljoprivreda, stocarstvo, proizvodnja i prerada...sve je zatrano u korist uvoza.
Kome ce prodat seljak blitvu, prase, janje, rakiju vino..?
U kolicini da prezivi ili uopce ikako?
Tko opskrbljava hotele i obalu..rijetki, rijetki sretnici.
Za drzavu premalo.

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19577 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Evo vam jedan primjer..pre 10 godina dok sam bio zaposlen u jednoj firmi a sef nam smanjio placu.odlucili mi radnici da se pobunimo...ja ustao trazio rec a gazda reko ili prihvacate uslove ili vrata su vam tamo..ja sam dao otkaz sto mi je bio potez zivota a kolege rekle jbg mi moramo durat...i tako oni i dandanas duraju za iste novce a ja sam jula mjeseca gospodnjeg leta 2015 zaradio cistih 15 iljada evrica...

svaka ti čast, veselim se za tebe...dobro uloži i potroši novac...
da je bar više tako zadovoljnih...
vidiš moj susjed radi ko crv u jednoj firmi za 600 eura a i ta se ovih dana zatvara...
nije tajna... LJUBLJANSKE MLEKARNE zatvaraju tvornicu u Kočevju jer je gazda Francuz tako odlućio...ljudi nek se voze u Varaždin ili nek se voze na burzu...sa 50 i neko godinu preko svuda ga čekaju otvorenih ruku...
Ti si uspješan, mnogo ljudi zbog 1000 razloga nisu te sreče...
nedaj bože da sutra oboliš ili doživiš prometnu nesreču pa bolovanje, bolnica...blbla..i onda padneš u provaliju i padaš dublje,dublje...do dna.
Ne generaliziraj, tvoj uspjeh je trenutan, več sutra se sve može okrenut...nedaj bože ali nebi bio prvi takav slućaj...sretno.
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nisu tome ljudi krivi.

Joj, pa o tome i govorim..poljoprivreda, stocarstvo, proizvodnja i prerada...sve je zatrano u korist uvoza.
Za drzavu premalo.

Malogradjanko...meni.licno meni moze seljak sve te blagidati prodat..samo u hrvatskoj je lakse pronaci kineski restoran nego seoski turizam...

A u slovelniji seoskog turizma kolko oces.i zive odlicno..

Nije vama drzava kriva vec onaj debilni poklic bog i hrvati...kontas
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

svaka ti čast, veselim se za tebe...dobro uloži i potroši novac...
da je bar više tako zadovoljnih...
vidiš moj susjed radi ko crv u jednoj firmi za 600 eura a i ta se ovih dana zatvara...
nije tajna... LJUBLJANSKE MLEKARNE zatvaraju tvornicu u Kočevju jer je gazda Francuz tako odlućio...ljudi nek se voze u Varaždin ili nek se voze na burzu...sa 50 i neko godinu preko svuda ga čekaju otvorenih ruku...
Ti si uspješan, mnogo ljudi zbog 1000 razloga nisu te sreče...
nedaj bože da sutra oboliš ili doživiš prometnu nesreču pa bolovanje, bolnica...blbla..i onda padneš u provaliju i padaš dublje,dublje...do dna.
Ne generaliziraj, tvoj uspjeh je trenutan, več sutra se sve može okrenut...nedaj bože ali nebi bio prvi takav slućaj...sretno.

To i jeste problem sto se ljudi boje buducnosti i radje ustraju u nekoj propaloj firmi.nego da krenu putem rizika..ja se licno ne zamaram sta ce biti sutrA..mogu da poginem obzirom sta se sve vuce po ovin nasim belim drumovima..ali da me to brine bio bi kuci i zivio od sociale...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/08/2015 : 14:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nije bilo prije bolje... bio si mlađi, imao si više energije i muzika je bila bolja... i to je to telleru... ;)

To što prije nitko nije imao ništa se ne smije izjednačavati sa standardom. Ti pridni i marljivi ljudi su bili potkradani od stane elita... isto ko i danas. Razlika je ta što se u totalitarizmu o tome javno nije govorilo.

Što se tiče EU, KRAS do sada ništa pogrešno nije rekao.

Bilo je bolje. Sjećam se. A sjeća se i dosta ljudi osim mene. Nije naravno svima bilo bolje, ali za 90 % ljudi je bilo bolje. Za prosječne radne ljude tj. srednju klasu (koje danas ni nema), bilo je puno bolje. Sigurnije. Samo nisi smio protiv vlasti i sve ok. Danas imaš slobodu da gladuješ nezaposlen, kopaš po kontjneru, nerviraš se i na koncu crkneš...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nisu tome ljudi krivi.

Za drzavu premalo.

Malogradjanko...meni.licno meni moze seljak sve te blagidati prodat..samo u hrvatskoj je lakse pronaci kineski restoran nego seoski turizam...

A u slovelniji seoskog turizma kolko oces.i zive odlicno..

Nije vama drzava kriva vec onaj debilni poklic bog i hrvati...kontas

Mars!

Ali opet si u pravu. Postoji novac u EU fondovima i vapi za programima na temelju kojih bi stigao upomoc pri izgradnji seoskog gospodarstva. Pravila su stroga, komisija provjerava, cak sam citala da se u te svrhe koriste dronovima.
Ovdje nitko nije educiran za pripremu programa za novac EU, nitko ne voli igrati po pravilima i pravdati papirima svaki utroseni novcic, ako bar koji postotak ne moze u djep ili biti nenamjenski potrosen...
Krug zatvoren..

Edited by - Just_Charlie on 24/08/2015 14:45:13
Go to Top of Page

Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 24/08/2015 : 14:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Willer a Private Message  Reply with Quote
Ono što ja mogu, to u principu mogu i svi ostali. Ako sam ja uspio, to je krunski dokaz da su mogli uspjeti i svi ostali (koliko ih već ima, od 4 milijuna do 7 milijardi). Vi koji niste uspjeli, sami ste tome krivi.

Usput ste seljačine, nacionalisti, malograđani, religijski fanatici, homofobi.

Vi ste bagra, a to ćete i ostati.

Takvi su zakoni prirode.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/08/2015 : 14:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
joj, "samo nisi smio protiv vlasti".

e, pa to je trebalo srušiti. smrviti u prah. to smo učinili. sad idemo dalje.

naravno, uvijek će biti takvih. sažaljevaju se "Danas imaš slobodu da gladuješ nezaposlen, kopaš po kontjneru, nerviraš se i na koncu crkneš". e pa, na kraju ćeš umrijeti, ovako ili onako. mislim, znaš to, zar ne? u međuvremenu se trudi, bori, radi. možda imaš baš toliko koliko vrijediš, tko bi znao.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19577 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/08/2015 : 14:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Ma nije bilo prije bolje... bio si mlađi, imao si više energije i muzika je bila bolja... i to je to telleru... ;)

To što prije nitko nije imao ništa se ne smije izjednačavati sa standardom. Ti pridni i marljivi ljudi su bili potkradani od stane elita... isto ko i danas. Razlika je ta što se u totalitarizmu o tome javno nije govorilo.

Što se tiče EU, KRAS do sada ništa pogrešno nije rekao.

Bilo je bolje. Sjećam se. A sjeća se i dosta ljudi osim mene. Nije naravno svima bilo bolje, ali za 90 % ljudi je bilo bolje. Za prosječne radne ljude tj. srednju klasu (koje danas ni nema), bilo je puno bolje. Sigurnije. Samo nisi smio protiv vlasti i sve ok. Danas imaš slobodu da gladuješ nezaposlen, kopaš po kontjneru, nerviraš se i na koncu crkneš...

svaka čast, jedan rijetkih koji ne boljuje od amnezije...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 24/08/2015 : 14:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Krase, nesto mi govori da nemas ni djece ni kredit za stan. A ni ozenjen nisi. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000