forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/10/2024 : 09:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

quote:
Originally posted by alexts

Ne ocenjujem ga. Ima dobrih stripova i sa prosečnim crtežom. Ali to je ono što privlači ili ne.

Ako ste čitač skenova, može da privuče poveća pročitana "porcija" stripa na digitali, koja će eventualno da dovede do kupovine papirnih izdanja.

Ako sam ja mogao da zbog tebe kupim Swamp thing by Nancy Collins, mozes i ti Dw Monster

Da, ni kod tog Swamp Thinga, crtež u većini slučajeva, nije baš nešto.

Ali, ako budem uzimao neku mangu, mislim da ću se opredeliti za Nausikaju.
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

126 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 24/10/2024 : 12:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Largo
- Pad prodaje mangi zbog prezasićenosti tržišta;
- DW u pregovorima za jedan dug serijal mangi (preko 100 tankobona) koji će da izlazi u formatu 3u1 (nije Bleach);
- DW u pregovorima za Vagabond mangu;
- Pregovori su i za Maison Ikkoku, ali su problem materijali;

Zar nije ova prva tvrdnja u potpunoj koliziji sa naredne tri?

quote:
- Edicija Saskvač se izuzev Lejle jako loše prodaje i gledaju kako znaju i umeju da bar završe Nešto nam ubija decu;

Ovo mi je baš žao da čujem jer je edicija bila po meni baš dobro koncipirana.
Mislim da je najveći problem te edicije bila cena. Nemam nikakav uvid u troškove prava i izdanja, ali mi bode malo oči da npr tri TPBa "Nešto nam ubija decu" koštaju više od Fibrinog "Nešto nam ubija djecu". Sadržaj je potpuno isti, ali ovde imamo deluxe veliki format i tvrde korice a tri TPBa koštaju više?
Sa druge strane, evo sad je izašao Konan od DWa koji ima isti format kao Saskvoč, isti broj strana i još ima tvrde korice i košta dosta jeftinije nego Saskvoč?
Verujem da neka logika postoji, prava ili šta ja znam, ali mislim da je najveći problem Saskvač edicije bila cena koja je bila malo jača. Žao mi je što se neće nastaviti sa tim.
Pogotovo ako se uzmu u obzir ove nove Luna, Bansai ili kako već edicije koje su mogle sve biti Saskvač edicija. Samo su eto i te edicije povoljnije nego Saskvoč iz nekog razloga iako su slične forme.

quote:
- Moguće da će DW opet krenuti s DC izdanjima;

Ako je zbog ovog vredelo sedeti u onom Stripovedaču i klimati glavom na Borine priče - bravo DW, sve vam je oprošteno.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2143 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 24/10/2024 : 21:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jos neke zanimljivosti iz videa s Slobom:

- U ediciju Bonsai će da ide Frankenštajn od Djundjia Ita, D&D, kao i neki Marvel stripovi;
- Edicija Saskvač se izuzev Lejle jako loše prodaje i gledaju kako znaju i umeju da bar završe Nešto nam ubija decu;
- Aster Blistok u 8 integrala po 4 epizode;
- Pad prodaje mangi zbog prezasićenosti tržišta;
- DW u pregovorima za jedan dug serijal mangi (preko 100 tankobona) koji će da izlazi u formatu 3u1 (nije Bleach);
- DW u pregovorima za Vagabond mangu;
- Pregovori su i za Maison Ikkoku, ali su problem materijali;
- Moguće da će DW opet krenuti s DC izdanjima;
- Od Marvela idu Panišer i Dedpul;
- Spawn, The Boys, Invincibles - DW je u pregovorima za neki od ova 3 serijala, Sloba ne može još da otkrije koji;
- Perle integrali se nastavljaju sledece godine počev s Valerijanom
- Srbija na 6. mestu u svetu po broju izdavača stripova 😅

Eh nisam odgledao sve jos
ali za ljubitelje Konana tamo negde oko 35-40 minuta Sloba prica o Konanu
hronike sedma knjiga ce ici u opremi istoj kao do sada a posle toga u najjednostavnijoj opremi, bez raznih doradjivanja itd, dakle bice manja cena, sa hronikama ce ici redom
Inace mu danas glupo da su divlji mac izdavali kako jesu, da danas ne bi tako itd.
Sa divljim macem ce probati da izdaju u formatu hronika ali ne redom nego ce redakcija izabirati ono sto misle da je vredno objaviti. Oprema slicno jednostavna kao i hronike nakon broja 7
Ima tu jos neke informacija u vezi Darkwooda i Konana..
prepricavanje mi nije najjaca disciplina :)

(mozda objavljivanje divljeg maca onako mozda nije bilo pametno ali usli su u legendu sa tim potezom :) )

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 24/10/2024 21:55:04
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 06/11/2024 : 09:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by I like girlz

samo je skup ovaj strip, 16,5 eura.

A koliko bi po tvojoj proceni bila cena koja ne bi bila skupa?

ostao sam dužan odgovor.

nisam obraćao pažnju na format izdanja, to rijetko kad gledam. tako da s te strane shvatam da cijena treba biti malo veća.

ali, mislim da je i za neku akcijsku cijenu u vrijeme početne diskusije ista trebala ići ispod 15 eura, a danas je ovo izdanje još skuplje. a apropo cijene, upitnik mi je zbog čega je fibrino c/b izdanje po istoj cijeni kao i kolor.

da malo odahnemo od priče u vezi cijena, upoređujući kolor i c/b izdanje, iako sam uvijek zagovornik kolora, ovdje mi c/b verzija na ovaj tip crteža ipak mnogo bolje leži.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Lajkovcanin
New Member

Serbia
111 Posts

Member since 22/02/2024

Posted - 06/11/2024 : 09:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lajkovcanin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz
... upitnik mi je zbog čega je fibrino c/b izdanje po istoj cijeni kao i kolor.

Malo veći format, verovatno i skuplji papir.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/11/2024 : 21:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Zoi Torogud:Usamljena u središtu zemlje

Predosećao sam kako će mi leći ovaj strip,ali ipak sam ga nabavio,ako ništa,a ono da podržim Darkvud koji je u sjajnom naletu,i vidim ga opet kao lidera u domaćem strip izdavaštvu.

Zoi Torogud kroz ovo autobiografsko delo,želi,kako sam je razumeo, da analizira i preispita sebe,da pomogne sama sebi,a istovremeno i napravi strip te uzme kintu. Kroz introspektivni slajs of lajf saznajemo o njenom životu,o onome što radi,o njenoj depresiji,strahu od ljudi,ili barem teškoće u komunikaciji sa njima i tako dalje i tako dalje.
I nimalo mi nije leglo - mislim,ti razmaženi ameri i njihova depresija, dosada, besciljnost,poriv za samoubistvom, traženje smisla života...ma nek se jebu.
Odradila je Zoi strip,korektno,zanatski nemam šta da je zamerim,ali to nije moja šalica kave,i strip sam završio na mišiće,sto puta se pitajući u toku čitanja "šta gubim vreme kad me čeka toliko drugih dobrih stripova".
Čak i vizuelno mi nije legla - predstavljanje likova sa životinjskim glavama ili sebe same sa čiča Glišom mi nije prijalo.

Jedini deo koji je bio ok je kad je sa onim tipom,pa se tu i dešava nešto konkretno.
Plus debeli minus za promociju korišćenja gudre.Mada se tu DW ogradio.

2/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 11/11/2024 21:42:02
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 11/11/2024 : 22:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Zoi Torogud:Usamljena u središtu zemlje

I nimalo mi nije leglo - mislim,ti razmaženi ameri i njihova depresija, dosada, besciljnost,poriv za samoubistvom, traženje smisla života...ma nek se jebu.

Nestvarno primitivno, pogotovo za jednog nastavnika u školi
☹️

Edited by - jagodanbg on 12/11/2024 09:07:56
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/11/2024 : 22:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ko kaže da sam nastavnik???
Radim kao domar!

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 11/11/2024 : 22:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Unapređen si od čistača? Da častiš!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2473 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 12/11/2024 : 00:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:

Radim kao domar!

Carpe diem
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

227 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 13/11/2024 : 02:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predosećao sam kako će mi leći ovaj strip,ali ipak sam ga nabavio,ako ništa,a ono da podržim Darkvud koji je u sjajnom naletu,i vidim ga opet kao lidera u domaćem strip izdavaštvu.

2/5

Anto, umesto da istraje kao avangarda, prikljucuje se najbrojnijem krdu, trazeci validaciju okoline, stavlja svoju dusu u kopita predvodnika koji najvestije barata masom.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/11/2024 : 09:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry9

quote:

2/5

Anto, umesto da istraje kao avangarda, prikljucuje se najbrojnijem krdu, trazeci validaciju okoline, stavlja svoju dusu u kopita predvodnika koji najvestije barata masom.

mora da sam nesto propustio na forumu, kada je to anto bio avangarda. uvek je bio predvodnik mase
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3496 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/11/2024 : 09:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Nestvarno primitivno, pogotovo za jednog nastavnika u školi
☹️

Vrlo često se to događa, među nastavnicima i doktorima. Usko znaju svoju struku ali za umjetnost i filozofiju su operirani. Pogotovo ovi usmjereni na prirodne znanosti...

P.S. Ovo pišem iz pozicije učitelja s 20 godina radnog iskustva s kolegama.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 13/11/2024 : 11:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ne mislim ja na 'umetnost i filozofiju', vec na psihicke probleme/poteskoce koje su po Antu razmazenost.
I bas me zanima kako reaguje i vaspitava svoje djake, i sta bi radio/radi ako vidi da mu je neko od ucenika neraspolozen, anksiozan, nesnadjen, dolazi iz nekog toksicnog okruzenja/porodice....
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10347 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/11/2024 : 11:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne mislim ja na 'umetnost i filozofiju', vec na psihicke probleme/poteskoce koje su po Antu razmazenost.
I bas me zanima kako reaguje i vaspitava svoje djake, i sta bi radio/radi ako vidi da mu je neko od ucenika neraspolozen, anksiozan, nesnadjen, dolazi iz nekog toksicnog okruzenja/porodice....

Vjerojatno bi im proslijedio "umjetničko intelektualne depra" stripove na čitanje. Da im bude lakše kada vide da su njihovi problemi mali pri tuđima.

quote:

Radim kao domar!

Domari su temelj svakog društva! Čestitam na unapređenju.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/11/2024 : 11:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
On takve kažnjava da kleče na kukuruzu i bije ih štapom po dlanovima.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2127 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 13/11/2024 : 11:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Anto bi ga poslao na malo fizičkog rada uz burek u pauzi. I opravio ga pre treće tone džakova.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Promys
Starting Member

73 Posts

Member since 03/02/2023

Posted - 13/11/2024 : 12:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Promys a Private Message  Reply with Quote
Ne znam otkud sad odjednom ovaj javni linč za Antoana...
Inače, strip je stvarno žešći promašaj. Da me neko sad pita šta sam pročitao i o čemu se ovde radi- pojma nemam.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 13/11/2024 : 14:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Anto unapredjen u domara od kada je optuzen da kvari decu u skoli stripovima.

I sto je anto napisao:
"I nimalo mi nije leglo - mislim,ti razmaženi ameri i njihova depresija, dosada, besciljnost,poriv za samoubistvom, traženje smisla života...ma nek se jebu."

Nisam procitao strip ali posle sinopsisa i privijua to je sve sto sam mogao da ocekujem pa sam preskocio. Ne mogu vise da citam necije terapije protiv depresije. Dosta mi je toga i kod sebe.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3496 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 13/11/2024 : 14:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znači li shvaćati umjetnost upravo kad ovak gledaš na stvari!? Da ne vidiš razmaženost vec psihičko stanje i poruke. Sumnjam da je Antić to tak videl kak si ti...

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 13/11/2024 : 14:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Sumnjam da je Antić to tak videl kak si ti...

Evo sta Antic vidi:

quote:
Originally posted by anto.
mislim,ti razmaženi ameri i njihova depresija, dosada, besciljnost,poriv za samoubistvom, traženje smisla života...ma nek se jebu.

I tebi je to, kao ucitelju/nastavniku, ok?

Edited by - jagodanbg on 13/11/2024 14:23:55
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/11/2024 : 14:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto.
mislim,ti razmaženi ameri i njihova depresija, dosada, besciljnost,poriv za samoubistvom, traženje smisla života...ma nek se jebu.

I tebi je to, kao ucitelju/nastavniku, ok?

prati covek sta se desava u toj americi, sad ce sve to ilon da sasece
Go to Top of Page

vetropiroman
New Member

288 Posts

Member since 27/02/2022

Posted - 13/11/2024 : 15:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vetropiroman a Private Message  Reply with Quote
Zoi može biti eventualno razmažena Britanka, Amerikanka jok. A strip je žešći promašaj, ako si očekivao narativni strip. Za onog ko je očekivao autobiografski strip devojke koja ima ozbiljan problem sa depresijom i koja se izražava kroz strip jer tako najbolje ume, "strip" je dobar koliko, recimo, bilo koja autobiografska knjiga nekog pisca može da bude. Dakle, kao i obično, doživljaj stripa je stvar očekivanja. Ni meni strip nije legao jer je isuviše ličan i ne pronalazim se u Zoinim problemima, ali poštujem njenu hrabrost za ogoljavanjem sopstvenih đavola kroz medij koji očigledno voli, što je i poenta umetnosti. Plus, Zoi odlično vlada stripskim jezikom tako da se može uživati makar sa vizuelne strane.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/11/2024 : 16:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
bolju reklamu za Usamljenu u središtu zemlje nismo mogli da napravimo - od uredništva da svako ko je učestvovao u diskusiji na ovoj stranici dobije strip na poklon.
quote:
Originally posted by Promys

Ne znam otkud sad odjednom ovaj javni linč za Antoana...
Inače, strip je stvarno žešći promašaj. Da me neko sad pita šta sam pročitao i o čemu se ovde radi- pojma nemam.

ma kakav linč,ovo su sve neke naše interne pošalice i drugarska prepucavanja.

Edited by - anto on 13/11/2024 16:25:48
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8000 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/11/2024 : 17:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vetropiroman

Ni meni strip nije legao jer je isuviše ličan i ne pronalazim se u Zoinim problemima, ali poštujem njenu hrabrost za ogoljavanjem sopstvenih đavola kroz medij koji očigledno voli, što je i poenta umetnosti.

Ne bih se složio da je u tome poenta umetnosti. Još pre više decenija pojedini srpski kritičari su isticali kako se mora praviti distinkcija između samo-psihoanalize i umetnosti i da su za umetnost potrebne i druge stvari.

Mislim da nešto čini umetnošću osećaj koji delo izaziva kod publike, a ne kod autora. Kad bi bilo drugo, svako bi mogao da se samoproglasi za umetnika.
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000