forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi iz Mračne šume
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2017 :  22:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Džo Makmanus:Porodica Tarana (Marketprint&Darkwood)

Makmanusova Porodica Tarana mi je odvajkada bio simpatičan,da ne kažem dobar,humoristički strip,sjajnog crteža.Nije me bacao sa stolice od smeha,ali uvek je negde tu bio smešak u uglu usana.A ono što mi je bilo najupečatljivije za Taranu je specifična i prijatna atmosfera predratne Amerike koju nam je odlično dočarao Džo Makmanus,kao i bravurozan prevod i adaptacija Đorđa Dimitrijevića.
To bi bilo to i u ovom MP/DW albumu,koji nam pruža 162 reprezentativne table jednog od najčuvenijih američkih novinskih stripova.

Za one koji ne znaju,Porodica Tarana se bavi novopečenim bogatašima Taranom i njegovom suprugom Magdom;dok je Magda željna uspona na društvenoj lestvici,druženja sa pripadnicima džet seta,odlaskom u opere,...Tarana žudi za vatanjem zjala sa svojim starim pajtosima,kartanju i pijančenju kod Toše na ćoše;ali to mu baš ne polazi za rukom,jer je Magda ta koja nosi kaiš u kući,a staro društvo njenog muža se ne uklapa u njenu viziju društvenog života na visokoj nozi.

Ja moram da napomenem da nisam toliki ljubitelj geg stripova,i da ih generalno ne jurim po svaku cenu.Bilo da se radi o Tarani,Gastonu,Hogaru,Redovu Biliju,...(za sada sam jedino kompletirao Životinsku karmu i polovično Kalvina i Hobsa).

Tarana me nije iskidao od smeha,čak mi najčešće nije ni bio smešan,ali kao što rekoh,cela ta atmosfera sa preciznim i efektnim Makmanusovim crtežom,prijaU manjim dozama - do dvadesetak stranica dnevno.
3/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 28/03/2017 22:11:10
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2017 :  22:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Dag Menč&Keli Džouns:Betmen - Vampir (Darkwood)

I dalje nema Betmena iz DW kuhinje koji me je "pogodio".Mada kad bolje razmislim,osim Povratka mračnog viteza,Godine prve i Ubistvenog vica,ni od jednog strip izdavača sa ovih prostora nema Betmena koji je zacementirao svoje mesto u mojoj kolekciji.

Prva trećina,Crvena kiša,mi je i najslabiji deo - da ne dužim,ovo jednostavno nije moja šoljica čaja.Vampiri u Gotamu,Drakula,Tanja i njeni saborci,Betmen,Gordon i Alfred u svoj toj priči ... mnjah.Uglavnom mi je sve to nezanimljivo. 2/5
Druga trećina,Krvava oluja,u kome se Betmen kao vampir,sukobljava sa Džokerovom novom bandom,u čemu mu pomaže Selina Kajl kao Mačkodlak,je već dobar deo stripa.Ovde mi se i Džounsov crtež,koji mi je bio "onako" u prethodnom poglavlju,počeo sviđati. 3.5/5
Grimizna izmaglica - Betiša,gladan krvi,sada više nije "dobar" vampir.Ali to će na svojoj koži prvo osetiti kriminalci Gotama,pre svega njegovi čuveni neprijatelji Pingvin,Zagonetač,Strašilo,...Ali zlo ne zna za granice.I ovaj deo mi je dobar,mada je završnica (mislim na način na koji su ga zaustavili) jeftina. 3/5

Plus za Džounsov crtež koji mi je do kraja stripa postao jako dobar.
Minus za izbor fonta Betmenovih misli.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 28/03/2017 22:41:40
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/03/2017 :  23:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Trondhajm&Parm:Venecija 2 - Codex Bellum (Darkwood)

U Codex Bellumu pratimo i dalje špijunske avanture sinjor Pintorela aka Orla i sinjorine Kantabele aka Crne škorpije.Ovaj put u potrazi za misterioznom Da Vinčijevom knjigom Codex Belumom,u kojoj se nalaze neke velike ( i nepoznate) tajne;a koje bi mogle da donesu Mletačkoj republici moć,nepoželjnu poslodavcima naših junaka.A oni,kao i i prvom albumu,se ne podnose u civilu,ali se vole pod maskama ( odnosno bez maske u Pintorelovom slučaju).
Iako je zaplet ove knjige složeniji nego prve,stepen lucidnosti Trondhajmovog scenarija mi je za klasu niži.A to je ono što mi je i najbitnije kod njegovih stripova.
Stoga,od mene za ovu avanturu čitava ocena niže nego za Trostruku igru - iako vidim na bedeteci da je mišljenje francuskih čitalaca suprotno - drugi album ima veću ocenu od prvog.
4/5

I još jednom, Darkvudu,a pre svega Đolu (cenim da je on "kriv" za odabir ovog stripa),za objavljivanje Venecije.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 28/03/2017 23:04:40
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/04/2017 :  12:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Rosi&Dorison&Nuri:W.E.S.T. 3 - Santero (Darkwood)
Rosi&Dorison&Nuri:W.E.S.T. 4 - 46.država (Darkwood)

U ovoj dvodelnoj priči, Santero/46.država, Klejtonova četvoročlana grupa W.E.S.T. (potpomognuta šoferom,šefovim čovekom) stiže na Kubu,gde pobunjenici predvođeni Islerom,santerom (vudu vračem) se bore protiv američkih moćnika,čija vojska je pomogla državi da svrgne špansku vlast,ali od oslobodilaca se pretvorila u okupatore.
Čepel,dr Lenoks,Bišop i Rambl (kao i šofer,koji sad ima ulogu novinara) započinju rizičnu misiju kako bi razotkrili Islera - ali u ovoj priči u kojoj se prepliću politički triler sa elementima vesterna i crna magija,i sami će biti žrtve beskrupulozne igre moćnika.

Veoma dobar strip;nadam se da nećemo predugo čekati na zadnje dve epizode.

4/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 16/04/2017 12:35:59
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/05/2017 :  23:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Gurmelan&Palasios:Mek Koj,knjiga 1 (Darkwood)

Mek Koj je za sve nas "matoraće" koji smo gutali predratne strip revije (Biser,Super,Eks,...) kultni strip;ne u rangu Bluberija ili Komanče,ali tu negde.I to ponajviše zahvaljući nestvarnom Palasiosevom crtežu.

Legenda o Aleksisu Mek Koju - ova uvodna priča dođe kao neko zagrevanje.Kroz četiri priče upoznajemo Mek Koja,koji će u "rambo" misijima zadavati žestoke udarce severnjačkoj vojsci.
Ok epizoda,ali samo i jedino zbog madafaking Palasiosa 3/5
Izvesni Mek Koj - pred sam kraj građanskog rata Mek Koj se nalazi u zarobljeništvu,i dobija ponudu od zapovednika logora da sa grupom konfederalaca povrati ukradene pare od severnjačkog dezertera,a istog rokne.Meksiko,huaristi,francuzi,apači i lepe končite.Scenario već postaje kvalitetniji. 4/5
Klopka za Mek Koja - građanski rat je završen,a Mek i Čarli se vraćaju iz Meksika.Tražeći vodu nailaze na nekog matorca koji im daje informacije o Zlatnom gradu,Siboli.Ali im natovara na vrat istovremeno i brdo nevolja.I opet huaristi,francuzi,apači i ostala menažerija severnog Meksika toga doba.
I opet solidan scenario i genijalan crtež 4/5

Zadovoljan sam prvim integralom,ali tek očekujem prave stvari od ovog stripa.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1955 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/06/2017 :  18:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Pročitao i treću Darkwoodovu knjigu Valentine, trilogiju o podzemaljcima. Ovaj puta su mi fantastični elementi smetali manje nego u prethodnoj knjizi, vjerojatno jer sam ih i ocekivao. Čak su mi se u dobroj mjeri i svidjeli, pogotovo Crepaxovo preslikavanje astroloških znakova u podzemlje. Uz očite reference na poznata pustolovna djela, jednako su brojne i one filozofske i političke prirode, mnoge od njih objašnjene u, ovaj put vrlo korisnim, bilješkama na kraju svakog albuma. Sve u svemu, još jednom je riječ o vizualno i asocijativno bogatim pričama na granici jave i sna začinjenima daškom erotike. Valentina se neće svidjeti svima, ali zaslužuje da joj se pruži šansa. 7/10


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/07/2017 :  16:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Ib:Oko - ciklus vode I (Darkwood)
Ib:Oko - ciklus vode II (Darkwood)

U nekakvom ukronijskom samurajskom okruženju pratimo čudnu trojku, ronina Oka,džinovskog ratnika sa maskom Nobura i monaha alkoholičara Nošina,u njihovoj potrazi za gejšom Malom Šaranom.Nju su oteli pirati,a devojčin brat Tiki traži od ove neobične skupine pomoć ne bi li je izbavili,zauzvrat ponudivši Oku da će ga služiti do kraja života.
Oko je vrhunski mačevalac,Noburo je neranjivi ratnik,a Nošin ima sposobnost prizivanja moćnih sila.U svetu kome demoni,neobični ljudi i životinje nisu nepoznanica,naši junaci će naići na svom putu na kranje neobična iskušenja.

Ibov crtež je prosto sjajan,kao i kolor gde mu asistira Stefan Pelajo.
Sa druge strane,priča je zabavna,ali i previše šablonska za moj ukus;pored toga,i način pripovedanja bi mogao biti malo fluidniji;takođe,koliko mi je draga tematika sa samurajima,toliko mi je odbojna ona sa demonima,zlim/dobrim silama... koji obiluju u Oku.
Prvi ciklus me nije kupio,ali se nadam da hoće neki od sledećih.
I - 4/5
II - 3/5
Ciklus vode 3.5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/07/2017 :  16:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Greg&Batem:Marsupilami - Beba s kraja sveta (Darkwood)

Kineska delegacija unajmljuje avio taksi (sve se dešava u Palombiji,jel'te) kako bi prevezla mladunče pande u matičnu zemlju - "Razvigorac",zadnji krik avionske tehnike i tehnologije,u rukama prekaljenog pilota Helmuta,doživljava kvar nad palombijskom džunglom,i ruši se,a posada se spašava padobranima;u stvari,samo pilot i panda,kojoj su kinezi dali svoja dva padobrana (pošto se nalazi u velikom kavezu).
I tako započinje jedna zanimljiva avantura...
Sjajan Batemov crtež,sa puno detalja prati jako dobra,i isto tako detaljna Gregova priča - jedini moj problem je što Marsupilami nije moja šoljica čaja,i sve to mi je ok,simpatično i ni milimetar preko.
Prijatelj od koga sam pozajmio strip mi reče da se valjao od smeha,pa moguće da i neko od vas tako doživi strip;ja nažalost nisam.
Još jedan plus od mene za ovaj album je što je u pitanju dugačka,celovita epizoda.
3/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/08/2017 :  21:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Darvin Kuk:Parker Ričarda Starka 3 - Pljačka (Darkwood)

Parker sa još jedanaestoricom treba da opljačka čitav jedan gradić.Plan deluje k'o krađa pita sa simsa.Ali ...

Posle kompleksne priče zaokružene u Lovcu i Firmi,Pljačka nam donosi nešto manje složenu epizodu;ali Parkerovska atmosferičnost je i ovde i te kako prisutna - odličan tvrdi kriminalistički uradak sa pregršt akcije i šmekom "veselih 70-ih" (ili šezdesetih,jebem li ga).
Možda je falilo još nekih 10-ak stranica i zaplet više na kraju za maximalnu ocenu,ali šta je tu je.

5/5

velika je šteta što će sledeća knjiga biti ujedno i kraj druženja sa ovim sjajnim stripom!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/08/2017 :  18:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Gejman& Vilijams III:Sendmen - Uvertira (Darkwood)

kad sam prvi put uzeo Uvertiru u ruke,bilo mi je jasno da mi se ovakva apstrakcija teško može svideti,pa makar se radilo i o prikvelu jednom mi od boljih (možda i ponajboljih) serijala;shodno tome,nisam ni žurio da dođem do svog primerka,a kada sam ga nabavio,stajao je na gomili sigurno jedno par meseci (što narušava moje trenutne principe "strip koji se nabavi se mora pročitati u narednih mesec do mesec i po najkasnije",ali i pokazuje koliko mi je pucala tuki za ovaj strip;oprostite na izrazu).Ili da skratim ovo moje uvodno naklapanje - razočarenje Uvertirom se desilo prilično pre čitanja same Uvertire.
U stvari nije to razočarenje.Strip mi je u stvari ok.Jedna 3/5.Ali ovo mi je ipak slabije od prethodnih deset trejdova.
Bolje u stvari da kažem - ja sam glup za ovakve stvari - za stripove koji su "iznad života i smrti";gde je svaka rečenica izmerena i odmerena stotinu puta pre nego što je napisana,a u svakoj od njih su sadržane velike filozofske/introspektivne/šta_god misli;gde su likovi Vreme i Ništavilo lično,gde se odlučuje o sudbini celog univerzuma.Više mi se svideo Gejmen sa prizemnijim radnjama,likovima...Mada da budem iskren,Gejmen je jedan od reeeetkih autora čija mi pretencioznost prija.I ne može da bude loša.

Sa druge strane,crtež Dž.H.Vilijamsa III (gde bre Gejmen nalazi ove crtače sa ludačkim imenima poput ovog ili Malkolma Džonsa III ...) je napokon ono pravo u Sendmenu.Jeste da na prvu deluje previše šareno (barem meni),ali ako neki strip vapi za tim ludačkim šarenilom,to je onda Sendmen;i to baš ova priča.
Gledao sam malo ove crteže i na velikom formatu,i mogu reći da je pomalo i gre'ota što ovo nije išlo u grande formatu.Praznik za oči je gledati neke kadrove u >> B5 dimenzija.
Nego,da li se to samo meni čini ili je crtež na nekim tablama trećeg poglavlja omaž Mebijusu? Mislim,ta mi je misao prošla kroz glavu jedno desetak puta,pa ne verujem da pitam bezveze.

Epilog mi je super - nisam očekivao fazon sa mačkom.Pročitah negde da je neko rekao da se dalo to lako naslutiti,ali kao što spomenuh - glup sam ja za ovakve stvari.

U svakom slučaju,Uvertira me čeka kad budem čitao ceo opus Sendmena za još jedan pokušaj;nadam se da će tad utisci biti povoljniji (mada je nada vrlo slaba ).

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 20/08/2017 18:34:17
Go to Top of Page

Beva
Advanced MemberBosnia and Herzegovina
3722 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 20/08/2017 :  21:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ovo ti je anto klasični primjer stripa koji se čita više puta. Meni nakon prvog čitanja skoro ništa nije bilo jasno, dijelom i zbog toga što sam ga silom prilika čitao kroz više dana.

Poslije drugog čitanja sam se čudio sam sebi kako neke stvari nisam povezao.

Da ne duljim, meni ovo nije ništa slabije od originalnih 10 trejdova. Crtež fantastičan, gomila referenci na originalnu seriju, humor (scena s gomilom Sandmanovih inkarnacija mi je nešto najzabavnije što sam odavno pročitao), neka pitanja odgovorena, neka nova postavljena. Što više poželjeti?

Možda je jedino problem to što nas je nakon pročitanog originalnog serijala teže oduševiti novim idejama, ali nije ovo ništa lošije zbog toga, samo smo mi očekivali isti osjećaj kao kad smo prvi put čitali Sandmana, a to je realno neostvarivo.

P.S. Prije par mjeseci smo imali diskusiju o ćirilici, nedavno sam uzeo Darkwoodovog Korta i odlučio ga ispratiti do kraja. Skoro sam umro čitajući uvod Umberta Eca s gomilom tihoocenaskih geografskih pojmova, ali ustrajao sam i isplatilo se. Prvi put sam pročitao Baladu i vidim zašto je Korto kult. Prekrasan crtež u kombinaciji s dobrom pričom, egzotičnim lokacijama, likovima koji su 'živi' i nepredvidljivi, karizmatičnim pozitivcem i negativcem, odlično.

Ima par 'nategnutih' rješenja, tipa spašavanje Korta na samom početku kao i preživljavanje ogromnog pada, ali ne smetaju pretjerano i priča ništa ne gubi na snazi.

'Izvadio sam prst iz tegle s pekmezom i stavio ga u nos!'
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/08/2017 :  21:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pa onda će morati Uvertira ići na više čitanja

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 20/08/2017 21:08:53
Go to Top of Page

vope
Senior MemberMontenegro
2883 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 20/08/2017 :  21:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by antoDarvin Kuk:Parker Ričarda Starka 3 - Pljačka (Darkwood)

Parker sa još jedanaestoricom treba da opljačka čitav jedan gradić.Plan deluje k'o krađa pita sa simsa.Ali ...

Posle kompleksne priče zaokružene u Lovcu i Firmi,Pljačka nam donosi nešto manje složenu epizodu;ali Parkerovska atmosferičnost je i ovde i te kako prisutna - odličan tvrdi kriminalistički uradak sa pregršt akcije i šmekom "veselih 70-ih" (ili šezdesetih,jebem li ga).
Možda je falilo još nekih 10-ak stranica i zaplet više na kraju za maximalnu ocenu,ali šta je tu je.

5/5

velika je šteta što će sledeća knjiga biti ujedno i kraj druženja sa ovim sjajnim stripom!!Šta je starije: Uzavreli grad Kena Parkera ili ovo? Ili nešto treće budući da je priča u oba stripa identična sem vremenskog okvira. Ko je kome preko ramena?

...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnikCroatia
11108 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 21/08/2017 :  01:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Šta je starije: Uzavreli grad Kena Parkera ili ovo? Ili nešto treće budući da je priča u oba stripa identična sem vremenskog okvira. Ko je kome preko ramena?


Starkov originalni roman - na kojem je baziran Cookeov strip - izašao je 14 godina prije Uzavrelog grada.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/08/2017 :  13:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Znači imamo dva Parkera Ričarda Starka - jedan je adpatirao Darvin Kuk,a drugi Đankarlo Berardi!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1955 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/08/2017 :  20:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by antoTrondhajm&Parm:Venecija 2 - Codex Bellum (Darkwood)

U Codex Bellumu pratimo i dalje špijunske avanture sinjor Pintorela aka Orla i sinjorine Kantabele aka Crne škorpije.Ovaj put u potrazi za misterioznom Da Vinčijevom knjigom Codex Belumom,u kojoj se nalaze neke velike ( i nepoznate) tajne;a koje bi mogle da donesu Mletačkoj republici moć,nepoželjnu poslodavcima naših junaka.A oni,kao i i prvom albumu,se ne podnose u civilu,ali se vole pod maskama ( odnosno bez maske u Pintorelovom slučaju).
Iako je zaplet ove knjige složeniji nego prve,stepen lucidnosti Trondhajmovog scenarija mi je za klasu niži.A to je ono što mi je i najbitnije kod njegovih stripova.
Stoga,od mene za ovu avanturu čitava ocena niže nego za Trostruku igru - iako vidim na bedeteci da je mišljenje francuskih čitalaca suprotno - drugi album ima veću ocenu od prvog.
4/5

I još jednom, Darkvudu,a pre svega Đolu (cenim da je on "kriv" za odabir ovog stripa),za objavljivanje Venecije.Slažem se da je druga Venecija slabija od prve, s tim da je meni prethodna bila tek ok, što u prijevodu znači da mi se ova nije svidjela. U pitanju je strip koji ima potencijala, ali na kraju ispada previše banalan. Možda je do Trondheima kojemu kao da se nije dalo, možda je do Parmeovog tek solidnog crteža, a sigurno je i do mojih (pre)velikih očekivanja, no Venecija spada među rijetke stripove od kojih ću drage volje osloboditi police. 4/10


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1955 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 27/08/2017 :  20:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Nego, što beše s ovim?

quote:
Originally posted by Shaner


P.S.
Za dva dana u Francuskoj izlazi šesti album "Mačka". Zna li netko slučajno ima li ga Darkwood u planu objaviti?


quote:
Originally posted by anto
Pitanje za odgovorne:planirate li uskoro da nas počastite sa šestim albumom u redovnoj Perle ediciji??quote:
Originally posted by Djole
Biće.
http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/08/2017 :  23:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
bravo za podsećanje.
ajde pitaću ih ponovo na dw forumu.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/09/2017 :  16:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote


Blain:Reduktor (Darkwood)

Mornarski život viđen iz jedne druge perspektive.
Žorž Gilber se ukrcava na ogroman ratni brod "Ratobornik" gde će služiti kao kormilar.Ali,kao i njegov cimer i takođe kormilar,Luj Blino,ima ogromnih problema sa morskom bolešću koja ga prosto satire.
Na nagovor bocmana (najstarijeg podoficira na brodu) Nordiza, Žorž i Luj će sići u donje delove broda,u mašinsku salu,gde je ljuljanje mnogo manje,te se malo oporaviti od danonoćne mučnine.Ali će tako upasti i u probleme.
5/5

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 11/11/2017 03:40:32
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
11300 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/09/2017 :  16:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
glede Reduktora,evo jednog promućurnog razmišljanja stanovitog xandera sa dw foruma:

Redukovati - smanjiti, svesti na manju meru.
Kao što reduktor služi za smanjivanje broja obrtaja motora tako može predstavljati i izneverena očekivanja budućih pomoraca. Ljudi pristupaju mornarici očekujući putovanja, avanture, ali stvarnost je drugačija. Sve te želje i nadanja, taj potencijal bivaju umanjeni doživljenim. Na kraju Žorž, dok odlazi, sreće novog regruta, punog entuzijazma, čija je sudbina da prođe isti proces.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 10/09/2017 16:23:32
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member3458 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 10/09/2017 :  17:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Ok. uzima se
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
6203 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/09/2017 :  18:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja sinoc poceo Reduktora stigao do 30 i neke strane i bas mi se svidja. Veceras cu ga valjda dokrajciti. Odlican strip za sada.

Moracu da uzmem na ponovno citanje Isaka Pirata.
Go to Top of Page

Shaner
Senior Member

Croatia
1955 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/09/2017 :  19:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ja sinoc poceo Reduktora stigao do 30 i neke strane i bas mi se svidja. Veceras cu ga valjda dokrajciti. Odlican strip za sada.

Moracu da uzmem na ponovno citanje Isaka Pirata.Isak mi je bio jako dobar, a Reduktora uzimam prvom prilikom.


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
6203 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/09/2017 :  19:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni nikako nije bio legao Isak na prvo citanje ali to je bilo odavno i bio sam dosta mladji, mozda sad bude bolji. Videcemo kad ga procitam.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

7600 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/09/2017 :  19:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
meni je reduktor za sada najbolji strip u ovoj godini
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000