Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/09/2015 : 15:35:03
|
S neizmjernim zadovoljstvom i ponosom najavljujem izlazak iz tiska treće i četvrte knjige Sandmana. U samo 10 mjeseci objavili smo 4, blago rečeno, impresivne knjige sa skoro 2.500 stranica jednog od najznačajnijih stripova u proteklih nekoliko desetljeća i tako zaokružili cijeli Sandmanov izvorni serijal od 75 sveski i mnoštva bonus materijala. Hvala Tanji koja ga je prevela, Tamari koja je pomagala, Darku koji je korigirao, Josipu koji je lektorirao i Melini koja je sve to tako lijepo uobličila.
Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih strip-autora prema New York Timesu, najznačajniji strip je devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.
Ovaj klasik stripa Fibra vam ponosno predstavlja u ultimativnom izdanju. Treća knjiga donosi nekoliko ključnih priča, uključujući "Kratke živote", u kojima Smutnja nagovara Sna, svoga starijega brata, da joj pomogne naći odmetnutog brata, Silu. No, njihovo putovanje kroz Svijet budnih ima dramatične posljedice po obitelj Vječnih i odnos Sna i njegova otuđenog sina Orfeja. U ovom izdanju nalazi se i spektakularna kratka priča "Ramazan" o mladom kralju drevnoga Bagdada i njegovu dogovoru sa Snom koji će gradu podariti besmrtnost. Tu priču je fantastično ilustrirao P. Craig Russel. Dobrodošao dodatak su i dvije galerije ilustracija, kratka priča o Strasti, scenarij i skice koje su prethodile nastanku "Ramazana", kao i nacrti za statuete, majice, postere i mnoge druge proizvode s likovima Vječnih i Malih Vječnih. Predgovor knjizi napisala je Jill Thompson.
Sandman 3 • Knjiga treća • 616 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Neil Gaiman • Crtež Mike Dringenberg • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Darko Macan & Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 31.8.2015. • Cijena 350 Kn
Strip Sandman scenarista Neila Gaimana, jednoga od najprodavanijih svjetskih autora stripa prema New York Timesu, najznačajniji je strip devedesetih godina. Kao bogata mješavina modernih mitova i mračne fantastike u koju su neprimjetno utkani suvremena književnost, povijesna drama i legende, Sandman se također smatra jednom od najoriginalnijih i umjetnički najambicioznijih serija modernoga doba. Do svoga svršetka 1996. znatno je pridonio umjetničkom sazrijevanju stripa, a sam postao fenomen pop-kulture.
Ovaj klasik stripa Fibra vam ponosno predstavlja u ultimativnom izdanju. Četvrta knjiga donosi dvije zaključne priče Gaimanove sage, "Suđenice" gdje Snu o glavi rade svi kojima je Kraljević priča svjesno ili nesvjesno naudio od početka pripovijesti, pletući stupicu iz koje će možda moći ali neće htjeti pobjeći, i "Bdijenje" gdje se opraštamo od likova koje smo zavoljeli, dok nam se daje naslutiti oblik nove i drukčije budućnosti Snivanja. Izdanje je obogaćeno "Pješčanim satom", kompletnom kronologijom serije, kao i s dva Gaimanova scenarija - za prvo poglavlje "Suđenica" te za "Oluju", završnu priču čiji je glavni junak ostarjeli William Shakespeare - urešena nikad prije objavljenim skicama Marca Hempela i Charlesa Vessa, kao i nacrtima statueta, satova, postera te mnogih drugih proizvoda iz Sandmanova svijeta. Predgovor knjizi napisala je Karen Berger.
Sandman 4 • Knjiga četvrta • 612 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Neil Gaiman • Crtež Charles Vess • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Darko Macan & Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 31.8.2015. • Cijena 350 Kn
|
Trouble will find me |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/09/2015 : 18:43:58
|
To je to! Sandmanov redovni serijal je objavljen... Bravo! Nisam očekivao da će ovo tako sve brzo izaći, budući da Beli put čekam možda već i deset godina. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 01/09/2015 18:49:36 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 01/09/2015 : 19:18:35
|
Luuuud sam..ovo je ta cetvrta dimenzija |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 01/09/2015 : 19:51:33
|
Malo sam jos pod sokom,ovo sam ocekivao negdje krajem jeseni..i u sebi bijah strpljiv.. Mislim da uopce ne pronalazim rijeci koje bi mogle opisati moj ushit..ovo je supernova..buuuuuum. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
|
Friki
Junior Member
Croatia
477 Posts
Member since 23/12/2010 |
Posted - 06/09/2015 : 15:01:17
|
Čestitke izdavaču i svima uključenima što su završili ovu epsku sagu . Povodom izlaska druge polovice Sandmana iz tiska, ukucao sam Gaimana u gugl te malo gledao što ima nova o čovjeku. Vidio sam na njegovom Twitteru da ima 2,3 milijuna sljedbenika ( svaka mu dala ). Ujedno sam vidio njegovu noviju sliku te rekao : O, pa Neil ima blizanca u Hrvatskoj ! Evo slike glumca Mikića pa vi procjenite koliko sam u pravu.
---------- Trenutačno se sluša: Vancouver Sleep Clinic - Collapse
|
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1854 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 06/09/2015 : 20:02:13
|
quote: Originally posted by Willer
Gaiman nešto duže od Mikića noću ostaje budan.
A kako i nece ..on je ipak Sandman . |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 06/09/2015 : 20:13:03
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by Willer
Gaiman nešto duže od Mikića noću ostaje budan.
A kako i nece ..on je ipak Sandman .
Pa da. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/09/2015 : 15:10:00
|
Ovo u rukama drzati je kao sveti gral, kao titovu stafetu..kao dvije perfektne sise..kak..ahh necu vise |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/09/2015 : 12:29:04
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Ovo u rukama drzati je kao sveti gral, kao titovu stafetu..kao dvije perfektne sise..kak..ahh necu vise
Vala jes Mada cu se radovati i samo jednoj sisi kad izadje peta knjiga |
|
|
Mac
Average Member
Bosnia and Herzegovina
576 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 09/12/2015 : 10:32:41
|
Sandman 3 i 4
Sandmana mozemo usporediti sa pjescanim satom u kojem se prica polagano i ujednaceno prosipa po nasoj masti, a kada iscuri, ponovo mozemo okrenuti stalak i poceti ispocetka te tako u beskraj. Sandmana mozemo usporediti i sa spiralom ili crvotocinom jer je jednostavno bezvremen i jednostavno savrsen. Cjelina koja se zaokruzuje sa 4-tom knjigom prsti mitologijom, povjescu i jakim prisustvom autorove sklonosti ka lucidnoj karakterizaciji svojih likova koje smo kroz ovo cudno putovanje vec toliko u sebe integrirali. Kako i sa cime bi najbolje bilo usporediti ove stripove mi je zadalo dosta muke, a onda se sjetih jednog poklona kojeg jednom davno dobih iz rusije..Babuška. Prica u prici, sloj ispod sloja,magija koja uspijeva funkcionirati u oba pravca...to je ta Babuška, to je taj gospodar snova koji me je tolike noci budnim drzao
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/01/2016 : 16:54:21
|
Sendmen 9:Dobrostive gospe (Darkwood)
Kako je "furiozno" počeo ovaj strip,bio sam ubeđen da će mi biti ubedljivo najbolji za ovu godinu. Ali onda je Gejmen počeo da prede, i prede, i uvodi stare i nove likove, i ...i da previše produžava priču a da nikako dođe do nekih "oštrica". Tako da sam se morao vratiti na prethodne nastavke i odvojiti kvalitetno vreme da se dobro podsetim prethodnih događaja sa kojim su povezani ovi iz Dobrostivih gospi.I sad sam još bolje uvideo o kakvom se vrhunskom serijalu radi. Svaka čast Gejmenu na ovako komplikovanoj priči i svim tim brojnim i sitnim detaljima koje je sjajno uklopio,ali bih voleo da je neke stvari malo skratio/izbacio .Sam kraj mi nije doneo sva razjašnjenja,a o tome je i sam pisac napisao u pogovoru,gde je rekao da ćemo neke odgovore dobiti u zadnjoj knjizi,Bdenje.
Takođe,nisam uspeo da pohvatam sve konce u priči;naprimer,koja je sad ona sa naočarama koja će zaštiti Litu Hol u onom začaranom krugu?
Glede kraja knjige,ne znam ni sam šta da kažem - i jesam zadovoljan,ali mi se čini kao da je to moglo i malo bolje.
Crtež je uglavnom delo Marka Hempela - u startu mi je bio čudnjikav,ali sam se brzo privikao na njega i mogu reći da su mi crtački Dobrostive gospe najbolji Sendmen.
Da li mi je ovaj trejd najbolji?Ne znam;mislim da mi je i dalje Sezona sumaglica najnaj.
Za gospe - lagana 10/10 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 01/01/2016 16:54:57 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12922 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/01/2016 : 20:00:49
|
quote: Originally posted by anto
Takođe,nisam uspeo da pohvatam sve konce u priči;naprimer,koja je sad ona sa naočarama koja će zaštiti Litu Hol u onom začaranom krugu?
To je vještica Thessaly. Prvi puta se javlja u brojevima 32-37. Odnosno, u petoj reprint-knjizi. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/01/2016 : 12:42:00
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
To je vještica Thessaly. Prvi puta se javlja u brojevima 32-37. Odnosno, u petoj reprint-knjizi.
da,sad videh. Mada,i u petoj knjizi je Sendmen kaže da je se seća od pre,te je pita odakle se znaju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 03/01/2016 : 13:06:20
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
To je vještica Thessaly. Prvi puta se javlja u brojevima 32-37. Odnosno, u petoj reprint-knjizi.
da,sad videh. Mada,i u petoj knjizi je Sendmen kaže da je se seća od pre,te je pita odakle se znaju.
Mislim da je to objašnjeno u 10-oj knjizi. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 11/01/2016 : 14:56:57
|
quote: Originally posted by swamp thing da,sad videh. Mada,i u petoj knjizi je Sendmen kaže da je se seća od pre,te je pita odakle se znaju.
Mislim da je to objašnjeno u 10-oj knjizi. [/quote]
Ne baš. U 10. knjizi je objašnjeno nešto drugo. Znaju se, koliko se sjećam, jer je Tesalijaka više puta hodala Mjesečevim putem. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 11/01/2016 : 14:59:21
|
Inače pročitao u kompletu sve 4. knjiege i kad nakon toliko stranica čitaš Suđenice (Dobrostive gospe) u jednom dahu znaš da je priča odlična. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 11/01/2016 : 18:28:56
|
quote: Originally posted by Deers
quote: Originally posted by swamp thing da,sad videh. Mada,i u petoj knjizi je Sendmen kaže da je se seća od pre,te je pita odakle se znaju.
Mislim da je to objašnjeno u 10-oj knjizi.
Ne baš. U 10. knjizi je objašnjeno nešto drugo. Znaju se, koliko se sjećam, jer je Tesalijaka više puta hodala Mjesečevim putem. [/quote] Znam da negdje ima objašnjenje, možda i u Beskrajnim noćima... mislim, nije neko objašnjenje, ali koliko-toliko.. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 17/02/2016 : 04:19:48
|
Pročitao 3. i 4.knjigu. Sandman knjiga 3, definitivno je moj favorit između svih ovih bučkuriša koje nam nudi Sandmanov svijet. Zašto treća? Priče unutar nje: bajkovito+mitologija+fantastičan crtež na svih 600tinjak strana=jedan pravi mali spektakl za svijet stripa! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5300 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 17/02/2016 : 04:29:30
|
Druga stvar... 2500 stranica odrađeno u 10 mjeseci!?!! ...da sve može biti savršeno...nema šansi! Moram reći da sam stvarno bio uvučen u Sandmanov svijet, a to je onda jedan poseban doživljaj čitanja u kojem čovjek jednostavno uživa, uživa, uživa i onda me svako malo iziritira izbor riječi u prijevodu ili jednostavno propusti u lekturi, pa čak i ako se radi o jednom jedinom propuštenom slovu u riječi.... Da ne gnjavim u ovom topicu, ja ću par primjedbi iznjeti u topicu "Markos nam se nešto ućutao", pa možda te primjedbe budu utjecale na to da fibrini stripovi budu još bolji...;) |
Edited by - Oki on 17/02/2016 09:14:42 |
|
|
Topic |
|