forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Treba mi pomoc
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Tonka24
Advanced Member



14635 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/09/2015 : 13:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Upalio sam laptop i vratio me kao kad tek instaliras windows 7
Sve podatke, slike, foldere, igre...nicega nema...odem u local disc C i pise da je sve tu, znaci nista nije obrisano.
Takoder u kosu za smece su sve stvari koje sam prije pobacao nista se promjenilo nije.
Ali nema pozadine deskopa niti svih programa i foldera koje sam imao na deskopu...gasio sam palio dosta puta i samo nakon lozinke kad ukucam kaze da priprema moj deskop i stanje isto...da li netko ima savjet ili zna problem?

chicolopez
New Member



174 Posts

Member since 19/05/2012

Posted - 05/09/2015 : 15:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send chicolopez a Private Message  Reply with Quote
Pokušaj vratiti sistem unazad 2-3 dana
Ovo je za Windows xp professional sp3
Start = svi programi = pomagala = alati sustava = vraćanje sustava
Mislim da je i za sve ostale tako ili slično tome.
Sretno!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 05/09/2015 : 15:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ovako na prvo čini mi se da se laptop već sam vratio na točku u kojoj je zadnji put ispravno radio (zbog neke greške u radu), što znači da su svi programi i postavke od te točke uklonjeni (podaci bi trebali ostati svi u svojim mapama (većinom unutar Users podmapa)). Čak i ako su ostale mape igara ne znači da su same igre unutra, već samo datoteke sa snimljeni pozicijama ili postavkama.

Postoji mogućnost da su ovim nestali i driveri (ako se vratio na početnu točku kad je završena instalacija golog OS-a). Pogledaj ima li stavki s upitnicima ili uskličnicima u Device manageru.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member



14635 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 05/09/2015 : 19:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam evo ostalo mi je jos 3 % da se napuni back up or restore your files.Brate pet sati to prebacuje.
Pa cu vidjeti o cemu se radi.
Pokusao sam restore ali ima unatrag par sati sto mi nije pomoglo, a ima jos unatrag 20 dana sta mi ne odgovara.

A ima ikonica kao upozerenje da imam problem s hard diskom ali to stoji mjesecima tako.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 06/09/2015 : 17:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Disk ti mjesecima krepiva i ti se čudiš što se događa???

Btw, restore na neispravnom disku može rezultirati i potpunim gubitkom svih podataka.
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member



Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 27/12/2015 : 00:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Imam na kompu samo dick C i na njemu su mi sve datoteke. Isao sam napraviti novi disk na koji sam mislio prebaciti neke datoteke, ali ne dopusta mi da novi disk ima vise od 45 mb, a na C disku imam više od 250 gb slobodnog. Zna li netko u cemu je problem?

Edited by - raic1922 on 27/12/2015 00:24:36
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member



2325 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 29/12/2015 : 01:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Koji OS koristiš?

Piši propalo!
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member



Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 29/12/2015 : 11:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Problem je već riješen, samo sam trebao instalirati Partition Master i tamo nešto premiještati
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/04/2016 : 10:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Vec dva dana mi se vrti, loop, reverting changes,failure configuring windows updates.

Probao sve savjete sa inta,ali ne pomaze.
Brisao sam stare windows update pojedinacno,onda naletio na yv power tools x za brisanje multiple updatea i iskljucio na pola mislio sutradan nastaviti.
Medjutim brisao sam preko Ccleanera restore pointe osim zadnjeg koji je zamaskiran kontra brisanja,ali ispod njega sam brisao windows modulles i sad nakon skidanja novih updatea morao se restartati i uletio u taj reverting loop.
System restore je nemoguc jer nema zadnje restore point.
Disk mi nije u particiji i nema back upa od samog pocetka.
Bojim se ponovno instalirati windows 7 da ne izgubim sve podatke.
Probao sa F3 ali trazi resetiranje sa gubitkom fajlova,F11 za refreshe ali uzalud.Safe booti,command promt i nista.
Izgleda nova instalacija?

Netko tko bi znao rijesiti neka mi javi !
Hvala unaprijed!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

melkajk
Average Member



509 Posts

Member since 07/10/2011

Posted - 01/05/2016 : 17:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send melkajk a Private Message  Reply with Quote
Imao sam slicnu situaciju.
Podaci se mogu spasiti ali mislim da ti to mogu rijesiti j3dino frajeri u servisu.
Probaj ga jos bootati sa neke live linux distribucije kao ubuntu i sl, pa vidi da li mozes pristupiti podacima.
Ono, ubacis cd i boota ti se s njega.
To cesto pali u ovakvim slucajevima.
Ali nakon sto izvuces podatke, mislim da ti ne gine reinstalacija windowsa.

ovdje ti je spisak live distribucija pa nek ti neko spr#i cd/dvd ako ti ne mozes: https://livecdlist.com/



“Yesterday is but a dream,
Tomorrow is only a vision.
But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”

Edited by - melkajk on 01/05/2016 17:17:17
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 01/05/2016 : 23:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Hvala melklajk na info!

Jucer ostavio komp u tom loopu ali prije toga sam nakon F8 i odabira advanced boot ostavio da se reseta i opet krenuo loop.
U nadi da ce se revertati sa failed updates, dogodilo se tehnolosko čudo.
Komp se vratio nakon duzeg vremena i sve bilo ok, sve vazne dokumente sejvao na ext hd i poslije jos cistio s Ccleanerom i yvPowerToolsX.
Strasna stvar ovaj potonji. Brise sve nepotrebne update-e nakon visestrukog odabira,znaci nema pojedinacnog brisanja updatea jer je gubitak vremena.
Nakon ciscenja restova od updateova i softwareovskih instalacija i deinstalacija dobio sam na prostoru 50GB!!! Jos nakon toga desetak GB poslije Ccleanera.

Sad radi brze nego ikada i samo se pitam da li da ukljucim Superfetch opciju,nesto sam jucer procitao o tome,ali nisam u detalje. Zbog glavobolje prouzrokovane bdijenjem nad kompom nije mi do daljnjih tehnickih objasnjenja.
Uglavnom, sutra moram vidjeti prednosti te opcije u "slucaju"...

Btw dan prije sam manualno brisao oko 70-tak updateova i za vecinu njih je potrebno dosta vremena da se deinstalira. Stvar je u tome da se ti stari updateovi brisu iz nekog restore pointa, ali kako ih nije bilo jer sam ih izbrisao, trebalo je duze vremena da se izbrisu zbog dubokog skena u trazenja i sistemu.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 01/05/2016 23:41:13
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member



Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 06/05/2016 : 22:09:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Sta bi mi sve trebalo za kućni Wlan i koliko košta? Imam ADSL flat internet. To bi bilo u stanu, netreba mi domet 100 m.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......

Edited by - dnevni boravak on 06/05/2016 22:10:40
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 16/06/2016 : 21:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Izgleda google izbacio program picassa 3 za uredjivanje i obradu slika.
Da li ima neki zamjenski program za prikaz slika npr. kad imam slike u folderima vide se djelomicno i kad downloadam neku sliku da se vidi na desktopu kao puni jpg a ne kao ona pozadina za Heidi.


Tnxadvnce!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member



4206 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 24/06/2016 : 15:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
http://superuser.com/questions/71652/windows-7-image-thumbnails-fail-to-appear
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 24/06/2016 : 17:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

http://superuser.com/questions/71652/windows-7-image-thumbnails-fail-to-appear



Tnx, prije par dana sam nasao link na youtubeu iako je bilo za desetku ,ja imam sedmicu jos i uz malo pretrage vidio sam da mi je prikaz slika bio iskljucen.
Iako picasse vise nema ona se jos moze otvoriti, mislim da je netko to opisao kao beta verzijom, ne znam kakve su to verzije, kad nadjem cajta i ako se sjetim pogledat cu.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/10/2021 : 22:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Zasto se na ovom sajtu ne mogu staviti gifovi kao avatar veci od 20kb, jer nema sanse da se neki gif-kompresor komprimira sa oko 3MB na maksimalno 20kb!?
Zar nije za gif potrebno vise od tih bijednih 20kb?
Hvala unaprijed za odgovor!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1060 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 18/10/2021 : 22:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Zasto se na ovom sajtu ne mogu staviti gifovi kao avatar veci od 20kb, jer nema sanse da se neki gif-kompresor komprimira sa oko 3MB na maksimalno 20kb!?
Zar nije za gif potrebno vise od tih bijednih 20kb?
Hvala unaprijed za odgovor!


Vjerojatno zbog ovoga: © 2000-2002 Snitz Communications
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member



10751 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/10/2021 : 21:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by petarStripovi10

quote:
Originally posted by emirem

Zasto se na ovom sajtu ne mogu staviti gifovi kao avatar veci od 20kb, jer nema sanse da se neki gif-kompresor komprimira sa oko 3MB na maksimalno 20kb!?
Zar nije za gif potrebno vise od tih bijednih 20kb?
Hvala unaprijed za odgovor!


Vjerojatno zbog ovoga: © 2000-2002 Snitz Communications


Ah, da, pregazilo vrijeme.

Sef je informaticar, valjda moze nesto izdelati. Tnx za odgovor.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik



Bosnia and Herzegovina
16341 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 27/02/2024 : 14:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da li se može negdje vidjeti koji je tip ventilatora u računaru?
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member



Croatia
6045 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/03/2024 : 18:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Da li se može negdje vidjeti koji je tip ventilatora u računaru?



Ne znam što smatraš pod ovime, ali ako imaš neki laptop ili neko brand name desktop računalo tipa HP, Lenovo, Dell. Siguran sam da možeš izguglati ili potražiti na YT disassembly video sa detaljima.

Ako je pak riječ o nekom složencu koji ti je slagao sam informatički dućan ili neki prijatelj, onda nema druge nego zavrnut rukave i kacavidu u ruke.

E sada ono prvo što sam napisao, ako misliš doslovno na ventilator, a ne npr na sam hladnjak za procesor ili grafičku karticu, onda ti u većini slučajeva nije bitan model, nego fizičke dimenzije. Gleda se promjer i visina tj dubina samog ventilatora. Pa staviš kojeg god hoćeš. Isto tako u ovisnosti o samoj matičnoj ploči tj priključcima na istoj, možeš birati običan ventilator koji se npr uvijek vrti na 1200 okretaja u minuti ili ako voliš tišinu, kupiš neki sa PWM priključkom, pa kroz BIOS matične možeš određivati brzinu vrtnje kako ti paše. Bolje ploče ti ovo mogu same regulirati u ovisnosti od npr ambijentalne temp u kućištu računala, ili npr o temp procesora i slično.

Ja sam ti to sada malo zakomplicirao, ali sam ti napisao više-manje cijelovit odgovor na tvoj dosta nedefiniran upit.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik



Bosnia and Herzegovina
16341 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 05/03/2024 : 19:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Nije laptop, nego PC. Mislim da je "slagani", ako se dobro sjećam detalja kad sam ga nabavljao. Otvorio sam računar i slikao ovo, ali nemoguće je da ne bude odsjaja. Zanima me koliko ovo košta i da li može da se zamijeni, jer pravi buku?

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member



Croatia
6045 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 05/03/2024 : 20:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Po ovome sa slike trazis original intel hladnjak ili samo ventilator za njega.Mozes staviti i neki bolji, ali daj skini cpuz i pojreni, pa daj sliku da vidim koji tocno procesor imas. Imas u samim win snipping tool, iliti alat za okidanje skrinsota i to samo dijel koji oznacis misem.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik



Bosnia and Herzegovina
16341 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 05/03/2024 : 20:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Pa šta mi tačno treba? Ovo sad pravi buku.



Ovo je procesor. Treba li još nešto.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member



Croatia
6045 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/03/2024 : 10:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
OK, treba ti original Intelov hladnjak tj ventilator za isti, samo pazi jer postoji više verzija.Pošto imaš i5, treba ti najvj višlji, ali nisam 100% jer su odavno počeli škrtariti na ovome.
To se da bez frke prebaciti sa hladnjaka na hladnjak tj bez da skidaš hladnjak sa procesora.
Ili si u zavisnosti od cijene kupiš neki novi hladnjak u dućanu koji ti paše na LGA 1150 (ovo je utor za procesor i po tome se traži hladnjak).
Intelov hladnjak ne možeš kupiti odvojeno, to moraš tražiti polovno po oglasnicima.

Ovo ti je primjer gdje se vide različite visine Intelovih OEM hladnjaka i da zapravo imaju ventove sa različitim hvatištem.:



Jbg, da si iz Hr, riješili bi to lakše, ovako moraš sam istraživati cijene i to. Kod nas se ti intelovi hladnjaci na njuskalu prodaju po 4+€.

EDIT: Ako ti se da čekati, i znaš sam ili imaš nekoga da ti to montira i ako ti stane u samo kućište, imaš npr ovo svjetleće čudo za kikiriki: https://www.aliexpress.com/item/1005005780022356.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.3659JgG0JgG0wU&algo_pvid=51eea243-ef59-459a-a70a-2137cae6e942&algo_exp_id=51eea243-ef59-459a-a70a-2137cae6e942-0&pdp_npi=4%40dis%21HRK%21201.29%2137.75%21%21%21208.01%2139.01%21%402103266e17097231908426368ee209%2112000034328485546%21sea%21HR%210%21AB&curPageLogUid=XT0EuUlZm02L&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Ne znam kakve je kvalitete i kolika je buka, ja obično ne štedim na ovim stvarima, ali ne znam koliko tebi ima smisla davati neku ozbiljnu lovu pošto ti je taj PC poprilično star. U svakom slučaju će bolje hladit od tog intelovog, to su ti najslabiji hladnjaci.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 06/03/2024 12:11:19
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik



Bosnia and Herzegovina
16341 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/03/2024 : 14:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Hvala na informacijama. Ne znam, vidjeću još.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

3998 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 04/04/2024 : 13:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Treba mi netko tko zna uređivat videa.... Ništa spektakularno, ali meni je špansko selo....
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000