Rangersi drugi put uzastopno uzimaju OT. Nevjerovatna mačka sa 9 života, ovaj Dolanov tim. Na SP Česi prvaci, konačno. Pasternak x factor. Budući novi Jagr, ako ode iz Bruinsa u ambiciozniju franšizu.
U NHL-u je sve moguće, navijam za Oilerse, nevjerojatno da su Kanađani osvojili zadnji put Stanley Cup 1993. Bilo je dosta ekipa u finalima (Vancouver, Calgary, Ottawa, Montreal, Edmonton), sveukupno 6 finala zadnjih izgubile kanadske ekipe. Isto nevjerojatno kako Toronto nije ni finale igrao.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
U NHL-u je sve moguće, navijam za Oilerse, nevjerojatno da su Kanađani osvojili zadnji put Stanley Cup 1993. Bilo je dosta ekipa u finalima (Vancouver, Calgary, Ottawa, Montreal, Edmonton), sveukupno 6 finala zadnjih izgubile kanadske ekipe. Isto nevjerojatno kako Toronto nije ni finale igrao.
Toronto ima pojedinačno vrlo, vrlo moćnu ekipu. Ali kao tim, ne znam...ne prolazi. Nekako previše forsiraju Matthewsa...ako uzmemo recimo Edmonton, McDavid ima asistencija nenormalno mnogo (ove godine mislim da je prošao 100-icu samo za asistencije) i u neku ruku se podredio ekipi. Ako će ko od Kanađana uzeti Stanley, to je Edmonton. I to sa ovom ekipom. Vancouver je (po mome tamo 2011 g.) bio dosta blizu, najbliže po g. 1993, uverljivo bili najbolji po regularnom delu, vodili seriju mislim da 3:2, a na kraju ipak izgubili od Bostona 4:3. Imali su tad strašnu ekipu ( po meni bolju od ove Edmontonove sad) ali prevagnuo Boston sa svojom fizičkom igrom.
Od onog fijaska Canucksa u sedmoj utakmici protiv Bruinsa moja želja da kanadska franšiza uzme titulu se ugasila. Oilersi su dobri, isključivo zbog McDavida, ali jednostavno ih ne vidim kao šampione. Čak sumnjam u njihov prolaz, jer su Starsi stabilniji i imaju mnogo više iskusnijih igrača. Seguin, Pavelski...
Znam da su danas hokejaški golmani jako dobri, ali izvođenje penala na polufinalu Kanada Švicarska je bilo grozno. Zadnja dva Kanađana su se praktično zabili u golmana.
Panteri puno kompaktniji, Rangersi se raspali, Zibanejad i Kreider nestali sa leda. Nije izgledalo da će Florida proći na početku serije, ali zasluženo idu u veliko finale. Da vidimo večeras imaju li Oilersi TO što se traži, zadnji napor.
Da im nije Shesterkina davno bi ova serija završila. Samo ih je on držao na životu. Panthersi puno bolji i konkretniji, Rangersi su izvukli maksimum iz ovoga.
Nadam se i Oilersima u finalu, pa da vidimo mogu li to Kanađani napokon napraviti.
Slaba je to nada, džaba im ofanzivni talent kad su šuplji u obrani, a i golman im nije nešto posebno.
Ako Bobrovsky bude branio na 70% od onog sinoć bit će Floridi dovoljno za naslov. Veliki su favoriti u seriji. McDavid mora izvući neka čudesa, još se nadam.
2-0 Bouchard ih je ukopao kad se utakmica lomila, dvije ključne početničke greške. Panthersi igraju najbolje utakmice kad to najviše i treba. Rodrigues opet, sinoć sa dva gola, tek da se na led pomiješa i latino- krvi.
Za razliku od NBA, gdje nečije vodstvo od 3-0 nikada nije preokrenutu u pobjedu, u NHLu je bio jedan, jedini takav slučaj. Zanimljivo, inscenirali su ga baš Kanađani.
Ne samo da su izjednačili, treću utakmicu zaredom razvaljuju Floridu. Postigli su 18 golova u tri utakmice.
Sve je to ok, momentum je na strani Kanađana, ali ipak mislim da to Florida neće propustiti. Kvalitetnija su ekipa, bili su dominantni prve 3 utakmice. Jedino ako ih ove zadnje 3 utakmice psihički ne dotuku.