Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22366 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/11/2015 : 13:27:08
|
quote: Originally posted by vknez
pa priča je skroz ok, jedino mi je šteta što su ispucali akronjane u jednom broju...
Neka su, i bolje ovako. Mislim da je u prethodnoj epizodi sve receno o njima. Naravno da postoji tu dosta prostora za jos jedan odlican povratak sa drugovima Akroncima, ali trenutni autori nisu u stanju da nam pruze pricu na nivou. Prica je solidna, pozicionirana kao jubilarac, dakle sve na svom mjestu.
|
 |
|
vknez
Average Member

.JPG)
Croatia
619 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19400 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/11/2015 : 15:00:15
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by vknez
pa priča je skroz ok, jedino mi je šteta što su ispucali akronjane u jednom broju...
Neka su, i bolje ovako. Mislim da je u prethodnoj epizodi sve receno o njima. Naravno da postoji tu dosta prostora za jos jedan odlican povratak sa drugovima Akroncima, ali trenutni autori nisu u stanju da nam pruze pricu na nivou. Prica je solidna, pozicionirana kao jubilarac, dakle sve na svom mjestu.
istina, i meni je to ok...akronijanci su odradili svoje ali za Helingena još uvjek ima materiala... kazao sam več, za jubilarac ok prića, teško bi i nešto bolje Rauch na 98 stranica...Ferri?...pa za svoje godine u redu iako se vidi da nije više to on iz 20-30 godina unazad. Veseli me da Rauch postaje odličan scenarista...Zagor ga treba ko Sahara vodu... A Ludensovo izdanje je..pa SAVRŠENO a i ne preskupo.. sad čekam da objave ono sa Dragonerom...šteta ako ide u kolor seriji jer se gubi numeracija sa originalom edicijom..ali valjda to moraju strpat u neku aktualnu seriju zbog distribucije na kioske... Ludens u zadnje vrijeme povlači odlične poteze, kao da je Bernard skinuo naočale i sve mu je jasno.  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 13/11/2015 : 11:34:56
|
đizs,pozlilo mi je kako je ovo loše i traljavo odrađeno.na brzinu,jeftino i traljavo bez imalo duše i poštovanja i prema Zagoru i fanovima.dugo očekivana invazija,koju su nam scenaristi nakon Nolitte ostali dužni,Rauch nam ovako vraća.pa nemoš brate mili invaziju Akkronijanaca strpat na 96 stranica.Čiko baulja po šumi,kresne u nevidljivi zid,Zagor dotrči,veliki upitnik iznad glave,čuju se bubnjevi,Zagor skače pred indijance na sastanku bez ikakva trika,zarobljavaju ih akrići,Zagor po ko zna koji put kida čelične okove,roka akriće,ubacuje im atomku kroz onaj portal,eksplozija,stižu traperi sa armonikom i cugom i dernek može započet.kad smo već kod aatomske,jel je stvarno bilo potrebno onaj stroj za teleportaciju kako bi se prenijeli dijelovi i sastavila?nisu mogli te dijelove stavit u izviđački brod?dakako da je bilo potrebno jer smotani Rauch nema ideja.e jebi ga Rauch,usro si i šefa i stanicu. |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
mogorovic
Advanced Member

3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 13/11/2015 : 14:18:55
|
Taj dio, kada grupa zarobljenih Indijanaca kroz teleporter prenosi dio po dio uređaja, je, bez premca, najbedastiji dio u epizodi. Tako tehnološki jaka civilizacija, sam uređaj bi teleportirala (jer ako teleportira nežive predmete uz Akkronijance, tipa - njihova odjeća, osobno naoružanje i slično, može tako i složenije uređaje). Na stranu nepostojanje nikakvog Ferrijeva dizajnerskog odmaka, u odnosu na 80-e. Letjelice i tehnička oprema su groteskno dizajnirani, davno i u zemaljskim tehnološkim današnjim okvirima nadvladani (a, današnja zemaljska civilizacije je, jasno, daleko na nižem stupnju od njihove). Nikakva teza o tome, kako Ferri slijedi striktno zacrtano oblikovanje iz 80-ih, ne stoji. I prvobitni Flash Gordon je, dizajnerski, današnjim čitateljima izgledao kao maskeratna travestija, a kroz plejadu vrsnih crtača, preko Austina Briggsa, Emanuela Mc Rabboya, Dana Barryja i Alla Williamsona, evoluirao je u tom smislu. I nitko se nije žalio. Niti smatrao da to više nije isti strip. Otužno je pogledati one silne ekrane s katodnim cijevima, uglavljene u nekakve kontrolne pultove i ormare, koji izgledaju kao kovačija, samo još i zakovice fale. O ostalim bedastoćama, možda neki drugi put! |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 15/11/2015 : 17:44:29
|
Dize se velika prašina. Inace sam preastao ali morat ću kupit ovog Zagora. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 15/11/2015 : 18:32:13
|
bolje kupi kutiju pljugi ipopuši jednu za drugom.filing će biti isti ko i nakon čitanja ovog specijalca
|
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19400 Posts
Posted - 15/11/2015 : 19:41:36
|
quote: Originally posted by igor 12
bolje kupi kutiju pljugi ipopuši jednu za drugom.filing će biti isti ko i nakon čitanja ovog specijalca
nije istina, ovaj kolor papir bolje miriši... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
Posted - 15/11/2015 : 20:43:20
|
quote: Originally posted by King Warrior Prica je solidna
Definitivno, samo "solidna".  |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
morski
Senior Member

2666 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 15/11/2015 : 22:41:42
|
quote: Originally posted by morski
quote: Originally posted by Kruger
Sve u svemu ništa posebno, čak dosta loše.
great expectations?
Maybe to big... Jer ja sam očekivao nešto jadno, ali ovaj me jubilarac iznenadio.  |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 16/11/2015 : 09:27:44
|
Vjerojatno je razlog zašto je to loše ispalo tih 96 stranica. Da je priča rađena u par nastavaka sigurno bi ispalo bolje, ovako zbubano na tih 96 stranica to je ispalo dosta loše. |
 |
|
Gru
Average Member

839 Posts
Member since 07/01/2014 |
Posted - 16/11/2015 : 20:01:53
|
Blah... Nikakva očekivanja od ovog djela nisam imao jer ionako je Nolitta rekao sve što se trebalo reći na temu Akronijana, ovo je ispalo u buratinijevskom stilu mlaćenje prazne slame. Dakle, Burattini i Rauch, ostavite se više ispraznih povrataka izlizanih likova i počnite stvarati nešto novoga. Haug! |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 16/11/2015 : 21:47:41
|
Upravo pročitao. Ako ostavimo po strani sreću zbog ponovne pojave akronijana(užasava me naziv akronijanci) nije baš nešto. Priča ima potencijala za barem 294 stranice a ne ovo. Kao da gledamo "povratak jedaja" u 45 minuta. Nema dramatike, uvoda, rasprave sa Diamondom. Brodovi su im lokalni(gdje je veliki matični brod) i uglavnom, loše. Uostalom, čime su stvorili nevidljivo polje sile oko Darkwooda? Zašto ne koriste teleportacijsku kabinu kao i prije umjesto "stargate" vrata? Nije prošlo 100 godina da bi se usavršili. Pitanje Helingena i njegov nestanak u kabini je itekako bio za raspravu između Zagora i Daimonda. A potreba za atomskom bombom je smiješna. Planeta je velika. Mogli su zauzeti Australiju i odande bez problema u kratkom roku zauzeti svijet. Usprkos Rakumovim strelicama. To je jedini dobar dio. Mitološki.Strijele u Zagorovim rukama su ubitačne! Šteta za dobrom pričom. |
 |
|
guderian
Junior Member

303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 16/11/2015 : 21:49:38
|
quote: Originally posted by Gru
Blah... Nikakva očekivanja od ovog djela nisam imao jer ionako je Nolitta rekao sve što se trebalo reći na temu Akronijana, ovo je ispalo u buratinijevskom stilu mlaćenje prazne slame. Dakle, Burattini i Rauch, ostavite se više ispraznih povrataka izlizanih likova i počnite stvarati nešto novoga. Haug!
Akronijani nisu bili izlizani. Bar ne do sad! |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/11/2015 : 02:20:18
|
Sve do 68. stranice vrlo slabašno. Uz pokoji simpatičan detalj poput dronova, općeniti je dojam neuspjele posvete starijim epizodama. Uključujući blijede, prazne susrete s Akotom i Hellingenom.
Ali onda - preokret!
Epizodu je definitivno izvuklo posljednjih 30ak stranica. Daimonov flegmatičan nastup iza kojega se krije bolesna opsesija. Ne jednog vanzemaljca, nekakvog Hellingenova akronijanskog ekvivalenta, nego opsesija čitave jedne tehnološki superiorne civilizacije uzrokom poraza od inferiornih bića u "Svemirskoj braći".
Ali, koga bi uopće bilo briga za uzrok poraza, ako isti sada ne predstavlja prijetnju?
Hehehe. Beskrajno glupo i naivno pitanje. Poželimo radije dobrodošlicu jednoj i jedinoj, sveprisutnoj i neuništivoj gospođici... Taštini.
Pijani Patak: (...) saznajemo da su Akkronijani, civilizacija kojem je divinski entitet i intervencija nepoznat pojam jer je njen napredak baziran na čistoj naučnoj perspektivi, proveli sve ove godine pokušavajući da prokljuve i sintetizuju Rakumov luk i štit tj. da naprave vernu repliku tog oružja koristeći identične materijale i „hemijsku strukturu“ da bi shvatili tajnu njegovog učinka. Nauka koja pokušava da konkretizuje nešto čija se tajna nalazi u religijskim sferama, njoj nedostižnima („znati“ koje se kosi sa „verovati“).
Klasičan kompleks megalomanije otkrivamo već dok uz primjenu neuništive sile i savršen plan porobljavanja, kolonizator ipak ima potrebu i nekoliko puta izgovoriti "mi, Akronijanci, superiorni smo primitivnoj rasi vas, Zemljana". To se, znači, ne podrazumijeva? Ali akronijanski sirotani ne zaustavljaju se na tome, iako bi zapravo mogli tu podvući crtu, i neugodne poraze iz prošlosti potisnuti u kolektivni zaborav. Ne, Gospodična je jednostavno prezavodljiva. Maksimalnu moguću energiju prije konačne invazije, kolonizator tako doslovce mora posvetiti onome jedinome polju na kojemu je prethodno izgubio. U suprotnom, to (invazija, porobljavanje) nije u potpunosti "to" što se očito očajnički traži (osjećaj apsolutne nadmoći).
Pa napokon, mora postojati racionalno, izmjerljivo, opipljivo objašnjenje njihove magije, koje će naša tehnologija sigurno otkriti, koliko vremena i sredstava trebalo da trebalo. Ne uspije li iz prvog pokušaja, bezbroj puta dokazanom snagom znanja i volje, uspjet će snagom prisile. I po cijenu rizika od novog poraza! Dakako, jer kakav je to uopće rizik?
Ma dajte, siva braćo, budimo savršeno realni, kao što smo gradeći našu civilizaciju bili i uvijek dosad:
<Nije moguće!... Zemljani to nisu u stanju!>
Slavlje u Darkwoodu.
Kraj.
 |
Edited by - Willer on 20/11/2015 02:35:24 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/11/2015 : 08:14:26
|
Bas sam sinoc poceo citati ovaj jubilarac i negdje kod 30. stranice sam zaspao, ne zbog toga jer je slabo vec sam bio umoran. Ako je zavrsni dio jos bolji onda nema razloga za brigu, kako sam tijekom dana odsutan to cu saznati tek veceras (valjda necu opet zaspati). |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19400 Posts
Posted - 20/11/2015 : 08:59:20
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Bas sam sinoc poceo citati ovaj jubilarac i negdje kod 30. stranice sam zaspao, ne zbog toga jer je slabo vec sam bio umoran. Ako je zavrsni dio jos bolji onda nema razloga za brigu, kako sam tijekom dana odsutan to cu saznati tek veceras (valjda necu opet zaspati).
to je i moj večiti problem da ne pročitam više stripova... ako več kod Bonellija zaspim do koje stranice bi pročitao Šetača? Tip hoda,hoda,hoda...vidi tičicu na grani, hoda,vidi jezerce i svoj odraz u njemu...hoda,hoda...i u 5.00 zvoni ti budilica...ustaj spavalica. |
|
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 20/11/2015 : 17:08:04
|
Bas sam sinoc poceo citati ovaj jubilarac i negdje kod 30. stranice sam zaspao, ne zbog toga jer je slabo vec sam bio umoran. Ako je zavrsni dio jos bolji onda nema razloga za brigu, kako sam tijekom dana odsutan to cu saznati tek veceras (valjda necu opet zaspati).
Ako još nisi pročitao cijeli strip svakako preskoči ovaj moj odgovor pošto sadrži spoilere.
Ali dao si mi povod za komentar i toga prvog dijela.
Slažem se sa solarom da je epizodu teško realno ocijeniti. Mislim da je jedan od razloga tome što se tokom prve dvije trećine stripa neprestano smjenjuju klasični momenti Zagora, ali s promjenjivim uspjehom. Recimo, "okrnjeni" sastanak poglavica (zbog neprobojnoga štita koji sprečava dolazak ostalih) i Zagorov upad na isti bez uobičajenog trika, smatram uspjelom scenom. Upravo zbog ovih detalja (okrnjenost, nemogućnost dolaska svih zbog štita, upad bez trika) koji osvježavaju klasičnu scenu, i omogućavaju nam da uživamo u njenoj "klasičnosti" bez "vonja loše kopije". Ali već kad počne izdaja Powhatana, gubi se ta svježina i promatramo "samo" ono što smo bezbroj puta vidjeli - pobunu dijela Indijanaca na sastanku poglavica. Osjećaj postaje neugodan i u "klasičnosti" više ne uživamo. Slično se, po meni, događa većinom prvoga dijela, uključujući blijede pojave Akota (izuzev one ključne rečenice) i Hellingena, gdje izostaje reinterpretacija obostrane emotivnosti kakvu smo vidjeli i kod Nolitte i kod Sclavija i kod Bosellija, prilikom pojava starih (ne)prijatelja. Dovoljno se sjetiti ukazanja Guedea Danseura u "Osveti vudu" i Zagorove reakcije na isto. Ovdje nemamo od toga ama baš ništa. Srećom, od Akronijanaca imamo, i te kako, samo što to postaje razvidno tek na posljednjih 30ak stranica.
Koliko je zapravo malo potrebno za uživanje u klasičnome bez popratnih neugodnosti, pokazuje završna scena slavlja. Gotovo pa je bilo potrebno samo "promijeniti raspored" poredanih oko vatre, i gledati Zimsku Zmiju, Doca, Drunkya Ducka i Perrya jedne kraj drugih. I baš kad se pitamo gdje je Rochas, eto ga kako s bačvom prekida svaku ozbiljnu raspravu...  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/11/2015 : 19:50:59
|
Pročitao do kraja. Kako je samo Zagor preveslao Akkronijance sjetivši se riječi iz vizije, a kada je Daimon napravio teleportaciju prilikom bijega imao sam osjećaj da će uskoro slijediti još jedna.  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/11/2015 : 19:59:08
|
quote: Originally posted by teller
to je i moj večiti problem da ne pročitam više stripova... ako več kod Bonellija zaspim do koje stranice bi pročitao Šetača? Tip hoda,hoda,hoda...vidi tičicu na grani, hoda,vidi jezerce i svoj odraz u njemu...hoda,hoda...i u 5.00 zvoni ti budilica...ustaj spavalica.
Ne valja čitati poslije ponoći, već sam se puno puta uvjerio u to. Čitam... čitam... glava samo padne i dok se trgnem da nastavim već je svanulo jutro.  |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9556 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 22/11/2015 : 17:26:43
|
Ne loše ali pati zbog malog broja stranica. Barem vjerujem da je to krivo za neka banalan i klišeizirana riješena. S druge strane, imamo uvodnu priču za od mene dugo priželjkivanu Zagorovu svemirsku odiseju  |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Topic  |
|