Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/12/2015 : 14:09:34
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by elfak nish
Opa!
Još 220din koje mi ostaju u džepu!
2,50€ (ili 2,90€) kod mene.
uh, al ste uštedeli..trk u autosalon... te fičnike čete spiskat na putu na posao ili trgovinu da nećete ni znat kad će izparit iz novčanika...velika ušteda za kućni budžet... iz tog duplikiranja radite dramu i neki veliki protest prema ludensu,.. ne kupujte pa možda poskupe druga izdanja a ona zaleđena zalede totalno...(Mister No, Marti Misterija). koliko znam Tex je u deželi 2.40 eura...toliki su novci u pitanju da ni ne znate koliko košta. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 22/12/2015 14:13:47 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Posted - 22/12/2015 : 14:12:18
|
jeste, mozda 5 stripova kojih jos nemam sa aukcija ili na IL za samo jedan Ludensov Tex ;P
nisam znao da postoje na aukcijama stripovi za 50 centi...mora da su neki jako vredni i posebni u pitanju. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Posted - 22/12/2015 : 14:16:06
|
qrca, zasto bi zbog toga kupio nesta ukstra u trgovini!?
na putu na posao sigurno necu nista kupiti jer mi je posao preko puta (nekih 100 metara), a tu nema nista otvoreno u 7. ujutro. :DDDD
za cijenu imas pravo, ne znam zasto sam imao u glavu cifru od VC Texa. ;P
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Posted - 22/12/2015 : 14:16:53
|
quote: Originally posted by teller
jeste, mozda 5 stripova kojih jos nemam sa aukcija ili na IL za samo jedan Ludensov Tex ;P
nisam znao da postoje na aukcijama stripovi za 50 centi...mora da su neki jako vredni i posebni u pitanju.
pa ... Ludensovi
ponekad i neki od Slobodne
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/12/2015 : 14:24:19
|
Tex je najjeftinije Ludensovo izdanje, jeftinije i od oba redovna Zagora zbog toga jer ima nešto više stranica. Meni je to zanemariva ušteda na mjesečnoj razini, više mi ima smisla ne kupovati ga zbog uštede na prostoru (i pomanjkanja istoga) nego zbog one novčane. Inače, teško da se za 18 kn može kupiti 5 stripova, ja sam uzimao neke starije Texove sa aukcija i najjeftiniji su koštali 6 kn po komadu a očuvanost je bila za četvorku. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Posted - 22/12/2015 : 15:34:45
|
A meni ne trebaju dupli stripovi (price). ;)
naravno, tvoji novci-tvoj problem kako češ jih trošit... samo kažemo ja i Dodo da nisu tu neke velike uštede u pitanju...mislim ipak da je tu u pitanju malo inatiti se. ali i to je ok i legalno.
|
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Posted - 22/12/2015 : 19:48:55
|
Nikad nisam duplovao stripove, jedino kada jedan izdavac izdahne ili prestane da objavljuje pa drugi nastavi ili ponovno krene ispocetka (recimo Julia: Van Gogh --> Darkwood). Ili kad je Markos najavio Walking Dead omnibus pa sam sa br. 5 prestao sa DW i uzeo Fibrinu debeljucu, te onda ove godine jos dvojku, pa sljedece trojku ... jer Darkwood ce stici do tu negdje do moje penzije, plus jeftinije je ovako (mada i DW ima svojih prednosti: lakse se rukuje, origi naslovnice iznutra na kraju, naslovnice koje cine vecu sliku, isto i na boku).
Naravno da nije neka stednja u pitanju, meni (osobno) je samo glupo duplirati stripove koje vec imam. Jer zbog cega vec, boljeg otiska, prijevoda, drugog jezika? Ma ajde ...
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/12/2015 : 20:38:42
|
Ni ja ne dupliram, eventualno kada izađe izdanje u kvalitetnijoj opremi nego što već imam (kao npr. Libellus Zagor). |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 22/12/2015 : 22:04:20
|
quote: Originally posted by teller
Opa!
Još 220din koje mi ostaju u džepu!
2,50€ (ili 2,90€) kod mene.
uh, al ste uštedeli..trk u autosalon... te fičnike čete spiskat na putu na posao ili trgovinu da nećete ni znat kad će izparit iz novčanika...velika ušteda za kućni budžet... iz tog duplikiranja radite dramu i neki veliki protest prema ludensu,.. ne kupujte pa možda poskupe druga izdanja a ona zaleđena zalede totalno...(Mister No, Marti Misterija). koliko znam Tex je u deželi 2.40 eura...toliki su novci u pitanju da ni ne znate koliko košta.
Sorry, ali to "zaleđivanje" serijala mi je obična demagogija. Ima za to "zaleđivanje" primjerenija riječ, bliža istini - odjebavanje. U pravu si što se tiče Texa, stvarno nije neka ušteda. Ali... Bojim se da ću trebat naočale pepeljarke kada ovi Texovi koji izlaze sada u Italiji bude objavljivao neki naš izdavač, ako uopće i bude. O tome se radi, jebeš 100 ili 200 kuna. Ali više puna kapa tih silnih duplanih izdanja. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 22/12/2015 : 22:12:06
|
Kada se neki serijal zaledi zbog slabe prodaje onda to vjerojatno znači da je prekrižen za sva vremena kod tog izdavača i nema više povratka za takve slučajeve. |
Edited by - DODSFERD on 22/12/2015 22:13:49 |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 23/12/2015 : 00:57:36
|
0
O ovome pricam. Kad bi deo kupaca shvatio da postoji i sve van Bonelija i da za se 4 eura mogu kupiti npr francuzi u izdanju DW(parle i karusel),za 2 mogu kupiti mange,za 5 Okruzen mrtvima,za 10-15 stvari poput Ja sam legija,Korto malteze,Dzeremaje,Bluberija,Torpeda,marvelovih Essentiala...itd. I to sve krece od 2 e koje NECU da dam za strip koji vec IMAM.Pa jos 2 za sledeceg,pa jos 2 za treceg....
Kad ce izdavaci da shvate da je HR-SR-BA-MK-SLO-CG jedno te isto trziste,i da dupliranjem stripova samo sebi smanjuju cenu.
A mi cemo da racunamo kad ce jedan izdavac da stigne drugog
|
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/12/2015 : 08:29:58
|
Ne pomažu puno ni povoljne cijene kada su u pitanju neki drugi stripovi, taman da ih daju besplatno kada me mange nimalo ne zanimaju. Ja ću ionako kupiti ono što me zanima (ili mi se barem učini zanimljivo) bez obzira na cijenu tako da opet ništa ne gubim. Ušteda od 150 kn na godišnjoj razini mi ne znači skoro ništa, ali lako je meni govoriti kada ne posjedujem VČ Texove. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Posted - 23/12/2015 : 08:59:33
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ne pomažu puno ni povoljne cijene kada su u pitanju neki drugi stripovi, taman da ih daju besplatno kada me mange nimalo ne zanimaju. Ja ću ionako kupiti ono što me zanima (ili mi se barem učini zanimljivo) bez obzira na cijenu tako da opet ništa ne gubim. Ušteda od 150 kn na godišnjoj razini mi ne znači skoro ništa, ali lako je meni govoriti kada ne posjedujem VČ Texove.
vidiš iskreno mange nebi uzeo ni za poklon...uzeo bi iz uljudnosti ali nebi je ni u snu stavio u moje kraljestvo stripova koje volim...kod jedne nabavke dobio za poklon Okružen mrtvima, i neznam dal sam ja prolupao ili su neki...to brezvezariju ne da bi čitao,nebi je ni u ludilu imao u kolekciji,ma nije vredna ni 50 centi,kakvih 5 eura... radije uzmem 4 ista Mefista i bar znam da kupovinom dam mali prilog da Tex ostane na kioscima i sa solidnim tempom. sve je stvar ukusa,prioriteta,dostupnosti stripova,navike,nostalgije...zašto bi to bilo loše? nek tržište diktira izbor i tempo. badava ljudi prisiljavati na nešto ili zbog ukusa trpati u neke regale. sit sam več da mi zbog mog (ne)ukusa mnogi sole pamet, da zbog bonellija trpe druga izdanja...sve živo sam več probao i zašto da sada menjam navike i ukus...da se trudim nekim stripovima koje me iz raznih razloga ne vesele...
|
|
Edited by - teller on 23/12/2015 09:05:43 |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
morski
Senior Member
2656 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/12/2015 : 11:10:16
|
evo i ja se pridružujem. predlažem paljenje darkwoodovih i fibrinih primjeraka. tko je vidio to uspoređivati s bonellijem. vrhunska priča, vrhunska simbolika, pametni dijalozi puni metafora, a sve to uz nevjerojatnu napetost, gutaš stranicu za stranicom, neprestano hoćeš još. crtež varira, nije remek-djelo, ali kakve sve strahote gutamo s bonellijem, više nego dobro. čak je i daleko lošija tv-serija, zahvaljujući tomu što je prenijela samo dio stripskog ugođaja, postala megapopularna. no svatko ima pravo na izbor. ovaj podforum vrhunac je neukusa, nepismenosti, gluposti i tko zna čega sve ne. ali i to je pravo na izbor. možda samo malo i genetike. svi mi volimo zabavu, evo ja obožavam ovog texa, znam pročitati čak i pokojeg bleka (!), ali brate ako nisi u stanju razlikovati umjetnost od šunda onda barem ovo prvo nemoj omalovažavati. recimo, Kraljevstvo tvoje smatram prenapuhanom operetom. ali pogledam koliko se ljudi sviđa, koliko ljudi prilično argumentirano tvrdi suprotno. ne mijenjam mišljenje, no shvaćam da očito problem nije u stripu nego, barem dijelom, u meni. i šutim. stoga poradi na sebi. obrazuj se. opismeni se. nabavi naočale. što god... ili šuti. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/12/2015 : 11:11:43
|
quote: Originally posted by morski
Kad ce izdavaci da shvate da je HR-SR-BA-MK-SLO-CG jedno te isto trziste,i da dupliranjem stripova samo sebi smanjuju cenu.
+1
-100000000000000000000000000000000000 |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Posted - 23/12/2015 : 13:29:51
|
quote: Originally posted by Curunir
evo i ja se pridružujem. predlažem paljenje darkwoodovih i fibrinih primjeraka. tko je vidio to uspoređivati s bonellijem. vrhunska priča, vrhunska simbolika, pametni dijalozi puni metafora, a sve to uz nevjerojatnu napetost, gutaš stranicu za stranicom, neprestano hoćeš još. crtež varira, nije remek-djelo, ali kakve sve strahote gutamo s bonellijem, više nego dobro. čak je i daleko lošija tv-serija, zahvaljujući tomu što je prenijela samo dio stripskog ugođaja, postala megapopularna. no svatko ima pravo na izbor. ovaj podforum vrhunac je neukusa, nepismenosti, gluposti i tko zna čega sve ne. ali i to je pravo na izbor. možda samo malo i genetike. svi mi volimo zabavu, evo ja obožavam ovog texa, znam pročitati čak i pokojeg bleka (!), ali brate ako nisi u stanju razlikovati umjetnost od šunda onda barem ovo prvo nemoj omalovažavati. recimo, Kraljevstvo tvoje smatram prenapuhanom operetom. ali pogledam koliko se ljudi sviđa, koliko ljudi prilično argumentirano tvrdi suprotno. ne mijenjam mišljenje, no shvaćam da očito problem nije u stripu nego, barem dijelom, u meni. i šutim. stoga poradi na sebi. obrazuj se. opismeni se. nabavi naočale. što god... ili šuti.
vračamo se u doba jednoumlja? i tebi fali Josip iz Kumrovca ko meni? fali ti i Goli otok? zar nemamo demokraciju, čak i na forumu? zašto sranju ne reći da je sranje? crtež varira?...ono je crtež? može se popljuvat ludens,bonelli,Miki,Mark,Bernard,čak i prevod pogotovo Ana Gaspar i ponižavat... a nesme američko sranje? prihvati da je tebu umjetničko dijelo nekome sranje. teškim srcem ali prihvati. |
|
Edited by - teller on 23/12/2015 13:44:58 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Posted - 23/12/2015 : 13:37:02
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by morski
+1
-100000000000000000000000000000000000
naravno, niti smo ikad imali niti čemo imati nešto zajedničko...mi smo ko Zemlja i Mars razlićiti. |
|
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
Posted - 23/12/2015 : 15:13:33
|
mislim da ću prodati VČ komplet do broja 45, priče su ionako loše, a ludens ima bolji otisak, i malo bolji dizajn+na hrvatski je. druga opcije je kupnja ove 4 sveske Mefista pa prestanak kupovine ludensa, isto realno moguće dupliranje nije opcija |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 23/12/2015 : 15:56:38
|
ja isto za sebe mogu reci da sam ima dosta fibrinih djela(Morta,tikia,ljubav i rakete.....) ali na Bonelliu sam odrasa i to je ono sto me zanima i sto zelim vidjeti na svojim policama ja sam prova sve vise manje ali Bonelli je u uvik broj 1 |
GALLIENO FERRI
|
|
|
Topic |
|